Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Traficul ilicit de droguri

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
z3rongod

z3rongod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 18.08.2005
Inainte de toate, imi pare rau daca s-a mai discutat despre asta insa am cautat si nu am gasit nici un topic referitor la traficul ilicit de droguri.

Art. 386. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea sau alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare strictă de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.
   (2) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este detențiunea severă de la 15 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.
   (3) Cu pedeapsa prevăzută în alin. (2) se sancționează și introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, în scopurile prevăzute la alin. (1).
   (4) Dacă fapta prevăzută în alin. (3) are ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este detențiunea severă de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.
   (5) Organizarea, conducerea sau finanțarea faptelor prevăzute în alin. (1)-(4) se sancționează cu maximul pedepsei prevăzute pentru fapta comisă, iar dacă acest maxim este neîndestulător se poate aplica o pedeapsă până la maximul ei general.

Pedeapsa cu inshisoare stricta de la 3 ani mi se pare cam exagerat pentru o prima abatere a unui individ de 18 ani care cumpara 1 gram de marijuana.

Dupa o disputa de aseara la un pahar de vin cu amicii am ramas nedumerit cum se pedepseste traficul si consumul ilicit de droguri. Unul spunea ca se da amenda, altul ca nu se pedepseste consumul nicicum.

Asadar am ajuns la voi, cum ramane cu acel individ? Face inchisoare 3 ani pentru un lucru asa marunt? Puteti sa lasati linkuri sau citate sa citesc si eu mai departe ce spune legea :)


EDIT:

TITLUL III
PEDEPSELE

CAPITOLUL III
  REGIMUL DE EXECUTARE A PEDEPSELOR PRINCIPALE APLICATE PERSOANEI FIZICE
  
Secțiunea a 5-a
Dacă persoana condamnată nu execută această pedeapsă sau, în timpul executării ei nu îndeplinește obligațiile care-i revin ori le îndeplinește în mod defectuos, instanța poate dispune, dacă legea nu prevede alt mod de sancționare, revocarea muncii în folosul comunității, înlocuind-o, integral sau parțial, după caz, cu închisoarea sau cu închisoarea strictă de cel mult 3 an

Deci daca i-a minimum (3 ani inchisoare stricta) individul strange hartii de la 100 de ore in sus (maxim 500)

Nu mai stau sa scriu de unde le-am luat insa mai jos am gasit:

c) când pentru infracțiunea săvârșită legea prevede închisoarea strictă, se aplică pedeapsa închisorii sau se aplică munca în folosul comunității ori amenda sub forma zilelor-amendă;

Edited by z3rongod, 31 December 2008 - 12:59.


#2
E_manuel1

E_manuel1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 09.12.2007
Trebuie sa intelegi ca nu este putin 3 ani primiti, daca vinzi,ai idee ce face un consumator sarac dependent sa-si procure doza ?
   Ai copii ? Ai casa ? Ai masina ?
   Un astfel de om cand intra in criza intra peste copii tai in casa,iti fura bunuri-le,daca ai "norocu" sa-l surprinzi se poate sa ti-o furi destul de bine.
   Consumarea in sine nu se pedepseste,consumatorul insa poate primi privare de libertate daca se dovedeste ca tainuieste o infractiune penala,in acest caz acunderea identitatii celor care furnizeaza substantele,daca are cunostinta de un astfel de grup furnizor de droguri,doar este este audiat referitor la aces caz daca este prins.
    
  Sunt oameni consumatori care au multumit justitiei ca au fost prinsi si tinuti dupa gratii,a fost singura lor sansa in viata sa scape de dependenta,unii si-au vandut casele,bunuri,si-au ditrus familii pentru procurare de doze.

Edited by E_manuel1, 31 December 2008 - 13:04.


#3
z3rongod

z3rongod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 18.08.2005
Noi nu vorbeam despre acei consumatori. Noi vorbeam strict de droguri usoare, cel mai bun exemplu este marijuana. Cand spun usoare ma refer la cele care nu creaza dependenta precum cocaina heroina etc. care ar putea sa aduca un om sa fure si faca cum ai spus tu.

am mai gasit

Art. 95. - (1) Instanța poate dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o anumită durată dacă sunt întrunite următoarele condiții:
   a) pedeapsa aplicată pentru delict este închisoarea strictă sau închisoarea de cel mult 5 ani sau amendă;
   B) făptuitorul nu a mai fost condamnat anterior la o pedeapsă privativă de libertate când condamnarea intră în unul din cazurile prevăzute în art. 53;
   c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.
   (2) Suspendarea condiționată a executării pedepsei poate fi acordată și în caz de concurs de infracțiuni dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani și sunt întrunite condițiile prevăzute în alin. (1) lit. B) și c).
   (3) Suspendarea condiționată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranță și a obligațiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.
   (4) Suspendarea condiționată a executării pedepsei trebuie motivată.

art. 53 spune asa:
  Art. 53. - (1) La stabilirea stării de recidivă nu se ține seama de hotărârile de condamnare privitoare la:
   a) infracțiunile săvârșite în timpul minorității;
   B) infracțiunile săvârșite din culpă;
   c) infracțiunile amnistiate;
   d) faptele care nu mai sunt prevăzute ca infracțiuni de legea penală.
   (2) De asemenea, nu se ține seama de condamnările pentru care a intervenit reabilitarea sau în cazul cărora s-a împlinit termenul de reabilitare.

Deci cand individul cumpara, adica face trafic, in ce situatie ar fi "din culpa" sau "amnistiate" ??

#4
z3rongod

z3rongod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 18.08.2005
Intrebarea nu are sens acum am citit mai bine, imi pare rau dar fac si pregatirile de revelion in paralel :D

Deci sa inteleg ca la prima abatere nu se face inchisoare ci doar amenda sau munca in folosul comunitatii. (cu conditiile articolului 95)

#5
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
trafic ilicit nu e pleonasm ? ma scuzati ca intreb...

#6
madman2711

madman2711

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,134
  • Înscris: 18.12.2003
tu citezi din proiectul de cod penal care nu este in vigoare inca

#7
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006

 z3rongod, on Dec 31 2008, 06:24, said:

Noi nu vorbeam despre acei consumatori. Noi vorbeam strict de droguri usoare, cel mai bun exemplu este marijuana. Cand spun usoare ma refer la cele care nu creaza dependenta precum cocaina heroina etc. care ar putea sa aduca un om sa fure si faca cum ai spus tu.

Asa ziceti toti... de fapt droguri usoare sunt nicotina si alcoolul, marijuana este drog care creeaza dependenta mai puternica decat tutunul sau alcoolul. Am parte zilnic de exemple reale...

#8
z3rongod

z3rongod

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 18.08.2005
Nu cred ca stii despre ce vorbesti. Abia m-am lasat de fumat nicotina. Fost fumator (nicotina) de 6 ani prima saptamana a fost teribila, aveam o tona de nervi. Abia dupa o luna mi s-a dus nevoia sa fumez.

Alcool nu prea beau, dar am si eu o gramada de exemple bune ca sa demonstrez ca este dependent.

Am fumat marijuana acum 1-2 ani si nu am fumat doar de cateva ori :)

Am avut o problema financiara si am renuntat fara probleme, fara sevraj, fara nervi, fara nimic. Ba chiar 3 luni uitasem incat nici nu mai eram constient ca fumasem asa ceva :)

Eu iti recomand sa mai citesti pe internet studii despre dependenta, din cate imi aduc eu mie un institut din Anglia a ajuns la concluzia ca alcoolul are un grad de dependenta apropriat cu cocaina, iar marijuana cu ciocolata..

Acum depinde si de om, daca tu sau pe cine cunosti tu in situatia ca daca mananca mai mult de 2 poiana la 3 zile intra in dependenta de ciocolata, imi pare rau pentru persoana respectiva :)

Mai pot sa scriu si sa-ti dau tone de linkuri sa te informezi cum trebuie dar nu are rost, www.google.com

P.S.

Spune-mi cati prieteni stii ca frecventeaza des terasa cu prietenii si consuma bere. Cati microbisti cunosti tu ca in timpul meciului consuma bere. Poti sa spui ca ai foarte multi prieteni dependenti de alcool (alcoolici) nu ? Si cred ca putini ar lasa berea aia...

Edited by z3rongod, 01 January 2009 - 13:33.


#9
madman2711

madman2711

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,134
  • Înscris: 18.12.2003
eu tot nu inteleg ce doresti de fapt?

consumul efectiv nu se pedepseste dar se pedepseste detinerea in vederea consumului adica daca te prinde cu drogul asupra ta este infractiunea de, detinere

daca te prinde fara nu te poate acuza de nimic chiar daca tu te-ai drogat anterior

exista doua categorii de droguri de risc si de mare risc conform legii 143 / 2000

  Art. 1. - În prezenta lege termenii și expresiile de mai jos au următorul înțeles:
   a) substanțe aflate sub control național - drogurile și precursorii înscriși în tabelele-anexă nr. I-IV care fac parte integrantă din prezenta lege; tabelele pot fi modificate prin ordonanță de urgență a Guvernului, prin înscrierea unei noi plante sau substanțe, prin radierea unei plante sau substanțe ori prin transferarea acestora dintr-un tabel în altul, la propunerea ministrului sănătății;
   B) droguri - plantele și substanțele stupefiante ori psihotrope sau amestecurile care conțin asemenea plante și substanțe, înscrise în tabelele nr. I-III;
   c) droguri de mare risc - drogurile înscrise în tabelele nr. I și II;
   d) droguri de risc - drogurile înscrise în tabelul nr. III;
   e) precursori - substanțele utilizate frecvent în fabricarea drogurilor, înscrise în tabelul nr. IV;
   f) inhalanți chimici toxici - substanțele stabilite ca atare prin ordin al ministrului sănătății;
   g) consum ilicit de droguri - consumul de droguri aflate sub control național, fără prescripție medicală;
   h) consumator - persoana care își administrează sau permite să i se administreze droguri, în mod ilicit, prin înghițire, fumat, injectare, prizare, inhalare sau alte căi prin care drogul poate ajunge în organism;
    h1) consumator dependent - consumatorul care, ca urmare a administrării drogului în mod repetat și sub necesitate ori nevoie, prezintă consecințe fizice și psihice conform criteriilor medicale și sociale;
    h2) program integrat de asistență a consumatorilor și a consumatorilor dependenți de droguri - totalitatea serviciilor de sănătate și a serviciilor de asistență psihologică și socială asigurate în mod integrat și coordonat persoanelor consumatoare de droguri, prin unitățile medicale, psihologice și sociale, publice, private și mixte;
    h3) circuit integrat de asistență a consumatorilor și a consumatorilor dependenți de droguri - totalitatea programelor integrate de asistență asigurate consumatorilor și consumatorilor dependenți în vederea ameliorării stării de sănătate în sensul bunăstării fizice, psihice și sociale a individului.
   i) program terapeutic - totalitatea serviciilor și a măsurilor medicale și psihologice integrate, individualizate prin evaluare, planificare, monitorizare și adaptare continuă pentru fiecare consumator dependent, în vederea întreruperii consumului, a înlăturării dependenței psihice și/sau fizice și/sau a reducerii riscurilor asociate consumului;
   j) livrarea supravegheată - metoda folosită de instituțiile sau organele legal abilitate, cu autorizarea și sub controlul procurorului, care constă în permiterea trecerii sau circulației pe teritoriul țării de droguri ori precursori, suspecți de a fi expediați ilegal, sau de substanțe care au înlocuit drogurile ori precursorii, în scopul descoperirii activităților infracționale și al identificării persoanelor implicate în aceste activități;
   k) investigatori acoperiți - polițiștii special desemnați să efectueze, cu autorizarea procurorului, activități specifice, în vederea strângerii datelor privind existența infracțiunii și identificarea făptuitorilor, și acte premergătoare, sub o altă identitate decât cea reală, atribuită pentru o perioadă determinată;
   l) program psihologic și social - totalitatea serviciilor de evaluare, consiliere și psihoterapie individuală sau de grup și a serviciilor și măsurilor sociale, individualizate prin evaluare, planificare, monitorizare și adaptare continuă pentru fiecare consumator în vederea înlăturării dependenței, reabilitării și reinserției lui sociale;
   m) circuit terapeutic - ansamblul de programe terapeutice aplicate consumatorului dependent de droguri în mod complex, multidisciplinar, multisectorial și continuu, având ca scop ameliorarea stării de sănătate;
   n) evaluare - determinarea caracteristicilor psihologice și sociale ale consumatorului de către centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog, în vederea includerii și supravegherii consumatorului într-un program psihologic și social de către managerul de caz.


Art. 2. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.
   (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.
   Art. 3. - (1) Introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.
   (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.
   Art. 4. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.
   (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani

#10
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
[quote name='z3rongod' post='5748688' date='Dec 31 2008, 12:38']Inainte de toate, imi pare rau daca s-a mai discutat despre asta insa am cautat si nu am gasit nici un topic referitor la traficul ilicit de droguri.

Art. 386. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea sau alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare strictă de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi.
   (2) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este detențiunea severă de la 15 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.
   (3) Cu pedeapsa prevăzută în alin. (2) se sancționează și introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, în scopurile prevăzute la alin. (1).
   (4) Dacă fapta prevăzută în alin. (3) are ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este detențiunea severă de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi.
   (5) Organizarea, conducerea sau finanțarea faptelor prevăzute în alin. (1)-(4) se sancționează cu maximul pedepsei prevăzute pentru fapta comisă, iar dacă acest maxim este neîndestulător se poate aplica o pedeapsă până la maximul ei general.

Pedeapsa cu inshisoare stricta de la 3 ani mi se pare cam exagerat pentru o prima abatere a unui individ de 18 ani care cumpara 1 gram de marijuana.

Dupa o disputa de aseara la un pahar de vin cu amicii am ramas nedumerit cum se pedepseste traficul si consumul ilicit de droguri. Unul spunea ca se da amenda, altul ca nu se pedepseste consumul nicicum.

Asadar am ajuns la voi, cum ramane cu acel individ? Face inchisoare 3 ani pentru un lucru asa marunt? Puteti sa lasati linkuri sau citate sa citesc si eu mai departe ce spune legea :)


EDIT:

TITLUL III
PEDEPSELE

CAPITOLUL III
  REGIMUL DE EXECUTARE A PEDEPSELOR PRINCIPALE APLICATE PERSOANEI FIZICE
  
Secțiunea a 5-a
Dacă persoana condamnată nu execută această pedeapsă sau, în timpul executării ei nu îndeplinește obligațiile care-i revin ori le îndeplinește în mod defectuos, instanța poate dispune, dacă legea nu prevede alt mod de sancționare, revocarea muncii în folosul comunității, înlocuind-o, integral sau parțial, după caz, cu închisoarea sau cu închisoarea strictă de cel mult 3 an

Deci daca i-a minimum (3 ani inchisoare stricta) individul strange hartii de la 100 de ore in sus (maxim 500)

Nu mai stau sa scriu de unde le-am luat insa mai jos am gasit:

c) când pentru infracțiunea săvârșită legea prevede închisoarea strictă, se aplică pedeapsa închisorii sau se aplică munca în folosul comunității ori amenda sub forma zilelor-amendă; [/quote]


De unde ai luat datele astea?
Sint din viitorul Cod Penal, care trebuie sa intre in vigoare (probabil) anul asta!
Asa ca... nu are rost sa dezbatem ceva din viitor!


[quote name='spare-me' date='Dec 31 2008, 18:01' post='5749922']
trafic ilicit nu e pleonasm ? ma scuzati ca intreb...


Nu!
Trafic de substante stupefiante fac medicii, dar nu se pedepseste!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate