Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @mishu_bz!

La mulți ani @kyrre!

windows 10 drivere startup degrad...

Tencuiala exterioara casa caramid...
 Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?

Care din urmatoarele optiuni este...

Cum se calculeaza MTBF la un swit...
 Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...

Problema droguri
 Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...

Intel i9 14900K cooler air Deepco...
 

Motocositoare - topic dedicat

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6078 replies to this topic

#3709
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
E prea greu de înțeles, mon ami...

#3710
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,601
  • Înscris: 01.12.2007
@ursamajor de fapt ce e greu sa intelegi ca unii au trecut prin scule de bazar, s-au chinuit cu ele o perioada dupa care au ales altceva.


Altceva poate fi o noua coasa din bazar sau una mai fiabila dupa cum a considerat sau i-a  permis bugetul la fiecare. Nu vrea nimeni sa se dea rotund in genul "a mea e mai mare" "a mea e mai buna"

#3711
gygy11

gygy11

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.06.2014
o adresa service husvarna constanta

#3712
alexbjorg

alexbjorg

    Who cares?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,143
  • Înscris: 10.10.2007
Servicehttp://www.cylex.ro/...rex-717985.html

#3713
kroeger23

kroeger23

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 20.03.2010
Buna ziua.Am achizitionat recent o motocositoare marca Stern(52 cc, 2.1 cp).Ieri a functionat ok,am consumat 2 plinuri(desi pornirea a fost cam greoaie-trebuia sa las bujia sa se usuce deoarece nu voia sa porneasca).Astazi dupa ce ii opresc socul, motorul moare-pana sa faca chestia asta desi era blocat manerul accelelatiei la jumatate mi s-a parut ca motorul sta turat la maxim.E posibil sa fie de la benzina?

#3714
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View PostIdI1, on 04 iunie 2014 - 15:18, said:

Nu vrea nimeni sa se dea rotund in genul "a mea e mai mare" "a mea e mai buna"

Din păcate asta-i meteahna românului (needucat) și exact asta se întâmplă pe-aici. Dovadă faptul că ale mele sunt "brici", iar alelalte chinezării, petarde, pocnitori și alte explozibili...
Iar referirea mea era la noțiunile de home user vs. professional, nicidecum la panaramele astea de motocoase, care iscă atâtea pasiuni. Eu am explicat rațiunea din care mi-am luat motocoasă ieftină. Din partea mea poa' să-și ia care vrea ce-o vrea, dar să-i respecte pe ceilalți și alegerea lor. E un minimum necesar unui dialog civilizat și constructiv.

#3715
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,068
  • Înscris: 28.10.2006
Din nou sunt de acord cu ursamajor!
De ce unii  continua sa nu accepte alegerea altora?
Daca eu am ales CMI, ca atat am in buzunar si imi asum riscurile, de ce mi se arunca in fata scule de 4-5 ori mai scumpe, daca eu nu am nevoie de asa ceva?
Repet: am luat scule hobby, nu profesionale, pentru ca inca nu am nevoie de PROFI!
Dupa ce voi iesi la pensie si voi castiga bani din prestarea de diverse servicii, am sa imi cumpar scule PROFI, daca voi considera necesar, in urma analizei pret vs. calitate vs. facilitati!
Daca am sa descoper ca solutia Profi vs. buget este profitabila, voi proceda in consecinta.
Pana atunci, fiecare decide ce este mai rentabil pentru el, in functie de necesitati si posibilitati financiare!
Asa ca sfaturi de a cumpara XXXXX motocoasa ca e mai buna decat chinezaria de la magazinul YYYYY nu isi au rostul decat in anumite situatii!
Sa cosesti/ari 100 mp e una, sa cosesti/ari 5000 mp sau mai mult e alta! Cine nu recunoaste asta sa nu mai posteze pe aceasta arie ca eu unul nu cred ca va mai fi luat in seama!
Mai mult ca sigur ca voi fi combatut  de cativa useri, dar mai mult ca sigur ca voi fi sustinut de mai multi useri!
Cei ce sunt "platiti" de diferite firme ca sa faca reclama, parerea mea, ar fi bine sa se abtina! Nu toti userii " pun botu' "!

#3716
bogdanb1

bogdanb1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,176
  • Înscris: 05.07.2007

View Postkroeger23, on 04 iunie 2014 - 15:41, said:

Buna ziua.Am achizitionat recent o motocositoare marca Stern(52 cc, 2.1 cp).Ieri a functionat ok,am consumat 2 plinuri(desi pornirea a fost cam greoaie-trebuia sa las bujia sa se usuce deoarece nu voia sa porneasca).Astazi dupa ce ii opresc socul, motorul moare-pana sa faca chestia asta desi era blocat manerul accelelatiei la jumatate mi s-a parut ca motorul sta turat la maxim.E posibil sa fie de la benzina?

ia imbusul mic din trusa de scule primita
taie 5 mm din latura scurta
stringe cele 2 suruburi ce prind galeria de admisie pe cilindru
daca sint slabe
ar trebui sa fie slabe. misca de carburator-filtru de aer, vezi daca se misca
iti trage aer fals

Edited by bogdanb1, 05 June 2014 - 07:06.


#3717
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Ieri m-am oferit voluntar sa cosesc gradina unui vecin care nu locuieste acolo, astfel ca, periodic, are nevoie ca cineva sa-i coseasca ce-are prin curte, adica vreo cateva sute de mp cu tot felul de iarba si mai inalta si mai marunta, si mai rara si mai deasa.

Decebal al meu s-a comportat parca mai bine ca niciodata.
Toata munca mi-a luat vreo 2 ore si 20 minute, in acest timp insa n-am facut decat o pauza de vreo 10 minute dupa prima ora de lucru si inca o pauza de alimentare, cand s-a terminat rezervorul, insa doar atata timp cat am realimentat, in rest am cosit "foc-continuu". In tot acest timp am consumat cam un rezervor si aproape jumatate, cceea ce este o buna imbunatatire fata de consumul de altadata. Angrenajul conic a ramas rece permanent iar zona ambreiajului s-a incalzit, dupa cum am mai zis, de-ar putea tine mana pe el si-un copil mic.
Inainte de asta, insa, am umblat un pic si pe la acel unic surub de la carburator. Desi nu s-a redus excesul de fum iesit din esapament, si nici la capitorul turatie n-am inregistrat vreo imbunatatire observabila cu urechea, totusi acest lucru sigur "s-a lasat" cu o scadere a consumului.
Lasand asta la o parte, daca stiam ce gasesc prin acea curte, ma lasam pagubas.
Cred c-au fost camioane de pietre, caramizi, bucati de beton, sarme, armaturi, etc.
A trebuit sa cosesc cu deosebita atentie, mai ales ca iarba era prea mare, deasa, groasa ca sa fie data cu firul (ma rog, o dadeam, dar stateam mult mai mult timp si consumam mult mai mult), asa c-am bagat discul. Acesta a mers super, insa la un moment dat n-am reusit sa vad o nenorocita de armatura iesita din pamant, de numai vreo cativa cm inaltime si-am lovit-o. Ce sa zic, instantaneu discul s-a oprit si-am crezut ca am nenorocit toata unealta. Am oprit motorul si-am luat-o la verificat. Unealta e complet Ok, nu a dus la nici un fel de indoitura, vibratie in mers, etc., insa discul s-a optat destul de rau si i-a si zburat 3 dinti. Bun, fiindca nu-s chiar afon la fizica imi dau seama ca s-a descarcat in transmisie o energie cinetica enorma.
Fiindca Decebal a rezistat, ii dau a doua bila alba (in afara de cea vis-a-vis de consum).

Cat priveste discul, l-am asezat frumos pe o scandura si-am inceput s-al apas usor, in impulsuri, cu podul palmei, pana l-am dat la loc. I-am ascutit toti cei 40 de dinti si acum, merge ca nou.
Ca sa fiu sincer, imi plac treburile astea care se rezolva in doi timpi si trei miscari !

Fiindca vorbeam odata de capacitatea de taiere, in ceea ce priveste grosimea...
Tot ieri am taiat o gramada de pruni, iesiti anul acesta, precum si salcamiori. Niciodata nu "i-a simtit" absolut deloc, nici macar un mic soc. La un moment dat am taiat 5 bucati de coacaz, cel mai gros avand vreo 3cm iar ceilalti 4 cam 1cm. Acolo s-a resimtit un mic soc, insa i-a taiat instantaneu, pe toti 5 odata.
Deci, nu-mi fac probleme absolut deloc cu capacitatea de taiere.

In final am fost mai multumit ca oricand de Decebal al meu care-a adunat in ochii mei vreo 3 bile albe ! Posted Image Posted Image

#3718
TudorCJ

TudorCJ

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,079
  • Înscris: 31.03.2011
Ai vazut ca asa incet aduna si el bile albe acuma rezolvi cu consumu si o primit si a 4 bila alba.Nu stiu cum ii cu discul cu 40 dinti eu cosesc cu ala cu 3 dar si eu am patit ca si tine dar o piatra ca o zburat destul de departe si mio indoit din disc,exact ca si tine indreptat ascutit cu o piatra de biax masura cu sublerulul sa fie egale cele 3 capete sa nu apara vibratii alte chestii si dai la cosit.Asa incet isi revine si Decebalul.

#3719
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 23.05.2013
Bravo mai, @Protopopeus!

ma bucur sa vad ca ti-a revenit moralul, la cat de dezamagit erai.

Important e ca scula functioneaza si ai putut sa-ti faci treaba cu ea!

Bravo!

p.s.  N-ar strica un filmulet cu ea in actiune, la cat ai injurat-o saptamanile trecute :)

#3720
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Nu prea am cu ce sa fac un filmulet la o calitate decenta si nici n-are cine sa ma ajute, insa, nu e diferita cu nimic fata de a ta (la functionare ma refer, la aspect nici atat). Poate doar cu puterea aia daca chiar o fi vreo diferenta de capacitate, insa eu tot sceptic sunt.
Ok, acum, ce sa zic, moralul mi-a revenit, insa tot sunt de parere ca este o unealta care doar isi face treaba (sper fara alte probleme notabile de acum incolo) si cam atat.
Per total parte din treaba mi-am facut-o deja. Mai am ceva lucerna si apoi peste cateva saptamani bune o mai pun la treaba din nou la lucerna.
Pentru treburi marunta am luat-o, insa in momentul in care vezi anumite aspecte total rupte de realitate, plus ca mai apar si probleme la cateva ore de functionare, devii frustrat...

#3721
groszhardt

groszhardt

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.06.2014
Va rog sa-mi spuneti, piese de shimb pentru motocoase Stern unde se gasesc ?
Multumesc!

#3722
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 23.05.2013

View Postgroszhardt, on 05 iunie 2014 - 13:39, said:

Va rog sa-mi spuneti, piese de shimb pentru motocoase Stern unde se gasesc ?
Multumesc!


pai cam peste tot  prin bazar de exemplu sunt o gramada!

#3723
danchi

danchi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 372
  • Înscris: 17.03.2007
Ce parere aveti de jucaria  astaPosted Image  montata de specialistii firmei respective Posted Image care probabil asigura si servicePosted Image
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0BrLPxY7Aq0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Capetele barei de cosire sunt oare bine montate Posted Imageori pe dosPosted Image

Edited by danchi, 05 June 2014 - 14:57.


#3724
bogdanb1

bogdanb1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,176
  • Înscris: 05.07.2007

View Postgroszhardt, on 05 iunie 2014 - 13:39, said:

Va rog sa-mi spuneti, piese de shimb pentru motocoase Stern unde se gasesc ?
Multumesc!

vezi ca Stern nu e decit eticheta
ce s-a dus la ea?

#3725
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View PostProtopopeus, on 05 iunie 2014 - 08:30, said:

Decebal al meu s-a comportat parca mai bine ca niciodata.
Ei, ai reușit deja să-ți ajustezi așteptările, că scula e tot aia...

Mâine merg la căsuța de la țară să dau o coasă, căci sunt sigur că bălăriile sunt iar cât casa, după ruperile de nori ce-au fost pe-aici. E așa de relaxantă perspectiva, că de-abia aștept. Să-ncerc să fac și eu un mic clip. Dac-o vrea soția să-l tragă.

Edited by ursamajor, 05 June 2014 - 16:58.


#3726
bogdanhbc

bogdanhbc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 23.05.2013

View Postursamajor, on 05 iunie 2014 - 16:53, said:

Ei, ai reușit deja să-ți ajustezi așteptările, că scula e tot aia...



Mai, nu stiu cum sunteti voi ( ce fel de feeling aveti) insa mie imi face placere sa cosesc cu motocoasa.

Noi avem acasa doua caprite in lactatie si in fiecare zi le cosesc cate o roaba de iarba din gradina sau de pe hotar, si chiar daca fac doua drumuri( unu cu roaba si unu cu motocoasa), le fac caci imi e simplu sa cosesc cu ea, si sincer simt ca ma relaxeaza treaba asta, uneori chiar si coasa normala, doar ca tre sa trag serios de ea daca a fost o zi calduroasa si iarba-i uscata.

Dupa o zi de lucru la birou cu tot felul de treburi de-ti bubuie capul, eu unu sincer folosesc jucaria cu placere.

Azi am facut la fel, doar ca m-am ofticat un pic ca am prins un bolovan de ala alb gen cremene si i-au sarit discului 4 pastiulte consecutive. Nu vibreaza, asta-i bine. O sa ascut locul respectiv si mergem mai departe :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate