Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
In cautarea espresso-ului perfect
Last Updated: Feb 12 2021 15:30, Started by
Lyvyoo
, Apr 29 2010 21:30
·
0
#2863
Posted 06 February 2021 - 05:02
E departe de tine prajitoria respectiva? Ca ti-as sugera sa iei mai degrabă câte 250gr mai des, decar sa iei rasnita la 200-300 lei. Nu găsești mare lucru la banii aia. Dacă insisti, ia un Porlex. Da’ chiar și la granulație mai mare, obosești dând la mâna...
|
#2864
Posted 06 February 2021 - 05:08
O suta si shaizeci de pagini pt o cafea nu citesc! Napoli si comanzi espresso corto. Dupa ,daca mai aburesti oglinda cu respiratia, vezi diferente!
|
#2865
Posted 06 February 2021 - 06:37
Well....eu zic sa începi sa citești paginile astea
|
#2866
Posted 06 February 2021 - 22:52
richelieu, on 06 februarie 2021 - 05:02, said:
E departe de tine prajitoria respectiva? Ca ti-as sugera sa iei mai degrabă câte 250gr mai des, decar sa iei rasnita la 200-300 lei. Nu găsești mare lucru la banii aia. Dacă insisti, ia un Porlex. Da’ chiar și la granulație mai mare, obosești dând la mâna... |
#2867
Posted 08 February 2021 - 17:51
Antihero, on 04 februarie 2021 - 03:07, said:
Ala nu e "forumul romanesc de espresso" e buticul unui baiat care impinge tot felul de "reduceri" samd la chestii pe care nu le-ar cumpara nici un om care are cele mai vagi notiuni tehnice. Forumuri de espresso sunt home-barista, coffeegeek samd. Gaby_M, on 04 februarie 2021 - 15:07, said:
Imi dai voie sa nu fiu de acord cu tine? Evident, dar diferenta esentiala este ca eu imi pot argumenta afirmatia cu exemple foarte concrete. In buticul (butic nu boutique) cu pricina erau impinse in disperare chestii gen Gaggia Classic sau celebra rasnita Mahlkönig Vario ("pietre" de 54mm ceramice , curea ) doar pentru ca importatorul dadea niste comisioane baietasului cu asa-zisul "forum". Cred ca orice om care a strans in viata lui cateva suruburi intelege de ce e o idee foarte proasta sa decartezi 500 de euro pe o rasnita cu "pietre" ceramice. Sau de ce cureaua la o rasnita utilizata in mediu casnic (2-3-4-5 cafele pe zi) e un soi de reclama la necaz. Iar pe aia care nu inteleg sigur n-o sa-i pot lamuri eu, aia cumpara dupa cate display-uri are rasnita si cum pot seta luminozitatea afisajului Edited by Antihero, 08 February 2021 - 17:52. |
#2868
Posted 08 February 2021 - 21:05
Adică îți argumentezi afirmația cu niște chestii pur subiective
E bine și așa. Decât deloc....👀 |
#2869
Posted 08 February 2021 - 21:10
#2870
Posted 08 February 2021 - 21:23
Eu tot ce stiu despre cafea am invatat citind acel "forum romanesc de espresso". Iar acel "baiat" care este creatorul si administratorul acelui forum face o treaba extraordinara prin modul in care promoveaza cafeaua adevarata.
Edited by Gaby_M, 08 February 2021 - 21:24. |
#2871
Posted 09 February 2021 - 13:30
richelieu, on 08 februarie 2021 - 21:05, said:
Adică îți argumentezi afirmația cu niște chestii pur subiective E bine și așa. Decât deloc.... Fara suparare, dar daca tie ti se pare ca afirmatia despre nepotrivirea unei rasnite cu transmisie pe curea in mediul casnic (2-3-4-5 cafele pe zi) e o chestie subiectiva inseamna ca discutia nu prea are sens. La fel si cu afirmatia despre Gaggia Classic, un expresor absolut nul pe partea de spumare a laptelui dar care era impins pe "forumul" ala mai de mult cu o disperare demna de o cauza mai buna decat un amarat de comision. Dar desigur, cine vrea sa-l sustina pe baietasul ala e liber s-o faca |
#2872
Posted 09 February 2021 - 14:29
Mie mi-a plăcut Lavazza Pienaroma. Din păcate se pare că nu se mai produce sau nu se mai aduce în Ro.
Or fi prăjitorii prin Cluj da' n-am nici o tragere de inimă să merg prin centru. |
|
#2873
Posted 09 February 2021 - 14:36
Antihero, on 09 februarie 2021 - 13:30, said: Fara suparare, dar daca tie ti se pare ca afirmatia despre nepotrivirea unei rasnite cu transmisie pe curea in mediul casnic (2-3-4-5 cafele pe zi) e o chestie subiectiva inseamna ca discutia nu prea are sens. La fel si cu afirmatia despre Gaggia Classic, un expresor absolut nul pe partea de spumare a laptelui dar care era impins pe "forumul" ala mai de mult cu o disperare demna de o cauza mai buna decat un amarat de comision. Dar desigur, cine vrea sa-l sustina pe baietasul ala e liber s-o faca Nu la asta ma refeream, cu la faptul ca dacă din toaaaaaata informația și avantajele puse la dispoziție de forumul respectiv tu alegi doar astea Doua exemple, este vorba de o caracterizare pur subiectiva a forumului respectiv. shiva, on 09 februarie 2021 - 14:29, said:
Mie mi-a plăcut Lavazza Pienaroma. Din păcate se pare că nu se mai produce sau nu se mai aduce Ă®n Ro. Or fi prăjitorii prin Cluj da' n-am nici o tragere de inimă să merg prin centru. Ăștia livrează acasa |
#2874
Posted 10 February 2021 - 10:02
richelieu, on 09 februarie 2021 - 14:36, said:
[...]Pai știi tu vorba aia: dacă nu vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed Ăștia livrează acasa În acest moment folosim un expresor Melitta Solo și cafea boabe Tchibo Barista espresso. Excelent pentru o cafea proaspătă și fierbinte. |
#2876
Posted 10 February 2021 - 15:42
richelieu, on 09 februarie 2021 - 14:36, said:
Nu la asta ma refeream, cu la faptul ca dacă din toaaaaaata informația și avantajele puse la dispoziție de forumul respectiv tu alegi doar astea Doua exemple, este vorba de o caracterizare pur subiectiva a forumului respectiv. Buna asta . In realitate au fost doua exemple foarte concrete de comportament mercantil absolut grosolan de pe acel "forum". Iti dai seama ca n-am stat sa-i fac aluia dosar cu sute de exemple, am vazut care-i treaba pe-acolo, m-am crucit si mi-am vazut de drum. Imi mai amintesc o chestie, ca se discuta ceva gen Gagia Classic nou vs comercial gen Cimbali etc luat sh si baietasul sustinea ca ar fi mai bine sa iei Gaggia nou ca sa nu-ti bati capul etc. Asta pe acelasi forum unde se discuta de PID cu care sa tragi de boilerasul ala de pe classic ca sa ai totusi o stabilitate a temperaturii pe parcursul unui singur shot sau de pus steam wand de la nus'ce Rancilio . Da, cam atat de nesimtita era treaba la momentul ala. Dupa ce am citit faza cu PID pentru Gaggia classic nici ca am mai intrat pe acolo, era totusi prea mult. |
#2877
Posted 10 February 2021 - 15:55
Ma...nu am treaba cu "baietasul" , nu il cunosc, nu stiu nici macar cum il cheama, sau ce firma are.Nu sunt nici activ pe forumul respectiv, desi am cont. Nu tin minte sa am vreo postare acolo. Insa am citit pe acolo destul de mult, cand mi-am ales jucarii.
Insa imi dau seama cat de adevarata e o vorba: fiecare vede in ceilalti ceea ce e in inima lui Cand esti hater....totul iti pute |
|
#2878
Posted 10 February 2021 - 17:15
Observa ca eu am spus chestii obiective si verificabile despre ce se intampla pe acolo iar tu ai inceput subit sa ai pareri despre mine, inima mea etc. Asta spune multe
Dar nu trebuie sa te necajesti, din partea mea esti liber sa-l venerezi in continuare pe baietasul care recomanda PID la Gaggia classic pentru un amarat de comision de cativa euro. Lasa-ne pe astia care am mai desfacut cateva expresoare la viata noastra (si am fost in stare sa le si facem la loc, ba chiar sa mai scoatem si cateva cafele bune din ele pe urma) sa radem de buticul ala si de reclamele lui mascate. Nu stiu cum sa-ti explic mai delicat, dar daca observi pe strada niste bronzati care incearca sa-l tepuiasca pe un turist nu inseamna ca esti tu valutist smenar. Inseamna ca-ti dai totusi seama ce se intampla in jurul tau Edited by Antihero, 10 February 2021 - 17:18. |
#2879
Posted 10 February 2021 - 18:31
E adevarat ca espressoarele cu boiler mic au o cadere de temperatura destul de mare in timpul extractiei. Totusi conteaza daca pornesti extractia la 90 gtade sau la 85. Aici un PID ajuta.
Edited by Gaby_M, 10 February 2021 - 18:32. |
#2880
Posted 10 February 2021 - 19:35
Absolut, dar problema era cu totul alta: pe de-o parte se recomanda Gaggia Classic nou in ideea ca e bataie de cap/migaleala sa iei unul profi sh si pe de alta parte alora care cumparasera CLassic nou (si erau firesc nemultumiti de performante) li se recomanda nonsalant ba un PID, ba un steam wand de Rancilio etc. Numitorul comun si la Gaggia C lassic nou si la PID fiind "discountul de forum" (a se citi comisionul ).
Iar in finalul apoteotic un Classic cu PID si wand de Rancilio in care s-au bagat gramezi de bani si de munca tot vax Albina sunt fata de orice expresor gen Cimbali M31 cu un grup etc. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users