Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Import china alibaba

Facultate
 Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta
 alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta

Zapp fix
 Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...
 

Martin Luther, Reforma si mostenirea sa

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
269 replies to this topic

#163
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
Draga, o dai sucita intr-un stil maiastru. Omu' interpreta scriptura asa "bine" incat a inovat o chestie "scripturala" foarte cool, in cel mai curat spirit al crestinismului primului secol: crapelnitza pe alese, fomeie, batjocorit tot ce nu-i venea bine si last but not least masacrat opozanti si pus oameni pe rug. Curat apostolic, curat profetic. Va luati de noi ca ne inchinam Fecioarei, well, ce gluma buna. Voi va pupati sub coada ereziarhii, care-s morti prin faptele lor de cand traiesc.

#164
CatunStelian

CatunStelian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 07.07.2008
1. Unde am sucit-o?
2. Nu cred ca ai capacitatea de a-l judeca pe Luther.
3. Crestinii adevarati sunt oameni veseli, care stiu sa se bucure de viata, pentru ca au motive. Nu cum sunt infatisati de peretii bisericilor ortodoxe, posaci de parca au inghitit cate un cactus. Si mai ii si saruti, poate, poate ii imbunezi si iti scapa primul zambet din viata lor. Nu e nimic rau in asta, daca nu faci un scop din ea.

View Postmonokeros, on Sep 9 2008, 16:52, said:

Omu' interpreta scriptura asa "bine" incat a inovat o chestie "scripturala" foarte cool, in cel mai curat spirit al crestinismului primului secol: crapelnitza pe alese, fomeie, batjocorit tot ce nu-i venea bine si last but not least masacrat opozanti si pus oameni pe rug. Curat apostolic, curat profetic. Va luati de noi ca ne inchinam Fecioarei, well, ce gluma buna. Voi va pupati sub coada ereziarhii, care-s morti prin faptele lor de cand traiesc.
1. Nu l-am ridicat in slavi pe Luther, dar tu ii negi importanta lui Luther, pe cand catolicii, din motive ecumenice e drept, incep sa o recunoasca.
2. Nu e nimic mai important decat mantuirea prin credinta.
3. De ce impui pacifismul si libertatea constiiintei anilor 1500?
4. Atat vreau sa te mai intreb exista doua lucruri pe care le poti aprecia la Luther? Dar la Calvin?

#165
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003

Quote

2. Nu cred ca ai capacitatea de a-l judeca pe Luther.

Asa. Pai sa depuna o reclamatie la oficiul de plangeri si alea-alea.

Quote

3. Crestinii adevarati sunt oameni veseli, care stiu sa se bucure de viata, pentru ca au motive. Nu cum sunt infatisati de peretii bisericilor ortodoxe, posaci de parca au inghitit cate un cactus. Si mai ii si saruti, poate, poate ii imbunezi si iti scapa primul zambet din viata lor. Nu e nimic rau in asta, daca nu faci un scop din ea.

N-am sa uit niciodata experientele discutiilor cu sectari, ca toate au o cota comuna: numai ei se mantuie si satana e peste tot elsewhere. Posac ? Uita-te la moaca lu' tac'tu Calvin si gandeste-te ca erai la capatul prost al tortei. In fond, tu nu admiti botezul noilor nascuti, haha.

Quote

4. Atat vreau sa te mai intreb exista doua lucruri pe care le poti aprecia la Luther? Dar la Calvin?

Dap, s-au cacat pe toate sfintele taine, pe cult, pe preotie, pe tot ce au nimerit, dar au lasat macar botezul in pace. Ca urmare inca mai vorbim de un fel de crestinism. Ca la scurt timp au venit unitarienii si cu "tota scriptura" in bot au dat-o sucita si cu Trinitatea. Deci recunosc, astia doi cacanari n-au facut chiar totul latrina in calea lor. Hhhhh.

Edited by monokeros, 09 September 2008 - 21:28.


#166
CatunStelian

CatunStelian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 07.07.2008
monokeros, n-ai reusit sa apreciezi macar cate doua lucruri la Luther sau la Calvin. Si cate nu le datoreaza umanitatea, acestor doi reformatori... Acest fapt explica despre modul cum reusesti sa privesti tu lucrurile.
Este un lucru cu totul si cu totul remarcabil, ca in ciuda greselilor, "a păcatelor și a petelor întunecate din viața lor, au reușit să „prindă” cu atâta claritate caracterul paradoxal al condiției umane și extraordinara posibilitate a mântuirii umane prin Isus Christos."
Calvin si Luther nu au fost unitarieni, amesteci borcanele.

#167
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003
Am zis ca singurul lucru pe care-l apreciez e ca n-au fost unitarieni, ca aia mai lipsea de pe lista. Caracterul extraordinar al manturii arata cam asa: baietii s-au ginit ca exista o "piata de desfacere" constituita dintr-o gramada de nemultumiti de religia catolica, si au percutat imediat cu o formula care sa suprime sufiicient din cult incat sa se poata autoproclama sefi de cult fara sa aiba nevoie de mai nimic decat foarte mult tupeu. Si uite asa, din doi terchea-berchea s-au trezit sefi, cu castele si orase date pe mana si cu o gramada de natarai dispusi sa le creada balivernele, culmea, contradictorii, dar "inspirate de Duhul", haha.

#168
razvanpana

razvanpana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 31.05.2006

View Postzexelica, on Sep 3 2008, 01:32, said:

A fi de acord si a crede este FAPTA, deci mantuirea despre care vorbesti este fabricata la tine la biserica si este falsa ca cei care o sustin.
Daca vei citi cu seriozitate Biblia , vei intelege ca , " credinta fara fapte e moarta " ( Iacov 2:20 ; Iacov 2:26 ) .

View Postmonokeros, on Sep 2 2008, 20:45, said:

Well, se pare ca ai aptitudini autentice de a nu voi sa intelegi sensul unei intrebari. N-am pus stergarul la concurenta cu tine. Te-am intrebat daca e cazul sa ne rugam plini de ascultare fata de scripturi ca stergarul ala nu cumva sa faca minuni si dupa ce Pavel era mort, in buna traditie ca ortodocsii "trebuie" sa nu aiba dreptate. Deci, doamne Iisuse, priveaza de puterea facatoare de minuni orice, ca noi tre' sa avem dreptate la debate pe forum. Ah, si, mai ales, sfintii nu erau cine stie ce, erau oameni ca si voi. Astept minunile facute de stergare purtate de tine.
Cand am inceput sa citesc ce scriai , am avut impresia ca esti baiat destept , dar dupa restul scrierilor tale imi dau seama ca esti indoctrinat. Pacat.

View Postmonokeros, on Sep 7 2008, 21:43, said:

De atunci incoace avem zeci de culte care pretind ca respecta scriptura si numai scriptura. In practica, cei care au istorie suficient de veche respecta deja modalitati de interpretare proprii confesiunii lor, care reprezinta (desi toti o sa evite cu grija sa spuna asta) traditia sectei in cauza. Si cu asta n-am nevoie de citate exacte. Poti sa te ostenesti tu, e oricum o osteneala inutila.
Istoria suficient de veche , NU te ajuta la nimic daca persisti in aceeasi gresala , e bine daca inveti din ea. In alta ordine de idei , nu uita ca " inainte sa fiti voi , eram noi ".
Sunt de acord cu tine ca nu e neaparata nevoie sa dai citate exacte , atata timp cat stim cu totii despre ce e vorba , dar NU inteleg ce inseamna : "e oricum o osteneala inutila" ?

#169
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postmonokeros, on Sep 11 2008, 23:05, said:

Si uite asa, din doi terchea-berchea s-au trezit sefi, cu castele si orase date pe mana si cu o gramada de natarai dispusi sa le creada balivernele, culmea, contradictorii, dar "inspirate de Duhul", haha.

.....dar din haha-ul tau ,,crestinesc,, si fara de argumente .....ce sa credem ...ce ,,duh,, oare sa
te mane ?.....tu ce vrei de fapt sa ,, revelezi ,, ?......ca nu trebuia sa existe reformatiunea ?.....ca
trebuia ca lumea sa continue ,,tarasul,, sub poala clerului ?.....tinta este clara si n-ai cum s-o schimbi...
reintoarcerea la invatatura apostolica primara...... :rolleyes:

#170
razvanpana

razvanpana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 31.05.2006

View Postmonokeros, on Sep 6 2008, 13:02, said:

Ar trebui sa te intrebi ce minuni poate face Satana prin apostolul Pavel, blasfemator de doua parale ce esti. "Nu poate scoate Satana pe Satana, caci s-ar surpa imparatia lui". Dar problema nu sta aici. Fiind condusi de ereziarhi care n-au nici urma de viata crestina, ca se ocupa numai cu balmajitul scripturii, ca si cum recitarea cartii de bucate poate substitui bucataria, ati proclamat ca minunile nu se mai fac si ca proorociile nu se mai intampla, potrivind din coada ca de obicei doua versete scoase din context. Dupa care, evident, toti la care se intampla sunt de la Satana. Urmand rostogolitul ochilor peste cap ca voi sunteti persoane pioase, care sfinti nu mancati si draci nu vomitati. Ca tre' sa fie pace, liniste si intelegere ca sa va puteti varsa mizeriile in capul cui va vine. Etc. etc. "Doamne Iisuse, nu cumva sa lasi vreo minune sa se intample, nu cumva sa aiba careva dreptate ca onania cu scriptura in mana nu e singura activitate corecta. Nu ne pasa ca ai zis apostolilor "nimeni facand o minune in numele meu nu ma poate vorbi degraba de rau". Sa faci bine sa nu dai nimanui vreo putere, ca e cum a zis Luther, hoitul ramane pacatos orice i-ai face, tre' sa pacatuim cu curaj". Hai, trezirea.
Nu prin Pavel facea Satana minuni , ci prin cei care urmau sa vina dupa moartea lui Pavel , este scris (nu dau citat ca sti despre ce e vorba), iar minunile facute de apostoli aveau un scop bine definit , in acea vreme (ca si acum la unii) se cauta o minune ca sa arati ca esti de la Dumnezeu  , iar daca citesti cu atentie , vei vedea ca doar "cativa" (apostolii) faceau aceste minuni , apostolii fiind temelia Bisericii Crestine , ulterior , dupa moartea lor , crestinii au primit scrierile Noului Testamen , acesta fiind temelia pe care trebuia zidit cu "grija". Dumnezeu poate sa faca oricand o minune , dar doar cu un scop bine definit , asa cum le-a facut si pana acum.

"Fiind condusi de ereziarhi care n-au nici urma de viata crestina" - vezi aici e vorba de geometrie , depinde din ce unghi privesti.

"Ca si cum recitarea cartii de bucate poate substitui bucataria" - fara carte de bucate NU ai bucatarie , si in loc de mancare iti iese un terci.

Nu uita de avertizarea data in scriptura (nu dau citate ca sti despre ce e vorba) , ca dupa moartea apostolilor vor veni "proroci mincinosi care vor face minuni in asa fel incat sa-i insele chiar si pe cei alesi  , chiar foc din cer vor face sa coboare ...." , parca sunt unii care zic ca le coboara lumina (foc pt. lumanari) din cer....
Mare atentie la cum citesti Scriptura (unghiul) , sa cada bine "lumina " pe ea.
Apropo , ai auzit ca S-A zis ca Satan se va preface intr-un inger de lumina !?  Oare de ce  si cum , prin ce va arata el ca e un inger de lumina ?

#171
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postrazvanpana, on Nov 13 2008, 22:41, said:

Daca vei citi cu seriozitate Biblia , vei intelege ca , " credinta fara fapte e moarta " ( Iacov 2:20 ; Iacov 2:26 )
Daca vei citi tu cu atentie, vei observa ca nu credinta omului mantuieste, ci cea a lui Hristos.

Efeseni 2

8Căci prin har ați fost mîntuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.

9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

#172
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postzexelica, on Nov 17 2008, 01:32, said:

Daca vei citi tu cu atentie, vei observa ca nu credinta omului mantuieste, ci cea a lui Hristos.

Efeseni 2

8Căci prin har ați fost mîntuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.

9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

...........si daca vei citi si mai atent scrie ca acela care e in Hristos cu adevarat ...nu se intoarce la faptele vechi ale firii..... :rolleyes:

Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel

Capitolul 4

5.   Este un Domn, o credință, un botez,
6. Un Dumnezeu și Tatăl tuturor, Care este peste toate și prin toate și întru toți.  

17.   Așadar, aceasta zic și mărturisesc în Domnul, ca voi să nu mai umblați de acum cum umblă neamurile, în deșertăciunea minții lor,
18. Întunecați fiind la cuget, înstrăinați fiind de viața lui Dumnezeu, din pricina necunoștinței care este în ei, din pricina împietririi inimii lor;
19. Aceștia petrec în nesimțire și s-au dat pe sine desfrânării, săvârșind cu nesaț toate faptele necurăției.
20. Voi însă n-ați învățat așa pe Hristos,
21. Dacă, într-adevăr, L-ați ascultat și ați fost învățați întru El, așa cum este adevărul întru Iisus;
22. Să vă dezbrăcați de viețuirea voastră de mai înainte, de omul cel vechi, care se strică prin poftele amăgitoare,
23. Și să vă înnoiți în duhul minții voastre,
24. Și să vă îmbrăcați în omul cel nou, cel după Dumnezeu, zidit întru dreptate și în sfințenia adevărului.
25. Pentru aceea, lepădând minciuna, grăiți adevărul fiecare cu aproapele său
, căci unul altuia suntem mădulare.
26. Mâniați-vă și nu greșiți; soarele să nu apună peste mânia voastră.
27. Nici nu dați loc diavolului.
28. Cel ce fură să nu mai fure, ci mai vârtos să se ostenească lucrând cu mâinile sale, lucrul cel bun, ca să aibă să dea și celui ce are nevoie.
29. Din gura voastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuință, ca să dea har celor ce ascultă.
30. Să nu întristați Duhul cel Sfânt al lui Dumnezeu, întru Care ați fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării.
31. Orice amărăciune și supărare și mânie și izbucnire și defăimare să piară de la voi, împreună cu orice răutate.
32. Ci fiți buni între voi și milostivi, iertând unul altuia, precum și Dumnezeu v-a iertat vouă, în Hristos.

Edited by leoluke, 17 November 2008 - 15:12.


#173
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postleoluke, on Nov 17 2008, 15:11, said:

...........si daca vei citi si mai atent scrie ca acela care e in Hristos cu adevarat ...nu se intoarce la faptele vechi ale firii.....
Da, adevarat, pt ca Dumnezeu IL FACE sa faca fapte, iar cel salvat este o CREATURA NOUA.

Dar faptele sunt REZUTATUL salvarii, nu calea spre, deoarece pornim de la -1, deci orice am face nu facem din toata inima si din tot sufletul, cum se considera faptele bune, pt ca avem o inima de piatra inainte de salvare.

#174
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postzexelica, on Nov 18 2008, 01:38, said:

Da, adevarat, pt ca Dumnezeu IL FACE sa faca fapte, iar cel salvat este o CREATURA NOUA.

Dar faptele sunt REZUTATUL salvarii, nu calea spre, deoarece pornim de la -1, deci orice am face nu facem din toata inima si din tot sufletul, cum se considera faptele bune, pt ca avem o inima de piatra inainte de salvare.

......atunci cum explici ca unii dintre eschimosii sau indienii care n-au auzit vreodata de Hristos sau
de ,,salvare,, vor fi mantuiti....iar altii nu ?..... :huh:

#175
razvanpana

razvanpana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 31.05.2006

View Postzexelica, on Nov 18 2008, 00:38, said:

Da, adevarat, pt ca Dumnezeu IL FACE sa faca fapte, iar cel salvat este o CREATURA NOUA.

Dar faptele sunt REZUTATUL salvarii, nu calea spre, deoarece pornim de la -1, deci orice am face nu facem din toata inima si din tot sufletul, cum se considera faptele bune, pt ca avem o inima de piatra inainte de salvare.
Exact , asta spuneam si eu si leoluke , mantuirea e un har pe care il primesti prin credinta , iar credinta va face din tine un OM NOU cu foarte multe fapte bune , ca rezultat al schimbarii tale.

View Postleoluke, on Nov 18 2008, 08:41, said:

......atunci cum explici ca unii dintre eschimosii sau indienii care n-au auzit vreodata de Hristos sau
de ,,salvare,, vor fi mantuiti....iar altii nu ?..... :huh:
Amesteci treburile , toti vor fi judecati dupa faptele lor (Apocalipsa 20:12) , fie ca au auzit de Isus , fie ca nu.
Apocalipsa 20:12 - "Si am vazut pe morti, mari si mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este cartea vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise în cartile acelea."

Edited by razvanpana, 19 November 2008 - 01:26.


#176
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postrazvanpana, on Nov 19 2008, 02:23, said:

Exact , asta spuneam si eu si leoluke , mantuirea e un har pe care il primesti prin credinta , iar credinta va face din tine un OM NOU cu foarte multe fapte bune , ca rezultat al schimbarii tale.


Amesteci treburile , toti vor fi judecati dupa faptele lor (Apocalipsa 20:12) , fie ca au auzit de Isus , fie ca nu.
Apocalipsa 20:12 - "Si am vazut pe morti, mari si mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este cartea vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise în cartile acelea."

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 2

14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,

.......Duhul D-lui a vorbit si vorbeste constiintei fiecarui om.....prin ceea ce oamenii
numesc ...,,mustrarea constiintei,,....de ex. un indian sau un mongolez (necrestini)... in lupta vede un copil
plangand langa cadavre.....ceva ii spune sa ia copilul sa-l protejeze......un alt gand ii spune .....lasa-l ca
te impiedica si te vor prinde urmaritorii.....acu depinde ce-a ales fiecare......aici e diferenta..... :rolleyes:

#177
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 09.01.2007

View Postleoluke, on Nov 19 2008, 14:39, said:

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 2

14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,

.......Duhul D-lui a vorbit si vorbeste constiintei fiecarui om.....prin ceea ce oamenii
numesc ...,,mustrarea constiintei,,....de ex. un indian sau un mongolez (necrestini)... in lupta vede un copil
plangand langa cadavre.....ceva ii spune sa ia copilul sa-l protejeze......un alt gand ii spune .....lasa-l ca
te impiedica si te vor prinde urmaritorii.....acu depinde ce-a ales fiecare......aici e diferenta..... :rolleyes:

Si cate fapte bune trebuie sa faci ca sa contrabalansezi faptele rele din viata ta ? Ai vreo metoda de conversie gen: furat 1 bucata poseta = de salvat 2 copii muritori de foame; 1 chef cu betie crancena si injuraturi = dat pomana la 10 cersetori ?
Si cum difera aceasta viziune a ta de ortodoxia practica unde faptele bune ajung in balanta cu cele rele ?

#178
leoluke

leoluke

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 15.04.2008

View Postoverseas, on Nov 19 2008, 16:09, said:

Si cate fapte bune trebuie sa faci ca sa contrabalansezi faptele rele din viata ta ? Ai vreo metoda de conversie gen: furat 1 bucata poseta = de salvat 2 copii muritori de foame; 1 chef cu betie crancena si injuraturi = dat pomana la 10 cersetori ?
Si cum difera aceasta viziune a ta de ortodoxia practica unde faptele bune ajung in balanta cu cele rele ?

......ce-am scris e viziunea  apostolului Pavel  despre necrestini.....tu insa n-ai
priceput ce inseamna sa alegi......si copilul mai greseste.....dar hranit fiind te
astepti sa creasca...si sa aleaga binele.....la fel si pe plan spiritual.....asadar nu exista ,,balante,,..... :rolleyes:

#179
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,148
  • Înscris: 09.01.2007

View Postleoluke, on Nov 19 2008, 15:35, said:

......ce-am scris e viziunea  apostolului Pavel  despre necrestini.....tu insa n-ai
priceput ce inseamna sa alegi......si copilul mai greseste.....dar hranit fiind te
astepti sa creasca...si sa aleaga binele.....la fel si pe plan spiritual.....asadar nu exista ,,balante,,..... :rolleyes:

ce ai scris tu este ce-ti inchipui tu ca a spus Pavel
nu exista balante ? deci daca un mongol tortureaza 1000 de prizonieri si salveaza un copil, e mantuit sau nu ? si daca da, cum amestecam in ecuatie jertfa lui Isus, caci este scris ca numai in Numele Lui suntem mantuiti ?
auzi, nu e mai simplu sa recunosti tu ca habar n-ai despre ce vorbesti ?

#180
CatunStelian

CatunStelian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,242
  • Înscris: 07.07.2008
"Martin Luther, Reforma si mostenirea sa:"

'O credinta fara fapte nu are cum sa fie moarta' zise Luther numind totodata epistola lui Iacov ca fiind "de paie" si azvarlind-o de pereti.

Dupa cum vedem astazi sunt crestini care au mostenit si lucruri rele de la Luther.

Edited by CatunStelian, 19 November 2008 - 16:41.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate