Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Psihologia si caracterul poporului Roman

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
47 replies to this topic

#37
sivispacemparabellum

sivispacemparabellum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 454
  • Înscris: 23.12.2008
Tara de cacat, oameni de cacat.

http://www.evz.ro/ar...-accident-tare/

Un accident de circulație, petrecut marți în Capitală, în urma căruia o tânără a murit, scoate la iveală ceea ce știu românii să facă mai bine: circ în fața morții.

O tânără de 26 de ani a murit, iar o alta, de 30 de ani, e la terapie intensivă, în stare foarte gravă. Se aflau într-o stație RATB, în așteptarea tramvaiului 47, când un șofer grăbit și beat a pătruns cu Dacia Nova pe refugiului stației.

Accidentul s-a petrecut marți seară, în jurul orei 21.20, în sectorul 5 al Capitalei, la intersecția străzilor Calea 13 Septembrie cu Sebastian. Pe scurt: Dacia roșie, cu numărul B-06-FOC, circula pe Calea 13 Septembrie, către bulevardul Ghencea. În intersecția cu Sebastian, din cauza vitezei, șoferul a pierdut controlul, a urcat pe terasamentul refugiului stației, punându-le la pământ pe cele două femei, și s-a oprit pe liniile de tramvai.

Soldatul Popinciuc, șoferul-fugar

Șoferul, soldat în MAp - Alexandru Popinciuc, 23 de ani - a părăsit locul accidentului, lăsându-și victimele în grija martorilor și a spectatorilor de ocazie coborâți din mijloace de transport, locatari ai blocurilor din zonă, lume din centrul comercial de peste drum.

Popinciuc a fost identificat la câteva ore după accident și, în urma testării, s-a stabilit că avea 0,13 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Acum e cercetat de procurorii Parchetului General pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă și părăsirea locului accidentului.

„Hai mai repede, că pierzi toată șmecheria”

Poate la fel de grav ca accidentul - în urma căruia, după o noapte de chin, una dintre victime a decedat, iar cealaltă se află în stare critică la spital - este „spectacolul” pe care l-au dat românii adunați în fața morții, ca la circ.

Imuni la suferința victimelor care se zbăteau între viață și moarte, în așteptarea Salvării, zecile de bucureșteni s-au întrecut în cinism și în numărul de imagini captate pe telefoanele mobile. Spectatorii de ocazie și-au petrecut seara comentând imaginile „ca din filme” - pe care unii le-au văzut pe viu, alții, mai întârziați, doar și le-au imaginat, din poveștile martorilor: „S-a dat de trei ori peste cap, ca la scamatorii!”. „Ba de cinci ori, eram aici, am văzut exact!”

Femei ieșite în stradă în capot se călcau în picioare la ușa ambulanței SMURD. Un pompier încerca să-i apere pe paramedici de capetele care se zgâiau pe geamurile Salvării. „Geme, da’ cum geme!!! Am văzut-o, e tânără, săraca!”, se lăuda o bucureșteancă la vreo 40 de ani, trăgând cu foc dintr-o țigară slim.

„Băi, vino să vezi ce accident mișto! Băi, mânca-ți-aș, s-a urcat unu’ pe refugiu’ de la tramvai! Hai mai repede, că pierzi toată șmecheria!”, țipa un tânăr în telefonul mobil. În cealaltă mână ținea o shaorma proaspătă, cu carne aburindă și sos de usturoi, cât pentru toată gloata adunată. Doi pași mai încolo, un polițist se certa cu șoferul unui jeep. „Dați-vă, domnule, că ați blocat Salvarea! E cu rănitul înăuntru!” Numai nu s-a pus polițistul în genunchi până ce șoferul BMW-ului (B-87-WXC) s-a decis că e, totuși, cazul să elibereze drumul.

„Cine și cum a ars”

„De o mulțime de gură-cască, așa cum ați văzut marți-seară, care ne încurcă, avem parte nu doar la accidente rutiere, ci și la incendii. Și asta, indiferent de zona în care are loc tragedia. E la fel și în Dorobanți, și în Ferentari”, spune unul dintre pompierii cu experiență de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București. „Nu le pasă de cei care suferă. Dacă ar pune preț pe viețile victimelor, ne-ar lăsa să ne facem treaba. Sunt atrași de morbid și vin să asiste la suferință ca la un spectacol”, adaugă pompierul. El spune că, de regulă, bucureștenii care asistă la un accident grav sună mai întâi la televiziuni și abia apoi la 112.

„Explicația: dacă tot te distrezi la TV, privind la accidente ca la spectacole, de ce să nu o faci și live? E cu atât mai tare pe viu, nu?”, se întreabă sociologul Mircea Kivu. Reacțiile nepotrivite în astfel de cazuri vin și din educație, dar nu e o chestiune specifică românilor. „În ge neral, oamenii au o curiozitate morbidă, vor să vadă câte răni are victima, cine și cum a ars în incendiu, se strâng să caște gura cu plăcere câtă vreme victime nu sunt ei înșiși”, conchide sociologul.

#38
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006

View Postlupu2, on Mar 26 2009, 23:57, said:

Avem oare o psihologie si un caracter unitar ? Si daca da, care ar fi acestea ? Cum am "evoluat" de la conceptiile dacilor "nemuritori", de cand eram o mare putere ce avea curajul de a se lua la tranta cu oricine, inclusiv cu "superputerea" lumii de atunci, romanii, inclusiv cu pretul vietii, etc. etc., dar nerenuntand la ceea ce ne caracteriza, la ceea ce suntem azi ? Adica un popor ce se imparte din ce in ce mai mult in diverse "felii", cu din ce in ce mai putine lucruri care ne tin impreuna, cu o "manelizare" si "tiganeala" ce s-a ( se ) raspandeste vartos, cu lideri inconstienti, tembeli si incapabili pana la tradare, un popor vesnic "ratacit in tranzitie" si fara un scop comun vizibil, fara cine stie ce planuri de viitor, orientat mai mult spre supravietuire materiala, precum animalele, si nu spre a realiza ceva, nu neaparat vreun lucru maret care sa ne puna lumea la picioare, dar totusi ceva acolo. Parerea mea este ca ar fi bine ca acel proverb cu "da Doamne mintea rom^nului cea de pe urma" ar trebui aplicat cat mai curand, iar cel mai bine ar fi sa incepem un razboi, zic eu. Da nu cu ungurii, sau bulgarii, chiar si in situatia actuala ar fi prea usor doar contra lor ( si nici nu ar fi motive prea mari iar ei sunt si ei in NATO ca si noi ). Un razboi cu Ucraina ar fi excelent. Motive sunt o gramada, iar asta sunt sigur ca ar rezolva o serie de probleme, de ex. conducatorii incapabili ar fi executati fara mult tam tam, sau vor lasa locul liberi celor capabili, dezastrul economic va fi stopat cat de cat ( adica "smecherii" nu vor mai fura tot ce vor din "bogatiile Patriei" ), iar noi ne vom regasi, macar spiritual si psihologic, intr-un singur popor, cu un scop inainte. Desigur, va fi o chestie sangeroasa, nu poti face omleta daca nu spargi ouale, dar asa macar vom reveni pe linia de plutire, cu un cu totul alt elan si viziune asupra lumii si a ceea ce vrem de la ea.

Poporul roman a fost tot atat de curajos, demn, neinfricat, mandru si puternic, cat au fost si conducatorii lui. In perioadele in care am avut conducatori care au stiut sa anime masele, am fost demni de scris in cartea de istorie la pagina cu  Asa Da!. In rest...ca acum. Pur si simplu.

Si nu cred ca doar poporul roman e in situatia asta.

#39
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,041
  • Înscris: 31.07.2007

View Postsivispacemparabellum, on Apr 2 2009, 13:30, said:

„În ge neral, oamenii au o curiozitate morbidă, vor să vadă câte răni are victima, cine și cum a ars în incendiu, se strâng să caște gura cu plăcere câtă vreme victime nu sunt ei înșiși”, conchide sociologul.

Pe dracu' sa-l duca. Am un prieten care lucra in Germania, si la un moment dat a avut loc o crima in blocul in care locuia (sotu' si-a killarit sotia). Acest prieten a fost surprins de reactia oamenilor, el fiind obisnuit cu varianta mioritica. Era salvarea in care bagau moarta si vreo 4 persoane care vorbeau cu un politist. Blocurile respective erau in forma de "U" si salvarea era cumva in mijloc, chiar daca stateau cateva persoane pe geam si urmareau spectacolu' o faceau in liniste, nu strigand de la un geam la altu':
"Ce s-o-ntamplat Maricică?"
"O gușuit-o Fanel pe Viorica"
"Cremenaluuuuuuuu', huooooooooo, la temnita cu el mortii lui!!!"
"Io i-am zis sa-l paraseasca pe alcolist, tu-i muma in gura, da' nu m-a ascultat"

Astea sunt citate preluate dintr-o conversatie avuta loc intr-un craim sin autohton.
Aaa, era sa uit, a mai fost surprins de comportamentul politistului venit sa-l intrebe daca a vazut sau nu ceva, prietenul meu deschise usa si a asteptat sa intre, dar acesta a ramas in prag pana cand l-a poftit inauntru'. La noi militianu' intra inainte sa-i deschizi usa, isi arunca deja cascheta pe masa, lua loc si dupa aia te intreba de sanatate.

#40
sivispacemparabellum

sivispacemparabellum

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 454
  • Înscris: 23.12.2008

View Postedy_wheazel, on Apr 2 2009, 12:47, said:

Pe dracu' sa-l duca. Am un prieten care lucra in Germania, si la un moment dat a avut loc o crima in blocul in care locuia (sotu' si-a killarit sotia). Acest prieten a fost surprins de reactia oamenilor, el fiind obisnuit cu varianta mioritica. Era salvarea in care bagau moarta si vreo 4 persoane care vorbeau cu un politist. Blocurile respective erau in forma de "U" si salvarea era cumva in mijloc, chiar daca stateau cateva persoane pe geam si urmareau spectacolu' o faceau in liniste, nu strigand de la un geam la altu':
"Ce s-o-ntamplat Maricică?"
"O gușuit-o Fanel pe Viorica"
"Cremenaluuuuuuuu', huooooooooo, la temnita cu el mortii lui!!!"
"Io i-am zis sa-l paraseasca pe alcolist, tu-i muma in gura, da' nu m-a ascultat"

Astea sunt citate preluate dintr-o conversatie avuta loc intr-un craim sin autohton.
Aaa, era sa uit, a mai fost surprins de comportamentul politistului venit sa-l intrebe daca a vazut sau nu ceva, prietenul meu deschise usa si a asteptat sa intre, dar acesta a ramas in prag pana cand l-a poftit inauntru'. La noi militianu' intra inainte sa-i deschizi usa, isi arunca deja cascheta pe masa, lua loc si dupa aia te intreba de sanatate.

mi-e greata de romani si de "romanitate". nu mai vad nimic de calitate la poporul asta. mizerie, epatarea luxului, lipsa de respect pentru cel de langa tine, lipsa de eroism, promovarea tabloida a nonvalorilor si a comportamentelor dezaxate... cam asa se caracterizeaza romanii iar descrierea poate continua. si, nu, nu am chef de cacaturi gen "sa vedem si lucrurile bune la romani" tinand cont de felul in care arata tara si orasele romanilor si de respectul pe care "societatea" il arata fata de individ.

#41
dmx85

dmx85

    antrenor dă jmekheri

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,265
  • Înscris: 06.01.2009

View Postsivispacemparabellum, on Apr 2 2009, 13:30, said:

http://www.evz.ro/ar...-accident-tare/

Un accident de circulație, petrecut marți în Capitală, în urma căruia o tânără a murit, scoate la iveală ceea ce știu românii să facă mai bine: circ în fața morții.

cred ca articolu' e cam exagerat. Deci cred ca exista oameni atat de idioti care sa aibe un astfel de comportament (aceeasi categorie de oameni ca aia de il pozau in cosciug pe Dolanescu, daca nu or fi aceiasi), totusi nu cred ca a stat reporteru' sa vada cat usturoi avea ala in shauarma sau ce vorbea cocalaru' la telefon.Totusi aceasta exagerare poate avea un rol pozitiv (cat de cat) si anume acela de a evidentia cat de jos au ajuns romanii, ca natie. De aia au aparut la tv emisiuni gen Acces din rect, Un sou cacacios, Dan Senzationescu s.a.m.d.

#42
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,075
  • Înscris: 12.12.2006

View Postrichelieu, on Apr 2 2009, 12:47, said:

Poporul roman a fost tot atat de curajos, demn, neinfricat, mandru si puternic, cat au fost si conducatorii lui. In perioadele in care am avut conducatori care au stiut sa anime masele, am fost demni de scris in cartea de istorie la pagina cu  Asa Da!. In rest...ca acum. Pur si simplu.

Si nu cred ca doar poporul roman e in situatia asta.
Bine tintit.
Poporul e pana la urma destul de turmist, depinde de cei care il conduc - politic, dar si cultural - sa dea directia.

#43
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

View PostMorosanul, on Apr 2 2009, 15:52, said:

Bine tintit.
Poporul e pana la urma destul de turmist, depinde de cei care il conduc - politic, dar si cultural - sa dea directia.


Alesii sint alesi de catre popor.Ce alegi te reprezint pe tine atat ca persoana cat si natiune.
Da o geana-n jur.Trist dar adevarat.Avem ce sintem si ce meritam.
Daca in peste 2000 ani de istorie nu ne-am desteptat .,ceasul 12 a trecut.
Sa terminat .,pana si speranta sa dus pu---li pe suflet.
Circul de la noi il gasesti si in alte parti,in special la popoarele latine si la tiganii aia de muslimi.
Si unii chiar ne intrec.Paine si circ.

#44
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,075
  • Înscris: 12.12.2006

View Postzippo68, on Apr 2 2009, 16:46, said:

Alesii sint alesi de catre popor.Ce alegi te reprezint pe tine atat ca persoana cat si natiune.
Eu in asta nu cred, de fapt nu cred in democratie pentru ca poporul, luat asa la gramada nu are maturitatea si constiinta de a recumoaste si alege valorile.
Poate ca e un sistem mai bun de altele, dar mai ales in anumite situatii sau conditii da rezultate submediocre.

#45
Alex-Softpedia

Alex-Softpedia

    Împărat Republican

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,383
  • Înscris: 10.03.2009

View PostMorosanul, on Apr 2 2009, 18:36, said:

Eu in asta nu cred, de fapt nu cred in democratie pentru ca poporul, luat asa la gramada nu are maturitatea si constiinta de a recumoaste si alege valorile.
Poate ca e un sistem mai bun de altele, dar mai ales in anumite situatii sau conditii da rezultate submediocre.

Normal ca nu exista democtratie :) Exista doar comunism modern.

#46
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008

View Postalex-softpedia, on Apr 2 2009, 17:41, said:

Normal ca nu exista democtratie :) Exista doar comunism modern.


Nici macar comunism modern nu exista e o anarhie o labareala.
Otara fara neam si D-zeu vorba Romanului.
E de rau

#47
soka norman

soka norman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,978
  • Înscris: 28.05.2006
am uitat sa adaugam rasismul ca trasatura a romanilor cum vedem in urmatorul comentariu

"Tigani paraziti
Am decazut ca neam si ca rasa. Am degenerat ca popor si din punct de vedere biologic. Asta de cateva sute de ani poate, mai ales de cand a inceput corcirea cu tiganii…care, din pacate , sunt vreo 2 -3 milioane in aceasta tara. Se spune ca tiganii sunt arieni, pentru ca vorbesc o limba originala indo-europeana! O aberatie! Arieni sunt aia in india , budistii, hindusii etc, nu rebuturile astea, care sunt scursurile Indiei. De ce i-au dat afara din India acum 800 de ani? De ce-au plecat din India, tiganii? Asta nu se mai preda la istorie. Pentru ca erau parazitii societatii. De aceea ! Ei erau CIANDALA! Adica scursurile societatii! Tiganii formau cea mai joasa casta din India! Si-au ajuns acum cea mai tare casta in Romania! Felicitari popor roman, in special Mihail Kogalniceanu! Blestemata fie ziua in care le-ai dat drumul din sclavie! Tiganii trebuie lichidati !"

#48
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006
da mă, mare frecție, am fost de căcat, încă suntem, și vom mai fi. big dil :thumbup:
mă refer la marea majoritate, așa că excepțiile să mă scuze. d-aia avem drumuri nașpa, spații verzi nașpa, moloz și jeg peste tot, și politicieni de 2 bani. pentru că stem noi de căcat. că dacă nu eram de căcat, eram nemți, sau alceva, și aveam autostrăzi și bună creștere, și respect pentru spațiul public, șamd.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate