Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vot europarlamentare

Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania
 AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului
 Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche

recomandare placa captura video
 Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti

datasheet crawling
 

Discutii despre agentiile de turism

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
2771 replies to this topic

#2593
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

 AlexEn, on 05 iunie 2016 - 11:49, said:

OvidiuNS: e bine ca ai avut parte de o experienta placuta, dar pari a fi printre exceptii din pacate.

Nu cred că eu sunt excepţia, depinde mult de atitudine. Văd că şi Alexica08 e de acord cu mine (linkul 3). Iar primele două linkuri puse de tine sunt neesenţiale, mi-am dat seama dintr-o privire că e vorba ori de transport pe Grecia unde n-aş merge niciodată cu autocarul, ori de useri cu care nu ţi-ar plăcea să te întovărăşeşti niciodată. Şi atunci, posturile lor nici nu merită citite, pentru că sunt subiective şi nu reflectă decât un punct îngust de vedere..
Sunt mulţi turişti care cred că li se cuvine totul pentru că ei "au plătit", dar niciun moment nu se pun în pielea ghidului sau şoferilor. Sper că tu nu te încadrezi la această categorie şi că înţelegi ce înseamnă să mergi cu autocarul printr-o agenţie.

Eu am avut tangenţă cu CT de 3 ori. Prima dată în 2010, când am luat doar cazarea de la ei, fără transport (în august în Thassos, la hotel Vournelis). Caută la subforumul de Thassos, topicul de impresii - primul post - dar nu prea e relevant, fiindcă se pare că probleme apar în legătură cu transportul şi ghizii.
A doua şi a treia oară am fost cu ei în 2012.
Mai întâi am fost în martie pe Costa del Sol cu Programul Senior. Poţi urmări toate detaliile în serialul intercalat în paginile 15 -19 ale topicului "Costa del Sol" de la "Vacanţă în Spania". Serialul începe cu acest post.
Apoi am fost în august în circuitul Elveţia - Bavaria - Lombardia. Aici serialul e mult mai compact, şi începe cu acest post.

Se poate spune că am avut noroc că l-am avut de două ori ghid pe Sorin Slavu, un tânăr până-n 30 de ani care mie mi-a plăcut mult, fiindcă e ca mine, are ghidurile şi hărţile lui şi studiază destinaţiile tot la fel ca mine. Adică aplică acelaşi principiu ca mine: "ia să văd eu pe hartă cum îmi organizez o vacanţă în zona X", apoi se documentează din ghiduri şi de pe net despre toate obiectivele turistice pe care le poate vizita în acea zonă şi dă cu toată inima informaţiile turiştilor din grup.
Cu toate astea, am avut în autocar şi destui turişti care au fost extrem de nemulţumiţi, şi care erau hotărâţi să-i facă reclamaţie că nu s-a ţinut de program. Eu am fost supermulţumit, pentru că Sorin a inclus o groază de vizite opţionale în program, chiar dacă, de exemplu - la Innsbruck am ajuns pe înserat (fapt care i-a înfuriat la culme pe unii). Şi de cazări au fost mulţi nemulţumiţi, pt. că ajungeam târziu seara, şi hotelurile erau prin pustietăţi, iar cine nu voia să meargă în excursiile opţionale nu avea efectiv ce face în hotel. Însă cazările au fost la hoteluri bune, iar mie mi-a fost suficient, că doar d-aia am mers în acel pseudocircuit, ca să vizitez, nu ca să mănânc, să dorm şi să pierd vremea. După ce că omul se zbate şi dă turiştilor o groază de informaţii, merge cu noi peste tot în tururi pietonale şi explică oamenilor din grup câte-n lună şi în stele, tot se găsesc turişti cu fumuri care să fie nemulţumiţi. Ştiam apriori că vom vedea o groază de locuri noi, mi-am dat seama în momentul în care am aflat cine ne va fi ghid, pentru că tot el ne fusese ghid la Sevilla şi la Granada. Şi mi-am dat seama că va fi un tur de forţă, în care totul va fi pe repede înainte şi nu vom avea timp de vizite interioare detaliate. Am şi spus când am postat serialele pe Forum, că am fost în acel tur al Elveţiei ca să fac practic o recunoaştere a locurilor, aprofundarea şi vizitele urmînd să le fac ulterior, pe cont propriu.

Aaaa, în ce priveşte şoferii, atenţie mare, şi ei sunt oameni. Dar mai au şi responsabilitatea vieţilor celor din autocar. Eu am o vorbă: în autocar, şoferul e Dumnezeu. Aşa că plângăcioşii n-au decât să scrie pe-aici, eu n-o să-i cred.

Deci, încă o dată, cine nu are bani de excursii opţionale şi vrea să o lălăie, să nu meargă cu autocarul în circuite turistice sau să nu se plângă, pentru că îi încurcă pe cei avizi de informaţie şi de a vedea cât mai multe locuri, iar timpul costă bani şi viaţa e scurtă. Poate sunt eu prea tolerant şi nu am orgoliu, dar mai bine aşa, pt. că uite, amintirile mele vor fi de calitate, se vede din ce am postat.

Pe Costa del Sol n-a fost nicio problemă, şi Sorin Slavu, şi Cristina (i-am uitat numele de familie) au fost superghizi, totul a fost perfect.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 05 June 2016 - 23:27.


#2594
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,070
  • Înscris: 18.12.2007

 OvidiuNS, on 05 iunie 2016 - 23:19, said:


Aaaa, în ce priveşte şoferii, atenţie mare, şi ei sunt oameni. Dar mai au şi responsabilitatea vieţilor celor din autocar. Eu am o vorbă: în autocar, şoferul e Dumnezeu. Aşa că plângăcioşii n-au decât să scrie pe-aici, eu n-o să-i cred.

Sănătate şi toate cele bune !

Mai, ai dreptate si nu prea ai.
Cata vreme soferul habar n-are pe unde e drumul si se bazeaza pe ghid sa ii spuna 'aici fa la stanga si pe a doua strada fa la dreapta', deja intram (sau coboram) in alta liga.
Cand ne-am dus catre valea Loirei, al nostru sofer a mers vreo 50 de km in directia gresita pana ne-am dus noi sa ii spunem asta. Din fericire aveam telefoane cu GPS si am avut inspiratia sa urmarim ruta. Asa ca am batut 100km degeaba.
Macar a ramas al meu in fata cu ei apoi ca sa urmareasca traseul. Naiba stie pe unde mai ajungeam Posted Image

#2595
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,865
  • Înscris: 04.07.2010

 AlexEn, on 06 iunie 2016 - 06:24, said:

... al nostru sofer a mers vreo 50 de km in directia gresita ...

Cum spuneam, şoferii sunt şi ei oameni, deci pot greşi. Greşesc eu, când sunt cu maşina proprie, aşa că admit că şi alţii pot greşi.
În cazul vostru, cine ştie, poate o fi fost vorba de vreo problemă de comunicare şi şoferul vostru o fi rămas cu ideea că mergeţi în alt loc. Habar n-am, tu ştii mai bine. Sau pur şi simplu a greşit omul, s-o fi dezorientat. Foarte bine că i-aţi atras atenţia.
În ce priveşte faptul că s-a bazat pe ghid să-i spună drumul, să fim noi sănătoşi de câte ori le-am spus eu şoferilor pe unde s-o ia. Ei sunt datori să conducă safe şi să respecte normele europene în ce priveşte oboseala la volan. Programul excursiei îl stabileşte ghidul, şi îl comunică şi şoferilor. Şoferii cu experienţă, care au mai fost în turul respectiv, cam cunosc apriori programul circuitului, plus că poate au mai fost în zona respectivă şi cu alte ocazii. Şi atunci, deşi pare ciudat, intervin erorile în alegerea drumului, pt. că şoferul "ştie drumul", şi intervine suficienţa, aşa că e posibil să nu-şi seteze nici GPS-ul. Sau îi spune ghidului: "vezi că în cutare loc trebuie să-mi spui pe unde s-o iau, că erau două variante din câte ţin minte", iar ghidul ocupat cu explicaţii pentru turişti, uită să-l facă atent pe ce drum s-o ia ... Şi pot să enumăr multe alte situaţii. Nu mai vorbesc de cazul când cel puţin unul din şoferi e nou pe destinaţia respectivă, dar e dornic să înveţe. În cazuri de-astea comunicarea ghid-şofer devine foarte importantă, şi totuşi se întâmplă multe erori de orientare, pentru că suntem oameni cu toţii. Important este că nu există decât intenţii bune (cu unele excepţii, însă nu la CT, din câte mi-am dat eu seama, de asta îi şi recomand). De exemplu, un şofer are nişte probleme, şi atunci agenţia ce face ? Anulează un tur pentru care unii au plătit bani încă din ianuarie ? De obicei, toţi şoferii cu experienţă au de lucru, foarte rar apare norocul ca unul din ei să fie liber şi să poată pleca în locul celuilalt. Şi atunci agenţia găseşte cumva un şofer înlocuitor, care de cele mai multe ori nu cunoaşte drumurile din zona unde va conduce autocarul. Intenţia e onorabilă din partea tuturor, şi totuşi există mereu posibilitatea să apară diferite neplăceri pe drum, da aceea spun că atitudinea contează mult.

Eu nu sunt nici ghid, şi nici nu am vreo legătură cu vreo agenţie de turism. Totuşi, prin natura activităţii mele, am fost nevoit să duc grupuri de oameni pe la diverse training-uri şi întâlniri din Europa (deocamdată). La început ne alipeam la grupuri mai mari, dar din 2001 am început să organizez eu transportul şi cazarea pentru oamenii din grup. Aşa se face că de-a lungul timpului am închiriat multe autocare de la mai multe agenţii de turism sau de transport, şi am cam înţeles cum e cu diagramele de la tahograf şi cum e cu pauzele de odihnă şi cu reglementările europene în acest ultim sens. Şi tot aşa se face că am făcut pe ghidul pentru oamenii mei prin multe locuri (Budapesta, Viena, Brno, Hajduszoboszlo/Debrecen, Portoroz, Opatija etc.).
Totdeauna am dat de la plecare câte un bonus şoferilor (50 - 100 de euro de căciulă - după posibilităţi) şi le-am asigurat cazarea împreună cu grupul, ca autocarul să ne stea la dispoziţie mereu. Totdeauna le-am spus şoferilor de la plecarea din Bucureşti cam care e programul, şi ce intenţionăm să mai vizităm pe drum. Dar eu totdeauna am stat în faţă, lângă şoferi, şi am fost atent să nu greşească drumul. Poate unii dintre ei nu s-au simţit bine să fie tot timpul supravegheaţi, dar de-a lungul timpului s-au întâmplat tot felul de situaţii (neplăcute la vremea lor, chiar dacă acum au devenit extrem de hazlii), aşa că de fiecare dată am încercat să nu se mai repete. Oricum, am creat de fiecare dată o atmosferă bună şi m-am împrietenit cu fiecare şofer (discutat cu fiecare pe diverse teme, stat la masă cu ei la Băile Miercurea, sau la Route 60, luat şoferii gratis în croazieră la Budapesta, chestii d-astea).
E adevărat că am făcut de fiecare dată în aşa fel ca totul din partea noastră să fie non-profit, pentru că pe noi nu ne-a interesat decât să participăm la întâlnirile noastre şi să vizităm câte ceva pe drum. Pe când, în cazul unui circuit turistic prin agenţie, sau în cazul transportului turiştilor pentru cine-ştie-ce sejur, agenţia respectivă trebuie să aibă profit, e normal. Aşa încât, de multe ori, atât ghidul, cât şi şoferii practic ei sunt "la serviciu", cu toate bunele şi relele ce decurg de aici. Iar tu, ca turist, trebuie să procedezi în consecinţă.

Am considerat necesară această paranteză, ca să fie mai clar de ce în prezent sunt un turist mai tolerant când merg cu autocarul printr-o agenţie.
Dacă totul decurge perfect, e ok, dar aş vrea ca fiecare om care călătoreşte cu autocarul să înţeleagă şi cum gândesc ghidul şi şoferii, să înţeleagă că trebuie să câştige nişte bani şi oamenii ăia, să înţeleagă că intenţiile lor sunt bune, chiar dacă greşesc, să-i ajute când greşesc, şi, cel mai important, să nu se considere superiori şoferului sau ghidului, chiar dacă sunt. Fă-i pe şoferi şi pe ghid să se simtă excelent în prezenţa ta, şi vei avea o călătorie în regulă.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 06 June 2016 - 15:36.


#2596
andra_bv

andra_bv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 25.06.2007
salutare! a cumparat cineva  pachete turistice de la DEEA TRAVEl din Bucuresti?
multumesc.

#2597
Katalin68

Katalin68

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 21.10.2015
De 3 ani merg cu DEEA TRAVEL in Bulgaria de Pasti si nu am avut probleme,a fost super ok

#2598
Anca0000

Anca0000

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.06.2016
Genius Travel o agentie neprofesionista!
M am decis sa postez si aici pentru a informa si alte persoane care doresc sa calatoreasca cu aceasta agentie ,mai bine sa nu o faca.E suficient o tzeapa ca sa va dati seama ca nu merita.
Ce ni s a intamplat noua a fost sa cumparam o vacanta in Thasos cu autocarul.Ni s a informat ora si data plecarii,am fost prezenti acolo si dupa ce an asteptat 2 ore,am sunat la agentie si ni s a spus ca firma de transport a schimbat ora,ei nu au citit emailul si autocarul a plecat mai devreme cu 3 ore.
Dupa lungi discutii si nervi in care acestia efectiv nu ne au oferit nicio solutie,an fost foarte intelegatori,voiam sa pmecam cat mai repede iar acestia efectiv ne amanau,ba plecam peste 2 zile ba peste 5.am decis sa cautam o alta agentie si sa ni se returneze banii

#2599
Cotunt

Cotunt

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.06.2016
Salut.cine a benificiat de serviciile agentiei Est Turism plaja.ro?sunt seriosi?Vreau sa fac comanda online

Edited by Cotunt, 14 June 2016 - 16:16.


#2600
georgeggc

georgeggc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.06.2008
De evitat directbooking, complet neseriosi,m-au anuntat cu 2 zile inainte ca mi-au schimbat pentru a treia oara avionul. Dintr-un grup de 10 persoane am fost trimisi pe 3 curse diferite, din zile diferite am ajuns sa plecam toti in aceeasi zi. Nu are nicio legatura ce achizitionezi de pe site, ca iti schimba sejurul dupa bunul plac. La reclamatii iti inchid repede telefonul in nas.

#2601
lls869

lls869

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 21.07.2011

 georgeggc, on 24 iunie 2016 - 23:50, said:

De evitat directbooking, complet neseriosi,m-au anuntat cu 2 zile inainte ca mi-au schimbat pentru a treia oara avionul. Dintr-un grup de 10 persoane am fost trimisi pe 3 curse diferite, din zile diferite am ajuns sa plecam toti in aceeasi zi. Nu are nicio legatura ce achizitionezi de pe site, ca iti schimba sejurul dupa bunul plac. La reclamatii iti inchid repede telefonul in nas.


Eu am fost saptamana trecuta intr-un sejur in creta, achizitionat de pe directbooking, si nu am avut niciun fel de probleme(zboruri sau cazare).

#2602
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

 radumiki, on 20 ianuarie 2016 - 15:07, said:

Am fost in aceeasi destinatie in ultimii 4 ani, in ultimii trei ani cu Mareea
Apropo de Mareea.Am avut de curand o experienta cu ei,n-as numi-o negativa,da' nici pozitiva...concret,am cumparat de la ei un sejur in Santorini;cu vreo 5 zile inainte de plecare,m-au anuntat,pe e-mail,ca hotelul pe care-l rezervasem a facut overbooking si,ca urmare,vom fi cazati la un alt hotel.Problema era ca,desi oferea conditii similare,acesta din urma era mai prost plasat.Cel rezervat initial avea locatie centrala,imediat langa plaja.Am acceptat in cele din urma,pentru ca alternativa era sa-mi returneze banii.La intoarcere,am trimis un e-mail catre hotel,incercand sa aflu versiunea lor despre povestea cu overbooking-ul,insa n-au catadicsit sa raspunda.
In e-mail-ul in care mi se specificau conditiile de calatorie mi s-a spus ca documentele de transport trebuie sa fie valabile "minim 6 luni de la data iesirii din tara".Asta in conditiile in care calatoream in UE...
Pana in ultimul moment mi s-a spus ca charterul este asigurat de Blue Air.La aeroport am aflat ca,de fapt,este Tarom...
In avion ni s-a urat calatorie placuta din partea Tarom si a partenerilor sai,Paralela 45 si Cocktail Holidays.Nici un cuvant despre Mareea...
Ajunsi la destinatie,am fost singurii cazati in noua locatie...deci am fost singurii care nu am mai incaput in hotelul pe care-l rezervasem initial...
Toate astea atunci cand,dupa 10 ani de calatorii pe cont propriu,m-am hotarat sa apelez din nou la serviciile unei agentii de turism.Probabil vor mai trece inca 10 ani pana la urmatoarea incercare...Posted Image

Edited by zuv, 21 July 2016 - 12:51.


#2603
Popybo

Popybo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 801
  • Înscris: 31.08.2009
Salut !
Am urgenta nevoie de referinte despre Expedio, are cifra mica de afaceri cu un singur angajat si este firma din cadrul Scotianul.ro. S-a folosit cineva de serviciile ei ?
Multumesc !

(fara parerologi)

#2604
dommmaster

dommmaster

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.05.2007
Directbooking.ro nu este un site de presetari servicii serios. Am facut o rezervare la ei, au trimis proforma am platit a doua zi iar dupa o zi m-au anuntat ca nu mai sunt camere disponibile. Acum stau sa alerg dupa bani…pentru ca eu nu folosesc servicii bancare ( plata a fost direct la banca in contul lor). Raspunsul care mi l-au oferit a fost sa imi fac un cont bancar, sa folosesc pe cel al unei rude sau prieten sau sa vin in bucuresti si daca vin in bucuresti sa ii anunt cu cateva zile inainte ca sa aiba banii si suma nu este mare ca sa zici ca ai nevoie de timp. Nu va recomand acest site am folosit cu success hotel.info, booking.com, litoralulromanesc.ro

#2605
edbica2000

edbica2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 20.08.2005

 Popybo, on 25 iulie 2016 - 12:50, said:

Salut !
Am urgenta nevoie de referinte despre Expedio, are cifra mica de afaceri cu un singur angajat si este firma din cadrul Scotianul.ro. S-a folosit cineva de serviciile ei ?
Multumesc !

(fara parerologi)

tocmai ce le-a expirat asigurarea de insolventa si faliment 06.06.2016 - vezi daca au reinnoit-o

#2606
annemaryz

annemaryz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.07.2007

 tutuhugoneata, on 01 august 2015 - 18:41, said:

Va salut !

Multumesc anticipat oricui are informatii despre vacantata TMG reisen ! Din pacate nu gasesc referinte nicaieri despre acestia, dar am inteles ca sunt un fel de brokeri , ce aduna oferte in special de pe piata germana, dar nu gasesc nicaieri referinte despre dansii in Romania ; sau nu stiu eu unde sa caut...

Ma atrag ofertele acestora deoarece nu ma "blocheaza" la 7 sau 14 zile si pot sta 8,9 sau 10 zile !

Raman dator si va doresc o duminica placuta !

Eu am auzit de ei, am prieteni care au plecat si au fost f multumiti

#2607
BorfassU

BorfassU

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 24.03.2008
Salutare. As dori sa achizionez un bilet pentru aceasta vara pe litoralul bulgaresc. Ce agentii mi-ati recomanda sau stiti ca ar fi ok? Din cate am citit directbooking ar fi de evitat. Multumesc anticipat!

#2608
patty14

patty14

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.10.2011
Travel Matters!!!Cel mai bun pret,conditii foarte bune,a fost mai mult decat m.am asteptat!Sunt foarte multumita!!!Am cautat la multe agentii...cel mai bun pret si cele mai bune conditii,au fost la Travel Matters (cu care am si mers acuma) si la Eximtur(cu care am fost mai demult) La Eximtur era mai scumpa excursia cu 50 euro decat la Travel Matters !!

#2609
nelu1086

nelu1086

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 08.08.2014
Astazi a mai aparut o teapa in turism: Genius Travel
http://www.realitate...en_1971247.html

#2610
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,531
  • Înscris: 05.06.2009
se pare ca si mareea travel are probleme
http://www.libertate...-travel-1585705

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate