Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 

Contradictii in Biblie

* * * - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
4983 replies to this topic

#1837
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,110
  • Înscris: 10.09.2008
Corect! De aceea Pavel vorbește despre un miracol în cazul lor...

LE Unii comentatori admit posibilitatea ca tradiția despre frumusețea Sarei și luarea ei de lângă Avraam să fi fost consemnată în mai multe contexte. Totuși nu putem nega frumusețea în sine, pentru că la venirea în Canaan Sara era deja în vârstă din perspectiva noastră...

Edited by logic1, 25 April 2018 - 22:43.


#1838
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016

 logic1, on 25 aprilie 2018 - 22:38, said:

Corect! De aceea Pavel vorbește despre un miracol Ă®n cazul lor...
LE Unii comentatori admit posibilitatea ca tradiția despre frumusețea Sarei și luarea ei de lângă Avraam să fi fost consemnată Ă®n mai multe contexte. Totuși nu putem nega frumusețea Ă®n sine, pentru că la venirea Ă®n Canaan Sara era deja Ă®n vârstă din perspectiva noastră...
E miracol in sensul ca femeia intrase la menopauza, nu la infatisarea ei. Nici un miracol. Adica, da, ma rog, e un miracol, dar nu ca era hoasca. Ce, azi o femeie la menopauza e hoasca ? Sa fim seriosi.
Daca luam varsta la care a murit Avram, 175 de ani si consideram ca Sara a murit prematur, atunci pentru o varsta medie de 80 azi, impartit la 2, ea la 90 de fapt avea vreo 40-45 astazi.
Sunt lucruri foarte interesante despre cum a luat-o la vale media de varsta dupa Potop.
Noe a trait 950 de ani, deci 350 dupa Potop.
El venea cu zestrea genetica de dinainte, ca toti cei 8 de altfel. Si totusi a mai trait inca 350 de ani, nici o diferenta fata de patriarhi.
In schimb, imediat dupa, media scade vertiginos spre 450 si scade vazand cu ochii de la o generatie la alta.

Edited by Xlander, 25 April 2018 - 23:01.


#1839
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,713
  • Înscris: 16.03.2004

 logic1, on 25 aprilie 2018 - 22:38, said:

Corect! De aceea Pavel vorbește despre un miracol în cazul lor...

Deci, practic, Sara nu-și arăta vârsta. Deși era în etate, totuși fizic părea mult mai tânără. Asta explică episodul cu Abimelec dar nu explică reținerea Sarei de a mai face dragoste cu soțul ei, când zice, acum la bătrânețe, să mai am...pofte. Deci Sara ne spune că nu mai făcea sex cu soțul ei, fiindcă era în vârstă și nu mai avea libido (pofte). Prin urmare, concluzia ta este greșită, fiindcă dacă Sara, deși avea o vârstă destul de înaintată, totuși își păstrase vigoarea tinereții, atunci ar fi fost activă sexual. Sunt moșnegi la 90 de ani, care, chiar dacă au această vârstă, datorită faptului că au trăit într-un mediu nepoluat, fără stres, cu hrană naturală, sunt capabili să mai întrețină raport sexual, chiar cu femei mult mai tinere, 50- 60 de ani, pe care le conving cu anumite avantaje materiale (câte un calup de brânză, ori plata unor facturi, sau poate o sticlă de rachie). Acești moșnegi nu-și arată vârsta, deși demult trebuiau să fie oale și ulcele ori paralizați în vreun azil, ei nu doar că muncesc la câmp, dar mai trag și o țigare ori se mai duc și la vreo cucoană în sat. Vârsta biologică contează, nu ce scrie în buletin. În altă ordine de idei, o persoană de vârstă medie, 40 - 45 de ani, deși ar trebui să fie capabilă de raporturi sexuale, totuși, bateria se oprește. De ce? Stresul la serviciu, perspectiva șomajului, un credit la bancă, copii de crescut, deci nesiguranța zilei de mâine, coroborată cu o alimentație proastă, viața în marile orașe poluate, toate acestea duc la probleme neurologice care se repercutează în primul rând asupra funcției sexuale. Efectiv nu mai poate să întrețină raport sexual. Pielea este zbârcită, ridată, fiindcă mai și fumează, de aerisit la picnic nu are timp, muncă la birou 10 ore pe zi - sedentarism, a făcut și burtă, kilograme în plus, arterele îngroșate fiindcă mănâncă numai porcării, ulcer de la sucurile acidulate, a prins și un diabet, deja vârsta lui biologică este undeva la 60-65 de ani, adică e mai bătrân cu 20 de ani față de ce scrie în buletin.
Prin urmare, accept explicația că Sara nu-și arăta vârsta, încât Abimelec a fost fermecat de aspectul ei fizic și a dorit să se căsătorească cu Sara, dar toată această argumentație cade atunci când citim negru pe alb afirmația biblică a Sarei că a ajuns la bătrânețe și libido-ul ei nu mai există! Fiindcă, așa cum am dat exemplul mai sus, viața sexuală este corelată nu cu anii din buletin ci cu vârsta biologică a corpului.

#1840
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 dark, on 26 aprilie 2018 - 09:13, said:



Deci, practic, Sara nu-și arăta vârsta. Deși era Ă®n etate, totuși fizic părea mult mai tânără. Asta explică episodul cu Abimelec dar nu explică reținerea Sarei de a mai face dragoste cu soțul ei, când zice, acum la bătrânețe, să mai am...pofte. Deci Sara ne spune că nu mai făcea sex cu soțul ei, fiindcă era Ă®n vârstă și nu mai avea libido (pofte). Prin urmare, concluzia ta este greșită, fiindcă dacă Sara, deși avea o vârstă destul de Ă®naintată, totuși Ă®și păstrase vigoarea tinereții, atunci ar fi fost activă sexual. Sunt moșnegi la 90 de ani, care, chiar dacă au această vârstă, datorită faptului că au trăit Ă®ntr-un mediu nepoluat, fără stres, cu hrană naturală, sunt capabili să mai Ă®ntrețină raport sexual, chiar cu femei mult mai tinere, 50- 60 de ani, pe care le conving cu anumite avantaje materiale (câte un calup de brânză, ori plata unor facturi, sau poate o sticlă de rachie). Acești moșnegi nu-și arată vârsta, deși demult trebuiau să fie oale și ulcele ori paralizați Ă®n vreun azil, ei nu doar că muncesc la câmp, dar mai trag și o țigare ori se mai duc și la vreo cucoană Ă®n sat. Vârsta biologică contează, nu ce scrie Ă®n buletin. ĂŽn altă ordine de idei, o persoană de vârstă medie, 40 - 45 de ani, deși ar trebui să fie capabilă de raporturi sexuale, totuși, bateria se oprește. De ce? Stresul la serviciu, perspectiva șomajului, un credit la bancă, copii de crescut, deci nesiguranța zilei de mâine, coroborată cu o alimentație proastă, viața Ă®n marile orașe poluate, toate acestea duc la probleme neurologice care se repercutează Ă®n primul rând asupra funcției sexuale. Efectiv nu mai poate să Ă®ntrețină raport sexual. Pielea este zbârcită, ridată, fiindcă mai și fumează, de aerisit la picnic nu are timp, muncă la birou 10 ore pe zi - sedentarism, a făcut și burtă, kilograme Ă®n plus, arterele Ă®ngroșate fiindcă mănâncă numai porcării, ulcer de la sucurile acidulate, a prins și un diabet, deja vârsta lui biologică este undeva la 60-65 de ani, adică e mai bătrân cu 20 de ani față de ce scrie Ă®n buletin.
Prin urmare, accept explicația că Sara nu-și arăta vârsta, Ă®ncât Abimelec a fost fermecat de aspectul ei fizic și a dorit să se căsătorească cu Sara, dar toată această argumentație cade atunci când citim negru pe alb afirmația biblică a Sarei că a ajuns la bătrânețe și libido-ul ei nu mai există! Fiindcă, așa cum am dat exemplul mai sus, viața sexuală este corelată nu cu anii din buletin ci cu vârsta biologică a corpului.

Păi te contrazici singură! Pe de-o parte dai exemplul cu moșneagul de 90 ani activ nevoie mare, care mănâncă totul natural, dar pe de altă parte spui că Sara e bătrână și nu mai poate... păi tocmai că mai poate... poate că nu mai putea să procreeze (decât pe cale supranaturală), dar sex putea să facă, ca orice femeie la menopauză! Doar nu mânca Sara chimicale și era stresată de servici... :)

...omul are cel puțin 3 vârste:
1. vârsta cronologică (din buletin).
2. vârsta biologică sau metabolică (gradul de "uzură" al organismului).
3. vârsta mentală (dată de discernământ).

Edited by heart_of_ice, 26 April 2018 - 12:15.


#1841
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,713
  • Înscris: 16.03.2004

 heart_of_ice, on 26 aprilie 2018 - 12:11, said:

Păi te contrazici singură! Pe de-o parte dai exemplul cu moșneagul de 90 ani activ nevoie mare, care mănâncă totul natural, dar pe de altă parte spui că Sara e bătrână și nu mai poate... păi tocmai că mai poate...

Ai înțeles total pe dos. Sara spune așa: nu mai am pofte. Moșneagul de 90 de ani, viril, cășunează pe capul lelițelor din sat, fiindcă are pofte. Pricepi acum?

#1842
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 dark, on 26 aprilie 2018 - 12:34, said:



Ai Ă®nțeles total pe dos. Sara spune așa: nu mai am pofte. Moșneagul de 90 de ani, viril, cășunează pe capul lelițelor din sat, fiindcă are pofte. Pricepi acum?

Ce treabă are pofta cu actul copulativ?! Pofta vine "mâncând"... De câte ori nu spune soția soțului: "n-am chef!"... și după ce o i-a soțul o "repriză", să vezi ce îi vine "poftele"...
Noi vorbim aici dacă Sara putea să întrețină relații intime... și da, putea... era la menopauză, nu avea pofte, dar putea să și-o "tragă" dacă era imperios necesar... tu pricepuși acuma?! :)

#1843
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 dark, on 25 aprilie 2018 - 22:32, said:

Păi, ea însăși admite că este bătrână!Posted Image

Admite și că ar fi urâtă, zbârcită sau cocoșată?

#1844
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,713
  • Înscris: 16.03.2004

 heart_of_ice, on 26 aprilie 2018 - 14:45, said:

Noi vorbim aici dacă Sara putea să întrețină relații intime...

Nu, nu despre asta vorbim! Da, o babă de 100 de ani poate întreține relații sexuale, fiindcă gaura respectivă nu se astupă cu timpul. Teoretic poate, că nu are chef, că nu are cu cine, puțin mai contează. De putut, poate. Evident, și Sara era capabilă de relații sexuale, dar nu mai dorea, fiindcă nu mai avea libido. Ea însăși recunoaște asta! Din moment ce lipsa libidoului este pusă de Sara pe seama faptului că a îmbătrânit, atunci cum tragi tu concluzia că corpul ei era tineresc???? Fiindcă dacă corpul nu era suficient de fraged, nici regele Abimelec nu putea să facă o pasiune pentru Sara! Că avea atâtea fete tinere și frumoase!

Deci, dacă Sara încă mai avea un corp atrăgător, tânăr și apetisant, atunci avea și poftă de mîncare, putea face jogging, să înoate, să sară șotronul, putea merge la sapă etc. și putea face sex, având dorință sexuală. Lipsa dorinței sexuale îmi arată mie că Sara nu mai era la prospețimea tinereții, deja îmbătrânise. Eu nu zic că era o hidoșenie, babă, dar nici ca să facă regele Abimelec o așa pasiune pentru ea! Ai priceput?

#1845
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 dark, on 26 aprilie 2018 - 15:36, said:



Nu, nu despre asta vorbim! Da, o babă de 100 de ani poate Ă®ntreține relații sexuale, fiindcă gaura respectivă nu se astupă cu timpul. Teoretic poate, că nu are chef, că nu are cu cine, puțin mai contează. De putut, poate. Evident, și Sara era capabilă de relații sexuale, dar nu mai dorea, fiindcă nu mai avea libido. Ea Ă®nsăși recunoaște asta! Din moment ce lipsa libidoului este pusă de Sara pe seama faptului că a Ă®mbătrânit, atunci cum tragi tu concluzia că corpul ei era tineresc???? Fiindcă dacă corpul nu era suficient de fraged, nici regele Abimelec nu putea să facă o pasiune pentru Sara! Că avea atâtea fete tinere și frumoase!

Deci, dacă Sara Ă®ncă mai avea un corp atrăgător, tânăr și apetisant, atunci avea și poftă de mĂ®ncare, putea face jogging, să Ă®noate, să sară șotronul, putea merge la sapă etc. și putea face sex, având dorință sexuală. Lipsa dorinței sexuale Ă®mi arată mie că Sara nu mai era la prospețimea tinereții, deja Ă®mbătrânise. Eu nu zic că era o hidoșenie, babă, dar nici ca să facă regele Abimelec o așa pasiune pentru ea! Ai priceput?

Iarăși te contrazici, pe de o parte zici că Sara era babă, pe de altă parte zici că regele Abimelec a făcut o pasiune pentru ea! Păi ori Abimelec ăsta era bolnav psihic (prefera babe), ori Sara nu era babă... acum pricepuși?! :)

#1846
Xlander

Xlander

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,099
  • Înscris: 24.11.2016
Da cititi fratilor postul 1838 si incetati cu prostiile.
Un om care murea atunci la 175 de ani este echivalent cu unul care moare azi la 80.
Avraam a murit la 175, iar Sara la 127 (mai mult ca sigur prematur).
Un om care murea imediat dupa Potop la 450 de ani este echivalent cu unul care moare azi la 80.
Singurul miracol (si a fost cu adevarat asa) e ca intrase la menopauza, dar dupa instalare, a mai avut ovulatie.
Si asta e tot, la 90 de ani era ca o femeie trecuta de 40 azi.

#1847
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,713
  • Înscris: 16.03.2004

 heart_of_ice, on 26 aprilie 2018 - 21:16, said:

Iarăși te contrazici, pe de o parte zici că Sara era babă, pe de altă parte zici că regele Abimelec a făcut o pasiune pentru ea! Păi ori Abimelec ăsta era bolnav psihic (prefera babe), ori Sara nu era babă... acum pricepuși?! Posted Image

Ori textul biblic are o altă explicație!
Evident, Sara era babă, ea însăși recunoaște, era la menopauză și nici libido nu mai avea.
Tu spui că era încă tânără. Atunci de ce pierduse libido-ul ?
Probabil, evenimentele nu sunt prezentate cronologic. Episodul cu Abimelec a avut loc înainte, când Sara era tânără și frumoasă. Nu am dovezi în acest sens.

#1848
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

 dark, on 26 aprilie 2018 - 22:05, said:



Ori textul biblic are o altă explicație!
Evident, Sara era babă, ea Ă®nsăși recunoaște, era la menopauză și nici libido nu mai avea.
Tu spui că era Ă®ncă tânără. Atunci de ce pierduse libido-ul ?
Probabil, evenimentele nu sunt prezentate cronologic. Episodul cu Abimelec a avut loc Ă®nainte, când Sara era tânără și frumoasă. Nu am dovezi Ă®n acest sens.

O femeie aflată la menopauză, nu este babă! Iar faptul că Sara nu mai avea "pofte" poate avea o "infinitate" de cauze! Avraam era un tip dur, chiar rău se pare, fanatic, pe lângă toate astea mai era și fratele ei... și oricum nu putem vorbi de drepturi în cazul femeilor (din rândul cărora făcea parte și Sara)... așa că varianta cu stresul (ca și cauză a lipsei "poftelor" Sarei) e cât se poate de plauzibilă... n-ai citi textul... Sara a zis în sinea ei... "Domnul meu...", referindu-se la Avraam... deci așa stresată era de Avraam, că nici în gând n-avea curajul să-l vorbească de urât sau să-l înjure... :)

#1849
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 dark, on 26 aprilie 2018 - 22:05, said:


Ori textul biblic are o altă explicație!
Evident, Sara era babă, ea însăși recunoaște, era la menopauză și nici libido nu mai avea.
Tu spui că era încă tânără. Atunci de ce pierduse libido-ul ?
Probabil, evenimentele nu sunt prezentate cronologic. Episodul cu Abimelec a avut loc înainte, când Sara era tânără și frumoasă. Nu am dovezi în acest sens.

Cunosc pe cineva de vreo 44 de ani și care arată apetisant, dar care a intrat la menopauză de ani buni. Și mai cunosc pe cineva de vreo 60 de ani care, deși a intrat la menopauză, este în stare să se urce pe pereți, din cauză că nu are un partener sexual potent. Deci, faptul că a intrat cineva la menopauză nu înseamnă nici că-i bătrână, nici că nu mai are libido!

#1850
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,713
  • Înscris: 16.03.2004

 heart_of_ice, on 26 aprilie 2018 - 22:54, said:

O femeie aflată la menopauză, nu este babă! Iar faptul că Sara nu mai avea "pofte" poate avea o "infinitate" de cauze!

Textul biblic nu spune că Sara era la menopauză, asta am dedus noi, textul biblic spune că Sara era ”fără pofte” fiindcă era la ”bătrânețe”.

Sara a ras in sine, zicand: "Acum, cand am imbatranit, sa mai am pofte? Domnul meu, barbatul, de asemenea, este batran." (Fac.18:12)

 Dorel666, on 26 aprilie 2018 - 23:34, said:

Deci, faptul că a intrat cineva la menopauză nu înseamnă nici că-i bătrână, nici că nu mai are libido!

Pui carul înaintea boilor.
Sara nu spune că este la menopauză, ci că e bătrână și nu mai are libido.

#1851
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,110
  • Înscris: 10.09.2008

 dark, on 27 aprilie 2018 - 14:38, said:

Textul biblic nu spune că Sara era la menopauză, asta am dedus noi, textul biblic spune că Sara era ”fără pofte” fiindcă era la ”bătrânețe”.

11 Avraam şi Sara erau bătrâni, înaintaţi în vârstă; şi Sarei nu-i mai venea rânduiala femeilor.


Cât despre ”pofte”, nu este doar libidoul. În ebraică este ”plăcere”, la singular, iar comentatorii biblici spun că este vorba despre bucuria sau încântarea de a avea și crește un copil (care de la o vârstă nu este tocmai mare), nu doar despre plăcerea de a-l concepe prin actul sexual.

NIV
So Sarah laughed to herself as she thought, "After I am worn out and my lord is old, will I now have this pleasure?"

(Astfel Sara a râs în sinea ei, raționând: ”După ce sunt uzată și domnul meu este bătrân, voi avea acum această plăcere?)


GBV2001

12 Şi Sara a râs în sine, zicând: „După ce am îmbătrânit, să mai am eu plăcere?… domnul meu de asemenea este bătrân“.

BTF

12 De aceea Sara a râs în ea însăși, spunând: După ce am îmbătrânit să mai am desfătare, domnul meu fiind şi el bătrân?



#1852
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,713
  • Înscris: 16.03.2004
Logic, tu ai văzut copil cuminte și babă frumoasă? Posted Image

#1853
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

 dark, on 27 aprilie 2018 - 14:38, said:

Textul biblic nu spune că Sara era la menopauză, asta am dedus noi, textul biblic spune că Sara era ”fără pofte” fiindcă era la ”bătrânețe”.

Sara a ras in sine, zicand: "Acum, cand am imbatranit, sa mai am pofte? Domnul meu, barbatul, de asemenea, este batran." (Fac.18:12)



Pui carul înaintea boilor.
Sara nu spune că este la menopauză, ci că e bătrână și nu mai are libido.


Ba Sara spune că ”nu-i mai venea rânduiala femeilor”, adică menstruația. Cuvântul libido nu apare, însă, în Scriptură.

#1854
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,713
  • Înscris: 16.03.2004
O femeie la 45 de ani, chiar dacă nu mai arată ca la 15, totuși are ”pofte” , sunt acele numite- milfs, poate rămâne gravidă, chiar dacă acest lucru nu este recomandat de medic, nu poate spune - am îmbătrânit. Toate acestea se pun în dreptul unei femei de minim 50 de ani!
Prin urmare pot accepta că Sara la 90 de ani era echivalentul femeii de 50 de ani de astăzi, ceea ce face absurdă patima regelui Abimelec, care avea fecioare de 12 - 18 ani la discreție.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate