Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 

Pompe caldura AER-Aer, AER-Apa

* * * * - 19 votes
  • Please log in to reply
13449 replies to this topic

#10297
oddy

oddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 729
  • Înscris: 08.09.2006

Skello said:

1675459798[/url]' post='29726628']
Specific ptr. Home Assistant (HA) exista mai multe optiuni. De fapt problema ar trebui impartita in doua:
a) Importul de date: Daca folosesti ESPHome ptr. programarea device-ului, atunci ESPHome are integrare cu Home Assistant si device-ul programat cu ESPHome ar trebui sa fie detectat de HA si configurat automat ca sensor sau ce el si dupa asta HA isi ia datele singur de acolo citind-ul periodic (poll interval). Varianta 2 e sa creezi un senzor virtual in HA de tipul command_line care sa execute un curl catre URL-ul de pe device care serveste JSON-ul. Solutia asta am gasit-o acum la un search ca nu m-am lovit de ea deci n-am experimentat.

b) reprezentarea datelor pe grafice: Aici sunt multe optiuni. Graficele pe care le face HA default sunt cam basic, dar sunt "card-uri" custom care pot reprezenta grafice/charts destul de complexe si interactive, sau chiar integrare cu o solutie mai complexa de data visualization gen Grafana ruland ca add-on ptr. HA. Daca nu ai mai folosit HA pana acum, aici as mentiona ca are un hub de extensii (integrari si add-on-uri) oficial cu care vine preinstalat -- un fel de Google Play la Android sa zicem. Dar mai exista si un third-party hub facut de comunitate cu extensii si integrari facute de comunitate, care de multe ori sunt mult mai diverse si mai interesante. Hub-ul asta se cheama HACS (Home Assistant Community Store) si multe din extensiile astea pentru grafice sunt prin HACS, deci trebuie sa-l instalezi.

Acum intrebarea e daca e daca ai nevoie de HA doar ca sa faci grafice interactive cu niste date si raspunsul evident e ca nu. Sunt multe tool-uri de "data visualization" si instalate local si cloud-based ca si servicii cum ar fi Google Looker Studio (fostul Google Data Studio) care isi poate lua date si din Google Sheets (in loc de Excel) si cu JSON (cu un community connector) sau Grafana, ori instalat local sau serviciul cloud-based versiunea gratuita care probabil e destul ptr. ce vrei tu. Unele au un learning curve mai mare, altele mai mic. N-am lucrat cu foarte multe deci n-as putea recomanda.

Problema cu HA e ca trebuie sa-l rulezi undeva local. Pe un Raspberry Pi, intr-o masina virtuala, intr-un container Docker ceva (are multe variante de instalare). HA e fun, daca si faci chestii cu el adica vrei sa-ti unesti toti senzorii si device-urile "smart" din casa intr-o singura platforma, o singura interfata, o singura aplicatie mobila sa poti vizualiza si controla tot de acolo. Are integrari cu produse de la mii de producatori, unele mai destepte, altele mai putin. Ca sa leg discutia si de pompe, sa fie on-topic, de exemplu integrarea cu PDC Mitsubishi e prin serviciul MELcloud a lui Mitsubishi. Deci cam ce poti sa faci in aplicatia MELcloud oficial cam aia poti si prin HA, sau chiar mai putin: sa vezi temperaturi pe senzori, apa calda, tur retur intern, temp exterioara, sa poti controla termostatul de pe panoul de control (ridici/scazi temperatura) dar cam atat. Dar asta e limita pompei ca nu are un protocol de comunicare pe TCP/IP sa vorbesti direct cu ea pe retea. Cica ar fi o interfata de asta Wi-Fi de la Mitsubishi (cum ai nevoie si ptr. MELcloud) care ar suporta Echonet Litedar nu stiu daca e compatibila cu pompele noastre.

Sper ca am ajutat mai mult decat sa te incurc cu prea multe optiuni Posted Image

Cred ca cel mai mai bine instalezi HA  deoarece  are modul de interfatare pentru ESP 32, instalezi Grafana cu database Maria DB. Dacă pui pe un Raspberry Pi recomand sa nu instalezi pe SD card deoarece nu este fiabil in timp, un SSD ar fi mai indicat.Poti instala HA și pe alte mașini hardware, suporta mai multe distributii, chiar si pe Synology storage se poate instala. Se poate interfața cu diferite tipuri de PDC,sunt ceva proiecte, majoritatea sunt sunt  instalate sub HACS. Pompa trebuie sa posede modul de interfatare IP. In funcție de ce parametrii se pot citi din PDC și ce parametrii se pot executa, se pot face diferite automatizări condiționate de diferiți senzori, integrați și ei desigur in HA. Eu am Daikin și am integrat-o cu websockets, pot citi și executa tot ce se poate face și manual din interfața standalone.

Edited by oddy, 04 February 2023 - 00:26.


#10298
at_b

at_b

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 842
  • Înscris: 20.06.2006
Eu am ha+esphome+prometheus+grafana+esp32-uri.
Flexibilitate infinită, mai ales pt cineva ca tine care se și pricepe să facă ceva cu datele alea.
Prometheus+grafana ajuta pe partea de long term storage și graphing, unde HA are niste limitări.
Subscriu la ce zic colegii, give it a try, dar Intr un VM sau oricum macar nu pe SD.
BTW, Separat de HA and stuff am vaUt și ceva proiect care interfateaza un esp32/8266 in loc de WiFi MelCloud module, dar nu știu cât de ok e, e ceva mai extrem decât aș încerca eu :P

Edited by at_b, 04 February 2023 - 01:12.


#10299
oddy

oddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 729
  • Înscris: 08.09.2006

View Postat_b, on 04 februarie 2023 - 01:11, said:

Eu am ha+esphome+prometheus+grafana+esp32-uri.
Flexibilitate infinită, mai ales pt cineva ca tine care se și pricepe să facă ceva cu datele alea.
Prometheus+grafana ajuta pe partea de long term storage și graphing, unde HA are niste limitări.
Subscriu la ce zic colegii, give it a try, dar Intr un VM sau oricum macar nu pe SD.
BTW, Separat de HA and stuff am vaUt și ceva proiect care interfateaza un esp32/8266 in loc de WiFi MelCloud module, dar nu știu cât de ok e, e ceva mai extrem decât aș încerca eu Posted Image

si eu am văzut proiecte se interfatare între ESP32 și PDC, m-am uitat la Daikin ca asta am dar dacă colegii spun ca au văzut și la Mitsu, cred ca se poate pentru orice PDC și scapi de Cloud, oricum recomand oricui HA, flexibilitatea este maxima și pe viitor posibilități de interfatare, management, practic infinite.

#10300
Skello

Skello

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 22.12.2009

View Postat_b, on 04 februarie 2023 - 01:11, said:

Eu am ha+esphome+prometheus+grafana+esp32-uri. Flexibilitate infinită, mai ales pt cineva ca tine care se și pricepe să facă ceva cu datele alea. Prometheus+grafana ajuta pe partea de long term storage și graphing, unde HA are niste limitări. Subscriu la ce zic colegii, give it a try, dar Intr un VM sau oricum macar nu pe SD. BTW, Separat de HA and stuff am vaUt și ceva proiect care interfateaza un esp32/8266 in loc de WiFi MelCloud module, dar nu știu cât de ok e, e ceva mai extrem decât aș încerca eu Posted Image

View Postoddy, on 04 februarie 2023 - 10:13, said:

si eu am văzut proiecte se interfatare între ESP32 și PDC, m-am uitat la Daikin ca asta am dar dacă colegii spun ca au văzut și la Mitsu, cred ca se poate pentru orice PDC și scapi de Cloud, oricum recomand oricui HA, flexibilitatea este maxima și pe viitor posibilități de interfatare, management, practic infinite.

E vorba de asta?
https://github.com/g...subishiheatpump

Care la randul lui foloseste libraria asta:
https://github.com/SwiCago/HeatPump

In principiu ei spun ca ar trebui sa mearga cu orice heat pump care are conector CN105 in placa. Zubadan au intr-adevar. E conectorul ptr. interfata wi-fi (un accesoriu optional) care te lasa sa legi pompa la wi-fi si implicit la MELcloud. Problema e ca nu vad pe nimeni sa mentioneze pe acolo ca au testat cu Zubadan sau pompe aer-apa, toate sunt aer-aer (mai mult AC-uri) si ma gandesc ca probabil trebuie facut un reverse engineering pe protocol ca sa audagi suport ptr. comenzile care sunt in plus la un Zubadan/Ecodan. Nici eu nu m-as baga pana nu confirma cineva mai destept decat mine ca merge si-i da de cap Posted Image  Dar da, in principiu probabil se poate. Practic inlocuiesti interfata aia externa Wi-Fi de la Mitsubishi cu un ESP32 si poti face aceleasi lucruri. Intrebarea e ce functionalitati/comenzi sunt expuse prin portul ala fiindca MELcloud-ul care foloseste interfata lui Wi-Fi nu face foarte multe, sau mai putine decat panoul de comanda locala al pompei.

Attached File  Screenshot 2023-02-04 at 01.37.03.png   207.55K   18 downloads

De fapt ptr. a citi informatii cred ca se pot interoga codurile astea, dar ptr. a trimite comenzi prin CN105 nu gasesc coduri in manual.

Attached File  Screenshot 2023-02-04 at 12.58.02.png   1.3MB   18 downloads

Edited by Skello, 04 February 2023 - 13:03.


#10301
at_b

at_b

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 842
  • Înscris: 20.06.2006
ala e

cu cat citesc pe aici mai mult, cu cat mai incerc sa tweak uiesc, cu atat imi dau seama ca instalatia mea e facuta fara nici un dumnezeu… mai eram si mandru de…

#10302
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 09.01.2008
Nu-ti bate capul, nu e pt toata lumea. Pt marea majoritate dintre noi, cele mai potrivite sisteme sunt cele mai simple si "prietenoase". Baietii vorbesc de pasiuni acolo.

#10303
oddy

oddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 729
  • Înscris: 08.09.2006
Intrebarea e ce functionalitati/comenzi sunt expuse prin portul ala fiindca MELcloud-ul care foloseste interfata lui Wi-Fi nu face foarte multe, sau mai putine decat panoul de comanda locala al pompei.

Din ce am studiat eu, la Daikin, vei putea avea access la toate informațiile disponibile, la implementarea sub ESP32.Este adevărat ca la Cloud nu ai access la toți parametrii, fiind o interfața redusă,ce are implementate doar parametrii ce se folosesc in mod uzual.Acum ideea este ce vrei de la o astfel de interfața.Pentru mine contează sa pot citi consumul electric, energia debitată, sa pot calcula COP, sa pot avea grafice și statistici pe o perioada mare de timp, sa pot varia temperatura apei la ieșire, implicit puterea, erorile de sistem. Altceva nu văd ca ar trebui sa fie implementat in HA.
Va spun din prioprie experienta și eu cand m-am apucat îmi părea un vis, care a devenit realitate.Nu văd nici un motiv sa nu implementati și boi asa ceva dacă va doriți. NU contest ca îți trebuiesc ceva cunoștințe și multă munca, ceva studiu, dar exista multe implementari din care puteți sa va inspirați. Un link pentru Daikin aveti aici
https://raomin.github.io/ESPAltherma/
Mult succes va doresc.

Edited by oddy, 04 February 2023 - 18:33.


#10304
Skello

Skello

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 22.12.2009

View Postat_b, on 04 februarie 2023 - 16:30, said:

ala e cu cat citesc pe aici mai mult, cu cat mai incerc sa tweak uiesc, cu atat imi dau seama ca instalatia mea e facuta fara nici un dumnezeu… mai eram si mandru de…

View Postoddy, on 04 februarie 2023 - 18:29, said:

Intrebarea e ce functionalitati/comenzi sunt expuse prin portul ala fiindca MELcloud-ul care foloseste interfata lui Wi-Fi nu face foarte multe, sau mai putine decat panoul de comanda locala al pompei. Din ce am studiat eu, la Daikin, vei putea avea access la toate informațiile disponibile, la implementarea sub ESP32.Este adevărat ca la Cloud nu ai access la toți parametrii, fiind o interfața redusă,ce are implementate doar parametrii ce se folosesc in mod uzual.Acum ideea este ce vrei de la o astfel de interfața.Pentru mine contează sa pot citi consumul electric, energia debitată, sa pot calcula COP, sa pot avea grafice și statistici pe o perioada mare de timp, sa pot varia temperatura apei la ieșire, implicit puterea, erorile de sistem. Altceva nu văd ca ar trebui sa fie implementat in HA. Va spun din prioprie experienta și eu cand m-am apucat îmi părea un vis, care a devenit realitate.Nu văd nici un motiv sa nu implementati și boi asa ceva dacă va doriți. NU contest ca îți trebuiesc ceva cunoștințe și multă munca, ceva studiu, dar exista multe implementari din care puteți sa va inspirați. Un link pentru Daikin aveti aici https://raomin.github.io/ESPAltherma/ Mult succes va doresc.

Da, am investigat azi ca na, weekend. Cum banuiam, alea pe care le-am pus anterior nu-s specifice ptr. Zubadan/Ecodan. Trebuie sa stii exact care e formatul pachetelor de trafic si ce coduri sa incluzi ca sa accesezi informatii sau sa trimiti comenzi specifice ptr. Ecodan. Ptr. asta cineva trebuie sa construiasca un sniffer intre portul CN105 si adaptorul wireless vandut de Mitsubishi si sa faca reverse engineering la protocol. Se pare ca niste baieti s-au tot chinuit incet incet de vreo doi ani dar e work-in-progress, au majoritatea informatiilor si comenzilor dar nu toate. Ce au putut scoate din unitatile lor care au configuratii diferite, ca nu toate au 2 zone, nu toate au vane cu 3 cai motorizate, 6 senzori, etc. Dar comenzile si informatiile principale cred ca sunt asa ca le las aici ptr. altii mai indrazneti ca mine sau care nu vor sa dea banii pe interfata aia wireless de la Mitsubishi ca sa aiba MELcloud care e destul de slab. Eu n-am experienta cu ESP32.

https://github.com/B...rs/CN105Gateway
https://github.com/m...Protocol-Decode
https://gitter.im/Mi...291145543297171 (discutia cu niste exemple de cum apare in HA de la unul dintre developeri)

Din pacate se pare ca da, comunitatea interesata de Ecodan e mai mica decat la Daikin sau alti producatori, care au integrari mult mai solide cu ESP si HA.

Eu zic ca HA merita in urmatoarele scenarii:
1) Extinderea functionalitatii -- Asa cum zicea oddy strict referitor la pompa, dar aplicabil si la alte lucruri, vrei sa ai niste informatii in timp real si cu care sa faci grafice si calcule sau automatizari mai sofisticate decat ce a implementat producatorul in aplicatia lui.
2) Integrare -- Ai mai multe dispozitive prin casa pe care vrei sa le integrezi intr-un dashboard unic (benzi led, relee, lumini, jaluzele electrice, draperii electrice, senzori de geam deschis, senzori de inundatie, senzori CO2 etc.). Eu de exemplu am niste senzori de inundatie de la Shelly (dar probabil sunt variante si mai ieftine) si o electrovalva ieftina pe generalul de apa rece din casa cu suport Tuya. Le-am integrat pe amandoua in HA si am facut o automatizare simpla si acum valva se inchide automat daca senzorii detecteaza ceva. Simplu si relativ ieftin. Eu unul urasc treaba cu vendor lock-in in care trebuie sa am 20 de aplicatii cu 20 de cloud-uri cate unul ptr. fiecare dispozitiv smart in loc sa am totul intr-un singur loc + Tailscale (ca solutie simpla de VPN fara configurari complexe) sa il pot accesa de oriunde.
3) Economie -- Iti da posibilitatea sa faci niste automatizari mult mai ieftin decat cu solutii de brand. Da, eu am mers pe platforma Homematic si are posibilitati de extindere de tot felul, de la relee cu comunicare cu BUS wired (gen KNX), pana la senzori de toate tipurile, dar solutia si echipamentele n-au fost ieftine deloc si nici viitoare componente daca mai adaug. Majoritatea functionalitatilor se puteau implementa si cu HA + senzori ieftini de pe ali express, ESP etc. si ceva mai mult timp si munca si poate si satisfactie (cum zicea camsonat de pasiune).

Edited by Skello, 04 February 2023 - 21:27.


#10305
oddy

oddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 729
  • Înscris: 08.09.2006

View PostSkello, on 04 februarie 2023 - 21:24, said:

Da, am investigat azi ca na, weekend. Cum banuiam, alea pe care le-am pus anterior nu-s specifice ptr. Zubadan/Ecodan. Trebuie sa stii exact care e formatul pachetelor de trafic si ce coduri sa incluzi ca sa accesezi informatii sau sa trimiti comenzi specifice ptr. Ecodan. Ptr. asta cineva trebuie sa construiasca un sniffer intre portul CN105 si adaptorul wireless vandut de Mitsubishi si sa faca reverse engineering la protocol. Se pare ca niste baieti s-au tot chinuit incet incet de vreo doi ani dar e work-in-progress, au majoritatea informatiilor si comenzilor dar nu toate. Ce au putut scoate din unitatile lor care au configuratii diferite, ca nu toate au 2 zone, nu toate au vane cu 3 cai motorizate, 6 senzori, etc. Dar comenzile si informatiile principale cred ca sunt asa ca le las aici ptr. altii mai indrazneti ca mine sau care nu vor sa dea banii pe interfata aia wireless de la Mitsubishi ca sa aiba MELcloud care e destul de slab. Eu n-am experienta cu ESP32.

https://github.com/B...rs/CN105Gateway
https://github.com/m...Protocol-Decode
https://gitter.im/Mi...291145543297171 (discutia cu niste exemple de cum apare in HA de la unul dintre developeri)

Din pacate se pare ca da, comunitatea interesata de Ecodan e mai mica decat la Daikin sau alti producatori, care au integrari mult mai solide cu ESP si HA.

Eu zic ca HA merita in urmatoarele scenarii:
1) Extinderea functionalitatii -- Asa cum zicea oddy strict referitor la pompa, dar aplicabil si la alte lucruri, vrei sa ai niste informatii in timp real si cu care sa faci grafice si calcule sau automatizari mai sofisticate decat ce a implementat producatorul in aplicatia lui.
2) Integrare -- Ai mai multe dispozitive prin casa pe care vrei sa le integrezi intr-un dashboard unic (benzi led, relee, lumini, jaluzele electrice, draperii electrice, senzori de geam deschis, senzori de inundatie, senzori CO2 etc.). Eu de exemplu am niste senzori de inundatie de la Shelly (dar probabil sunt variante si mai ieftine) si o electrovalva ieftina pe generalul de apa rece din casa cu suport Tuya. Le-am integrat pe amandoua in HA si am facut o automatizare simpla si acum valva se inchide automat daca senzorii detecteaza ceva. Simplu si relativ ieftin. Eu unul urasc treaba cu vendor lock-in in care trebuie sa am 20 de aplicatii cu 20 de cloud-uri cate unul ptr. fiecare dispozitiv smart in loc sa am totul intr-un singur loc + Tailscale (ca solutie simpla de VPN fara configurari complexe) sa il pot accesa de oriunde.
3) Economie -- Iti da posibilitatea sa faci niste automatizari mult mai ieftin decat cu solutii de brand. Da, eu am mers pe platforma Homematic si are posibilitati de extindere de tot felul, de la relee cu comunicare cu BUS wired (gen KNX), pana la senzori de toate tipurile, dar solutia si echipamentele n-au fost ieftine deloc si nici viitoare componente daca mai adaug. Majoritatea functionalitatilor se puteau implementa si cu HA + senzori ieftini de pe ali express, ESP etc. si ceva mai mult timp si munca si poate si satisfactie (cum zicea camsonat de pasiune).

Cea mai interesantă provocare pentru mine este sa îmi fac AI pe HA pentru fotovoltaica, PDC, Încărcare mașina electrica, mașina de spălat rufe/vase, uscător de rufe, pentru a optimiza consumul si de a nu irosi energia din foto-voltaice, introducând energie in retea cat mai puțin cu putința. Am găsit sillyhome un modul ce merge cu HA dar mai este destul de lucru pentru a-l face pe deplin funcțional. Am predicție de vreme pe 48 ore si lucrez sa îmbunătățesc predicția de la fotovoltaica care nu este nici pe departe ceea ce ar trebui sa fie.
Pentru mine principalul criteriu de achiziție este integrarea in HA și consumul, după care vine fiabilitatea și funcționalitățile. Asa am ajuns sa am peste 100 de device-URI integrate, practic tot ce are Ip și exista intr-o casa sunt integrate.

#10306
Danieldadyny13

Danieldadyny13

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.01.2020
Buna ziua,
Am tot studiat piata dpdv preturi PDC in ultima luna.
As dori sprijin
Are cineva montat PDC Ariston NIMBUS PLUS 150
Ma poate ajuta cu detalii de functionare / randament ==> Investitie OK sau mai caut altceva
Nu am nici o experienta cu aceste PDC de la Ariston ( au am Nibe )
Casa unde se monteaza este izolata cu polistiren 5 mm ( proprietarul nu vrea sa investeasca in termsistem)
Suprafata Utila 250 mp parter + Etaj + Mansarda
Incalzire pe calorifere


Ms tuturor pentru suport
Daca recomandati ceva ( alta optune de PDC) va multumesc de doua ori.

#10307
at_b

at_b

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 842
  • Înscris: 20.06.2006

View Postoddy, on 05 februarie 2023 - 00:54, said:

Cea mai interesantă provocare pentru mine este sa îmi fac AI pe HA pentru fotovoltaica, PDC, Încărcare mașina electrica, mașina de spălat rufe/vase, uscător de rufe, pentru a optimiza consumul si de a nu irosi energia din foto-voltaice, introducând energie in retea cat mai puțin cu putința.
ai vazut si https://community.ho...ssistant/338126 ? Nu l-am incercat personal, eu nu prea am load uri instante sau care sa le pot planifica asa de bine ca sa l pot folosi

#10308
oddy

oddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 729
  • Înscris: 08.09.2006

View Postat_b, on 06 februarie 2023 - 11:59, said:

ai vazut si https://community.ho...ssistant/338126 ? Nu l-am incercat personal, eu nu prea am load uri instante sau care sa le pot planifica asa de bine ca sa l pot folosi

Nu l-am încercat dar merita atenție, am sa-o testez cand voi avea timp, Good to know.

#10309
campnou

campnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,268
  • Înscris: 10.05.2011
Am primit o oferta pt daikin altherma 3rf, cu hidrotank cu boiler de 180 l, la cheie cu montaj 42000 roni, cum sunt daikinurile la pdc? Mulțumesc

#10310
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,188
  • Înscris: 15.10.2006
Cum va fac fata PDC aer-apa in ultimele zile cu temperaturi scazute?

#10311
oddy

oddy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 729
  • Înscris: 08.09.2006

View Postcampnou, on 06 februarie 2023 - 17:42, said:

Am primit o oferta pt daikin altherma 3rf, cu hidrotank cu boiler de 180 l, la cheie cu montaj 42000 roni, cum sunt daikinurile la pdc? Mulțumesc

Eu am un Daikin Altherma 3 de 230 L sunt foarte mulțumit. Acum cu frigul a mai scăzut COP dar este normal, nu sunt probleme, doar  a crescut consumul.

#10312
pexic

pexic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,336
  • Înscris: 29.05.2004

View Postcipaul, on 06 februarie 2023 - 19:23, said:

Cum va fac fata PDC aer-apa in ultimele zile cu temperaturi scazute?

foarte bine, s-au rarit enorm degivrarile si ziua e mai luminoasa si mai lunga deci consumul e acoperit 100% de la soare.

#10313
lexraz

lexraz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,235
  • Înscris: 24.05.2022

View Postcipaul, on 06 februarie 2023 - 19:23, said:

Cum va fac fata PDC aer-apa in ultimele zile cu temperaturi scazute?
Deocamdata pare in regula, a trebuit sa urc temperatura tur de la 34°C la 35°C si apoi 36°C, consumul in tabelul de mai jos.
Temperaturile exterioare reale probabil sunt undeva cu 1-2 grade mai scazute, statia mea meteo este asezata afara insa pe peretele casei, aproape de o fereastra fixa.
Instalatie radiatoare, nu am montat rezistente de back-up si fara ajutor centrala gaz. Fara productie ACM, asta e in sarcina centralei pe gaz.
PDC Gree Versati III 6 kW, 130mp, 23,5-24 temperatura interioara.

Attached Files


Edited by lexraz, 06 February 2023 - 21:09.


#10314
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Update consum, ianuarie 2023: 472 kw.
Casa doar parter 120 mp, izolatie polistiren 10 cm pereți, tavan 30 cm vata minerala, zona MM,  radiatoare, temperatura 19 grade noaptea, 20 grade ziua, doar incalzire. Pompa Hyundai 6 kw, split, aer-apa.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate