Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Torturi, prajituri, placinte, cozonac
Last Updated: Nov 17 2009 01:33, Started by
ely
, Apr 20 2005 22:45
·
0
#37
Posted 08 May 2006 - 09:22
add, on May 8 2006, 10:18, said: Let me see... Iei 2 blaturi d-alea (2 ca-s prea subtiri), faci o crema de ecler (lapte faina in ploaie zahar etc...) jumate o lasi alba jumate amesteci cu o lingura de cacao, apoi faci apa cu miere sau cu zahar, insiropezi dracia (bine dar nu prea mult ca se lasa) pui un strat alb, unu negru FOR (i=1; i<=nr_straturi; i++ ) ... iei un spray de ala cu frisca sau Hulala sau o faci tu si pui deasupra, niste visine din compot pt ornare. (vezi nu consumi toata frisca pe tort ca are si intrebuintari mai fun) et voila. încearcă totuși o carte de bucate și anume un tort de fructe. |
#38
Posted 08 May 2006 - 09:24
Sora mea îmi făcea tort cu cremă de banane. Le tăia cubuleţe, le punea frişcă şi ananas şi le amesteca. Crema e relativ simplă, blatul îl iei din comerţ. ;)
|
#40
Posted 08 May 2006 - 11:07
LoveDemon, on May 8 2006, 10:21, said: Frumoasa idee. Dar etc.-ul ala de la crema ma incurca. damn... sper ca n-are pretentii la sarmale sau cozonaci :D Crema aia functioneaza asa: se fierbe laptele (cu destul zahar) apoi se presara faina (cu cratila la foc mic) dar cu atentie sa nu faci cocolosi ca o strici... se presara in ploaie, cate putina mestecand continuu, dupa ce ajunge la consistenta dorita tre s-o lasi la racit, timp in care insiropezi blatul. Bineinteles poti sa pui fructe prin crema aia ca sa iasa mai "misterios" asa... PS: vezi sa nu se prinda de fundul creatitei si sa se arda ca prinde f repede un gust nasol de arsura. Mai poti incerca si o crema de Margarina, dar mie personal nu-mi place plus ca ai deosebit de multe sanse sa ti se taie. |
#41
Posted 08 May 2006 - 12:10
Merci mult :). Dar sa se noteze ca am facut si sarmale, si ardei umpluti, si chec fac aproape in fiecare saptamana. Dar, intr-adevar, dulciurile nu m-au pasionat niciodata (in special prepararea lor, cu exceptia checului care e chiar foarte simplu de facut), si de-aia-s mai handicapatica, asa.
|
#42
Posted 08 May 2006 - 12:26
lasa ma... sa vezi cand or sa te bata copii la cap sa le faci aia si aia inveti... eu asa am facut, am batut-o pe maicamea la cap sa-mi faca si m-a pus sa fac langa ea sa vad cum e.
|
#43
Posted 08 May 2006 - 15:49
LoveDemon, on May 8 2006, 13:10, said: Merci mult :) . Dar sa se noteze ca am facut si sarmale, si ardei umpluti, si chec fac aproape in fiecare saptamana. Dar, intr-adevar, dulciurile nu m-au pasionat niciodata (in special prepararea lor, cu exceptia checului care e chiar foarte simplu de facut), si de-aia-s mai handicapatica, asa. Fă-l pe ăsta cu cremă de banane. Nu ai cu ce să greșești. E și mai sănătos! ;) |
#45
Posted 10 May 2006 - 11:54
Multumim de urare si de interes. Mancaram, dar au trebuit aduse intariri pentru desavarsirea actului creator (o prietena mai versata, care s-a sacrificat pe altarul operei colective pret de vreo cinci ore), iar in final, cand sa rasturnam creatia din forma pe platou, minunea s-a... rupt, asa ca masurile de urgenta au impus servirea direct (d)in forma de aluminiu. Dar, per ansamblu, ne declaram satisfacuti.
Multam oficial tuturor care s-au aplecat asupra delicatei dileme. |
#46
Posted 21 December 2006 - 13:21
Se da problema urmatoare: vreau sa acopar niste biscuitei cu o glazura gen fondant, adica vreau o glazura care sa se faca la cald si sa ramana tare fara sa ma oblige sa tin rezultatul muncii exclusiv la frigider.
Are cineva idei si retete? Multumesc anticipat |
|
#47
Posted 21 December 2006 - 13:32
Incearca serbetul. Incalzeste borcanul pe baie de aburi pana se subtiaza.
Daca e prea tare serbetul, faci un sirop din zahar cu putina apa pe care il incorporezi in serbet. |
#48
Posted 21 January 2007 - 21:50
Daca mai e de actualitate intrebarea ta, exista o tehnica simpla si rapida pt fondantul cu care sa acoperi biscuitii si nu numai. E super si reteta cu serbetul, in care adaugi putin unt atunci cand il incalzesti pe baia de aburi. (Pui serbetul intr-o craticioara si pe aceasta o pui cu fundul in alta, mai mare, in care fierbe apa...pe aragaz, desigur).
Asadar pui zahar intr-un vas emailat sau inox, mult zahar, nu am o cantitate, asta depinde de cata glazura iti trebuie. Peste zaharul respectiv pui incet apa, doar atat cat sa ajunga apa la nivelul zaharului. Lasi sa fiarba direct pe foc pana vezi ca face clabuci mari si incepe sa se albeasca compozitia. Iei de pe foc si adaugi unt, amestecand rapid, eventual, daca se intareste prea repede, mai pui putin pe foc. Daca vrei sa faci glazura cu cacao, pui si cacao, atunci cand ai pus untul. La fel procedezi si daca vrei sa fie o glazura cu alta aroma, colorantul si aroele le pui atunci cand ai luat de pe foc, in acelasi timp cu untul. |
#49
Posted 31 January 2007 - 16:17
Daca stie cineva reteta aceste prajituri, va rog s-o postati aici pentru mine!!
Merci :) |
#51
Posted 24 May 2007 - 22:09
Cautand printre topicurile mai vechi, n`am gasit nimic care sa`mi atraga interesul...ma intereseaza de mult timp cateva Mari Prajituri :P..Poate ma puteti ajuta cu niste retete...in 1rand, tortu` diplomat, apoi prajiturele`alea de se gasesc peste tot prin comert, blat subtire`n multe straturi si crema, iar` pe deasupra glazura marmorata (N`am inteles niciodata cum se face blatu`ala delicios!); cred c`ar mai fi mini`pandispanurile`alea, daca stiti sa`mi spuneti sfat cum sa`mi iasa`atat de fraged.....
Cam atat momentan ;) Pls, I need help!!!!! |
|
#52
Posted 25 May 2007 - 09:27
babydoll_eco, on May 24 2007, 23:09, said: Cautand printre topicurile mai vechi, n`am gasit nimic care sa`mi atraga interesul...ma intereseaza de mult timp cateva Mari Prajituri :P..Poate ma puteti ajuta cu niste retete...in 1rand, tortu` diplomat, apoi prajiturele`alea de se gasesc peste tot prin comert, blat subtire`n multe straturi si crema, iar` pe deasupra glazura marmorata (N`am inteles niciodata cum se face blatu`ala delicios!); cred c`ar mai fi mini`pandispanurile`alea, daca stiti sa`mi spuneti sfat cum sa`mi iasa`atat de fraged..... Cam atat momentan ;) Pls, I need help!!!!! Poti cauta pe siteul culinar.ro. Eu de-acolo am facut o reteta de eclere si au iesit excelent ....Spor si trimite-ne si noua cate o praji., dupa ce le faci ... :dribbledrool: :rolleyes: |
#53
Posted 09 June 2007 - 19:13
Mosotti, on Apr 21 2005, 22:37, said: din memoria fantastica, folderul retete :death: 120 ml apa 500g lapte praf 600g zahar 200g margarina cacao cita vrei nuci sau alune sau amindoua Chestia e ca fiica-mea ma enerveaza cu ciocolata de la magazin si vreau sa incerc ceva mai sanatos facut in casa, poate o sa-i placa. |
#54
Posted 19 June 2007 - 13:58
Tiramisu. :OK: Foarte rapid de pregatit. Ai nevoie de piscoturi, branza mascarpone, vreo 3-4 oua, zahar si cafea. Dap, si cacao de presurat peste. O tii de preferat 3 ore la frigider si e gata. Nu tu copt, nu tu riscuri cu aluatul, nimic.
Si... e delicos! :rolleyes: |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users