Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
In cautarea espresso-ului perfect
Last Updated: Feb 12 2021 15:30, Started by
Lyvyoo
, Apr 29 2010 21:30
·
0
#2881
Posted 10 February 2021 - 20:29
Antihero, on 10 februarie 2021 - 17:15, said:
Observa ca eu am spus chestii obiective si verificabile despre ce se intampla pe acolo iar tu ai inceput subit sa ai pareri despre mine, inima mea etc. Asta spune multe Dar nu trebuie sa te necajesti, din partea mea esti liber sa-l venerezi in continuare pe baietasul care recomanda PID la Gaggia classic pentru un amarat de comision de cativa euro. Lasa-ne pe astia care am mai desfacut cateva expresoare la viata noastra (si am fost in stare sa le si facem la loc, ba chiar sa mai scoatem si cateva cafele bune din ele pe urma) sa radem de buticul ala si de reclamele lui mascate. Nu stiu cum sa-ti explic mai delicat, dar daca observi pe strada niste bronzati care incearca sa-l tepuiasca pe un turist nu inseamna ca esti tu valutist smenar. Inseamna ca-ti dai totusi seama ce se intampla in jurul tau Exista mai multe componente ale unei alegeri, iar factorul uman (latura psihologică in special), este una dintre ele. Pot baga mâna in foc ca pentru cel puțin (și asta ca sa fiu indulgent) 5 din 10 începători care nu au avut in viața lor de-a face cu un espressor semiautomat, un Gaggia Clasic este o alegere mai buna decât profesionalul ăla second hand de care spuneai. Pentru tine, care știi in amanunt și formula chimica a bobului de cafea înainte și după prajire, evident ca ti se va părea o alegere proasta, pentru ca aparatul ăla are boiler mic și e extrem de prost (cel mai prost) pe partea de spumare a laptelui. Da’ omul ăla poate își face doua cafele pe zi și nu folosește lapte la ele. Poate ca boilerul ăla mic este suficient sa asigure apa la temperatura constanta pentru doua Shot-URI de espresso. Va fi el cel mai bun espresso? Nicidecum. Însă sunt foarte multe cazuri (cele mai multe) in care “cel mai”, este prea mult și “decent” este suficient. Sculele mele le-am luat cu o luna vechime de la un prieten care a vrut scule bune și vânzătorul i-a oferit un pachet bun. După 2 săptămâni, omul le-a tras pe dreapta și și-a cumpărat un aparat nespresso căruia dimineața când coboară de la etaj, ii comanda prin aplicația de pe telefon sa ii facă o cafea. Așa ca, trebuie sa mai vedem și dincolo de argumentele tehnice, atunci când sfătuim un om. Deci, precum vezi../exista și o parte buna in acele recomandări. Trebuie doar sa fii deschis sa le vezi |
#2882
Posted 10 February 2021 - 20:54
Aaaam inteles.....Deci apogeul cafelei,mai precis al cafelei espresso,adica cel mai bun espresso e cel comandat prin remote control... Nenea Richelieu,am o intrebare,nu cumva amicul dumitale a priceput ca Nespresso e pur si simplu bun,cu sau fara aplicatie pe telefon?
|
#2883
Posted 10 February 2021 - 21:41
Fiecare cu preferintele lui. Exista persoane pentru care cea mai buna cafea este aceea obtinuta cu o apasare de buton. Exista persoane care prefera sa bibileasca cafeaua. Adica cumpara cafea de specialiate prajita artizanal, o cintaresc si o risnesc chiar inainte de preparare, o pun in sita, niveleaza cu nivelatorul, tampeaza cu tamperul si in cele din urma efectueaza extractia. Dupa aceea se aseaza comod si se delecteaza cu licoarea din ceasca.
Desigur ca celor din prima categorie toate aceastea le pare o complicatie inutila si din acest motiv aleg un aparat automat. In incheiere trebuie sa memtionez ca eu fac parte din a doua categorie si acest ritual de preparare al unui espresso chiar imi face placere. Edited by Gaby_M, 10 February 2021 - 21:41. |
#2884
Posted 10 February 2021 - 21:54
Corect.Dar macar sa admitem ca o cafea comoda e una si o cafea buna e alta.Degeaba ai aparatul bun daca bagi mizerii de boabe in el..Totul e sa uiti esenta problemei,ceea ce vrei.Daca vrei o zoaie bibilita e una,daca vrei o cafea ieftina e alta,dar majoritatea cauta cafea buna ieftina.Nu exista!Poti folosi o cafea buna calitativ,dar facuta mai rudimentar si vei avea tot un produs bun in ceasca.....Dar invers nu merge...
Edited by mcd2020, 10 February 2021 - 21:59. |
#2885
Posted 10 February 2021 - 21:57
@gaby:Da...ideea e ca unii prefera comoditatea in defavoarea performantei maxime. Nespresso e printre cele mai bune cafele dintre cele mediocre...dar tot mediocra e. Doar ca pentru unii, mediocru e suficient. Și la cum l-am văzut pe om, sunt convins ca rezultatele lui cu lelit-ul erau mai proaste decât nespresso ala. Și când a văzut ca trebuie studiu...s-a lăsat păgubaș.
Edited by richelieu, 10 February 2021 - 21:58. |
#2886
Posted 10 February 2021 - 22:11
@mcd2020 Numai ca exista multe persoane care nu concep sa plateasca peste 100 de lei pentru un kg de cafea de calitate...
|
#2887
Posted 10 February 2021 - 22:22
Ma bucur ca va contrati, mai aflam si noi, incepatorii, cate ceva. Puteti sa va contrati si pe altceva decat detaliile tehnice ale aparaturii de specialitate? Exista in lumea cafelelor de calitate vreun fel de imparteala a lor versus modul de preparare? Adica Robusta din Etiopia se preteaza pt filtru, arabica din Columbia pt moka pot si arabica din Peru pt Gaggia Clasic?
stiu ca am spus niste tampenii dar nu stiu cum sa ma exprim mai bine. |
#2888
Posted 10 February 2021 - 22:33
Cafeaua Arabica este considerata superioara pentru ca este aromata. In schimb de cultiva mai greu, la altitudini ridicate, este mai putin productiva deci si mai scumpa.
Cafeaua Robusta este mai productiva deci poate sa coste si un sfert comparativ cu Arabica. Nu are acea aroma in schimb produce o crema abundenta, motiv pentru care este folosita in blenduri adica amestecuri. Pentru cine are radbare sa citeasca, am niste articole preluate de pe site-ul Claro Attached Files |
#2889
Posted 10 February 2021 - 23:16
richelieu, on 10 februarie 2021 - 20:29, said: Exista mai multe componente ale unei alegeri, iar factorul uman (latura psihologică in special), este una dintre ele. Pot baga mâna in foc ca pentru cel puțin (și asta ca sa fiu indulgent) 5 din 10 începători care nu au avut in viața lor de-a face cu un espressor semiautomat, un Gaggia Clasic este o alegere mai buna decât profesionalul ăla second hand de care spuneai. Pentru tine, care știi in amanunt și formula chimica a bobului de cafea înainte și după prajire, evident ca ti se va părea o alegere proasta, pentru ca aparatul ăla are boiler mic și e extrem de prost (cel mai prost) pe partea de spumare a laptelui. Da’ omul ăla poate își face doua cafele pe zi și nu folosește lapte la ele. Poate ca boilerul ăla mic este suficient sa asigure apa la temperatura constanta pentru doua Shot-URI de espresso. Va fi el cel mai bun espresso? Nicidecum. Deja te faci ca nu intelegi. Evident ca exista o piata pentru aparate gen Gaggia Classic, modelul a fost vandut foarte bine in foarte multe tari. Motivul (explicat pe larg) pentru care am afirmat ca ala nu e forum de espresso ci un butic unde un baietas impinge de zor la niste chestii in schimbul unui comision este altul: faptul ca se faceau recomandari care la final il duceau pe un incepator la o Gaggia Classic cu PID si steam wand schimbat, adica un nonsens dpdv economic si un rezultat final nemultumitor pentru un amator cat de cat documentat. Aici e diferenta majora intre buticul ala si forumurile mari de limba engleza dedicate espresso-ului: afara nu promoveaza nimeni un asemenea upgrade path care sa aiba sens economic doar pentru buzunarul proprietarului forumului... Sper ca e destul de clar acum, sincer nu cred ca argumentele astea pot fi combatute rational. |
#2890
Posted 11 February 2021 - 00:24
Da, ai dreptate. Nu pot fi combătute nici rațional, nici irațional.
|
|
#2891
Posted 11 February 2021 - 00:33
Gaby_M, on 10 februarie 2021 - 21:41, said:
Fiecare cu preferintele lui. Exista persoane pentru care cea mai buna cafea este aceea obtinuta cu o apasare de buton. Exista persoane care prefera sa bibileasca cafeaua. Adica cumpara cafea de specialiate prajita artizanal, o cintaresc si o risnesc chiar inainte de preparare, o pun in sita, niveleaza cu nivelatorul, tampeaza cu tamperul si in cele din urma efectueaza extractia. Dupa aceea se aseaza comod si se delecteaza cu licoarea din ceasca. Desigur ca celor din prima categorie toate aceastea le pare o complicatie inutila si din acest motiv aleg un aparat automat. In incheiere trebuie sa memtionez ca eu fac parte din a doua categorie si acest ritual de preparare al unui espresso chiar imi face placere. |
#2892
Posted 11 February 2021 - 16:46
richelieu, on 11 februarie 2021 - 00:24, said:
Da, ai dreptate. Nu pot fi combătute nici rațional, nici irațional. Ba da, irational e foarte simplu sa le combati, bagi de-alea cu "asa e in inima ta" si ai dat totusi un soi de replica, n-ai spus barbateste "da ma, cam ai dreptate la faza asta". Revenind totusi la echipamente: recomandarile astea gen "ia Gaggia Classic nou" au devenit si mai aberante de cand industria HoReCa s-a dus in cap din cauza COVID. Cu putina rabdare se pot cumpara pe te miri ce expresoare care au fost scoase din uz pentru ca s-au inchis baruri/cafenele/restaurante etc, nu pentru ca se stricasera piese scumpe samd. Am vazut in ultimul an la vanzare in zona 1200-1800 de lei niste chestii de era sa-mi fac casa depozit Noroc cu nevasta Edited by Antihero, 11 February 2021 - 16:51. |
#2893
Posted 11 February 2021 - 17:08
Iar aia-bineînțeles-ar fi fost o alegere rațională...nu-i așa?
Dar da, ai dreptate la faza asta. De fapt ai dreptate in general. |
#2894
Posted 12 February 2021 - 15:30
Bineinteles ca nu, de-asta si faceam misto de imboldul respectiv.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users