Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
EURO 24 - Primul meci: Romania - ...

Bicicleta eliptica

Aer conditionat Vortex 9000/12000...

Curatare tigaie
 Alegere SPC sau parchet laminat -...

Sfat achizitie masina SH

Foloseste cineva radar?

Extreme cuponing este adevarata e...
 Cum de convine unora sa cumpere p...

Vanzatorul mașinii a plecat ...

RCA majorat in Bucuresti si Ilfov

OMV Petrom cumpara Renovatio
 Sens unic pe strada Matasari (Buc...

Bios vede dar nu afiseaza 32GB ra...

WWE - The Undertaker

Aș vrea sa merg la o cursa d...
 

Hyundai Accent

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
163 răspunsuri în acest subiect

#37
puiu_o

puiu_o

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1
  • Înscris: 16.01.2009
am si eu combina de la accent 1.6 full
nu stiu ce se intampla in momentul in care introduc cd-ul imi apare error 42.
am fost la service (ploiesti) si nu au stiut ce sa-mi spuna
va rog sa ma ajutati cu informatii daca stiti ceva
una costa 2700 euro
am 23000 km si am schimbat pana acum 4 randuri de amortizoare, caseta de directie, pompa de benzina.
sigur nu am avut noroc.
cunosc si norocosi.
au 60000km si nu au schimbat nimic.
asta da noroc

#38
Floricelu71

Floricelu71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 115
  • Înscris: 07.01.2004
Au trecut aproape 3 ani de cand am Acentul cel nou. Are 51.000 km si saracul a trecut printr-un accident dar in continuare se misca bine!
In acest timp am schimbat:
- coloana de directie si amortizoarele spate ( m-au chemat la service sa le inlocuiasca fara sa reclam ceva).
- un senzor ABS la roata fata st.
- alternatorul care facea un zgomot numai la pornirea la rece.
- modulul de recunoasterea a cheii !!! Din cand in cand nu-mi recunostea cheia.
- In urma accidentului mi-au schimbat tot portbagajul si aria dreapta spate. A iesit bine, nu sunt probleme.

+ In continuare imi place cum se misca, trage de rupe, sta bine pe sosea, nu are greieri.
- Doar amortizoarele spate fac ceva zgomot la denivelari. Sper sa apara ceva mai bun aftermarket sa le inlocuiesc.
- Sustinerea laterala a scaunelor tinde spre 0. Eu mi-am luat niste huse faine care mai repara ceva din asta!
Ma gandeam sa schimb Accentul  dar nu i-am gasit nicio vina majora care sa justifice schimbarea. Poate nu sunt prea pretentios dar am facut un sondaj printre cunoscuti si toti au fost de acord ca nu are niciun rost sa-l schimb!

Succese,

#39
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Accentul meu 1.6, nu are decat o problema. Are un mic greieras in bord. Cam de nou il avea (are 13.000 acum - intr-un an). A avut un accident urat vara trecuta, si a stat vreo 2 luni in service. Le-am zis sa-mi rezolve si greierasul dar vad ca e la fel. Suna ca un surubel cazut prin bord, sau poate atarna niste fire.
Cand pornesc dezaburirea se aude un click. Spunea cineva ca nu face nimic dezaburirea. Eu pot sa am si zapada pe luneta, dupa 1-2 minute de dezaburire, vad bine prin striatii.
Si alta problema enervanta : la ultima spalara, in timp ce dadea retardul cu aspiratorul in ea, o  poarta mare de la spalatorie, a fost luata de vand si s-a trantit peste portiera dreapta spate.Mi-a taiat dunga aia de plastic de la mijlocul protierei. Am inceput sa vociferez si au venit repede niste tigani urati, mari si nervosi, si m-am gandit ca e mai bine sa plec cu masina, decat fara.
Vreau sa mai adaug, ca am luat destul de multe transee in plin. Uneori cu viteza. Ma durea si neuranul cand se izbea de cutia craniana. Vara trecuta mergeam numai prin locuri in reparatii si peste sine de tramvai cat niste borduri. Astea au fost premeditate, dar multe nu le vedeam la timp, sau mai bine le luam decat sa trag de volan si sa-i lovesc pe altii, sau sa dau in altele mai mari. In concluzie : masina tine ! Voi conduceti mai ingrijit,  si nu ati luat atatea gropi ca mine, dar vreau sa va spun ca tine si la gropi.

Editat de Ana_Karr, 21 februarie 2009 - 11:55.


#40
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 15.036
  • Înscris: 06.04.2007
Multi km fara probleme.
Nu te baza ca ''tine la gropi'' , statisticile spun altceva.

#41
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Nu ma bazez ! Ca doar nu am intentionat sa le iau. Eu dar recunosc ca am luat multe gropi.

#42
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Acum vreo 2 zile a trebuit sa dau o fuga afara din Buc. Si la viteza mare, cand franam usor, masina vibra un pic. M-am gandit :"Ce au deteriorat astia drumul cu camioanele si santierele lor". Dar am calcat-o si pe Splai si am franat usurel. Tot vibra. Pt ca nu sunt o experta si pot merge si cu pana fara sa stiu, i-am dat-o si sotului sa o fugareasca si el."Da vibreaza !".
A doua zi, ma gandesc :"Nu mai merg la ghiolbanii din Expozitiei, care dupa un accident, mi-au dat masina vopsita in 2 culori  si cu ledurile de pe bord aprinse ca in pomul de Craciun". Asa ca sun la Complex 3S (noul service Hyundai). Ii povestesc aluia cam despre ce e vorba, si zice :"Placutele de frana" "Cat costa?" "100 euro fara TVA". Ma gandesc eu, ca 5-6 milioane cu tot cu spaga e cam mult. Asa ca-l suna pe taica-miu sa o duca in Expozitiei unde-l cunoaste el pe unu'.
Acolo o baga la test, si placutele sunt ca noi, discul nu-i ovalizat, amortizoarele sunt OK. Pe scurt, nu i-au gasit nimic. M-au trimis la echilibrare ca poate fuleaza vreo roata si nu mai aveam nici plumbii. Aia de la echilibrare zic ca 3 roti imi fuleaza, dar nu din cauza jentilor ci  a cauciucurilor, care trebuie schimbate, ca desi sunt relativ noi sunt proaste (Pirelli, dar  turcesti). Mi-au pus pe fata, roata mai buna si rezerva.
Cand o sa am loc pe undeva (poate noaptea) o sa o calc din nou, sa vad daca mai vibreaza la frana. La mersul din Bucuresti nu se simte nimic. Habar nu am de cand vibra ea, ca de vreo 2 luni nu a mers cu viteza, sau daca am mai mers, drumurile sunt destul de proaste asa ca nu-ti dai seama daca e de la drum sau are ceva masina.
Concluzia ar fi ca-mi trebuie cauciucuri noi. Macar pe fata. Habar nu am cat costa, inca nu m-am interesat.

#43
SPF

SPF

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.746
  • Înscris: 21.12.2008
Cauciucurile descentrate vibreaza tot timpul nu doar cand pui frana. Daca ai vreo vibratie exclusiv atunci cand apesi pedala de frana este vorba de niste componente actionate atunci cand apesi pedala. Cel mai probabil discurile de frana. Discurile de frana nu pot fi diagnosticate vizual ca fiind ovale.

Eu zic sa stai calma ca gumele Pirelli sunt bune chiar daca sunt facute in Turcia.

#44
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Pai nu au fost diagnosticate vizual. Au pus rotile din fata (apoi din spate)  pe o un fel de trapa, si le-au zdruncinat, le-au invartit. Se vedeau pe un monitor rezultatele. Nu prea stiu sa explic cum se cheama si cu ce se fac testele astea. Dadusem spaga, asa ca m-au luat si pe mine pe sub masina si mi-au explicat frumos cum ar trebui sa fie noi si cum ar trebui sa arate uzate. Ce mi-au aratat pe acolo, nu avea uzura. Normal ca nu am inteles nimic, dar macar cand am fost la vulcanizare am stiut cum sa vorbesc ca sa nu ma ia aia de proasta proastelor. M-au facut la bani, oricum.

#45
SPF

SPF

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.746
  • Înscris: 21.12.2008
Iti mai repet ca poate nu ai inteles: daca rulezi cu 150 fara nicio virbatie si cand apesi pedala de frana incepe masina sa vibreze, ai o problema la discuri in proportie de 99,99%. Rotile daca ar fi descentrate ar vibra tot timpul peste o anumita viteza.

#46
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Nu rulez eu cu 150. Am rulat cu  150 pe Autostrada Soarelui, si mi-au tremurat genunchii toata ziua. Dar am vazut ca se poate, si acum nu e sfarsitul lumii cand depasesc cu 130.
Masina vibreaza cand merg cu 80-90-100 si incetinesc usor. N-am mai incercat dupa echilibrare ca nu am avut unde. Daca se mai intampla, probabil o sa ma fac ca ploua. Am foaia de teste ca totul e OK, iar daca se agraveaza, se agraveaza pe garantia lor. Nici mie, nici lor nu ne convine sa facem masina bucati fara sa stim de unde vine. Daca mi-ar da masina la schimb, nu m-ar deranja :D.

#47
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.771
  • Înscris: 26.08.2008
Ana Karr, nu dispare ca si probabilitate ovalizarea discurilor. Altfel nu prea vad ce ar putea fi, dar cel mai corect ar fi sa se faca o diagnoza profi in service!
S-a incercat o curatare a discurilor si a placutelor?
Cati kilometri ai, schimbi anvelopele in functie de anotimp?
Unde au verificat? La Hm in Expozitiei? Incearca si la DAB sau la noul service din Otopeni (unde a fost Metro Otopeni)!

Toate cele bune!

Editat de BlueKing-69, 21 martie 2009 - 18:39.


#48
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Nu s-a incercat nimic. Nici o curatare, nimic. Doar au pus rotile pe trapa aia, si le-au rulat, si apoi s-au uitat pe sub masina.
Am 13000 km.
Masina inca vibreaza dupa ce am facut echilibrarea.
Am fost la Hyundai-ul din Expozitiei.
Initial sunasem la DAB, dar mi-au zis din start ca ma costa 100 euro fara TVA placutele de frana, desi se bazau doar pe ce le-am relatat eu la telefon. Deci nu mi s-au parut profi aia. Aia din Expozitiei mi-au zis ca am placutele ca noi.
Anvelopele nu le-am schimbat niciodata pana acum. Cica s-au cam "dus" - asa mi-au zis "meseriasii" de la vulcanizare. Sa fie de la asta ? Nu-mi pun alte cauciucuri iarna pt 2 zile de zapada (daca sunt si alea).
Nu ma pricep absolut deloc la masini. Nu stiu sa schimb nici o roata. Totusi cred ca are ceva la sistemul de franare, pt ca vibreaza doar cand franez la viteza, nu in alte conditii.  Discul ovalizat presupun ca se simte mereu, nu numai la frana. Dar nu ma pricep, deci nu e relevant ce presupun eu.

Editat de Ana_Karr, 22 martie 2009 - 23:02.


#49
theolix

theolix

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 11
  • Înscris: 20.02.2009

View PostAna_Karr, on Mar 22 2009, 23:53, said:

. Totusi cred ca are ceva la sistemul de franare, pt ca vibreaza doar cand franez la viteza, nu in alte conditii.  Discul ovalizat presupun ca se simte mereu, nu numai la frana. Dar nu ma pricep, deci nu e relevant ce presupun eu.


Discul ovalizat vibreaza doar la frana, in mod normal al viteze mai mari => mai mult ca sigur aia e.  
Daca il schimbi, cel nou se va ovaliza la fel in ceva timp...

#50
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Din cate am inteles discul  se face pe garantie . Oare de asta se prefac ca masina mea nu are nimic ?
Cate zile imi tin masina blocata pt asa ceva ?

E normal sa am discul ovalizat la 13000 km ? Daca nu-l fac si mai stau pana fac revizia de 15000 km, are ceva ?

#51
pstefan

pstefan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.139
  • Înscris: 01.03.2005
Discurile se pot ovaliza relativ simplu , de exemplu daca sunt incinse si apoi intrii intr-o balta si le uzi.

#52
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
OK. Si daca merg cu ele asa, are ceva ?

#53
erik

erik

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.004
  • Înscris: 22.12.2004
pai are, cum sa nu? trecand peste disconfortul pe care ti-l produce vibratia respectiva, daca discurile sunt ovalizate frana nu mai este la fel de eficienta ca inainte si in plus toate articulatiile au de suferit din cauza vibratiilor. stii cum e...  e mai usor sa distrugi ceva aplicand o forta variabila decat una constanta. daca mai luam in calcul ca hyundaiurile nu au tocmai cea mai fiabila caseta de directie...

cand te mai duci la service cu probleme de genul asta, decat sa-i lasi pe aia sa puna masina pe stand si sa concluzioneze ca ochiu' lor n-a vazut nimic suspect mai bine ia pe unul mai curatel dintre cei de acolo si invita-l sa faca o tura cu masina impreuna cu tine. eventual sa conduca el.

#54
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.500
  • Înscris: 06.04.2005
Asa o sa fac ! Sa vad cand pot sa renunt la masina.
Cat timp mi-o tin blocata pt asa ceva ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate