Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Recomandare Espressor cafea si rasnite

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
7761 replies to this topic

#1135
gcristi01

gcristi01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 18.03.2007

 mihaimihai, on 2nd April 2011, 18:49, said:

@Lyvyoo tu zici ca asta e testul de baza la o rasnita, sa infunde espressorul setata pe cea mai fina treapta de rasnire? M-am hotarat sa iau un Evolution (te rog frumos sa-mi spui ce site trebuie sa iau si de unde). Acum oscilez doar intre MM Steel si DeLongi KG79.

Daca te bate gandul dupa DeLongi KG79 poti sa-l iei de AICI ... macar nu dai atatia bani.

#1136
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,281
  • Înscris: 05.06.2002
siteul dat de tine e banat pe softpedia :)

#1137
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006

 gcristi01, on 3rd April 2011, 18:54, said:

Daca te bate gandul dupa DeLongi KG79 poti sa-l iei de AICI ... macar nu dai atatia bani.
KG79 am gasit in multe locuri, de la 190 la 270, multam de ajutor. Electrolux-ul ala era cel mai interesant, dar nu mai e de gasit si daca il comand special cred ca nu mai am dreptul sa-l returnez in intervalul de timp legal (daca nu poate sa rasneasca la standardul espresso). Ma mai gindeam sa iau un Cappucinator ca sotia este mare amatoare de cappucino si niste cesti de espresso (preferabil mai mari ca imi place espresso lung), aveti idee daca merita Cappucinatorul si daca cestile trebuie sa fie musai "tip espresso" ca altfel nu iese cafeaua buna? :)

#1138
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Cestile de espresso trebuie sa aiba max. 60ml, sa aiba fundul interior perfect rotunjit (fara unghiuri de 90 de grade), sa fie dintr-un portelan bun si sa aiba peretii grosi, pentru a nu ceda caldura repede.

#1139
sirpet2001

sirpet2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 28.07.2002

 staniel, on 2nd April 2011, 11:57, said:

Numele meu este Stanciu Daniel, sunt coordonatorul departamentului tehnic al firmei Partener Coffee Services. Colegul meu , Marian Alexe, mi-a spus despre  comentariul dumneavoastra referitor la rasnita Vario.
Am fost la training la fabrica Mahlkoenig, in Hamburg, Germania si am vazut intreg procesul de fabricatie al acestor rasnite, de aceea consider ca sunt in masura sa ofer cateva clarificari:

1. Am vazut si eu filmuletul de pe Youtube, si pot sa va spun ca e vorba de o reglare nu un "tunning"; este o reglare " la punctul 0", care poate fi facuta la orice rasnita Mahlkoenig, si pe care o poate face si eu si orice alt tehnician familiarizat cu rasnitele Mahlkoenig.
2. Rasnitele sunt handmade , prin urmare de acolo poate aparea zgarietura de care spuneati. Am fost in fabrica, am vazut intreg procesul tehnologic si pot garanta ca sunt construite  profesionist si responsabil.Va inteleg dezamagirea referitor la acele mici zgarieturi dar nu consider ca se poate spune ca acel produs e "refurbished". Partener Coffee Services primeste doar rasnite Mahlkoenig noi de la producator.
3. Referitor la vibratiile care v-au deranjat, puteti oricand sa ne contactati si sa vedem daca este o problema si cum o putem rezolva.

Sper ca am fost de ajutor si pentru orice alte neclaritati ma puteti contacta.

Stimate domn Stanciu Daniel,
Va multumesc pentru clarificarile aduse si pentru suportul dumneavoastra.
Va asigur ca voi apela la ajutorul oferit pentru a rezolva situatia vibratiilor de care am pomenit. E o chestie de timp (care imi lipseste foarte tare acum) pana sa va contactez si sa lamurim situatia vibratiilor.
Referitor la prima parte a mesajului dumneavoastra, va rog sa retineti urmatoarele aspecte:

1. Despre o "calibrare perfecta" vorbeam si eu in celelalte posturi. Am ales, neinspirat se pare, termenul de "tunata" dar tonul folosit era unul nu foarte serios, dovada si ghilimelele ... Pe de alta parte, eu sunt putin tehnic, totusi sunt convins ca exprimarea dumneavoastra cu "punctul zero" este cea corecta. Se intelegea, sper, din manualul si filmuletul atasat ca nu era vorba de vreo tunare in sensul adaugarii unui PID  :) .
2. Comentariul meu incepe cu "Povestea mea cu Vario" si nu problema mea cu Partener Coffee Services ... Strict la subiect, prima rasnita despre care vorbim, mergea perfect. Avea insa acele zgarieturi (fine, am specificat eu) dar mai ales o impunsatura ce parea facuta parca de un dorn metalic. Va asigur ca acea impunsatura m-a facut sa doresc sa schimb rasnita. La fel as proceda si acum, daca ar fi cazul! E un lucru extraordinar ca rasnitele sunt handmade, dar ma indoiesc ca vreun client ar accepta un produs cu defecte vizibile doar pe baza faptului ca este handmade. Rasnita pe care am returnat-o cred ca este in depozitul dumneavoastra si poate fi verificata (vizual este suficient)! Referitor la termenul de "refurbished", am specificat foarte clar ca a fost prima mea impresie, un prim gand nerostit! Va asigur ca daca ajungeam la concluzia clara ca este un produs refurbished as fi gasit o cale sa rezolv aceasta problema.

Sper ca aceste lamuriri suplimentare v-au ajutat si pe dumneavoastra si pe ceilalti useri sa-si faca o idee mai clara despre sensul postarii cu pricina si sper de asemenea ca sunteti de acord sa consideram acest subiect epuizat!

Adresa mea de e-mail este [email protected]. As aprecia sa-mi trimiteti datele dumneavoastra de contact in vederea rezolvarii problemei vibratiilor.

Multumesc tuturor pentru rabdarea acordata!

#1140
logatul

logatul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,330
  • Înscris: 15.07.2003
link-ul banat pt rasnita delonghi, ducea catre un site ce vinde produse refurbished, la pretul de 120 lei. Nu stiu daca se pot returna produsele cumparate de la ei, chiar daca iti ofera garantie teoretica de 1 an.

#1141
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006
Aveti idee de ce Evolution este mai ieftina ca Pure (pe site-urile de afara)? Cel putin dpdv al performantelor este superioara, sa fie doar din cauza ca Pure e mai nou? De ce zic cei de la Gaggia ca boilerul de inox este superior celui din aluminiu de la Evolution? Doar ca sa-si vinda marfa noua mai scump?
@Lyvyoo trebuie sa comand site de 58 mm, nu? In catalogul celor de la Professionall pentru Gaggia erau doar filtre de 68 mm (am atasat poza din catalog), am crezut ca au toate acelasi diametru, dar se pare ca am inteles eu aiurea. Poti sa ma luminezi un pic ca sa nu comand ceva aiurea? As mai avea nelamurita si partea aia cu Cappucinatorul dar poate sa mai astepte pina se termina postul Pastelui :) ! Cu ce cafea sa incep ucenicia in ale espresso-ului?

Edited by mihaimihai, 04 April 2011 - 19:21.


#1142
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Nu putem sti strategia de marketing a firmelor si nici nu conteaza pana la urma. Important este sa alegi aparatul care simti ca se pliaza cel mai bine pe bugetul si nevoile tale. Diferenta dintre cele doua tipuri de boilere ti-am explicat-o mai in spate. Detalii mai multe ai pe goagal.

Daca esti din Bucuresti te poti duce la Fortexcom caci stiu exact despre ce e vorba. Spui ca vii de pe forumul de espresso si ca vrei una/doua site pe 58mm. Dar poti vorbi telefonic si cu cei de la professionall.ro (Cluj) si sa le spui ce vrei. In mod normal toate sitele pe 58 de mm se vor potrivi, cu diferenta ca unele vor fi mai fixe iar altele mai lejere. Nu inseamna acum ca avand espressor Gaggia trebuie sa-ti iei filtre pentru Gaggia. Ce e in cataloagele acestor firme de piese se refera oricum la gama profesionala nu la casnice. Desi e ciudat acel 68mm... N-am mai intalnit asa ceva! Probabil e o greseala...

Despre capuccinator nu am auzit pe nimeni sa vorbeasca ceva pe aici. Intreaba importatorul caci ar trebui sa iti poata oferi detalii, din moment ce il vinde.

Edited by Lyvyoo, 04 April 2011 - 20:52.


#1143
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
A...si inca ceva pentru Mihai - cumpara intai espressorul si apoi sitele, ca sa le poti proba efectiv pe portafiltru, sa fii sigur ca se potrivesc perfect.

#1144
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006

 Lyvyoo, on 5th April 2011, 12:31, said:

A...si inca ceva pentru Mihai - cumpara intai espressorul si apoi sitele, ca sa le poti proba efectiv pe portafiltru, sa fii sigur ca se potrivesc perfect.
Bineinteles ca nu iau spare parts inainte de a lua espressorul (desi daca le comand la Cluj le probez acasa cind deja le-am platit). Din link-urile de cautare aluminiu vs inox nu am reusit sa vad care este cel mai bun ca sa pot decide intre Pure si Evo :(, singurul lucru care ma tine pe loc (rasnita a ramas MM Steel varianta desigilata :) ). Decisions, decisions ... :)

Edited by mihaimihai, 05 April 2011 - 12:25.


#1145
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Din moment ce valva de suprapresiune (OPV valve) este din metal la Evolution (aproape similar cu Classic) vs plastic la Pure si din moment ce boilerul din aluminiu este de 100 de ori mai bun ca inoxul in ceea ce priveste stabilitatea termica, Evolution este clar peste Pure!

Edited by Lyvyoo, 05 April 2011 - 12:29.


#1146
blonduzzik

blonduzzik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 15.11.2008
Astazi a sosit Gaggia Classic, totalul de plata a fost 1263 de lei (cu transportul Bucuresti - Prahova), deci reducerea a fost aplicata. Am dat o fuga pana acasa, am desfacut coletul, totul arata in ordine, observ ca nu se livreaza cu cablu de alimentare, bine ca am strans de la calculatoare vreo cateva cabluri de-astea de-a lungul anilor. Sitele sunt presurizate intr-adevar, cum au mai spus si antevorbitorii mei, eu mi-am luat de la fortex 2 site nepresurizate de 58 de mm, dar nu am apucat sa le testez astazi. Sper sa fie totul in ordine, il pun in functiune diseara. Ceva ponturi pentru primele folosiri?

#1147
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Felicitari! Deci reducerea de 10% la Classic e din nou in picioare :)

Merita sa iti faci timp sa citesti macar primele cateva pagini din topicul dedicat prepararii. Vei avea o imagine mai clara. In cateva cuvinte e greu de sintetizat. Pana iti vine rasnita sa nu te astepti la minuni. Dar dupa primele macinari corecte cred ca vei spune - wow! Sper sa poti face rost si de un tamper pe 58mm caci nu se compara cu jucaria de plastic din pachet, cu care vin si HX-urile sau aparatele mai scumpe, apropo :) Lipsa cablului de alimentare este o greseala de ambalare cu siguranta!

#1148
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006

 Lyvyoo, on 5th April 2011, 13:28, said:

Din moment ce valva de suprapresiune (OPV valve) este din metal la Evolution (aproape similar cu Classic) vs plastic la Pure si din moment ce boilerul din aluminiu este de 100 de ori mai bun ca inoxul in ceea ce priveste stabilitatea termica, Evolution este clar peste Pure!
Singurul meu dubiu ramine cel legat de riscul imbolnavirii cu Alzheimer cauzat de transferul aluminiului in apa (cum am citit pe niste forumuri). Am constatat cu surprindere ca si Classic-ul are tot boiler de aluminiu ca si cel de pe Evo deci Evolution este castigator dpdv al raportului performante/pret daca nu te imbolnavesti de Alzheimer :) !

LE totusi se pare ca nu e chiar asa http://alzheimers.or...p?documentID=99 , oare o fi la fel ca in disputa legata de microunde ? :)

Edited by mihaimihai, 05 April 2011 - 13:15.


#1149
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
M-am informat si eu la un moment dat in acest sens. Nu exista un risc de imbolnavire direct in asemenea cazuri. Espressoarele profesionale au boiler din alama, un metal mai periculos ca aluminiul, fiind un aliaj de cupru si zinc. Atunci cand acea alama cocleste, se acopera cu un strat verde, ceea ce in anumite conditii poate fi toxic. Aluminiul se acopera singur cu un strat alb de protectie (oxid de aluminiu) care il va proteja de coroziune in timp, desigur, daca il decalcifiezi trimestrial. Cuprul ar fi cel mai indicat dar nu se gaseste in aceasta gama de pret.
Cel mai mare specialist in masinarii Gaggia din lume, Robert Harmon (Tex de pe grupul Yahoo Gaggia), este de profesie inginer metalurgist si a confirmat de atatea ori pe grup ca nu poate fi vorba de pericole in acest sens. Omul nu lucreaza la Gaggia, ba chiar ii mai si injura cand e cazul, ci conduce un forum foarte bun dedicat acestor aparate.

Aluminiul in general se gaseste si in ciuperci, in citrice etc. Deci ar trebui o analiza de laborator a apei rezultate din espressor in care sa se vada vreo concentratie suspecta. Cu siguranta concurenta a facut demult aceste analize si din moment ce nu au iesit cu nicio concluzie de acest gen, nu cred ca au gasit ceva relevant. E prea mult oricum sa spui ca un espressor cu boiler de alama sau aluminiu poate provoca probleme de sanatate. Exclus! Bunicii, eventual parintii, nostri au mancat o viata mamaliga in ceaune de aluminiu, incinse zilnic pe flacara...

#1150
blonduzzik

blonduzzik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 15.11.2008

 Lyvyoo, on 5th April 2011, 13:41, said:

Felicitari! Deci reducerea de 10% la Classic e din nou in picioare :)

Merita sa iti faci timp sa citesti macar primele cateva pagini din topicul dedicat prepararii. Vei avea o imagine mai clara. In cateva cuvinte e greu de sintetizat. Pana iti vine rasnita sa nu te astepti la minuni. Dar dupa primele macinari corecte cred ca vei spune - wow! Sper sa poti face rost si de un tamper pe 58mm caci nu se compara cu jucaria de plastic din pachet, cu care vin si HX-urile sau aparatele mai scumpe, apropo :) Lipsa cablului de alimentare este o greseala de ambalare cu siguranta!

Am citit si topicul celalalt, dar a trecut un timp, o sa-l mai studiez. La o privire rapida am vazut ca nu este cablul, il mai caut, oricum nu e mare problema. Tamperul o sa-l iau o data cu rasnita, astept sa vina la importator varianta din aluminiu.

#1151
Vanellou

Vanellou

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 09.02.2011
Sirpet 2001, suna destul de ciudat ultima ta postare. Tu esti nemultumit, dar de fapt ai glumit (tonul) sau exagerat sau nerostit unele comentarii....
Ori ai o problema si mai bine renunti la rasnita asta, ori mergi inainte dar macar sa intelegem/invatam si noi ceva din probleme tale.
Si sper ca am incheiat aici acest subiect! :-)

#1152
sirpet2001

sirpet2001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 28.07.2002

 Vanellou, on 5th April 2011, 21:15, said:

Sirpet 2001, suna destul de ciudat ultima ta postare. Tu esti nemultumit, dar de fapt ai glumit (tonul) sau exagerat sau nerostit unele comentarii....
Ori ai o problema si mai bine renunti la rasnita asta, ori mergi inainte dar macar sa intelegem/invatam si noi ceva din probleme tale.
Si sper ca am incheiat aici acest subiect! :-)

Vanellou, sper ca nu te-ai inscris pe softpedia ca sa raspunzi la ultima mea postare ... In rest esti foarte simpatic, daca te pot ajuta cu ceva informatii pe intelesul tau (nu-ti fa griji, mi s-a mai reprosat ca uneori sunt prea subtil) iti stau la dispozitie pe e-mail. Informatiile de interes general le voi posta insa aici pentru toti cei care ar putea avea nevoie de ele.
Ai dreptate, am incheiat aici acest subiect (desi recunosc ca n-am habar de ce l-ai deschis!).

Cu privire la Vario, nu pot decat sa-i multumesc lui Liviu pentru incurajarea data in privinta achizitionarii. E o rasnita de dimensiuni mici, silentioasa, se potriveste perfect in bucataria mea, etc. Dar cel mai important lucru este faptul ca imi permite sa scot niste shot-uri extraordinare chiar cu amaratul meu de DeLonghi. Cand imi va sosi aparatul Brewtus va voi putea da mai multe detalii despre performantele "sincrone".

Stiu ca am mai pomenit despre lucrurile astea dar incerc sa fiu mai clar in ceea ce priveste pozitia mea fata de Vario - o iubesc de-a dreptul!

Cu privire la discutia stepped si stepless, punand cap la cap informatiile privind calibrarea (punctul zero de care vorbea Daniel) si cele 230 de setari ale rasnitei, ma gandesc ca, teoretic cel putin, prin fiecare recalibrare cu un micron sau un milimetru (whatever!) se obtin de fiecare data 230 de setari noi, ceea ce da o arie mult mai mare de setari pentru esspreso. Desigur ca asta e o treaba pentru un barista profesionist (la fel ca si cu shot-urile extrase la 92, 93,..., de grade), dar ce parere aveti despre acest lucru voi, cei mai experimentati?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate