Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 

Discutii despre agentiile de turism

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
2771 replies to this topic

#2629
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008
Ca fapt divers:niste prieteni pleaca pe 29 la Roma.3 nopti,4 zile,500 roni avion si 700 roni cazare :).
Trebuie sa prinzi oferte.Cum spuneam,de multe ori am luat si eu prin agentie mai ales cand nu stiam daca voi avea timp de vacante si cumparam cu 2-3 zile inainte.
Dar,daca am timp sa fac planuri si stiu ca voi putea avea liber sa plec,ma apuc cu 3-4 luni inainte si imi caut si rezerv singur.

#2630
mariusxcom

mariusxcom

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 06.06.2006
In principiu agentiile de turism isi pun un capac la biletele de avion dar recuperezi capacul ca cazare care iti ofera preturi mai bune decat Booking.com
Pana in septembrie anul trecut Booking.com avea o clauza in contract cu hotelierii ca ei sa ofere cel mai bun pret catre booking.com. Dar din septembrie 2015 aceasta clauza a fost scoasa si pretul este setat dupa bunul plac al hotelierilor.
Adica poti gasi unele preturi mai mici ca in agentii ... dar de regula mai greu in ultimul timp si mute preturi mai mari decat poate sa iti ofere o agentie. Preturi cu pana la 200% asa cum a spus si diana.

De exemplu eu am gasit un citybreak la Roma cu wizzair pe data de 15/01/2017 la pret de 257.16 euro pentru 2 persoane cazare 3 stele mic dejun si bilete de avion.

#2631
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,697
  • Înscris: 06.10.2012
Eu am cerut agentiei, un city-break cu plecare in 3 saptamani. Cred ca pretul oferit a fost ok, cel putin noua ne-a convenit.
Repet, daca as fi achizitionat singura zborul plus cazarea, as fi depasit pretul agentiei, la acea ora.

Am mers in dese randuri fara agentie, insa acum a fost cea mai buna alegere.

Alt exemplu, 99 E, zbor plus taxe incluse, plus 10 zile cazare 3 stele, Hersonissos, o agentie din Pta Victoriei. Asta acum cativa ani. :)

#2632
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
Eu n-as merge cu agentie din simplul motiv ca nu-mi asum riscul falimentului lor. Daca falimenteaza (si au fost foarte frecvente cazurile in ultima vreme) pierd banii si raman si fara vacanta, pentru ca in ultimul moment as prinde probabil preturi mari la zbor sau orar de zbor neconvenabil sau raport calitate/pozitie/pret prost la cazare.

Pe de alta parte imi si place sa caut si sa rezerv singura, recunosc.

Eu cred ca agentiile sunt pentru cei care sunt dispusi sa plateasca mai mult dar nu au timp sau pricepere sa-si caute singuri, sau pentru cautatorii de chilipiruri pe care ii intereseaza doar un pret cat mai mic (sunt agentii care au ca target un pret cat mai mic). Sau pentru cei care doresc pachete la hoteluri mari gen cluburile all inclusive care prefera sa nu rezerve cu fiecare turist si sa dea un comision agentiilor.

Oricum, treaba asta cu riscul de faliment cam
Incurca socotelile tuturor.

Edited by mdt, 16 November 2016 - 21:03.


#2633
galinei

galinei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 02.04.2008
În 2016 au fost 2 falimente mari în rândul agențiilor de turism. în alte domenii au fost mai multe. Totuși, înainte de a se fi lăsat ademenit de un preț mic, dacă turistul ar fi aruncat un ochi pe situația financiară, ar fi văzut că ambele agenții aveau un grad de îndatorare foarte mare la sfârșitul anului 2015 (datoria cu mult peste activele societății), Genius chiar și în 2014. Probabil ar fi trebuit excluse din ANAT cu mult înainte de a intra în faliment.

Genius:
genius.png

Mareea:
mareea.png

Asigurările obligatorii din turism sunt mici - $10k pentru detailiști și $50k pentru turoperatori. Majoritatea sunt turoperatori, pentru a-și putea crea pachete proprii, dar puține sunt turoperatori mari. În plus, sunt multe cazuri în care se încasează banii acum și sunt plătiți către furnizori la un termen îndepărtat; în tot acest timp, agenția poate cheltui banii cum vrea - pe cheltuieli curente sau investiții. Cu alte cuvinte, agenția are acces la o sursă de finanțare fără dobândă. Problemele apar când calculele nu au fost făcute corect și, la scadență, agenția va vinde ieftin, în pierdere, pentru a face rost de cash. Astfel datoria crește și se rostogolește și, dacă nu apare o perioadă mai bună în care să se redreseze, intră ușor-ușor pe panta falimentului.

Trebuie reținut că agențiile țin cu dinții de afacerea lor. O afacere stabilă la sfârșitul unui an, greu poate intra în anul următor în faliment. Chiar dacă nu există date financiare la zi disponibile online, turistul își poate face o idee dacă riscul e mare sau mic din analiza bilanțurilor din anii anteriori.

Agențiile sunt într-o rețea, fiecare vânzând și pachetele altor agenții. Când abordați o agenție, întrebați și care este agenția organizatoare. Dacă organizatorul intră în faliment și pierdeți vacanța, agenția revânzătoare vă va despăgubi sau propune o altă variantă de vacanță (dacă are o situație bună - pierderea ei) sau va intra și ea în faliment și veți fi despăgubiți de polița ei de asigurare (o cifră de afaceri mică ar fi mai avantajoasă - atenție: cifra de afaceri la o agenție de turism se obține din comision, nu din vânzări!).

Se discută despre introducerea unui cont fiduciar, care să interzică agențiilor că cheltuie sumele încasate de la turiști pe altceva decât vacanțele turiștilor, însă ideea nu este agreată de marii jucători care vor înființarea unui fond de garantare. Deocamdată, totul e în stadiu de discuții și mergem pe varianta polițelor de asigurare.

În general, o agenție aflată în dificultate vinde ieftin pentru cash, însă reciproca nu este valabilă. Pot fi agenții cu situație financiară excelentă care vând ieftin.

Puțină atenție și informare și riscul de a pierde banii scade sub 0,001%. E ok să cauți și singur, dar vacanțele adevărate se iau prin agenții - pasezi altuia grijile cu rezervarea, transportul, transferul, excursiile opționale etc.

Datele financiare se pot urmări pe site-ul Ministerului de Finanțe (an cu an). Licența și asigurarea pe site-ul ANT (fișier excel). Toate informațiile la un loc pe site-ul Info-Trip.ro.

Attached Files



#2634
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,196
  • Înscris: 05.01.2008

 galinei, on 22 decembrie 2016 - 01:23, said:

vacanțele adevărate se iau prin agenții - pasezi altuia grijile cu rezervarea, transportul, transferul, excursiile opționale etc.
Si cele organizate pe cont propriu cum sunt,false?
Pentru mine,organizarea unei vacante nu e nici pe departe o grija,ci o placere.Si prefer oricand sa-mi organizez vacanta asa cum vreau eu,nu cum vor cei de la agentia de turism.

#2635
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,825
  • Înscris: 18.12.2007
Iar o dam in discutia asta? Nu credeti ca e fiecare liber sa isi organizeze vacanta cum vrea, cum are timp si cum isi permite?
Daca eu prefer agentia nu inseamna ca cel care isi organizeaza singur e prost si nici invers.

#2636
omg99

omg99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,910
  • Înscris: 06.04.2005
@galinei Asa e cum spui doar ca avem o mica/mare problema. Acei turisti carora li se adreseaza agentiile de turism nu au nici o obligatie sa isi bata capu cu situatii financiare ale agentiilor.

Turistii care apeleaza la agenti apeleaza in general pentru comoditate vor sa plateasca un pret in care sa aiba incluse cat mai multe fara sa isi bata capu deci nu poti avea pretentia de la un astfel de turist sa verifice situatia financiara a agentiilor, pur si simplu nu e treaba lui sa faca asta. Ca sa nu mai spun ca multi si-ar prinde urechile in atatea cifre pe care nu le intelege.

pe langa asta turistu mai plateste taxe si isi imagineaza ca de acele taxe autoritatile au creat insitutii si mecanisme sa il protejeze de tepe si de astfel de compani care nu mai de incredere nu sunt. Deci statu prin institutiile sale e si el vinovat ca se ajunge aici.

Nu poti arunca vina tot timpu pe client cum se tot practica in Romania cand ceva nu merge bine clientu e de vina.

#2637
andacad

andacad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 05.01.2007
Buna seara ,

A avut cineva vreo experienta cu Karpaten Turism  ?! Am vazut in revista de la Lidl Tour un circuit care m-ar tenta dar nu stiu daca risc ceva mergand prin ei !

Va multumesc mult pentru opinii daca exista !

#2638
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,825
  • Înscris: 18.12.2007
S-a mai dus una.
De curiozitate, a mers careva dintre voi cu ei? Am vreo doi colegi de serviciu care au mers cu ei anul trecut intr-un circuit Brazilia Argentina Uruguay si au fost multumiti.

Edited by AlexEn, 14 February 2017 - 08:57.


#2639
roman_sadea

roman_sadea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 06.10.2010
a fost cineva prin lidl tour in vreun sejur sau circuit? am vazut ca au parteneri tui si karpaten. de tui am auzi, dar karpaten.... stie cineva ceva de ei? multumesc anticipat

#2640
SxN_Mihaela

SxN_Mihaela

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.07.2017
Buna!
Va scriu și eu in legătura cu agenția de turism Bavaria TOUR! Sa va feriți de ei și sa nu cumva sa apelați la ei!!! Este cea mai neserioasa agenție! Cu o patroana de agenție care nu se înjosește sa vb cu clienții și care nu respecta drepturile contractuale!! Nu vi o recomand sub nici o forma!!! BAVARIA TOUR distruge vise și se folosesc și de banii voștri apoi va lasă cu buza umflata!!!

#2641
stefanprisacariu

stefanprisacariu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.09.2016
Detaliaza te rog despre ce este vorba, ce s-a intamplat mai exact?
Ma intereseaza pentru ca am si eu un sejur pentru la anul cumparat la ei.
Multumesc!

#2642
SxN_Mihaela

SxN_Mihaela

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.07.2017
Buna! Și eu am avut un circuit ptr anul acesta plătit încă din 2016 Iunie. Circuit care nu se mai tine din cauza nerealizării nr. minim de pers. Ok. Am înțeles nu din vina lor. Deși in luna Aprilie, Iunie a acestui an când am întrebat câți oameni s au înscris au răspuns ca sunt înscriși destui și ca circuitul sigur va avea loc. Mi au propus un alt circuit mai scump cu plecare anul acesta. Deoarece cuprindea tot ceea ce imi doream sa văd l am acceptat! Mi au spus apoi ca treb sa plătesc o diferența deși in contract sta scris: turistul are dreptul sa accepte un circuit echivalent sau superior propus de agenție, la același pret! Nu,ei au insistat ca treb sa plătesc ba mai mult au răspuns pe mail ca nu mai sunt locuri ptr acest sejur! Deși in fata imi spuseseră ca acest TOUR operator accepta peste locurile max. admise. Am cerut sa vb cu Camelia Badiu patroana agenției in vederea soluționării acestei situații și mi s a răspuns ca ea nu vb cu clienții. Mai pe scurt in contract scrie clar ca pot sa accept la același pret un sejur superior și ei nu au respectat aceasta clauza. Ba mai mult au venit cu minciuni cum ca s ar fi ocupat locurile etc. Angajatele acelea in special cea creată Andreea Trandafir, nu știu sa vb cu clienții, sa le ofere alte alternative, sa vezi ca își doresc sa te ajute și sa vina in sprijinul tău. Nu ii recomand sub nici o forma!

#2643
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006
Oare pana cand o sa li se permita agentiilor de turism sa continue magaria cu "taxele de aeroport"? Ma refer la excursiile / circuitele cu avionul, desigur.
Aproape invariabil, suma pretinsa e 95-99 de euro. Invariabil, repet.

O fi cineva care chiar crede asta si nu realizeaza ca banii aia intra in buzunarele agentiei?

Si chiar in situatia in care ar fi adevarat, cum de li se permite sa prezinte in modul asta pretul la circuitele cu avionul? Se induce ideea ca suma aia e optionala, dar nu e, si daca NU e, atunci sa fie obligati sa prezinte pretul cu totul. Si asta e valabil si la alte taxe (taxa de pod, de motorina etc.) care nu sunt in pret si iti sunt aratate separat. E curata inselatorie sa prezinti defalcat un pret si sa pui separat o componenta de pret care NU poate fi, de fapt, evitata!

Pentru mine e o enigma de ce mai exista intermediarii astia numiti "agentii de turism" azi, in 2017, cand ai booking.com, hotels.com, turistinfo.ro, wizz, ryanair, skyscanner, momondo, Hertz, Avis, EuropCar etc., e atata si-atata informatie utila pe net si-ti poti face singur frumusete de concediu.

De ce anume sa rezervi printr-o agentie de turism? De ce sa nu caut, in paralel, sa vad cat ar costa totul daca le-as lua separat? Absolut orice se poate lua separat: autocar, avion, hotel, masina, bilete de tren, restaurante etc.

Sa fie lumea atat de needucata (sa nu zic altfel) incat sa nu stie sa faca o rezervare de avion, de hotel etc.?

Edited by cattavencu, 12 August 2017 - 10:17.


#2644
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,450
  • Înscris: 02.09.2006
la faptul ca poate isi permit sa plateasca serviciile agentiilor te-ai gindit? nu toata lumea merge in Grecia cu rosiile in portbagaj!

#2645
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008
Fiecare isi alege metoda prin care isi rezerva o vacanta.
Ce nu inteleg eu,pentru o economie de 50-100 euro la o vacanta de 1500-2000 euro,unii prefera sa aleaga tot felul de agentii necunoscute ca sa economiseasca acei bani si apoi se plang ca au fost inselati,ca a disparut firma,ca nu au corespuns conditiile de la fata locului cu ce au platit.
Eu intotdeauna am preferat sa aleg o firma cunoscuta chiar daca a fost putin mai scump.
De obicei rezerv cu cateva luni inainte si imi place sa stau linistit pana la momentul plecarii.

#2646
SxN_Mihaela

SxN_Mihaela

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.07.2017
Poate ca exact agenția aia mică și necunoscuta are exact circuitul in care îți dorești sa mergi. Nu e vorba doar de o economie de 50-100 de euro. Ar trebui sa mergem pe încredere. Ar trebui sa nu mai înșelam atât de mult. Ce ar fi dacă am fi corecți? E chiar atât de greu? Chiar dacă ești o agenție mare sau mică!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate