Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?
 Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?
 Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...
 Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare
 

TERMOPANE prețuri-configurații-cotații

* * * * * 9 votes
  • This topic is locked This topic is locked
10032 replies to this topic

Poll: Consultarea opiniei (892 member(s) have cast votes)

Dorim să vă consultăm opinia în privința oportunității afișării "LA VEDERE" a ofertelor despre care vă interesați

  1. DA, consider necesar ca oferta despre care mă interesaz să apară LA VEDERE pe topic, să conțină detalii și în mod explicit prețul (761 votes [85.31%])

    Percentage of vote: 85.31%

  2. NU consider necesar ca eventualele oferte să fie postate LA VEDERE, prin PM fiind suficient (49 votes [5.49%])

    Percentage of vote: 5.49%

  3. Consider drept REZONABIL faptul ca eventualele oferte ale cererii despre care mă interesez, să apară, parte pe topic - LA VEDERE, parte prin PM (82 votes [9.19%])

    Percentage of vote: 9.19%

Vote

#6499
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View PostMarshall_Tm, on 29 iunie 2017 - 19:05, said:


Ce nu inteleg insa de ce nu intreaba nimeni de produsul finit FEREASTRA sau USA??? Nu intreaba nimeni de certificare??? de-si in acest domeniu marcajul CE este obligatoriu.


Sunt dispus sa mergem împreuna intr-o fabrica de sticla de la mine din oraș care are pe eticheta CE, sunt convins ca vei constata și tu ca "ceferticatul" e pe bani.  Și oricine dacă are in fata un pachet executat de "fabrica" in cauza și un pachet executat intr-un garaj, grajd etc. poate constata ca marcajul CE nu face diferența.

Din fericire majoritatea dintre noi suntem conștienți ca fiind romani, țara in care trăim nu are cum sa se numească Germania.

Din nefericire însă, unii dintre noi au senzația ca sunt cetățeni europeni și ca au drepturi.

#6500
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007
Bagheta cred ca nu are mare importanta. Aria ei este mica in totalul ariei ocupate de o fereastra. Dar as putea calcula, daca mi s-ar spune ce coeficient de transfer are (W/mK), ca sa vad daca am dreptate cu aceasta presupunere.. Edit: Ma gandesc ca chiar conteaza mai mult decat pare la prima vedere, deoarece face transfer prin contact, deci preia si cedeaza caldura printr-o arie mult mai mare decat cea pe care o are, efectiv... e o punte termica intre cele doua geamuri.
Kriptonul insa chiar conteaza, si din pacate nu am gasit ofertanti cu kripton la mine in orasel (Ploiesti). Ce sa mai zic de Hunedoara sau Deva, unde va trebui de fapt sa fac comanda..

Profilul: Fireste ca conteaza, si influenta lui per ansamblu e neneglijabila. Bunaoara, la mine am in total 16mp de sticla si vor fi probabil aproape 8mp de profile. Fiecare 0,1W/mpK la sticle imi va economisi (calculele le-am facut in jurul valorii de 0,7W/mpK) cca 60kg de lemne anual, iar fiecare 0,1W/mpK la profil imi va economisi 30kg de lemne anual.  Deci cei 0,1W/mpK la sticla economisesc 27 lei pe an adica 540 in 20 de ani; nu  vorbesc de confortul suplimentar, ci doar de stricta amortizare pecuniara. Nu mai calculez si inflatia.

Daca cei 540 lei s-ar obtine cu o investitie suplimentara de 540 lei pe cei 16mp de sticla, adica 33 lei/mp adica 7 euro/mp diferenta, n-ar mai fi rentabil. Nu ar mai exista amortizarea investitiei. Dar spui ca diferenta de pret este mult mai mica... totusi as vrea sa stiu si niste cifre, efective. Doar la sticle, deocamdata. Apoi si la profile, dar acolo e mai complicat, probabil.

Edited by addysoftware, 30 June 2017 - 04:32.


#6501
cornel001

cornel001

    Scapat de la balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,261
  • Înscris: 30.07.2005
Salut
Pentru un apartament de 4 camere, cu 1 balcon, luind in considerare termopane "clasice" care se pun de obicei la apartamente blocuri comuniste, adica marca gen rehau, albe, cu 2 randuri de geamuri, 5 camere probabil (sau or fi avand 3), cam cat ar costa aproximativ? Ma refer la toate ferestrele apartamentului inclusiv balcon, plus termopanul dintre camera si balcon care sa zicem 1 usa + geam mare fix.
Vreau sa compar 2 oferte la apartamente, identice, doar ca unul are deja termopane puse, altul nu.
Stiu ca depinde cate geamuri fixe vs mobile (eventual batante) pui, dar sa luam o marja gen "cam intre atata si atata".
Multumesc

Edited by cornel001, 30 June 2017 - 14:10.


#6502
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
oferta cu profile rehau aici http://imgur.com/a/qASPK , ordinea pe foaie e dormitor 1, dormitor 2, balcon

ce parere aveti cu tot cu pret? bineinteles reducerea mi se pare cam falsa..  am cerut doua oferte, una cu 2 sticle si alta cu 3 ca sa-mi fac o idee a pretului, euro 70 si synego iar diferenta intre cele doua e de 1500lei, ce as mai putea modifica? am intrebat si de geneo dar pretul urca cu foarte mult si mai mult de 2000e nu as plati pe geamuri, totusi ma asteptam sa fie putin sub acest pret.

#6503
sandblue

sandblue

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 30.06.2017
Buna ziua,

As dori si eu sa ma ajutati cu un sfat in alegerea unei configuratii corecte pentru geamurile unei case noi.
Sunt din Constanta si am primit ofertele atasate.
Nu stiu mai nimic vizavi de ce tamplarie sau configuratie de geamuri, mi s-a spus ca tamplaria BluEvolution at fi de clasa B, asa ca v-as ruga daca m-ati lamuri si ati putea sa-mi dati in sfat cum at fi o alegere optima.
Va multumesc!

Attached Files



#6504
johannes

johannes

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 04.11.2007

View PostMarshall_Tm, on 29 iunie 2017 - 19:05, said:

Stimati beneficiari /viitori beneficiari de tamplarie termoizolanta!

Citesc cu mare interes cele relatate de voi... am intervenit cand si unde am considerat ca pot fi util, doresc in continuare sa ajut pe cei care au nevoie... Dar, nu inteleg de ce trebuie sa insistati atat de mult sa aflati anumite lucruri pe care cred ca oricum nu le intelegeti si mai mult de atat se creaza de multe ori o confizie totala. Ma refer la faptul ca multi intreaba de clasa profilelor ( A, B, C...) ce importanta are acest lucru? cu ce va incalzeste faptul ca e clasa A sau B? Mai nou vad ca incep unii sa intrebe de tot felul de aberatii, cat este grosimea armaturii si cum poate sa verifice??? ...daca cumva e obligatoriu sa fie de 2mm?! Nu! armatura nu trebuie sa fie neaparat de 2mm. Ea are rolul ei bine definita dar depinde unde si cum folosim. Apoi dezbateti feroneria... inutil deoarece oricum nu cred ca s-a uitat cineva din cumparatorii de ferestre intr-un catalog de feronerie... Dar daca cineva e curios exista online pe net toate!  ... e cea mai complexa si complicata parte al unei ferestre. Nu mai spun de  configurari de sticle duble (termopan) si triple (tripan) de coeficienti etc.. etc.. toti va dati cu parerea, de cele mai multe plecati de la ideea ca va trebuie profile de 85-90mm adancime, tripan de 50-52mm si sfarsiti in a cumpara pretul si nu produsul. Ce nu inteleg insa de ce nu intreaba nimeni de produsul finit FEREASTRA sau USA??? Nu intreaba nimeni de certificare??? de-si in acest domeniu marcajul CE este obligatoriu.
Certificarile / testele care se fac sunt defapt importante. De ce cautati mai mereu pretul, chilipiruri? In orice parte a tarii esti exisata producatori / francizori / dealeri de ferestre si usi ai unor producatori cu renume care investesc in produs in marketing, etc...si isi promoveaza produsele finite, vand in Germania, Austria, Italia, etc. Nu numai profilul este important ca e SALAMANDER, VEKA, REHAU ... Feroneria ROTO, WINKHAUS, MACO ... Sticla, etc, etc ci dupa parerea mea produsul care contine si profile  si armatura si feronerie si sticla si o doza foarte mare de cunostinte, profesionalism si nu in ultimul rand factorul uman! Avem in Romania aproape peste tot ferestre si usi de calitate! Desigur, poate ca nu cautati de cele mai multe ori unde trebuie.

Mai nene, este ilogic ce-ai scris: te contrazici (singur)!
Pe de o parte te referi nervos "la faptul ca multi INTREABA de clasa profilelor... ce importanta are acest lucru? cu ce va incalzeste... Mai nou vad ca incep unii sa INTREBE de tot felul de aberatii" iar pe alta concluzionezi ca "nu numai profilul este important... feroneria... sticla, ci produsul care contine si profile si armatura si feronerie si sticla si o doza foarte mare de cunostinte, profesionalism si nu in ultimul rand factorul uman".

Adica ma certi ca INTREB (pe motiv ca nu stiu si vreau sa aflu, fireste) si imediat ma mai certi o data c'as fi ignorant, tu neoferind nicio informatie concreta, la obiect, asa cum procedeaza alti colegi de forum, care spre deosebire de tine sunt AMABILI.

Afla de la mine ca TOTI marii ofertanti de ferestre si usi din Iasi ori nu stiu (sau stiu prea putin), ori ii dor gurile sau degetele sa impartaseasca INFORMATIE si, ca si matale, nu ascund ca se simt agasati de cineva care vrea sa stie pe ce e pe cale sa cheltuie nu putini bani.

Despre pachetul de geamuri am ajuns la Saint-Gobain sa intreb cum imi dau seama (vreo bulina sau vreo foaie A4 cu antet, ceva...) ca geamurile care ar trebui sa fie facute de ei, chiar sunt. Niciun RASPUNS; doar o replica "ca sa nu taca"... X(
Adica PRESTAREA are numele scris in relief pe capacelele de la aerisirea inferioara, pe toata suprafata disponibila, iar S-G nu da o "holograma" pe care sa o aplice mai mult sau mai putin discret cine foloseste marfa lor!..
Ui'te: de exemplu eu vreau geamuri Pilkington (firma care a venit/fost adusa de Ion Ratiu, fiind mostenita de sotia domniei sale). Dar nu pot sa ALEG; nu am NICIUN CONTROL asupra pachetului de geamuri! (Mint: bagheta se vede daca e "calda"!.. :"> ) Dar argon.., kripton..? Ce ATESTA ca exista acolo.., ca mi s'a livrat?
Asa ca ma simt "legat de maini si de picioare" si nu mai suport sa ma si certe cineva din breasla aceasta si pentru ca VREAU SA STIU!

#6505
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,334
  • Înscris: 13.01.2011
La români există strategia asta, să nu afli prea mult, să nu cunoști, ca sa nu ceri un preț mai mic, ori să mergi la cel care oferă pret mai mic, dar și calitate.
Se practică în multe domenii.

Nu ai ce face ca si cumpărător altceva decit să te informezi non-stop.

#6506
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

View PostDorel-Mesterel, on 29 iunie 2017 - 22:09, said:

....Sunt foarte multe aspecte care pot influența 0,1 w, pentru cineva care chiar își  dorește performanța la nivel de 0,1 w costurile tamplăriei se pot dubla. 0, 1 de la grosimea pachetului de geam, 0,1 de la bagheta calda, 0,1 de la termomodule, armaturi termice etc., și montajul RAL cred ca aduce un 0,1, pe lângă  altele....
Tocmai de aceea va intreb, pentru a vedea pana unde e rentabil/eficient pentru mine sa merg in jos cu cate 0,1W/mpK.

#6507
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View Postjohannes, on 30 iunie 2017 - 16:23, said:

Asa ca ma simt "legat de maini si de picioare" si nu mai suport sa ma si certe cineva din breasla aceasta si pentru ca VREAU SA STIU!

E bine ca vrei sa știi, însă nu-l certa pe colegul Marshall pentru ca are intr-o anume măsura dreptate. Eu am făcut in decursul timpului cam aceleași afirmații doar ca sub alta forma. Eu am spus ca nu e normal ca beneficiarul unui produs care ajunge deseori la valoarea unei mașini, noua in unele situatii,  sa devină specialist in acel domeniu. Sigur ca am precizat ca toate sunt importante, inclusiv lucruri care par mărunte "gen" ofertantul și competenta acestuia, din punctul meu de vedere acestea sunt cele mai importante, un produs bun se poate obține in multe feluri trebuie doar sa nu vinzi "termopane" ca pe cartofi.

Exista reglementări, certificări etc., acum câțiva ani credeam in ele, între timp am întâlnit oameni care lucrează in zona asta cu certificate CE, am văzut produse ale unor firme care au obținut CE, am vorbit cu patronii unor firme care nu au CE și nici nu ar merita însă care mi-au spus cum l-ar fi putut obține.

Personal sunt convins ca unii dintre beneficiarii care au intrat aici pe forum stăpânesc mai bine domeniul decat majoritatea ofertanților din zona lor, este însă o problema a domeniului care nu știu dacă se va rezolva vreodată, sfatul meu este sa încerci sa faci diferența între unul care azi vinde cartofi, mâine vinde "termopane" însă păstrează aceleași principii. A nu se înțelege ca recomand doar firme cu vechime in domeniu, dimpotrivă firmele cu 3, 5, 7 ani in spate sunt diferite in sensul bun, multe din firmele cu vechime fac parte din categoria "noi știm", tu ești un "bibliotecar", "habar n-ai", etc. . Firmele mai "tinere"  (majoritatea dintre ele) au înțeles ca trebuie sa "presteze", ca nu mai merge "profilul meu e cel mai tare", ca domeniul presupune mai mult decat "iei cu trei lei, vinzi cu cinci lei" și ești șmecher.


#6508
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016

View Postcezar0707, on 30 iunie 2017 - 14:59, said:

oferta cu profile rehau aici http://imgur.com/a/qASPK , ordinea pe foaie e dormitor 1, dormitor 2, balcon

ce parere aveti cu tot cu pret? bineinteles reducerea mi se pare cam falsa..  am cerut doua oferte, una cu 2 sticle si alta cu 3 ca sa-mi fac o idee a pretului, euro 70 si synego iar diferenta intre cele doua e de 1500lei, ce as mai putea modifica? am intrebat si de geneo dar pretul urca cu foarte mult si mai mult de 2000e nu as plati pe geamuri, totusi ma asteptam sa fie putin sub acest pret.

o parere va rog, coeficientul de transfer termic nu ar trebui sa fie undeva pe la 0,9 w/m2k pt fiecare spatiu?

#6509
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View Postcezar0707, on 01 iulie 2017 - 00:06, said:



o parere va rog, coeficientul de transfer termic nu ar trebui sa fie undeva pe la 0,9 w/m2k pt fiecare spatiu?

Nu, in funcție de nr. de deschideri pe piesa, in funcție de suprafața ocupată de sticla vs. suprafata ocupată de profil, coeficientul de transfer termic poate fi mai mic sau mai mare.

#6510
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
am dat peste asta https://awftherm.wor...-sticla-tripan/

daca e sa ma iau dupa articol ar trebui sa fie undeva la 0.6 wm2k. o parere despre configuratia din poze?

#6511
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View Postcezar0707, on 30 iunie 2017 - 14:59, said:

oferta cu profile rehau aici http://imgur.com/a/qASPK , ordinea pe foaie e dormitor 1, dormitor 2, balcon

ce parere aveti cu tot cu pret? bineinteles reducerea mi se pare cam falsa..  am cerut doua oferte, una cu 2 sticle si alta cu 3 ca sa-mi fac o idee a pretului, euro 70 si synego iar diferenta intre cele doua e de 1500lei, ce as mai putea modifica? am intrebat si de geneo dar pretul urca cu foarte mult si mai mult de 2000e nu as plati pe geamuri, totusi ma asteptam sa fie putin sub acest pret.

Asa spui ca nu ai plăti pe geamuri mai mult de doua mii de parca le-ai cumpara pentru mine și de parca cineva ți-ar cere doua mii fără sa-ți ofere nimic in schimb .  E adevărat ca peste produsul din oferta atașata nu prea are rost sa mergi, e și destul de greu, produsul fiind in zona de calitate și eficientă medie spre maxima in categoria tamplarie PVC.

Prețul mie mi se pare corect, e adevărat ca nu pot face prețuri (nefiind ofertant nu-mi pot face o idee exacta asupra unei lucrări concrete) si e adevărat ca si dacă ar fi fost 2500 eu tot un preț corect îl consideram. Asta pentru ca eu consider ca tamplaria in România se vinde foarte ieftin și pentru ca majoritatea ofertanților așa cum habar n-au ce și cum vând tot așa nu știu exact costurile și câștigurile. Sigur ma refer la tamplaria similară celei din oferta, ca "petardele" care exista in piața le consider prea scumpe pentru ca le compar cu produsele de calitate, însă nu e cazul de "petarde" la tine, cel puțin la ce se vede in oferta.

Reducerile sigur ca nu au legătura cu realitatea indiferent dacă ele exista sau nu și indiferent dacă ele sunt mai mari sau mai mici. Din diverse motive, unii vor sa te prosteasca, alții nu au de ales, programul nu le permite ofertarea fără reduceri de 20% sau mai mari de atat, cei din urma nici nu amintesc de reducerea care apare pe oferta, ceilalți subliniază, scot in evidentă . Un ofertant serios discuta despre reduceri reale după ce clientul este hotărât, măsurătorile sunt realizate și urmează sa se plătească avansul, iar reducerile nu sunt astronomice "o atenție, o măslină" pentru faptul ca a fost deja creată o legătura. Așa... sa-ți închipui ca cineva îți oferă un produs la aproape jumătate de preț, e pentru alta categorie de oameni, e pentru cei care nu înțeleg ca "frate, frate, da' brânza-i pe bani". Prieten bun, ruda apropiată sa fii cu un termopanist și nu poți obține un produs la aproape jumătate de preț.

#6512
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View Postsandblue, on 30 iunie 2017 - 15:11, said:

BluEvolution at fi de clasa B, asa ca v-as ruga daca m-ati lamuri si ati putea sa-mi dati in sfat cum at fi o alegere optima.

Între cei doi ofertanți nici unul nu poate fi o alegere optima, e adevărat ca seria de prostit lumea e de clasa B, însă nici softline 82 nu poate face mare lucru la ferestrele 1, 2,3,4, la ce dimensiuni sunt acolo ambii ofertanți ar fi trebuit sa propună, sa explice utilizarea cercevelelor mai late, deși dimensiunile sunt de uși, cercevelele ofertate sunt aceleași ca și la ferestre.

Așadar și in cazul tău contează mai puțin clasa și denumirea profilelor, rezolva la configurare, învață-i meserie, spune-le, "bă băieți voi chiar sunteți prosti?", rama mobila (cerceveaua) folosită la fereastra de baie chiar poate susține un tripan de aproape 2mp?



#6513
cezar0707

cezar0707

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 11.09.2016
poate ca m-am exprimat eu gresit, 2000e pe geamuri pt un apartament cu 2 camere plus balcon mi se pare mult pentru mine cu toate ca sunt de calitate, pe cine am mai intrebat si care si-a mai pus termopane dar nu neaparat de la aceeasi firma i-a costat undeva la 6000lei, standard cu doua sticle dar majoritatea nu au stiut sa-mi spuna ce profile/cate camere, sticla etc...evident nimeni cu 3 sticle dar in rest o parte au spus ca sunt multumiti, alta parte se plang de condens/transpiratie etc, deci nimic clar.

fiindca n-am avut niciodata termopane nu pot sa-mi dau seama care sunt limitele de care am nevoie, poate un profil cu cele mai putine camere si doua sticle sunt suficiente..habar n-am. degeaba ii explic vanzatorului ce doresc ca el nu locuieste in apartament si nu stie exact care sunt conditiile, daca ii zic de zgomot imediat recomanda trei sticle dar poate doua mai late tot la fel izoleaza.

altii deja sunt la al doilea set de geamuri si deja stiu care sunt nevoile, au inceput cu 2 sticle probabil si acum poate simt ca vor cu 3, eu n-am cum sa-mi dau seama, de aproape 15-20 ani am geamuri din lemn, cu o fereastra in interior si alta la exterior cu toc de 16 cm intre ele, pot sa zic ca in atatia ani au fost foarte bune si inca sunt in stare foarte buna doar ca in ultimii 2-3 ani a inceput sa cam bata vantul prin toc, iarna dupa ce se opreste caldura aproape imediat se face frig..

nu doresc nici buncar sa fac din apartament, desi la asta m-am gandit cand am vazut profilul synego si geneo pe viu, arata destul de impresionant si foarte lat, foarte greu, cel euro design 70 era ceva mai subtire, mai mult standard, vizual se vedea calitate mai mare la cel synego mai ales la grosimea sticlei 42mm vs 24mm

apartamentul fiind la soare temperatura in majoritatea lunilor e ok, calduros, probleme sunt iarna sa zicem 2-3 luni si vara tot cam atat dar asta nu inseamna ca zilnic, mai ploua, mai e soare dar restul 6-8 luni nu sunt probleme, daca pun trei sticle sau doua cu 4s si respinge caldura nu va fi mai frig? si daca doar pt 4 luni din an merita ales tripanul.  

stie cineva dupa coeficientul termic prezentat cam ce diferenta de temperatura poate fi intre exterior si interior? sau in general cu doua sau trei sticle termopan? apartament izolat pe interior doar.

am aflat ca mai e o fabrica gealan in apropriere, urmeaza sa studiez ce configuratii au si sa le fac o vizita sa vad ce preturi obtin. am sa mai merg si la unul "de cartier" sa vad de curiozitate ce ofera.

profilele fiind foarte grele, cele synego au in total 500kg, cu toate ca au armatura in interior exista vreo posibilitate sa se lase in timp? atat profilele sau si peretele de sub ele? la fel si daca aleg culoarea alba, se ingalbeneste sau crapa ? cele color sunt mai rezistente la soare/frig?

Edited by cezar0707, 01 July 2017 - 18:51.


#6514
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View Postaddysoftware, on 30 iunie 2017 - 20:01, said:


Tocmai de aceea va intreb, pentru a vedea pana unde e rentabil/eficient pentru mine sa merg in jos cu cate 0,1W/mpK.

Îmi place cum pui problema, o astfel de abordare ar fi meritat un topic separat.

Eu nu-ți pot spune mare lucru, la modul concret.

Ce știu eu e ca, 0,1w/mpk poate avea un cost nesemnificativ sau poate avea un preț astronomic, in funcție de cât de mult se apropie de 0.

Astfel (vorbim doar de tripan), știm deja ca e mai scump decat termopanul cu 12-15euro/mp, el poate fi la fel de eficient ca și termopanul (diferențele vin din configurare și execuție), măcar dacă nu ar îngreuna fereastra, plătești trei sticle crezând ca mai mult și mare e mai bun dar măcar sa nu dăunezi celorlalte componente (tamplarie și feronerie).

Diferentele de configurare și execuție sunt nesemnificative (pentru 0,1w)  pana la un punct, fabricile de sticla adevărate au prețuri mai mici sau egale cu "fabricile" de fapt garajele și grajdurile in care se produce pachet de geam. Sa zicem ca la 1mp de geam ar putea exista diferențe de 1 maxim 2 euro/mp la execuție, mai 1 maxim 2euro la configurare, sunt maxim 4 euro/mp care pot duce la o diferența de 0,5w/mpk, asta este diferența maxima între un tripan bine configurat si executat si unul de proasta calitate, tripanele de foarte proasta calitate sunt mai ineficiente decat un termopan bun și nu prea se mai practica.

Ca sa ajungi la 0,5 la sticla este nevoie de pachet de 48mm sau mai mare și acesta nu poate fi montat decat pe profile de 76mm (pentru fanii Salamander, nu se poate pe 76, exista insa alții) sau mai mari, 80,82,86,92mm.

Exista însă pachetele de 38 și de 40mm, care dacă sunt bine configurate, executate și nu conțin sticle mai groase de 4mm (cred ca una de 6mm merge la 40) au 0,6w.   Aceste pachete pot fi montate pe profile din gama 70-76mm (chiar și pe Salamander).


La pachetul de geam 0,1w este scump când vine de la bagheta termică sau de la Kripton, bagheta termică costa între 1si 2 euro/ml (minim 4euro/mp) și aduce fix 1w/mpk (e adevărat, acolo unde geamul nu mai are 0,5 sau 0,6, pe margine).

Kripton-ul nu știu cât costa, cică e scump, el nici nu face mare lucru la pachetele de 48mm sau mai mari, acolo tot 0,1 w aduce.

La profile e deranj, astea dacă pot cobora sub 1w/mpk zici ca-s suflate cu aur, au într-adevăr trei garnituri de bătaie sau doua de bătaie și una mediana, permit pachete de 48-52mm dar ca sa le aduci la sub1w e nevoie de alte lucruri, termomodule la Veka, armatura termică la Salamander, termomodule la Rehau, spuma și ramoforsare cu poliamida la Aluplast .

Astfel (vorbim de profile din gama 70-76mm sau mai mari), profilele de 70-76mm pot avea celasi coeficient de transfer termic 1,3w sau cel mult 1,2w dacă nu au garnitura mediana, cele care au garnitura mediana au 1.0w inclusiv cele de 82mm. Diferențele de preț între ele vin din clasa profilului și din renume și nu sunt foarte mari, de fapt un profil de clasa b 76mm poate fi mai scump decat un profil clasa A 70mm . Excepție face softline 82 care e ca shaorma "cu de toate" e și clasa A, are și trei garnituri, permite și pachet de 48 și mai e și nr.1 la nivel mondial, sigur ca e mai scump, calitativ se apropie și in cele mai multe cazuri (datorită altori  factori) depășește profile mai mari.

Diferențe de preț, la profile cu doua garnituri sunt nesemnificative, la profile cu trei garnituri 20-25% in plus. Performante, maxim 0,2w, minim 0,3w, absolut nesemnificativa diferența, importantă este diferenta împreuna cu pachetul de geam.

Mai jos la sub 1w/mpk pe profil e costisitor, nu știu ce înseamnă asta, însă dacă nu am văzut pana acum o armatura termică pe bluevolution 92 sau un termomodul de Alphaline 90, Geneo (la alphaline și geneo am văzut niște bucatele), înseamnă ca e scump și înseamnă ca cei care aleg aceste serii le aleg doar pentru ca le place mare.




#6515
AwkwardMe

AwkwardMe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,866
  • Înscris: 19.07.2013
Va salut,
Am folosit cateva configuratoare/calculatoare online, dar  parca tot nu obtin ce se doreste. . .si anume ieftineala:))

Apartamentul se afla la etajul 3 din 4 si este izolat termic. Se doreste doar schimbarea tamplariei de lemn a sufrageriei. Balconul este deja inchis cu tamplarie pvc si termpane (nu am alte detalii in legatura cu tamplaria, apartamentul a fost cumparat recent).
Dimensiuni fereastra: ~ 125 X 115 cm
Dimensiuni usa balcon: ~ 210 X 80 cm

In configuratoarele online gasesc doar profile cu 4-5 camere. Exista macar tamplarie pvc cu 2 camere?
Iar referitor la geamuri, este posibila montarea unora cu o singura foaie?

Cam ce pret vor avea materialele pentru o astfel de lucrare? Mentionez ca nu este importanta izolarea termica si fonica.

P.S. Manopera cat ar costa?

P.S2. Ideal ar fi ca usa balconului sa nu contina acel panou care se pune de regula in partea de jos, doar sticla.

Edited by AwkwardMe, 01 July 2017 - 20:19.


#6516
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View PostAwkwardMe, on 01 iulie 2017 - 20:19, said:

Va salut,
Am folosit cateva configuratoare/calculatoare online, dar  parca tot nu obtin ce se doreste. . .si anume ieftineala:))

Apartamentul se afla la etajul 3 din 4 si este izolat termic. Se doreste doar schimbarea tamplariei de lemn a sufrageriei. Balconul este deja inchis cu tamplarie pvc si termpane (nu am alte detalii in legatura cu tamplaria, apartamentul a fost cumparat recent).
Dimensiuni fereastra: ~ 125 X 115 cm
Dimensiuni usa balcon: ~ 210 X 80 cm

In configuratoarele online gasesc doar profile cu 4-5 camere. Exista macar tamplarie pvc cu 2 camere?
Iar referitor la geamuri, este posibila montarea unora cu o singura foaie?

Cam ce pret vor avea materialele pentru o astfel de lucrare? Mentionez ca nu este importanta izolarea termica si fonica.

P.S. Manopera cat ar costa?

P.S2. Ideal ar fi ca usa balconului sa nu contina acel panou care se pune de regula in partea de jos, doar sticla.

De unde ești? La mine in zona celor cu "pretențiile" tale le recomand piețe, târguri și oboare, mai este un loc cu "chinezării" unde stau băieții care fac termopane pe câți bani ai sau pe cât vrei sa dai și fac orice vrei tu, cu câte camere vrei (ei pot face și fără camere). Dacă  nu ești de prin Arad sau TM nu te pot ajuta.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users

arthur

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate