Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Virgil Magureanu: "Ceausescu a fost inlaturat de KGB!"

- - - - -
  • Please log in to reply
814 replies to this topic

Poll: Considerati ca Nicolae Ceausescu a fost inlaturat de catre KGB? (197 member(s) have cast votes)

Considerati ca Nicolae Ceausescu a fost inlaturat de catre KGB?

  1. DA (110 votes [55.84%])

    Percentage of vote: 55.84%

  2. NU (38 votes [19.29%])

    Percentage of vote: 19.29%

  3. Nu stiu (39 votes [19.80%])

    Percentage of vote: 19.80%

  4. Alta opinie (10 votes [5.08%])

    Percentage of vote: 5.08%

Vote Guests cannot vote

#217
benedettofane

benedettofane

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,062
  • Înscris: 10.05.2008

View Postego_zenovius, on Nov 28 2008, 01:23, said:

cat despre stiind prea bine cum isi incep americanii atacurile intr-o tara - poti sa-mi spui si mie ce atacuri au inceput americanii in decembrie '89 in romania?
ti-am dat un exemplu cu americanii. La fel puteam sa-ti dau cu englezii, cu francezii, cu nemtii, cu rusii, samd. Toate armatele folosesc serviciile secrete in a dertua adversarul prin lansarea de informatii false. Trebuia sa stii aceasta informatie banala de la lectiile de istorie.

View Postego_zenovius, on Nov 28 2008, 01:23, said:

daca cineva afirma ca nu ziariștii au dezinformat noua putere, ci noua putere a dezinformat ziariștii in privinta mortilor de la timisoara - asta inseamna ca e iliescian. nu-ti inteleg logica.
Hai sa-ti reproduc ceea ce ai scris tu ca manuta ta:
Dl. Iliescu nu tăgăduiește faptul că, în decembrie s-au spus unele neadevăruri, însă le pune pe seama altora. “Cifra victimelor pe care, într-un prim moment, am luat-o drept bună, 60000 de morți, nu exista decît în imaginația corespondenților de presă” explică domnia sa (pag. 6).

Iliescu a sustinut ca cifra de 60000 este o minciuna. Din citatul de mai sus rezulta ca in mintea jurnalistilor ea a incoltit pe bune.
Cum adevarul este ca cifra de 60 000 era ca si oficiala pana in decembrie 22 (toata lumea stia de aceasta cifra, toata lumea credea in aceasta cifra,  personal retin clar aceasta informatie, eu am parasit SUA pe 18 decembrie, iar stirile acestea le-am auzit inaintea plecarii)  iar Iliescu se dezice de ea, iar tu personal sustii ca nicicand aceasta cifra nu s-a postat, te vad in asentiment cu Iliescu, precum si Marius Mioc.

PS: pentru zenovie. O sa te legi ca am afirmat mai sus "toate armatele". O sa vii cu o chestie de genul "unde vezi tu armate straine in Rom^nia in 1989?". Iarasi o sa trebuiasca sa-ti dau cu tiriplisca: zenovia traga, era o figura de stil, armatele ale puteau fi doar complotistii, o gasca care incerca sa-si maximalizeze efectul prin efecte de scena".

Edited by benedettofane, 28 November 2008 - 00:59.


#218
Ioan76

Ioan76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,120
  • Înscris: 28.06.2006

View Postego_zenovius, on Nov 27 2008, 23:35, said:

nu cred ca exagerarea numarului mortilor de la timisoara era cea mai buna metoda de a-i scoate pe romani in strada.

Totuși lozinca "Nu plecăm acasă - morții nu ne lasă" era pe buzele tuturor atunci ...  :rolleyes:

Nici eu nu cred că a existat vreun complot organizat ceva la Revoluție ( mai degrabă o brambureală generală creată în bună măsură de însuși ... Ceaușescu care personalizase și "rudizase" în așa hal aparatul de partid și stat că a ieșit haos  :confuzzled: ) dar - odată lucrurile pornite - s-a mai turnat un pic de gaz pe foc de cine a putut.  :naughty:

#219
ego_zenovius

ego_zenovius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,399
  • Înscris: 24.11.2006
s-a pomenit aici si despre generalul gusa - il numea cineva "erou".
sa precizam ca incepand cu 17 dec a fost si el la timisoara, in calitatea pe care o avea de sef al MStM., el conducand represiunea, alaturi de ion coman, fost general in armata, fost si el sef al MStM, ministru al apararii si, la vremea aceea, seful sectiei militare din cadrul cc - politrucul sef al armatei. daca ar fi trait, s-ar fi aflat, probabil, alaturi de stanculescu si chitac.

o intrebare pentru eventualii fani ai generalului gusa: ce cauta acesta din 22 pana, cred, pe 25 dec in sediul cc?

#220
Pierde_verile

Pierde_verile

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,870
  • Înscris: 10.07.2008

View PostIoan76, on Nov 28 2008, 01:55, said:

Totuși lozinca "Nu plecăm acasă - morții nu ne lasă" era pe buzele tuturor atunci ...  :rolleyes:

Nici eu nu cred că a existat vreun complot organizat ceva la Revoluție ( mai degrabă o brambureală generală creată în bună măsură de însuși ... Ceaușescu care personalizase și "rudizase" în așa hal aparatul de partid și stat că a ieșit haos  :confuzzled: ) dar - odată lucrurile pornite - s-a mai turnat un pic de gaz pe foc de cine a putut.  :naughty:
Cei care nu cred în complot nu știu care erau relațiile dintre Ceaușescu și Gorbaciov. Am fost în Rusia cu câteva luni înainte și ne-au îndopat cu propagandă antiCeaușescu. Trebuia ascultat măcar o dată Radio Moscova în limba română din acea perioadă. De fapt și "Europa Liberă" sugera clar același lucru, făcea printre altele și propagandă gorbaciovistă.

Lumea demonstra de indignare că au fost omorâți niște oameni, dar startul l-au dat complotiști dirijați din afară, iar puterea a fost preluată de complotiști dirijați din afară. Una peste alta, acei complotiști nu cred că ne-au făcut bine prin impactul avut asupra economie naționale de acea degringoladă și prin salvare reușită a privilegiilor eșalonului doi al nomenclaturii. Schimbarea spre gorbaciovism se putea produce și pe alte căi.

Edited by Pierde_verile, 28 November 2008 - 07:56.


#221
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostPierde_verile, on Nov 28 2008, 07:55, said:

Lumea demonstra de indignare că au fost omorâți niște oameni, dar startul l-au dat complotiști dirijați din afară ...

Bună dimineața,

Te rog să detaliezi, dacă ești de acord, cum anume a fost dat startul de complotiști din afara țării.  Cât mai concret, dacă se poate.

#222
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

View Posttomaso, on Nov 28 2008, 08:41, said:

Bună dimineața,

Te rog să detaliezi, ...
Buna dimineata si de la mine ... arde soarele asta de nu se poate ...

Bai copii bai (pe tine te exclud Tomaso), hai sa lasam oleaca detaliile deoparte si sa judecam situatia europeano-sovietica de la acel moment (si de ce nu, chiar internationala) ...

Stim ce a facut Kohl cu Gorbaciov? Stim. Au dat mana. Stim ca toate celelalte tarisoare din lagarul socialist euro-sovietic erau deja date pe brazda? Stim.

Pai atunci drajii mei cum de va puteti inchipui (o face vreunul dintre voi?) ca o tara formata in marea ei majoritate din mamaligi, lua asa de capul ei decizia sa se alinieze la evenimente?.

Hai sa fim baieti mari, men-i cu alte cuvinte; sper ca nu credeti in minuni sau in coincidente "fericite"; taman cand toata Europa socialista o lua pe alt drum, Romania nu putea sa ramana cu Ceausescu in frunte. Iar dupa cate stim, mamaliga romaneasca nu are nevoie decat de o capsa detonatoare, restul vine de la sine ... A, sigur, mai are nevoie pe ici pe colo si de cateva tinte radar false, ori de vreo bruiere de comunicatii, ori de vreun specialist in manipularea maselor, si alte alea folositoare pentru tabara aia mai intelijenta care avea planurili pregatite din timp ... Si mainile de ajutor au venit desigur din mai multe parti.

Sigur, nu poate nega nimeni prezenta masiva a ... maselor pe strada, curioasa sa vada ce se mai intampla dar sa nu ne imbatam cu apa ... revolutionara, nu au fost pe strada decat ca sa valideze intamplarile ... intamplatoare. E cineva pe-aici care crede in revolutii populare, initiate si duse de mase? Tot ce se intampla in lumea asta este intotdeauna initiat si controlat by the few for the few benefit. Nimic altceva.

EVIDENT ca nu cunosc vreun detaliu de culise dar nici nu am nevoie cand este totul atat de vizibil cu ochiul liber.

Edited by Billy, 28 November 2008 - 09:16.


#223
Pierde_verile

Pierde_verile

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,870
  • Înscris: 10.07.2008

View Posttomaso, on Nov 28 2008, 08:41, said:

Bună dimineața,

Te rog să detaliezi, dacă ești de acord, cum anume a fost dat startul de complotiști din afara țării.  Cât mai concret, dacă se poate.
Te lauzi că ai mulți bani. Scoate zece mii de euro și ia o consultație cinstită și secretă de la Tokes Laszlo. Popa va accepta pentru că e foarte "materialist". Când a plecat din Cluj a lăsat o grămadă de datorii neplătite căte enoriași. Îți va cere să aleagă el locația și să nu ai nimic de înregistrat, de exemplu să te dezbraci la piele și să îmbraci hainele aduse de el.

View PostBilly, on Nov 28 2008, 09:13, said:

E cineva pe-aici care crede in revolutii populare, initiate si duse de mase?
Teoretic se poate, dar sigur nu e vorba de români. Vă spune unul care era nițel revoltat în vremea ai și a fost cu grijă izolat de popor. Ultima dară cerusem o audiență la secretarul de partid care era și delegat la congresul XIV. Vă închipuitți că m-a primit? Câți ca el? 90%. A fiert borșul în mămăligă doar în momentul că au fost uciși civili nevinovați și numai de aia. E important ce spun pentru că tot de mămăligă suntem și azi. De aia ne conduc hoții, pentru că suntem momâi. Eu am mizat pe faptul românii sunt oameni nemanipulabili și am pierdut până m-am săturat.

Edited by Pierde_verile, 28 November 2008 - 09:35.


#224
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

View Postbenedettofane, on Nov 27 2008, 22:01, said:

Inainte 21 decembrie, mi se pare pe 18/19 decembrie, Washington Post, dar si posturile de tv americane transmiteau stirea cu cei 60 000 de morti. Presupun ca si alte news media procedau la fel.

Altă minciună sfruntată marca benedettofane.

g_force:
In fine, despre Timisoara, ar mai fi ceva detalii tehnice, dar nu prea am chef de ele acum, pina nu primesc o explicatie logica si de bun simt, de ce ceea ce s-a intimplat la Timisoara in 89, nu s-a putut intimpla in Brasov 1987?

Explicația e simplă: în 1987 telefonista Natașa se afla în concediu de maternitate. Legătura telefonică cu Pătîrlagele nu s-a putut realiza, iar eu pur și simplu nu am fost anunțat și nu m-am prezentat la Brașov. O lipsă de sincronizare și de profesionalism. Cei responsabili au fost penalizați cu 10% din salar pe timp de 3 luni.

Edited by Marius1989, 28 November 2008 - 10:40.


#225
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003

View Posttomaso, on Nov 27 2008, 21:50, said:

Este cazul să facem săpături, pentru că pare a fi destul de importantă această informație despre solicitarea unui ajutor armat sovieticilor.
Orice contribuție youtubistă va fi apreciată la superlativ.

Sperante de youtube ciuciu, nu stiu cati au avut inspiratia sa stea cu videoul in priza in zilele acelea si cati au transferat apoi casetele pe suport digital.

Mai mult succes ai avea cerand acces la arhiva TVR pentru zilele acelea, cred ca nu e imposibil.

Referitor la interesul Yugoslaviei la acel moment, nu ma pot pronunta, ar trebui sa avem acces la multe informatii, inclusiv din domeniul comercial pentru a clarifica asta. Eu am adaugat acolo "si sarbii" de umplutura, poti pune in loc, daca vrei ugandezii. Pentru mine este evident ca au fost mai multe parti interesante. Cine, cum, unde, cu ce, de ce, cat, etc., in absenta informatiilor relevante, sunt intrebari oarecum retorice. Posibil ca sa-mi fi venit in minte sarbii datorita acelei stiri. O fi coincidenta. 'Abar n-am.

View Postego_zenovius, on Nov 28 2008, 05:55, said:

o intrebare pentru eventualii fani ai generalului gusa: ce cauta acesta din 22 pana, cred, pe 25 dec in sediul cc?

Eu sunt fan al generalului Guse. Chiar cred ca intr-un teatru militar poluat de paiate precum Militaru, "Cico" Dumitrescu, Pancea si altii, el a salvat tara de la dezastru.
Detaliaza, te rog, unde voiai sa fie, la Sofia la carciuma Maritzei, sa serveasca un castravecior murat? Sau ar fi trebuit si el sa se impuste precum Milea, sa lase pe onorabilul gen. Militaru sa conduca dupa bunul plac? Si ce a facut Guse, concret, la Timisoara unde a "condus represiunea" dupa spusele tale? Ce ordine a dat?

Cat despre controversa Europa Libera, nu am acces la inregistrarile lor, trebuie sa-mi pun sub semnul intrebarii memoria si accept ca ma insel. E bine?

Edited by skandal, 28 November 2008 - 10:59.


#226
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

View Postlucian2retec, on Nov 27 2008, 23:21, said:

De unde sa scoti peste "5 mii de morti" din 104 morti? (din care vreo 3 studenti impuscati accidental si 5 militari omorati de demonstranti, daca imi aduc bine aminte)

Nu au existat la Timișoara militari omorîți de demonstranți. Asta-i doar propaganda fesenistă prin care se dorește justificarea deschiderii focului împotriva manifestanților. Au fost doar cîțiva militari luați la bătaie. Militarii morți la TImișoara sînt exclusiv după 22 decembrie, cînd a început așa-zisa luptă cu teroriștii.

Pentru lămuriri vezi acest document.

#227
benedettofane

benedettofane

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,062
  • Înscris: 10.05.2008

View PostMarius1989, on Nov 28 2008, 10:26, said:

Altă minciună sfruntată marca benedettofane.
n-am inteles. Vrei sa spui, ca eu in SUA, pe data de 17 decembrie nu auzeam din news-media americana despre cei 60 000 de morti la Timisoara? Ma faci mincinos?

#228
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

View Postbenedettofane, on Nov 28 2008, 10:50, said:

n-am inteles. Vrei sa spui, ca eu in SUA, pe data de 17 decembrie nu auzeam din news-media americana despre cei 60 000 de morti la Timisoara? Ma faci mincinos?

Ai afirmat că Washington Post din 18 sau 19 decembrie 1989 a scris că în România au fost 60000 de morți. Prezintă dovada sau te consider mincinos.

P.S. Accept dovadă și de la alt ziar american important, nu neapărat Washington Post, dar să fie din 18 sau 19 decembrie 1989.

Edited by Marius1989, 28 November 2008 - 11:05.


#229
benedettofane

benedettofane

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,062
  • Înscris: 10.05.2008

View PostMarius1989, on Nov 28 2008, 12:03, said:

Ai afirmat că Washington Post din 18 sau 19 decembrie 1989 a scris că în România au fost 60000 de morți. Prezintă dovada sau te consider mincinos.
Vad ca te comporti ca Nica Leon. TE afli pe un piedestal la care nu vrei sa renunti. Asta se numeste paranoie!
December 19, 1989.

  "The United States condemns the brutal use of police force by the Romanian Government against protesters in Timisoara and other cities. According to various reports, dozens and perhaps hundreds were killed by Romanian security forces. The Romanian Government has sealed Romania's borders and imposed a blackout of news and information."

  That was President George Bush's Press Secretary, Marlon Fitzwater, speaking at 11 in the morning in Washington. By that time it was already 6 in the evening in Romania, and another bloody day in Timisoara was drawing to a close.  


#230
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006

View Postbenedettofane, on Nov 28 2008, 11:06, said:

December 19, 1989.

  "The United States condemns the brutal use of police force by the Romanian Government against protesters in Timisoara and other cities. According to various reports, dozens and perhaps hundreds were killed by Romanian security forces. The Romanian Government has sealed Romania's borders and imposed a blackout of news and information."

  That was President George Bush's Press Secretary, Marlon Fitzwater, speaking at 11 in the morning in Washington. By that time it was already 6 in the evening in Romania, and another bloody day in Timisoara was drawing to a close.  

O reacție corectă, de bun simț, a lui George Bush Întîiul. Unde scrie aici de 60000 de morți?

#231
benedettofane

benedettofane

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,062
  • Înscris: 10.05.2008

Quote

Iiescu e cu Revolutia! Iliescu e cu Timisoara! Iliescu a fost prim secretar la Timisoara! TRaiasca Revolutia!
Here's Romanian President Ion Iliescu, speaking at the Parliamentary Palace (formerly the Palace of the People) on December 18, 2003:

  "The historical truth is that Romania got rid of totalitarianism, not through a palace revolution or coup d'etat, but through a popular revolt unleashed in Timisoara, supported by the entire Romanian people... it was not an artificial act, conceived in I do not know what offices, by I do not know what subversive organizations."



View PostMarius1989, on Nov 28 2008, 12:07, said:

O reacție corectă, de bun simț, a lui George Bush Întîiul. Unde scrie aici de 60000 de morți?
Vineeeeeeeeee....

O sa-ti dau in curand mai multe informatii. Deocamdata multumeste-te cu ce am la indemana:

Quote

On December 17, 1989, as the largest and most violent protests yet broke out, the Securitate began gunning more than sixty thousand people down in the streets of Timisoara.


#232
Marius1989

Marius1989

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,919
  • Înscris: 09.04.2006
Fane, lasă-l pe Iliescu, mie spune-mi unde a scris presa americană, în 18 sau 19 decembrie 1989, despre numărul de 60000 de morți. Pînă acum mi-ai arătat că a scris despre evenimente sîngeroase, ceea ce e 100% corect, motiv să admirăm profesionalismul presei americane. Numărul de 60000 nu mi l-ai arătat, deci îmi păstrez calificativul: minciună sfruntată.

Dă și lincurile din care citezi, ca să vedem data apariției.

Edited by Marius1989, 28 November 2008 - 11:15.


#233
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003
Totusi, noi ne certam aici ca prostii.

#234
benedettofane

benedettofane

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,062
  • Înscris: 10.05.2008

View PostMarius1989, on Nov 28 2008, 11:13, said:

Fane, lasă-l pe Iliescu,
de ce sa-l las pe Iliescu? Nu face el exact aceeasi afirmatie ca si tine? Nu afirma el ca a fost o revolutie, pornita in Timisoar, ca n-a fost o lovitura de stat, ca au fost revolutionari? Exact ca si tine el face teoria revolutiei.

View PostMarius1989, on Nov 28 2008, 11:13, said:

mie spune-mi unde a scris presa americană, în 18 sau 19 decembrie 1989, despre numărul de 60000 de morți.

Numărul de 60000 nu mi l-ai arătat, deci îmi păstrez calificativul: minciună sfruntată.
La mine este ora 1:37 noaptea (adica dimineata). A fost Thanksgiving Day (adica bibliotecile inchise), fiind noapte totul e inchis. Google nu ma ajuta prea mult. Trebuie sa merg la biblioteca sa caut prin arhiva de ziare (au pe film toate ziarele). Asa ca nu te impacienta. Memoria nu ma inseala, prin urmare 100% voi gasi informatia. IN plus am acces si la arhiva Europei Libere, Vocii Americii (locuiesc langa Hoover Institute). Crede-ma, esti pe maini sigure. Problema mea este doar timpul. Nu incerca sa profiti (ma cam jignesti) fiindca o sa te lingi pe bot.

Edited by benedettofane, 28 November 2008 - 11:41.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate