Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

S-a picat la ROMANA?

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#37
Digibrain.

Digibrain.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 28.06.2006
ambr0zie, si tu sigur n-ai copiat la bac? sigur nu esti si tu unul din cei multi ........  care au avut medii mici? sigur la voi in liceu nu s-a facut nici un aranjament si tu ai scris 3 ore incontinuu fara sa iei ochii din foaie? Nush, dupa razboi se-arata multi viteji. Adica, dupa ce-ai luat bac-u` nu te mai intereseaza, nu mai vrei s-auzi, stai si ne dai noua lectii despre reguli, minister, snee, ca ala a vrut asa, ca ala altfel. Eu zic sa stai linistit ca oricum nu se va schimba nimic in curand si sa nu ne mai sfatuiesti pe noi...mai ai putin si folosesti " pe vremea mea...". Acuzi ministerul, sistemul, pe noi ca ne plangem dar spune-ne si de tine...ca tu sigur esti unul din ei...unul din cei care-a copiat! Si sa nu-mi zici ca daca ai dat la sport n-ai dat vestitul protocol :P

#38
Sergiu_Q

Sergiu_Q

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 998
  • Înscris: 11.03.2005

 dlh, on Jul 9 2006, 15:32, said:

Spui asta pentru ca ai dat deja BAC-ul :)

Daca ar trebui sa il dai de ex la anul ... ai mai avea aceeasi parere ?

cred ca da. fac parte din specia frustratilor care au dat o gramada de examene :) . si facultatea a inceput sa fie doi lei , la politehnica bucuresti nu se mai da examen de licenta ci doar se sustine un proiect de 10 minute .
si uite asa facem ~ 17 ani de facultate si tot prosti suntem .

#39
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 04.01.2006
Draga digibrain, pe mine ma doare-n fund de bac 2006, doar ma amuz de situatia creata. Si cu presupusul sa dai cu oamenii pe care-i cunosti. La mine in liceu nu s-a facut aranjamente, decat individuale, si alea pe bani grei, iar eu n-aveam 1200 de euro (cat a costat, din surse foarte oficiale) de dat la bac.. Si profitand ca directorul nostru era la cutite cu inspectorul general, am avut cu totii nesimtirea sa nu dam banii de protocolul pentru bac.

 Digibrain., on Jul 9 2006, 17:07, said:

...ca tu sigur esti unul din ei...unul din cei care-a copiat!
Jura-te. N-am avut de la cine copia, am nimerit printre vecini plopi dintre colegii mei si oameni cu care n-aveam nici o tangenta, fiind din alt liceu.

 Digibrain., on Jul 9 2006, 17:07, said:

Eu zic sa stai linistit ca oricum nu se va schimba nimic in curand si sa nu ne mai sfatuiesti pe noi...mai ai putin si folosesti " pe vremea mea...
Eu stau foarte linistit, joc un joculete si citesc ce ma intereseaza momentan pe softpedia si pe edu. Nu te-am atacat in nici un fel si nu ti-am dat un sfat. N-am zis in nici un caz ceva gen "ehei ma baiete, pe vremea mea veneam acasa, ma apucam de invatat la lumanare, ma uitam la Mihaela si Azorica si apoi ma culcam". Am zis doar ca mi se pare comic ca multi din cei ce dau bacul acum nu-si recunosc greseala (din prostie, graba sau emotie, asta e alta mancare de peste) si sar in haita sa ia puncte NEMERITATE (asta n-o sa poti nega niciodata).

 Digibrain., on Jul 9 2006, 17:07, said:

Si sa nu-mi zici ca daca ai dat la sport n-ai dat vestitul protocol :P
Eu am dat la engleza scris ultima proba.

 Digibrain., on Jul 9 2006, 17:07, said:

sigur nu esti si tu unul din cei multi ........ care au avut medii mici?
Nu. Am avut o medie decenta, chiar foarte buna, peste 9, si n-am tocit, n-am facut pregatiri, n-am spaguit. Chiar am fost mai degraba golanas in liceu, dar asta nu m-a facut sa ma trezesc cu 3 zile inainte de bac ca sunt afon si apoi sa caut scuze, sa acuz si sa ma victimizez.

Edited by ambr0zie, 09 July 2006 - 16:27.


#40
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

 ambr0zie, on Jul 9 2006, 16:53, said:

Ai dreptate. Dar sa stii ca in SUA (pe care personal o detest) si in Franta niciodata nu se va ajunge la ce este acum in Romania.

Later edit din nou : Mufã , cum acorzi calificative scolilor? pe ce criterii? dupa numarul de olimpici? pentru munca si geniul a 2-3 copii sa se ridice un liceu intreg? dupa media anuala a claselor? se avantajeaza liceele din ... *cough cough*... anumite zone ale tarii. Dupa numarul de absolventi care intra la facultate? iar se avantajeaza anumite licee, mai ales ca am inteles ca pe viitorul apropiat se va intra cu dosar la medicina, AC si arhitectura (portofoliu de desene). Dupa media de intrare la liceu? si capacitatea e vai de steaua ei, ca si invatamantul de clasele 1-8.
Sa nu comparam tarile dezvoltate cu Romania. Si in nici un caz S.A.T.-ul american cu "bacaloriatul" romanesc.
Exemplul celor două țări ți l-am dat pentru a-ți demonstra că se poate și pe bază de dosare :) (cel puțin așa știu că se intră pe la facultățile de acolo. Mea culpa dacă știu prost)

O primă  idee ar fi după raportul studenților de la un liceu care au intrat la o facultate și numărul celor care termină respectiva facultate. Logica mă face să cred că în lumea civilizată există metode destul de clare de categorisirea a instituțiilor de învățămînt. Nu trebuie să reinventăm roata.

#41
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 04.01.2006
Ai dreptate, se intra pe baza de dosar, cel putin in SUA (de Franta n-am idee, tot ce e posibil). Ce nu ai spus e ca acolo e experienta de ani de zile si nu mai au loc chestiile de azi de la noi. Si nu stiu daca au avut vreodata. Si e si alta mentalitate (mama ei de mentalitate).
Nu reinventez roata, dar un sistem de admitere (bac + liceu + examen) : 3 ar fi cel mai coerent. In diverse proportii bacul, liceul si examenul, ma rog.
Eu am vaga impresie ca facultatile care au aprobat sistemul de dosare au facut-o in primul rand pentru ca altfel n-ar putea avea anual sute si mii de studenti cum au acum, pentru ca nu s-ar lua 5 la admitere.
(Si ca sa nu urle digibrain iar, ca de-abia asteapta, da, eu sunt student la o facultate unde am intrat cu dosar).
Dar noi doi suntem foarte offtopic, domnule moderator  :D
Aici se vorbeste despre rautatea alora care au facut un subiect la care nu ajungea sa turui ce ai invatat ziua trecuta, ci trebuia sa te uiti la formulare (a dracului de ambiguua), victime ale sistemului de invatamant, scuze, acuze, si iata ca apar si lupi moralisti care in mod sigur au facut si ei la fel la bac, numai ca ei si-au aranjat si acum vin pe softpedia sa faca morala.

Edited by ambr0zie, 09 July 2006 - 16:44.


#42
blackcat

blackcat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,217
  • Înscris: 29.11.2001
Si eu sunt pt examenul de admitere la facultate. Am dat si eu acest exament (3 examene la 3 materii), am dat licenta din 3 materii, am dat si bac si n-am murit, nici eu si nici altii. Au mai facut unii depresii, s-au mai sinucis, :) dar foarte rar.
Daca se va continua asa si se va ceda la presiunea prostiei atunci nici macar ce exporta in Canada nu vom mai avea, Doar in Spania si Italia. Nu e necesar ca prostii sa faca multa scoala, e loc si pentru ei in lume.
Ceea ce s-a intimplat la bac nu e unic, a scazut nivelul peste tot, chiar si doctoratele se iau foarte usor.
AM ris cind am vazut subiectele la capacitate de anul asta. Chiar asa de putin se mai utilizeaza creierul in zilele noastre?

#43
oz666

oz666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 06.01.2003

 ambr0zie, on Jul 9 2006, 16:06, said:

[Off topic]Ia zi mai Victore (Oz) cum se aranjeaza examenul de bac? :))
Sa revenim. Le inteleg frustrarea celor care au avut un bac mult mai greu decat s-ar fi asteptat. Eu am dat in 2004 si mi s-a parut greut, mai ales ca n-am facut deloc meditatii si am avut norocul de a avea in liceu o profa de mate care isi facea treaba de mantuiala si o profa de info care nu prea era pe felie.
  Imi exprim si eu o parere asa, pe langa, si fara idiotenii gen "va meritati soarta, ba, asa va trebuie".
Stai ca nu inteleg de ce este o idiotenie sa spui ca asta merita; daca elevul respectiv nu a invatat sau nu a fost destul de atent la cerinta subiectului, nu e vina lui? nu merita nota pe care o primeste? Nu e atent la bac, maine nu e atent cu cine face un copil :P poimaine nu e atent si e prins la furat in italia :D "...glumesc"
Cum se aranjeaza un bac? este deajuns sa vorbesti cu directorul scolii in care ai invatat sau cu alt profesor de mate/romana/.../ care sa cunoasca profesorii ce se afla in comisia de corectare. Procedeul este simplu si se poate alege o semnatura usor de recunoscut. Scrii la primul subiect (grila) rezultatele in forma 1,3,5,7,9,2,4,6,8 (a fost doar un exemplu, se poate alege orice alt sistem dar care sa diferentieze lucrarea ta de celelalte). Profesorii, in general au minim 3-4 (zic si eu..) persoane pentru care trebuie sa aranjeze. Si astfel isi fac schimb de lucrari. Poti sa ai ghinion si sa nimeresti lucrarea ta la un profesor care inca mai are demnitate si nu face magarii si care (e posibil) sa nu cedeze lucrarea, el neavand ce primi in schimb. Uneori merge nesimtirea si mai departe si vin profesori in timpul examenului cu rezultatele pentru un anumit elev (care ori e baiat de director/parlament/.../ si a dat banu' gros); ceva ma face sa cred ca ne cunoastem :D(@ambr0zie).
Anul trecut pentru +2 punte la romana scoteai din buzunar in jur de 1.5-2 mil la oral; la fel si la romana scris. La mate am impresia ca a dat cineva 4 milioane pentru o crestere de la 6.25 la 8.25. Sportul se aranja cu bani intre 1 si 2 milioane, depinde cu cine si cand vorbeai. Lucrurile astea s-au facut dintotdeauna...
Ce s-a intamplat anul asta nu ii opreste pe profesori cu nimic sa aranjeze in continuare. Dar ma rog, lucrurile astea le-am scris si anul trecut.

Lucrurile pe care le-am scris spot fi interpretate cum doreste fiecare....

Disclaimer: randurile scrise de mine nu pot fi folosite si publicate in alte locatii. Ele pot reprezenta fabulatii (ale mele :P) si nu sunt raspunzator pentru ele. Ma gasiti la bar pentru interviu; va rog sa-mi scuzati tonul ironic din acest sfarsit


Rectific, il cunosc pe ambrozie; anunt ca nu e o clona a mea si daca iesim prin acelasi ip real este vina celui care administreaza reteaua....

Edited by oz666, 09 July 2006 - 17:02.


#44
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 04.01.2006

 oz666, on Jul 9 2006, 17:48, said:

Stai ca nu inteleg de ce este o idiotenie sa spui ca asta merita; daca elevul respectiv nu a invatat sau nu a fost destul de atent la cerinta subiectului, nu e vina lui? nu merita nota pe care o primeste? Nu e atent la bac, maine nu e atent cu cine face un copil :P poimaine nu e atent si e prins la furat in italia :D "...glumesc"
E o idiotenie, domnule, pentru ca noi suntem aia tocilari si prosti si demodati, deci n-avem dreptul sa ii judecam. Nici sa ne dam cu parerea, doar eventual sa mergem si noi la marsuri si sa ne cerem dreptul de a fi... INTELECTUALI CA ILIE MOROMETE SI DE A FI PUNCTATI PENTRU ASTA.
Maaaaare offtopic...

#45
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,146
  • Înscris: 09.09.2003
atata timp cat cerinta e discutabila e greu de zis.  in principiu un elev care invatase tot facea caracterizarea lui herdelea ca sa fie sigur si gata...  dar eu unu sunt pentru cerinte clare.

#46
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 04.01.2006

 add, on Jul 9 2006, 18:01, said:

atata timp cat cerinta e discutabila e greu de zis [...] dar eu unu sunt pentru cerinte clare.
Scuza-ma, eu nu am fost un tocilar care sa stea acum si sa rada de altii, dar atunci cand ti se cere conditia INTELECTUALULUI nu poti scrie de Moromete. Asta a fost data special (si nu chichita, puteau da, repet, subiecte TRAZNET, din poezie, si atunci sa vezi distractie) pentru a departaja pe cei care au citit in liceu cartile din bibliografie cei ce au ingrasat porcul in ajun, citind doar comentariile. Daca dadeau ceva gen "Caracterizati-l pe Ion" sau "Demonstrati ca Morometii este un roman" nu se facea departajarea, toate lucrarile erau turuiala. Iar bacul conteaza mult pentru cei (multi) care dau concurs de admitere la facultate prin dosare.

#47
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

 ambr0zie, on Jul 9 2006, 18:09, said:

Scuza-ma, eu nu am fost un tocilar care sa stea acum si sa rada de altii, dar atunci cand ti se cere conditia INTELECTUALULUI nu poti scrie de Moromete.
Cu riscul de a mă repeta: nici despre Niculae? :D

#48
Digibrain.

Digibrain.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 28.06.2006
Eu n-am sustinut in nici un post de-al meu cum ca Moromete sau Ion ar fi intelectuali. Eu am sustinut ca nu trebuia sa se bage nimeni in bac-ul nostru si sa ne schimbe toate subiectele. Si aici am o sageata mare, care sper in cele din urma s-o atinga, pentru tovarasa ziarista. Pentru ca ea e vinovata de toata treaba asta. Eu stiu ca trebuie sa stii ce scrii acolo, sa fii atent etc, dar sa nu se dea un subiect de o asa mare dificultate, cum nu erau cele initiale. Arbabrozie as putea sa vorbesc si eu ore-ntregi la 2 ani dupa bac despre bac-ul actual.

#49
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

 Digibrain., on Jul 9 2006, 18:25, said:

Eu n-am sustinut in nici un post de-al meu cum ca Moromete sau Ion ar fi intelectuali. Eu am sustinut ca nu trebuia sa se bage nimeni in bac-ul nostru si sa ne schimbe toate subiectele. Si aici am o sageata mare, care sper in cele din urma s-o atinga, pentru tovarasa ziarista. Pentru ca ea e vinovata de toata treaba asta. Eu stiu ca trebuie sa stii ce scrii acolo, sa fii atent etc, dar sa nu se dea un subiect de o asa mare dificultate, cum nu erau cele initiale. Arbabrozie as putea sa vorbesc si eu ore-ntregi la 2 ani dupa bac despre bac-ul actual.
De ce să fie examenul simplu? Pentru că majoritatea elevilor care termină liceul nu sunt capabili nici măcar să scrie corect românește? Sau poate subiectele ar fi trebuit să fie: "povestiți cum ați făcut sex cu un/o coleg/ă" :death:. Și nu pricep, a venit cineva la voi și la jumătatea examenului v-a schimbat subiectele sau cum? Subiectele sunt cele pe care le-ați avut de tratat. Punct.

#50
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 04.01.2006

 mufă, on Jul 9 2006, 18:21, said:

Cu riscul de a mă repeta: nici despre Niculae? :D
Hai sa vedem cum e cu Niculae (sau Niculaie, ca Preda a scris cand asa, cand asa, in functie de volum si de carte). Stii ca este posibil sa fi gasit un prof bulangiu care sa nu puncteze daca scriai de Niculae? Este un pic absurd si tras de par, dar in bibliografie obligatoriu este doar volumul 1, nu si volumul 2 din Morometii. In volumul 1 Niculae e doar un copil, un elev de scoala, asa ca iar vine treaba cu calitatea de intelectual. Asa incat poti da peste un tampit care sa spuna ca i-ai tratat un personaj dintr-un roman pe care nu l-ai avut in programa (adevarata conditie a intelectualului Niculae Moromete apare in romanul "Marele singuratic", care chiar nu e in programa).
Nu stiu cam cati profi cretini ar fi facut asta, dar ar fi avut dreptul, si mai ales nu stiu cati elevi au citit volumul 2 din Morometii si in acelasi timp sa nu fie in stare sa vorbeasca despre Gherghidiu sau Herdelea.
Eu am prins o vaca din asta la romana oral, mi-a picat Ion Barbu, eu am vorbit de Oul dogmatic si ea ca nu si nu, ca n-am avut in materie Oul dogmatic. Mi se pare ca era numai in manualul pe care-l avusesem eu la clasa (alta tampenie cu manualele alternative). Pana la urma s-a rezolvat, am picat in clasa cu o fata care lasase acelasi tip de manual la usa si i-a aratat nebunei.
Asa ca dupa mine Niculae Moromete e cu schepsis, una la mana ca nu stiu cati s-ar fi aventurat sa scrie de el, si doi ca putea fi un idiot la corectare.
(off topic : digibrain sau fistingbrain, daca vrei sa ne luam in tarbaca cu username-urile, eu te ignor de acum. Nu esti in stare sa-ti argumentezi coerent o opinie, stii doar sa te victimizezi, sa te ratoiesti si sa perseverezi in a  da vina pe altii : pe mine ca am zis niste chestii amicale si simple observatii, pe ziarista ca "v-a schimbat subiectele" - sunt curios ce dracu se intampla daca se gafa si cu subiectele "originale", in mod sigur ca se gaseau cativa care puneau in antiteza pe Bubico cu Dl Goe si apoi urlau ca au redactat corect si ca nu se asteptau sa le dea antiteza, ca se face in clasa a sasea. Eu nu ti-am dat sfaturi, nu am acuzat pe nimeni voalat sau nu, am tras o concluzie cu care toti cei care privesc problema cu obiectivitate o aproba. Asa incat iti urez sanatate.)

Edited by ambr0zie, 09 July 2006 - 17:38.


#51
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
Scrieti prea mult, ma doare caapuul. :D

Intr-adevar, in acest an subiectele la fizica au fost f. grele. Si spun asta pt ca eu am studiat la cel mai bun liceu din judet iar elevi OLIMPICI la fizica au iesit plangand din sali. Totusi, e prea mult.  

Nu pot afirma insa ca TOATE subiectele au fost grele. La noi a fost si permisiva supravegherea, iar majoritatea se asteapta la note mari (peste 9-9.50).

La economie (materia mea preferata, singura :D ), subiectele nu mi s-au parut grele deloc. Mi-am dat insa seama ca trebuie sa stiu si formulele nu doar sa am o gandire corecta.

Examenul de Lb.Romana mi se pare cel mai important dintre toate. Consider ca fiind destul de grav ca 70% din absolventi (asa cum se vehiculeaza) nu pot face diferenta intre intelectualitate si inteligenta. Cum naiba? Si unii au mai facut si pregatire...:death: . Totusi, e o chestie logica:  taranul nu e intelectual pt ca, pur si simplu,taranimea si intelectualitatea constituie doua clase sociale  diferite. Era o chestie de cultura generala, nu de romana.

@ambrOzie: care bibliografie? in cartile de comentarii sunt tratate ambele volume.

Edited by raducutzzu, 09 July 2006 - 17:35.


#52
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

 ambr0zie, on Jul 9 2006, 18:31, said:

Hai sa vedem cum e cu Niculae (sau Niculaie, ca Preda a scris cand asa, cand asa, in functie de volum si de carte). Stii ca este posibil sa fi gasit un prof bulangiu care sa nu puncteze daca scriai de Niculae? Este un pic absurd si tras de par, dar in bibliografie obligatoriu este doar volumul 1, nu si volumul 2 din Morometii.
Credeam că sunt ambele volume în bibliografie. Merci de lămuriri :)

#53
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 04.01.2006

 mufă, on Jul 9 2006, 18:35, said:

Credeam că sunt ambele volume în bibliografie. Merci de lămuriri :)
Chiar sunt curios, e si volumul 2 in bibliografie? sa se uite cineva, nu in cartile de comentarii, nu va luati dupa alea. Cand am dat eu acum 2 ani, obligatoriu era doar volumul 1, dar e posibil sa se fi schimbat.  Dar astea conteaza prea putin, nu stiu cati s-ar fi aventurat sa scrie de N. Moromete, cei mai multi stiu doar fragmentul cu salcamul, care e dublul cosmic al lui Moromete intrucat cand salcamul moare moare si el (lol, cred ca jumate din cei cu Ilie Moromete au scris asta).
Este pacat totusi ca cei care au gresit nu recunosc ca au facut-o din motive bine stiute  si se leaga foarte mult de faza cu "schimbarea". Toti au gresit doar pentru ca subiectele au fost schimbate! daca nu se schimbau, luau toti 8,9,10. Calmati-va.

Edited by ambr0zie, 09 July 2006 - 17:56.


#54
Digibrain.

Digibrain.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 514
  • Înscris: 28.06.2006
@ambrozie: Eu daca as fi in locul tau, m-as abtine. Atata timp cat n-ai fost acolo, nu cunosti, nu stii.....Nu stiu care e relevanta post-urilor tale. Dar post-eaza in continuare...daca n-ai ce face, umple-ne pe noi de draci.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate