Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier
 Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...
 Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente
 Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute
 

Numai aici despre C.N.A.

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
2729 replies to this topic

#73
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
Si eu, care speram sa-i desfiinteze ca sa elibereze frecventa de pe cablu pentru vreun program decent :wallbash: Asa le da o amenda pe care oricum n-o platesc si pot deversa vidanja fara probleme :puke: Marea greseala au facut-o cand au permis redeschiderea 0tv si acum Diaconescu stie ca nu pateste nimic, oricate porcarii ar da pe post. Deci, tineti-va in continuare de nas, haznaua nu poate fi inchisa!  :cursing: :madanimated: :curse:

Edited by pufonel, 23 February 2007 - 01:10.


#74
ruben_timisoara

ruben_timisoara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,527
  • Înscris: 23.09.2006
Romanii vor show-uri romanesti si filme americane
[ http://www.sfin.ro/pictures/7913_poza_1172250940.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Spre mijlocul lunii februarie, la „Filmul Soc“, de la TVR 1, Alexandru Tocilescu spunea, in prezentarea productiei germane „Agnes si fratii sai“, ca indiferent de subiectul controversat al filmului - povestea unui travestit - este vorba despre o pelicula mediocra. Cum sa spui asa ceva tocmai despre filmul pe care il prezinti? A explicat tot Tocilescu: televiziunea publica trebuie sa „bage“ multe filme europene,
conform legislatiei europene in domeniu, si nu toate sunt capodopere.
Filmul cu pricina, intitulat in original „Agnes und seine Bruder“, a inregistrat un rating mediu de 1,2 puncte (circa 130.000 de telespectatori) in mediul urban, conform datelor de audienta TNS-AGB International. Ratingul a fost unul destul de bun pentru un film difuzat seara tarziu la „Filmul soc“, dar este infim comparativ cu potentialul mediu al filmelor difuzate pe micul ecran, considerate locomotive de audienta, alaturi de transmisiunile sportive, stiri si emisiuni de divertisment, pe principalele posturi de televiziune.
Comentariile lui Tocilescu au fost urmate, dupa numai cateva zile, de o noua iesire a CNA. Acesta propunea ca posturile TV licentiate in Romania sa-si sporeasca numarul de opere europene la 30-35% din total pana in aprilie, iar in urmatoarea jumatate de an sa atinga 50% - nivel ce ar fi trebuit atins, conform legislatiei comunitare, inca de la 1 ianuarie 2007, cand Romania a devenit membru UE.

O problema de interpretare
Mai mult, CNA a propus ca in definitia operelor europene sa intre doar filmele, serialele si programele de divertisment, desi majoritatea marilor televiziuni s-au raportat la definitia mult mai generala inclusa in Directiva CE a „Televiziunii fara frontiere“, ce prezinta opera europeana mult mai simplu: „opere originare din statele membre“, realizate in majoritate cu autori si personal rezident, sub supravegherea unor producatori stabiliti intr-unul sau mai multe dintre statele respective si care, eventual, sunt realizate in coproductie - chiar si cu americanii, atata timp cat europenii au participatie majoritara - pe baza unor acorduri conforme cu reglementarile UE in domeniu.
Potrivit vicepresedintelui CNA Attila Gasparik, Consiliul va continua discutiile cu reprezentantii televiziunilor, promitand o „toleranta foarte mare“ in privinta genurilor pe care posturile le doresc incluse in randul „operelor europene“, cum ar fi sitcomurile sau talkshow-urile de divertisment. Gasparik nu crede insa ca „operele europene sunt atat de proaste“ incat sa nu poata face audiente. El a apreciat totodata ca telenovelele si sitcomurile produse in Romania nu ar avea o prea mare contributie spre „a ajuta la intarirea identitatii europene“ in domeniul operelor televizate.

Interesul publicului, interesul comercial si interesul european
Pe 13 februarie, acelasi Gasparik se intreba: „Acum sunt 80% filme americane pe posturi, vi se pare normal?“. Or, interesul publicului telespectator pune pentru reprezentantii posturilor intrebarea cat de normale sunt, de fapt, demersurile intreprinse acum de CNA.
In conditiile in care, instiintate inca din 2003 ca sunt obligate sa se alinieze legislatiei europene, majoritatea posturilor au inmultit considerabil propriile productii (devenite „europene“ odata cu aderarea) si au inceput sa difuzeze tot mai mult filme si seriale europene. Prin aceasta combinatie, majoritatea se apropie deja de ponderea de 50% ceruta de CNA, dar se raporteaza la definitia larga inclusa in Directiva „Televiziunii fara frontiere“, nu la ceea ce prefera Consiliul de la Bucuresti.
Raportat doar la ceea ce-i intereseaza pe membrii CNA (seriale, filme si emisiuni de divertisment), audientele TNS-AGB International prelucrate de Antena 1 pentru perioada 15 ianuarie-15 februarie a.c. arata ca romanii din mediul urban prefera la orice ora emisiuni de divertisment romanesti (deci europene), indiferent de faptul ca, in acest rastimp, cea mai mare parte a emisiunilor de acest fel au fost in vacanta. Romanii vor in schimb filme americane, parerile fiind impartite in privinta serialelor.

Divertismentul Autohton domina topurile
Topul emisiunilor de divertisment este dominat de productiile Antenei 1, in frunte cu noua productie „Vreau sa fiu mare... vedeta“ (audienta medie pe emisiune, in mediul urban, de 1,56 milioane in perioada mentionata) si cu reluarile „Din Dragoste“ (audienta medie de 1,25 milioane). Topul continua cu „Test de fidelitate“, o alta productie noua a Antenei, si „Tradati in dragoste“ de la Prima TV. In tot acest timp, pe principalele posturi generaliste de televiziune doar trei emisiuni de divertisment de productie non-europeana au intrat in grile - show-ul mexican „Otro Rollo - Invitati actorii din Rebelde“, difuzat de Acasa (audienta medie pe emisiune de 165.000 in mediul urban) si situat pe locul 20 in clasamentul audientelor, completat de Antena 1 cu „Intamplari hazlii/ America’s Funniest Home Videos“ (audienta medie 154.000) si „Comedia Animalelor/Planet’s Funniest Animals“ (audienta medie 121.000).

Peliculele europene nu au succes
In cazul serialelor, de remarcat este faptul ca audientele cele mai mari sunt inregistrate de serialele romanesti, printre ele reusind totusi sa-si faca aparitia atat productii americane, cat si telenovele de provenienta mexicana. In 15 ianuarie-15 februarie a.c., telenovela „Vocea inimii“, de la Antena 1, conduce in clasamentul serialelor, cu un rating mediu in mediul urban de 5,2%, urmat de sitcom-ul „Meseriasii“ de la PRO TV (rating mediu 4,5%). Cinci din primele zece seriale sunt insa non-europene, inclusiv al treilea cel mai urmarit serial, „Tanar si nelinistit“ (rating mediu 3,9%). Prima productie europeana non-romaneasca, in acest clasament, este miniseria franceza „Regii blestemati“, care a atras pentru TVR 1 un rating mediu de doar 2,8%. Dintr-un total de 90 de seriale difuzate de principalele posturi generaliste si de posturile specializate Acasa si Pro Cinema, doar patru mai sunt productii europene non-romanesti, niciuna neputand atrage ratinguri mai mari de 1,5% in mediul urban.
Sugestiva pentru ceea ce-i intereseaza pe telespectatorii romani este si situatia filmelor europene difuzate de marile posturi generaliste si de profil de pe piata romaneasca. Dintre zecile de productii europene transmise in rastimpul amintit, doar 13 s-au clasat printre primele 100 de filme, din punctul de vedere al audientei, si numai cinci printre primele 20. Iar cinci dintre cele 13 au fost de fapt coproductii americano-europene, in frunte cu primul clasat - „Al saptelea manuscris II“ (PRO TV, audienta medie de circa 1,25 milioane). Intre cele produse 100% in Europa, cea mai buna audienta a revenit filmului romanesc „Trei frati de belea“ (PRO TV, audienta medie de 1 milion),urmat la mare departare de clasicul „Pentru un pumn de dolari“ (TVR 1, audienta medie 550.000) si de Plunkett si Macleane (Antena 1, audienta medie 480.000). Nici clasicele romanesti din seria „Brigada Diverse“, nici hituri europene precum „Billy Elliot“ sau „Crimen Ferpecto“, nici cele cateva comedii cu Louis de Funes difuzate in perioada mentionata nu au reusit sa depaseasca 4%, rating modic pentru un film televizat.

sursa:http://www.sfin.ro/a...13&pager_text=1

#75
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006
Pentru C.N.A: :console:  :w00t:  

Amenda-record in televiziunea americana. :coolspeak:

  • Univision, o retea de televiziune in limba spaniola din Statele Unite, va primi o amenda record, de 24 de milioane de dolari, pentru prezentarea unor telenovele ca programe educative, potrivit "New York Times".
  • Postul va plati, in urma unei hotarari a Comisiei Federale de Comunicatii din America (F.C.C.), cea mai mare amenda primita vreodata de o societate din America.
  • O astfel de decizie este menita sa trimita un mesaj clar lanturilor de televiziune din America, pentru ca ele sa respecte cuantumul de programe educative ce trebuie difuzate potrivit legii audiovizuale. F.C.C. a monitorizat activitatea televiziunilor americane in acest sens pentru mai multi ani, mai relateaza „NY Times”.
Sursa: http://www.evz.ro/ar...hp?artid=293940

Edited by megafanro, 27 February 2007 - 00:02.


#76
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

Politicienii, play-backul, farsele si reclamele - luate la bani marunti de C.N.A..

  • De la buletinele de stiri la prezenta politicienilor pe micile ecrane; de la reclamele la alimente la emisiunile muzicale si concursurile interactive, o serie de programe de interes capata, de acum, reguli mai stricte, gratie C.N.A..
  • Cea dintai pe lista modificarilor de cod se refera la anunturile despre copiii disparuti. Articolul 9 se completeaza cu alineatul 4, care prevede clar: "Radiodifuzorii sunt obligati sa difuzeze la principalul buletin de stiri din prime-time, timp de 24 de ore, imaginile si datele copiilor disparuti, pe care le primesc de la Politie". Se evita astfel, prin ultima mentiune, un posibil asalt al televiziunilor din partea parintilor si rudelor copiilor, care ar incerca sa-i convinga pe realizatori sa le difuzeze anunturile.
Online Advertising.
  • O alta componenta a vietii private, de data aceasta una despre care protagonistii nu doresc sa se afle, este vizata de un nou alineat introdus la articolul 36 din Cod. In proaspatul alineat 5 se precizeaza: "Nu pot fi difuzate emisiuni de divertisment, gen camera ascunsa sau farse, care au ca obiect viata privata".
  • Se pare ca Dan Diaconescu, cu toate "nefacutele" pe care si le-a trecut in cont, a reusit nu doar scandalizarea opiniei publice si a membrilor C.N.A., dar si revizuirea textelor normative care privesc audiovizualul. Scandalul cu farsele porno difuzate la  OTV nu a generat doar amenzi de nivel maxim, aplicate postului, ci si o noua regula adaugata Codului. Nici politicul nu este neglijat in adaugirile la textul de lege care face ordine in audiovizual. Pana acum, potrivit "regulii celor trei treimi", puterea avea dreptul la 66% din timpul destinat exprimarii oamenilor politici, iar opozitia - la 33 de procente.
  • De-acum inainte, cei care conduc tara (senatori si deputati din partidele aflate la guvernare, reprezentanti ai administratiei publice centrale si locale) se vor vedea nevoiti sa se multumeasca "doar" cu 60% din totalul timpului destinat politicienilor. Opozitia parlamentara, parlamentarii independenti, partidele neparlamentare si reprezentantii locali ai acestora vor avea dreptul la 40 de procente. In teorie, cel putin. Pentru ca, dupa cum rezulta la fiecare monitorizare a radiourilor si televiziunilor, ceea ce se stipuleaza in lege nu-si gaseste niciodata corespondent in realitate.
  • Codul de reglementare in audiovizual specifica, de altfel, si faptul ca "numarul reprezentantilor puterii si ai opozitiei, participanti la emisiunile de dezbatere, va fi egal". Asta se poate verifica printr-o simpla numaratoare. Dar un moderator poate dribla si o asemenea prevedere, "ajustand" din mers, "in functie de necesitati", minutele alocate fiecaruia dintre invitati.
  • Nu doar alesii neamului au parte de o atentie speciala zilele acestea. Noile prevederi din audiovizual sunt de natura sa genereze niscaiva fiori si in zona artistica a patriei. Pentru simplul motiv ca articolul 86 capata un nou alineat, 2, cu urmatorul cuprins: "In emisiunile muzicale, radiodifuzorii au obligatia de a instiinta publicul daca interpretarea este play-back". S-au dus, deci, zilele senine ale pseudo-artistilor care si-au facut un obicei din a folosi drept scuza pentru mima "conditiile tehnice nefavorabile". Spre marea usurare a celor mai saraci cu vocea, nimeni nu interzice play-backul. Doar ca se interzice minciuna "prin omisiune": daca te prefaci ca ai canta, e musai ca lumea sa stie.
  • E musai ca lumea sa stie cum stau lucrurile si in sfera publicitatii. Asa ca articolul 107 prevede: "Publicitatea si teleshoppingul trebuie sa serveasca interesul public prin respectarea regulilor informarii si a unei competitii corecte". Se incearca si eliminarea, pe cat posibil, a concurentei neloiale ori a publicitatii negative facute concurentei. Articolul 109 specifica, la alineatul 2: "Este interzisa publicitatea care sugereaza publicului sa renunte la consumul de fructe, legume sau la alimente naturale". In completare, in cadrul articolului 138 se prevede: "Nu se vor atribui alimentelor si suplimentelor alimentare proprietati de prevenire, tratare sau vindecare a bolilor". Consiliul National al Audiovizualului e preocupat de asigurarea unui mediu alimentar sanatos. Asta se poate face prin norme. Asigurarea unui mediu publicitar sanatos va implica, probabil, si sanctiuni.
Sursa: http://www.gandul.in...nti_de_cna.html

#77
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

Mai puțină monitorizare din partea C.N.A..

  • Consiliul Național al Audiovizualului (C.N.A.) a decis, în ședința de marți, că va monitoriza din punctul de vedere al pluralismului politic doar televiziunile și radiourile care au cele mai mari audiențe în jurnalele de prime-time și dezbaterile politice. "Mai bine monitorizăm cu atenție câteva posturi cu audiență mare", a explicat președintele C.N.A., Ralu Filip. Astfel, emisiunile de știri televizate vor fi monitorizate doar la posturile TVR 1, Antena 1, Pro TV și Prima TV, la cele două ediții de știri din prime-time, iar la posturile Antena 3 și Realitatea TV vor fi monitorizate jurnalele de știri de la ora 18.00 și de la ora 21.00. Emisiunile televizate de dezbateri vor fi monitorizate doar la posturile Pro TV, TVR 1, Realitatea TV, Antena 3, OTV, Cosmos TV, B1 TV și Național TV. Emisiunile de știri vor mai fi monitorizate și la posturile de radio România Actualități, Info Pro, Europa FM și Mix FM. Dezbaterile politice vor fi monitorizate la posturile de radio România Actualități, Radio Guerrilla, Mix FM și Europa FM.

Sursa: http://www.adevarulo...rtea-cna/304365

Edited by megafanro, 28 February 2007 - 02:12.


#78
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006
Sanctiuni:
        

TVR, Antena 1, Pro TV si Prima - somatii de la C.N.A..

    Consiliul National al Audiovizualului a trimis somatii publice posturilor TVR, Antena 1, Pro TV si Prima TV, pentru incalcarea mai multor reglementari din audiovizual.
  
  • Somatia aplicata postului Antena 1 a fost data pentru introducerea in emisiunea "Test de fidelitate" a unor servicii de verificare a compatibilitatii partenerilor, prin S.M.S., care nu aveau nicio legatura cu emisiunea in sine. Televiziunea din Baneasa a mai primit o somatie publica, pentru difuzarea filmului "Politist cu capsa pusa" cu incadrarea "AP" in loc de "12", precum si pentru difuzarea a patru filme cu genericele de sfarsit incomplete.
  • In ceea ce priveste postul TVR, acesta a fost somat pentru insistenta cu care a fost filmat si difuzat, in timpul meciului de fotbal dintre Dinamo si Benfica, un banner pe care erau scrise cuvinte injurioase la adresa echipei Steaua.
  • Pro TV a primit o somatie publica, pentru incadrarea gresita a filmelor "Fara teama", "Unicul", "Dreptate si razbunare" si "Razbunarea lui Logan", precum si pentru difuzarea unor generice incomplete. Prima TV a primit o sanctiune similara, intrucat a difuzat genericele de final incomplete la nu mai putin de 18 filme.
Sursa: http://www.gandul.in..._de_la_cna.html

Edited by megafanro, 28 February 2007 - 02:18.


#79
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

C.N.A. cere posturile TV si radio sa echilibreze raportul putere - opozitie.

  • Consiliul National al Audiovizualului a decis, in sedinta de joi, sa trimita posturilor TVR1, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, OTV, Radio Romania Actualitati si MixFM cate o scrisoare in care sa solicite sa echilibreze raportul putere - opozitie si in celelalte emisiuni nu doar in cele de stiri.
  • In urma monitorizarii posturilor radio si TV in luna ianuarie membrii C.N.A. au constatat ca TVR1, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, OTV, Radio Romania Actualitati si MixFM au prezentat parlamentarii puterii in proportie mai mare fata cei ai opozitiei, ceea ce reprezinta o incalcare a Codului de reglementare a continutului audiovizual.
  • "Radiodifuzorii atentionati vor trebui sa echilibreze raportul politic in urmatoarea luna", a declarat presedintele C.N.A., Ralu Filip.
  • C.N.A. a modificat, in data de 22 februarie, regula celor trei treimi din Codul de reglementare a continutului audiovizual si a stabilit ca radiodifuzorii vor imparti timpul destinat oamenilor politici, astfel: 60% reprezentantilor puterii si 40 % opozitiei.
  • Consiliul National al Audiovizualului (C.N.A.) este definit ca autoritate publica autonoma, garant al interesului public in domeniul serviciilor de programe audiovizuale. C.N.A. isi exercita atributiile sub controlul Parlamentului, caruia ii prezinta un raport anual de activitate. Sursa: NewsIN

Edited by megafanro, 01 March 2007 - 19:44.


#80
IPTV

IPTV

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 24.02.2007
magafanro... tot respectul pentru tinerea la zi cu info despre ceea ce face CNA si imaginea din piata.

Desi speram sa gasesc comentarii asupra deciziitor CNA.... n-am avut noroc...

Oameni buni... sunt multe decizii ciudate.

Nu inteleg de ce nu dau voie tuturor posturilor TV si radio sa emita... in ce forma vor putea... In acest moment - 2007 - sunt mai multe metode de broadcast  - cablu, satelit, internet etc - astfel incat cei care vor sa emita si au o piata dedicata isi pot face meseria (si inca una care costa o gramada de bani ca investitie initiala).

Daca Vadim, Becali si primarul din Corlatesti (nume sau persoane fictive, fara vreo trimitere directa) vor sa faca o televiziune pentru ca ar avea un public caruia sa ii transmita ceva, sa o faca. Tot ce are de facut fiecare privitor este sa se uite sau sa se mute pe un alt post... este foarte simplu.

Daca mesajele care le transmit sunt indecente conform tipicului european (care este mult mai permisiv decat cel al CNA) atunci sa fie amendati si banii sa fie justificati PUBLIC de catre CNA (adica ce au facut pentru binele privitorului cu acesti bani).

In acel moment rata de incredere a populatiei fata de deciziile CNA ar depasi increderea in Basescu... conform ultimelor sondaje.

#81
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

Kanal D, somat de CNA..

Consiliul National al Audiovizualului a decis sa trimita doua somatii publice postului Kanal D si una Antenei 1.                                
                                
  • Prima somatie pentru Kanal D a fost data pentru depasirea cu zece minute a celor 12 minute de publicitate pe ora, in intervalul 18-26 februarie. Atat Kanal D, cat si Antena 1 au mai fost somate pentru difuzarea unor reclame nepotrivite in timpul unor emisiuni pentru copii.
Sursa: http://www.evz.ro/ar...hp?artid=294390

#82
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

                                 OTV, din nou amendat.                              :naughty:                                   

                                  
  • Postul de televiziune OTV a primit, ieri, de la Consiliul National al Audiovizualului (C.N.A.), o somatie publica pentru difuzarea, in cadrul stirilor din 6 martie, a unor imagini prea detaliate de la înmormântarea compozitorului Serban Georgescu. Postul a difuzat imagini cu o puternica încarcatura emotionala, insistand si pe incidentul rezultat din faptul ca sicriul era prea mare pentru a încapea în groapa. Membrii C.N.A. au mai trimis o somatie publica postului OTV si pentru emisiunea „În atentia P.N.A.“, în care invitatii au facut acuzatii neverificate la adresa unor personalitati, fara ca moderatorul sa intervina.
  • În plus, C.N.A. a somat compania SBS Broadcasting ca, în termen de 30 de zile, sa prezinte o serie de documente ale actionarului majoritar al posturilor Prima TV, Kiss TV, Kiss FM si Magic FM, Anthony Ghee. Aceste documente nu erau înca existente la dosar, printre acestea numarandu-se si cazierul juridic. Reprezentantul Prima TV a declarat ca, în curând, vor fi facute actele pentru ca actualul actionar majoritar, Ghee, sa cedeze cele 99% din actiuni companiei S.B.S..
Sursa: http://www.gardianul...dat-s91219.html

Edited by megafanro, 08 March 2007 - 23:41.


#83
luci1tl

luci1tl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 21.05.2006
În ziua de 01.03.2007 a avut loc ședința C.N.A., în cadrul căreia s-au votat următoarele sancțiuni:
- somație publică postului Taraf TV care, în perioada 12.02 – 25.02.2007 a difuzat manele care, atât prin conținutul textului cât și prin încălcarea normelor gramaticale nu respectă prevederile art. 28 (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;
Asta inseamna ca sunt si manele ok ?

#84
cretacic

cretacic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,447
  • Înscris: 04.02.2006

View Postluci1tl, on Mar 13 2007, 19:20, said:

În ziua de 01.03.2007 a avut loc ședința C.N.A., în cadrul căreia s-au votat următoarele sancțiuni:
- somație publică postului Taraf TV care, în perioada 12.02 – 25.02.2007 a difuzat manele care, atât prin conținutul textului cât și prin încălcarea normelor gramaticale nu respectă prevederile art. 28 (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;
Asta inseamna ca sunt si manele ok ?


nu!  asta inseamna ca exista si manele ale caror texte nu contin greseli evidente de exprimare

#85
Ciprica

Ciprica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 07.08.2004
sa besit mireala  :D te asteptai altceva de la taraf ?

#86
*Victor*

*Victor*

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,218
  • Înscris: 31.01.2006

View Postluci1tl, on Mar 13 2007, 19:20, said:

În ziua de 01.03.2007 a avut loc ședința C.N.A., în cadrul căreia s-au votat următoarele sancțiuni:
- somație publică postului Taraf TV care, în perioada 12.02 – 25.02.2007 a difuzat manele care, atât prin conținutul textului cât și prin încălcarea normelor gramaticale nu respectă prevederile art. 28 (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual;
Asta inseamna ca sunt si manele ok ?
ART. 28
(1) Producțiile și videoclipurile muzicale bazate pe violență fizică, psihică ori sexuală sau care folosesc un limbaj vulgar ori licențios pot fi difuzate doar cu respectarea criteriilor de clasificare și a restricțiilor orare de difuzare. (Decizia nr. 187
din 3 aprilie 2006, privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual; sursa: www.cna.ro)

#87
cretacic

cretacic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,447
  • Înscris: 04.02.2006

View PostCiprica, on Mar 14 2007, 00:32, said:

sa besit mireala  :D te asteptai altceva de la taraf ?

spic romenian, pliz!

#88
ruben_timisoara

ruben_timisoara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,527
  • Înscris: 23.09.2006
Antena 1, amendata pentru un reportaj privind trusele sanitare obligatorii pentru autoturisme

Ziarul Gandul | 14 martie 2007

Antena 1 a primit, marti, o amenda de 2.500 de lei de la CNA, pentru difuzarea unui reportaj cu privire la monopolul detinut pe piata de o companie care produce truse sanitare pentru autoturisme, fara a difuza si punctul de vedere al celor acuzati. Reportajul, difuzat la stirile de la Antena 1, prezenta compania Vesta Investment, care produce truse sanitare pentru autoturisme, ca detinand monopolul pe piata si avand ocrotire politica. De asemenea, membrii Consiliului au spus ca, in urma unei verificari la Registrul Comertului, au aflat ca Gabriela Vranceanu-Firea, care a prezentat reportajul, detine, impreuna cu sotul ei, o companie concurenta firmei Vesta Investment.
Online Advertising
In cele din urma, sanctiunea pentru postul Antena 1 a fost data pentru acuzatiile nedovedite aduse companiei Vesta Investment.

#89
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

                                 TVR 2, amenda pentru sex «precoce». :naughty:                                                                

                                  
  • In sedinta de ieri a Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A.), postul TVR 2 a fost amendat cu 5.000 de lei, deoarece, în data de 10 martie, a difuzat un documentar care continea imagini de sex înainte de ora 22.00. Documentarul „Lumi ciudate - senzualitatea bizara“ a fost transmis la o ora nepotrivita, încalcând astfel legislatia în vigoare.
TVR-ului i s-a cerut sa traduca emisiuni în limbaj mimico-gestual.
  • Membrii C.N.A. le-au cerut reprezentantilor TVR sa traduca în limbajul mimico-gestual mai multe emisiuni TV difuzate în prime time, printre care si o emisiune de stiri. Horia Romanescu, directorul de programe al Societatii Române de Televiziune (S.R.TV), a spus ca nu va exista posibilitatea de a face traducerea completa, unele dintre stiri fiind realizate cu putin timp inainte de a se intra in emisie.
  • La cererea membrilor C.N.A. de a traduce un jurnal din prime time, reprezentantul televiziunii publice a declarat ca se va încerca traducerea jurnalului de la ora 22.45 si ca va prezenta decizia S.R.TV în scurt timp. Aceasta traducere este importanta, pentru ca în România exista 200.000 de persoane hipoacuzice care platesc abonamentul TV si care trebuie sa beneficieze de emisiuni traduse.
  • În prezent, jurnalul de la ora 16.00 de la TVR 2 este subtitrat.

C.N.A. doreste temperarea lui Dinescu.
  • C.N.A. a decis sa trimita o scrisoare postului de televiziune Realitatea TV, prin care i se cere lui Stelian Tanase, realizatorul emisiunii „Tanase si Dinescu“, sa „îl tempereze“ pe jurnalistul Mircea Dinescu, invitat permanent al talk-show-ului, deoarece foloseste cuvinte nepotrivite. Membrii C.N.A. au dat exemplu emisiunea din data de 9 martie, când Mircea Dinescu a avut un limbaj nepotrivit.
Romantica TV a primit licenta pentru transmisie prin satelit.
  • Tot ieri, postul de televiziune Romantica TV a primit de la C.N.A. licenta audiovizuala pentru transmisia prin satelit. Canalul nu avea licenta în România, fiind înregistrat ca post de televiziune în Marea Britanie, sub numele de Zone Romantica.
  • Directorul general al Romantica TV, Teo Trandafir, a facut o descriere a postului în sedinta C.N.A.. Ea spus ca acesta se adreseaza femeilor de peste 35 de ani. „Femeia moderna nu mai tine doar polonicul în mâna, poate tine si telecomanda“, a comentat ea. „În culori va fi roz, în miros va fi fresh spre dulce“, a caracterizat vedeta noul post de televiziune.
  • Reprezentantii televiziunii Romantica au anuntat ca au semnat contractul cu platforma digitala Dolce, detinuta de Romtelecom, pentru transmiterea acestui post. Odata cu lansarea Romantica TV el va înlocui pe retelele de cablu canalul Zone Romantica.
  • Primele transmisiuni ale canalului vor fi facute în data de 25 martie, dar lansarea propriu-zisa va fi facuta doar la începutul lunii aprilie. Reprezentantii postului au declarat ca vor transmite imagini din studiouri înainte ca acestea sa fie gata pentru ca vor sa arate telespectatorilor cum ia nastere o televiziune.
Sursa: http://www.gardianul...ce_-s91586.html

Edited by megafanro, 15 March 2007 - 23:15.


#90
Lucian M

Lucian M

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 12.04.2005
Ședința CNA de joi, 15 martie 2007

4.Decizii de autorizare.
CNA autorizează, printre altele, la Brașov, compania Radio SRL, Radio Brașov și Radio Impuls. La București, CNA autorizează SRTV București și la Iași, Radio Guerrilla.


Este vorba de studioul teritorial TVR Bucuresti?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate