Masina paine
Last Updated: Apr 30 2024 17:49, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#7309
Posted 02 February 2016 - 14:59
hmm, mie a cam început să îmi miroasă a bere.. vezi că există pe ebay un controller care ți-ar putea face viața mai ușoară dacă iei serios în considerație chestia asta .. eu am în plan un „sous-vide” de casă făcut cu așa ceva..
Edited by NeaMieluAlaRau, 02 February 2016 - 15:00. |
#7310
Posted 02 February 2016 - 15:03
Nţ! Nema băuturi alcoolice.
Da, interesant controllerul ăla... |
#7311
Posted 03 February 2016 - 23:04
Mi s-a reconfirmat faptul ca existe diferente intre firmele de drojdie uscata. De obicei folosesc 6 g, cu o firma noua am pus 6g si a crescut dar a trebuit sa opresc masina 1 ora sa o las sa creasca cat trebuie apoi,la alta paine am folosit un plic intreg de 11g si a crescut de la inceput cum trebuie. In concluzie atentie la firmele de drojdie uscata, din celelalte nu folosesc, cu aceleasi cantitati rezultate diferite.
Edited by GEORGE1976, 03 February 2016 - 23:04. |
#7312
Posted 04 February 2016 - 03:53
Eu am scris într-un mesaj anterior că este diferență între maiaua de la Pakmaya și Budafok . Și care este diferența !
Tu despre ce vorbești ? Pune puctul pe "i" |
#7313
Posted 04 February 2016 - 19:00
ursamajor, on 02 februarie 2016 - 10:31, said:
Închipuie-ţi că ştiu că drojdia e vie. De aici şi utilizarea cuvintelor activă sau inactivă. Deci, nu moartă, opărită sau îngheţată la zero absolut. Iar ca să fiu şi mai precis, mă interesează fermentaţia alcoolică dată de drojdie. Mulţumiri de intervenţii, dat filosofia drojdiei nu mă interesează. Răspunsurile evazive sunt o consecinţă a necunoaşterii. Generalităţi de genul "sub 10 grade C fermentaţia încetează" ştiu şi eu. Mă interesează cu precizie tehnică "la temperatura de ... grade Celsius fermentaţia scade sub 50% sau sub 10% ori tinde la zero". Pot sa-ti spun din proprie experienta ca drojdia Butafok e activa pana in jur de 14oC (pentru un mediu de maltoza, fara alcool, si densitatea in jur de 1.05). Ca sa fie clar, nu am niciunfel de calificare in chimie alimentara. De altfel tu ai nevoie de o informatie de microbiologie, sau mai precis de microbiotehnologie. ursamajor, on 02 februarie 2016 - 14:43, said:
.... adică un gradient de cca. 10 grade C. Secretu-i secret! |
#7314
Posted 04 February 2016 - 20:44
Evident, gradientul e variația unei mărimi pe unitatea de lungime (în general). N-am intenționat să folosesc definiția fizică, ci sensul literar (mea culpa că n-am pus ghilimele "gradientului"), cu sensul de ecart/diferență de temperatură. Vrei tu să pari cultivat, dar...
N-am observat diferențe semnificative între brandurile de drojdie. Și le-am folosit pe toate. Oricum, cazul e închis, am găsit ce doream să știu în altă parte. Edited by ursamajor, 04 February 2016 - 20:45. |
#7315
Posted 04 February 2016 - 20:57
ursamajor, on 04 februarie 2016 - 20:44, said:
Evident, gradientul e variația unei mărimi pe unitatea de lungime (în general). N-am intenționat să folosesc definiția fizică, ci sensul literar (mea culpa că n-am pus ghilimele "gradientului"), cu sensul de ecart/diferență de temperatură. Vrei tu să pari cultivat, dar... ursamajor, on 04 februarie 2016 - 20:44, said:
N-am observat diferențe semnificative între brandurile de drojdie. Și le-am folosit pe toate. ursamajor, on 04 februarie 2016 - 20:44, said:
Oricum, cazul e închis, am găsit ce doream să știu în altă parte. |
#7316
Posted 04 February 2016 - 21:21
Ești simpatic. Da, toate cele ce se găsesc în comerț (ăla fizic, nu electronic). Uzualele: pakmaya, budafok, dr. oetker și-ncă vreo două noname. Ba chiar și două mărci italienești și una franțuzească de la păsările călătoare. Știu că trebuie să existe mii de branduri pe piața globală, dar au de-a face cu discuțiile noastre? So, chill...
|
#7317
Posted 04 February 2016 - 21:36
Adica "toate" se refera "doar" la cele pe care le-ai putut cumpara dintr-un magazin fizic? Iar asta o faci cerand "precizie"!?
|
#7318
Posted 04 February 2016 - 22:15
Eu folosesc pakmaya si in mod normal pun drojdia inainte de a da drumul la masina, Pun apa, ulei, sare, zahar, faina, seminte, drojdie si dau drumul masinii, in ordinea asta. Am observat ca daca pun drojdia dupa ce apa s-a tras in faina, cam la 2- 3 min dupa ce porneste masina, painea creste mai tare/bine. Deci daca drojdia nu se uda la fel de tare la inceput, painea creste mai bine. Poate cineva sa confirme/infirme acest lucru?
|
|
#7319
Posted 05 February 2016 - 15:08
Se pare ca ai observat rau.
Toate retetele din "batrani" spun sa pui drojdia cu apa calduta si zahar pe faina, apoi sare... |
#7320
Posted 05 February 2016 - 16:48
La început puneam întîi uleiul pe axe , apoi paletele.
În cana ptr apă bag 2-3 Lg zahăr, apoi adaug maiaua. (O Lg are 14 g. Deci îndes maiaua în lingură, apoi rup “un colț”). Toate astea au aproape 80 g. Resetez cîntarul, și adaug 200 g apă. (Caldă sau rece). Răstorn 3/4 din apă în cuvă . În restul de apă zdrobesc maiaua (amestecînd-o și cu zahărul). Răstorn în cuvă. Resetez din nou cîntarul și mai cîntăresc 130 g apă cu care clătesc paharul. Adaug făina, apoi sarea și la urmă uleiul. Și-i dau drumu la pîine. Dacă o bag la program scurt 2,1/2 ore, automat cu apă caldă. Fie că o bag la 2 ore, la 3, sau la 9 ordinea e aceeași. Aseară din greșeală am băgat apă caldă și i-am dat 9 ore. La ora 3,1/2 era dela 3/4 din cuvă . |
#7321
Posted 05 February 2016 - 19:39
Astazi am incercat ceva nou care chiar a reusit (multe experiente esueaza)
Am folosit masina pe programul 1 doar pana a terminat a doua framantare. Am scos coca, am impletit-o frumos si am lasat-o sa creasca in tavi de cozonoci cam o ora. Am dat glazura de ou batut cu putina apa si am copt 30 min. la cuptorul preincalzit la 220 grade. In cuptor, pe grilajul pus la jumatate, am o piatra de copt. Tavile au stat pe piatra. Ingrediente: 600ml bere, 1kg faina 650, putin ulei, 2 masuri mici de sare si una zahar+2 plicuri de drojdie uscata. Cred ca este cea mai frumoasa painica facuta in ultimii ani. Sper sa fie si gustoasa pentru ca nu am gustat inca:) Attached FilesEdited by radu_me, 05 February 2016 - 19:46. |
#7322
Posted 05 February 2016 - 20:10
Cam multa drojdie pe langa atata bere
Arata bine . Hac! Pardon! |
#7323
Posted 05 February 2016 - 20:16
Berea a fost bonus. Pe plicul de drojdie scrie ca este pentru 500g de faina. Situatia este sub control.
Am uitat sa zic: bere la PET. Ce ramane, se pune la halba |
|
#7324
Posted 05 February 2016 - 20:23
Ziceam si eu asa... 1g de drojdie uscata /100g faina, nu mai pun si drojdia din bere.. Hac!
|
#7325
Posted 05 February 2016 - 21:48
Nici eu nu pun la socoteala drojdia din bere. In mod normal, pun apa. Astazi, am facut si eu o extravaganta
|
#7326
Posted 05 February 2016 - 23:34
Am atacat, destul de violent (am folosit un cutit, bine ascutit), produsul:" Buuuuun raaaau...au strigat glandele si papilele participante.
Attached Files |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users