Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Vita de vie
Last Updated: Apr 30 2024 18:42, Started by
blue_wings
, Sep 12 2008 07:18
·
82
#2701
Posted 09 January 2018 - 08:52
til, on 08 ianuarie 2018 - 21:43, said:
Asa cred si eu. Sa fim seriosi, toate plantele-s niste balarii care ar fi in stare sa creasca intr-o crapatura nisipoasa intre doua betoane groase, daca le pica apa din cand in cand. N-ai nici o scuza daca renunti Asa este! Struguri la marginea desertului Sahara. cpage-ugni-blanc.jpg 108.08K 47 downloads 25395718_1700674689963532_7105274509848558709_n.jpg 143.95K 47 downloads Si iata clima de acolo, sâmbătă chiar a nins! 26230386_1725641110800223_6624861287382216091_n.jpg 41.31K 44 downloads @ senatorul melcilor Batranii din sate spun ca:" iei pastile, boala tine 7 zile, iar daca nu iei, tine una sapt. Edited by crisbud, 09 January 2018 - 08:50. |
#2702
Posted 09 January 2018 - 12:52
Nu știu ce ph este ( cum îl pot afla?).
Iar vitele de vie nu se uscau în trecut, ci nu le mergea bine, nu prea făceau struguri. |
#2703
Posted 09 January 2018 - 13:01
crisbud, on 09 ianuarie 2018 - 08:52, said:
@ senatorul melcilor crisbud, on 09 ianuarie 2018 - 08:52, said:
Batranii din sate spun ca:" iei pastile, boala tine 7 zile, iar daca nu iei, tine una sapt. sov, on 09 ianuarie 2018 - 12:52, said:
Nu știu ce ph este ( cum îl pot afla?). Iar vitele de vie nu se uscau în trecut, ci nu le mergea bine, nu prea făceau struguri. |
#2704
Posted 09 January 2018 - 14:22
#2705
Posted 10 January 2018 - 18:13
sov, on 08 ianuarie 2018 - 20:35, said:
Si ce soiuri de struguri de masa se preteaza oare in pamantul asta negru? In functie de solul pe care il ai, pamant negru in cazul tau alegi un portaltoi pt acel tip de sol. Ar fi bine sa faci si analize de sol, nu stiu suprafata de teren pe care o detii, si daca merita, costa in jur de 200 ron... PS. Si eu am in gradina o parte de vie pe pamant negru, am ceva probleme cu apa care balteste cand ploua mai mult, dar nu pot spune ca nu merge vita de vie pe pamant negru... Edited by adriano1978, 10 January 2018 - 18:14. |
#2706
Posted 10 January 2018 - 20:12
@ Otineu, ptr mine este suficient ca ai inteles -mesajul-
|
#2707
Posted 10 January 2018 - 20:15
Pentru noi, ceilalți, ar fi bine dacă te-ai încadra în regulile Softpedia. În forma aleasă de tine nu se prea înțelege că vrei să citezi. De fapt, nu văd ce te împiedică să folosești formele uzuale pe care le folosește toată lumea.
|
#2708
Posted 20 January 2018 - 21:26
Are cineva mai multe informatii despre soiul Medina? Pe net am gasit doar informatii vagi ca e rezistent la ger, mediu la boli si are aroma de muscat. Are si alte denumiri? Nu am gasit nici genitori, nici istoric. Pentru primavara aceasta planificasem plantarea a 400 de butasi, jumatate rosu cu Regent si jumatatea cealalta alb, Johaniter , Bianca, Brumariu. Din pacate soiurile Regent si Johaniter le-am gasit doar in oferta scdvv Blaj, dar nu au pe stoc, de vazut la toamna. Din grupa rezistentelor am mai gasit Bianca la Pepiniera Sosa si la PomiOradea(Medina si Bianca, Nero, Muskat Poloskei). Daca mai cunoasteti si alti furnizori pepiniere, v-as fi recunoscator. Legat de altoit acu m-am prins si eu ca e cam tarziu, dar intreb, daca fac rost de portaltoi si altoi , mai am vreo sansa pentru primavara asta? Nu-mi mai aduc aminte sursa exact, dar citisem ca o sursa de portaltoi ar fi sa caut intr-o plantatie existenta cordite pornite din portaltoi, ma poate ajuta cineva cu un sfat, mai exact cum sa le diferentiez de cele din altoi. Multumesc
Edited by unic635, 20 January 2018 - 21:27. |
#2709
Posted 20 January 2018 - 21:50
Uite aici ceva informatii inclusiv schema cu genitorii. Scuze dar traducerea e facuta de Google. eu nu stiu polona
|
#2710
Posted 20 January 2018 - 22:15
Mutumesc de info, deci e unguresc ca si Bianca, din ce zice acolo pare destul de ok. Nero si Muscat Poloskei sunt mixte, le-as intercala adica un 20% proportie, dar am vazut ca au coacerea cam cu 2 saptamani mai timpurie comparat cu Medina, Bianca, n-ar fi bai supramaturarea, dar sa nu am pierduri sau atac de la viespi(in hibrida am 20 vite, nu stiu soiul, e tot hpd, diferita de capsunica, boabe mici , mai inchise la culoare si cu un plus de aroma , dulceata, nu ma aleg cu nimic pana se coace capsunica).
|
|
#2711
Posted 21 January 2018 - 11:13
Medina are un gust slab de muscat,Poloskei mai intens insa are pielita mai groasa ;nu am vazut sa fie preferatele viesparilor(la mine Tamaioasa alba romaneasca e prima lor atractie,apoi Hamburgul si mai la urma, Ottonelul).Nero ,Poloskei,Bianca si Medina se tin bine pe butuc asa ca,daca vrei,poti sa le culegi in acelasi timp.
Nu e tirziu pt altoirea la masa,daca gasesti coarde altoi si portaltoi(momentul inceperii operatiei e in martie,cu diferente in functie de locul tau) Portaltoi mai gasesti(vezi ce zice si gogu),mai greu e cu altoii la soiurile dorite de tine. Iarna a fost blinda;in vii altoite parasite,poti sa gasasesti coarde portaltoi intinse pe pamint ,mai inchise la culoare,lungi de 5-6m,cu internodii lungi. |
#2713
Posted 22 January 2018 - 10:30
unic635, on 20 ianuarie 2018 - 21:26, said:
Legat de altoit acu m-am prins si eu ca e cam tarziu, dar intreb, daca fac rost de portaltoi si altoi , mai am vreo sansa pentru primavara asta? Nu-mi mai aduc aminte sursa exact, dar citisem ca o sursa de portaltoi ar fi sa caut intr-o plantatie existenta cordite pornite din portaltoi, ma poate ajuta cineva cu un sfat, mai exact cum sa le diferentiez de cele din altoi. |
#2714
Posted 22 January 2018 - 11:01
Apropo de comerciantul acela italian din județul Timiș. Ieri am avut o întâlnire care a durat câteva ore bune cu un specialist italian din domeniul vinului și i-am povestit faza cu Sultanina SS și confuzia creată. Mi-a spus că vina este împărțită și asta ține de mentalitatea românului de a face afaceri.
În primul rând, un italian serios când vrea să facă o treabă serioasă își face un plan de afaceri în care prețul este printre ultimele criterii pe care le ia în calcul. Planul de bătaie al unei afaceri este pe termen lung și foarte lung astfel încât ea să asigure venituri și lui, dar în special copiilor, nepoților și strănepoților lui!!! Aceștia sunt majoritari. La noi în țară au venit italieni care fie au dat faliment, fie au venit cu gând de căpătuială pe termen scurt inspirați de modelul afaceristului român care vrea să facă bani cât mai repede și în orice condiții. Fără a băga mâna-n foc, el a zis că o posibilă explicație ar putea fi asta. Observând că românii nu țin foarte mult la momentul când trebuie plantați butașii, el fie cumpără soldurile de la producătorii de butași, fie chiar de la magazinele de specialitate care nici pe acolo nu îi păstrează în cele mai bune condiții. Astfel, tranzacționând cantități mari, poate cumpăra chiar cu 5-10 eurocenți butașul și-l vinde aici cu 1 euro. Chestia cu vânzarea unui alt soi decât cel declarat l-ar fi adus la faliment într-un timp foarte scurt în Italia pentru că potențialii cumpărători de acolo nu sunt niște ageamii, ci sunt informați foarte bine. Concluzia a fost că el poate că profită de lipsa de cunoștințe adecvate ale cumpărătorilor români. El sugera ca persoana interesată de un soi sau altul, dacă nu s-a interesat să afle particularitățile soiului, să cumpere 1-2 butași din soiurile dorite, să le planteze și să vadă cum se comportă pe terenul pe care vrea să planteze. Atunci vede și cât de potrivite sunt pentru acel teren, dar vede și dacă este soiul comandat. Și, dacă nu este, atunci făcut public acest aspect ca să se ferească și alți potențiali cumpărători de acest comerciant. În Italia așa s-ar fi întâmplat. La noi, se trece cu vederea și din păcate nu este înșelat doar un cumpărător, ci poate toți. Edited by Otineu, 22 January 2018 - 11:03. |
#2715
Posted 23 January 2018 - 20:03
Un mic derapaj de la subiect...Nu putem cataloga toti straini ( in cazul de fata italiani ) in doua categorii: falimentari, si cei care vor sa faca bani repede in orice conditii...Sunt multi specialisti in anumite domenii care au ales sa vina aici din motive familiare (casatoriti cu romance) sau deoarece in tara lor nu au puterea financiara sa se dezvolte, etc...Un mic exemplu un hectar de vie in Veneto ( Italia ) costa intre 60.000- 100.000 euro in Vn costa intre 3.500-5.000 e ...
Legat de acel italian de la Tm, sa mai vorbit de el cu cateva pagini in urma...nu vreau sa-i fac publicitate...Eu l-am intalnit la Indagra acum 2-3 ani la standul VCR, am avut o discutie destul de lunga si variata despre vie...Sa stii ca nu face parte din cele doua categorii descrise de tine. Cunostea zona Vn mai bine decat mine, atat ca plantatii cat si ca structura a solului... Si in Italia am platit un soi si m-am ales cu altceva ( la tomate e a fel ca in Romania) dar vorbesc de 2-3 butuci, daca cumparatorul nu stie ce vrea, vanzatorul vinde ce vrea el..cand vorbim de cantitati de minim un pachet (50 buc ) nu cred ca mai e loc de greseli. De la VCR am cumparat peste 3.000 buc si nu am decat un butuc gresit. Attached FilesEdited by adriano1978, 23 January 2018 - 20:05. |
|
#2716
Posted 23 January 2018 - 21:45
Nuante vor fi mereu, dar Sultanina SS e soi asa greu accesibil, pt ca e minune.
Boli zero, rezistenta inclusiv la filoxera Creste 4m pe an Rezista la -25C Lemnifica repede Boabele se pastreaza mult, pana se stafidesc fara a se strica Strugurii Sultanina SS sunt buni pt consum, vin, stafide. Se poate creste in orice metoda Guyot sau in boltă. Asta e o traducere aproximativă. |
#2718
Posted 24 January 2018 - 08:42
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users