Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Curațare disc vinil

Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...

Mama Clopoțel
 Windows 11 si boxa portabila - de...

Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...

Situatie mostenire
 Inlocuit/upgrade placa video Nvid...

Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii Golf 5
 Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...
 

Emisiuni de proba in DVB-T

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
835 replies to this topic

#55
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,634
  • Înscris: 15.06.2004
In prima faza va apare DVB-C. Deja exista firme de TV Cablu care au echipamentele necesare, si chiar le folosesc, dar numai ptr uz intern - retransmisii.

Echipamentele nu sunt mult mai scumpe in sensul ca un modulator poate procesa 4-6 canale, iar pretul ar fi cam de 5 ori mai mare decat un modulator analogic. Singura diferenta este ca apare receptorul ( sau Set Top Box ), al carui pret e identic cu al unui receptor satelit - din care este derivat. Deci asta inseamna in plus cam 60 -100 euro...

#56
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002
Astral deja are oferta comerciala si clienti pentru DVB-C.

#57
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

Quote

Gandul, 4 august 2005:
Președintele Societății Naționale de Radiocomunicații, Mircea Cazan:
„Televiziunea digitală terestră va fi disponibilă în România la sfârșitul lui septembrie“

- La nici jumătate de an de la instalarea în funcție, cum se simte un ardelean provenit din sectorul privat, ajuns la București în fruntea uneia din ultimele mari societăți de stat?

- Sunt președinte la SNR din martie, de aproximativ cinci luni, iar când am ajuns aici am găsit o societate unde parcă mă întorsesem în timp. Am avut un șoc, și continui să am șocuri, pentru că parcă am ajuns într-o altă lume. N-am crezut că în 2005 mai poate să existe așa ceva. Din multe puncte de vedere SNR era la începutul lui martie o societate de stat, și la propriu, și la figurat. Nici nu-ți mai puteai da seama dacă e o societate comercială sau o asociație familială, am gasit aici mamă, tată, copil, nepot, unchi, fin, naș. Acum fac o statistică a gradelor de rudenie, nu vreau să judec pe nimeni în funcție de asta, nu spun că este rău sau bine, dar este o constatare.
Evident, a trebuit să iau niște măsuri pentru a pune în mișcare acest colos care este SNR, societate care mergea din inerție, pentru că trebuia să meargă. Dar pentru a exista și în viitor, pe o piață dominată de jucători mari, este nevoie de oameni competitivi.

- Si n-ați găsit asemenea oameni printre vechii angajați ai SNR?

- N-aș vrea să fiu înțeles greșit, pe mine mă interesează doar să construiesc o echipă competitivă, așa cum există la marii jucători ca Orange, Connex sau Romtelecom, societăți cu care ne comparăm ca infrasctructură. Din păcate, în ciuda acestui fapt, încă mai jucăm într-o ligă inferioară, așa că am încercat, în măsura posibilităților, să aduc oameni de primă ligă, care au experiența unui mediu competitiv. Nu am făcut ce s-a făcut în 2000, nu am ras totul ca s-o iau de la 0 cu alți oameni, am găsit în eșaloanele inferioare din SNR destui angajați foarte buni, care se plafonaseră din cauza absenței perspectivelor, întrucât orice posibilitate de promovare era blocată. În schimb, am găsit și destui oameni care credeau că lucrurile vor merge ca și până acum, care nu făceau absolut nimic, dar luau salarii de zeci de milioane de lei. Pe aceștia îmi este extrem de greu să-i mișc, există un contract colectiv de muncă, dar nu pot să fiu de acord cu o asemenea situație.

- O asemenea restructurare masivă de personal probabil că nu v-a făcut foarte popular. Cum ați depășit primele momente de ostilitate?

- Am fost inclusiv amenințat cu moartea, și nu exagerez câtuși de puțin. Nici nu mă dumirisem bine ce se întâmplă, și deja eram amenințat că ajung la PNA. Mi-am făcut mai multe categorii de dușmani, cei care au vrut să fie în locul meu, cei care au crezut că pot conduce SNR prin prezența mea aici, cei aparținând grupurilor de interese pe care le-am lovit. La început nici nu mi-am dat seama, erau tot felul de afaceri, fie în familie, fie între prieteni, pe care le-am stricat.
Am venit aici din sectorul privat, sunt un om destul de bogat, nu am nici un interes, acest post este o mare provocare profesională și, dacă îmi ajută bunul Dumnezeu, sper să pot duce la bun sfârțit un proces de privatizare adevărat, cât se poate de transparent. Postul pe care mă aflu este unul politic, dar încerc să mă comport ca un tehnocrat și să-mi fac meseria cu cât mai mult profesionalism.

- Privatizarea trebuie  încheiată până la sfârșitul lui 2006, iar consultantul urmează a fi desemnat în următoarele două luni, prin licitație publică. Care sunt pașii concreți pe care îi veți face în perioada imediat următoare?

- Săptămâna trecută a apărut în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern privind declanșarea procesului de privatizare a SNR. Pe lângă prezența pe site-ul nostru web a tuturor amănuntelor, vom trimite și scrisori tuturor celor care s-au interesat de SNR. Nu vă ascund faptul că este vorba inclusiv de multe bănci și fonduri de investiții, dar și de mari firme cu același obiect de activitate ca al nostru. Suntem printre „ultimii mohicani” în ceea ce privește privatizarea și vreau ca acest proces să fie un model de transparență și corectitudine.

- Ne puteți spune câteva nume de mari bănci, firme de profil sau fonduri de investiții interesate de SNR?

- Cred că ar fi prematur, și, în plus, ar exista riscul de a uita pe cineva. Vă pot spune că sunt potențiali clienți din SUA, din Europa de Vest și  din Israel. I-aș împărți pe potențialii cumpărători în două mari categorii, grupuri de interese financiare și, respectiv, firme de profil.

- Ar fi de preferat vânzarea către o firmă de profil, care să aibă și know-how, și un plan de afaceri tipic pentru acest domeniu de activitate?

- Sunt mai multe puncte de vedere, nu spun că nu ar fi bine ca SNR să fie cumpărată de o firmă din domeniu, dar noi suntem oricum un lider de piață și ceea ce ne lipsește nu sunt know-how-ul sau planul de afaceri, ci managementul privat. Or, acesta poate fi asigurat și de un grup de investitori, de o bancă sau de un fond de investiții.

- Statul își va păstra un pachet de acțiuni la SNR sau societatea urmează a fi privatizată integral?

- Cred că e puțin cam devreme să vorbim de acest lucru, dar, ca opinie personală, cred că statul își va păstra un pachet consistent de acțiuni. Important este ca investitorul să ajungă să controleze societatea, fie deținând minimum 51%, fie cumpărând un pachet mai mic, dar obținând și dreptul de vot pentru restul de acțiuni, până la 51%. Sper să reușim o tranzacție de succes, cum a fost cea prin care Vodafone a preluat Connex în schimbul a 4,4 miliarde de dolari. Încercăm să nu inventăm roata, și să luăm exemplu de la cei mari, inclusiv de la  companiile private.

- Televiziunea digitală terestră va fi o mare noutate pentru România. Dată fiind situația de pe piața receptoarelor digitale de radio, ce viitor credeți că are televiziunea digitală în următorii ani?

- Primii pași au fost făcuți prin intermediul televiziunii digitale prin satelit, iar Focus și RCS au adus deja aceste servicii în casele oamenilor. De asemenea, Ines și Astral au început să emită și digital, fie Tv-IP, fie direct digital. Noi încercăm, emițând pentru postul public de televiziune, să oferim aceste servicii tuturor celor care posedă un receptor digital. La nivelul întregii populații, procentul celor care dețin asemenea aparate este infim, dar numeric vorbind există suficienți posesori încât să justifice proiectul nostru.

- Când va avea loc prima emisie?

- Avem toate echipamentele, testele au fost făcute, și cred că la sfârșitul lunii viitoare Televiziunea Națională va începe să emită digital. Vrem să facem o lansare pe măsură, care să arate că este vorba de o premieră absolută pentru România.

- Cealaltă mare linie de business a SNR sunt transmisiile de date. Societatea Națională de Radiocomunicații este un mare jucător la nivel macro, dar nu a încercat până acum să devină, de exemplu, un furnizor pentru end-useri. Intenționați să schimbați această situație?

- Cred că am putea ajunge până în casele oamenilor abia după ce tehnologia WiMax
IEE 802.16 va deveni disponibilă pe scară largă. Vom face primele teste în câteva luni și cred că în felul acesta vom putea pătrunde mai ușor în casele oamenilor.

A consemnat ștefan Alexandru


#58
size

size

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 26.09.2004
CNA este pe cale sa acorde o retea nationala de TELEVIZIUNEA DIGITALA TERESTRA (DVB-T).Chiar in aceasta perioada se poatra ultimele discutii intre autoritati si radiodifuzori
Pe saitul http://www.cna.ro se gasesc mai multe informatii
Pana la sfasitul acestui an Radiocom va pune in functiune in mod experimental in Bucuresti un emitator (DVB-T)

#59
LR

LR

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 27.02.2002

size, on Oct 3 2005, 14:35, said:

CNA este pe cale sa acorde o retea nationala de TELEVIZIUNEA DIGITALA TERESTRA (DVB-T)

Eu zic ca asta este cea mai buna cale de a lupta impotriva monopolului detinut de CATV in marile orase si nu DTH-ul asa cum cred si sustin unii cu tarie. Un receptor DVB-T este cam la 30€ in Italia sau Spania, spre exemplu, deci costurile de implementare ar fi mult mai mici ;).

#60
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Numarul totusi mic de canale, transmise in standard DVB-T, poate fi o problema serioasa in competitia (daca va fi) cu operatorii de cablu
Nici eu nu sunt foarte documentat... dar inca n-am vazut o oferta cu 50-60 de canale transmise in digital, terestru

#61
a_d_y

a_d_y

    Hobby Telecom & Mass Media

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,393
  • Înscris: 05.09.2005
Am atasat aici ceva despre DBV-T

Attached Files



#62
size

size

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 26.09.2004
Daca vor fi trensmise digital programe precum antena 1 sau protv acest sistem are sanse reale sa patrunda mai ales in casele de la tara.Daca va fi numai tvr-urile atunci va ramane un simplu experiment .
Emitatorul digital din bucuresti este deja gata de emisie.
Mai ramane  de rezolvat problema frecventei; Canalul 54 apartine retelei 3 tv care prin lege revine  operatorilor privati.Radiocom incearca sa foloseasca abuziv acest canal in scopul retrasmisiei in format digital : TVR1 TVR2 ,TVR Cultural TVR international.

#63
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
De astazi 15 dec 2005 a inceput testarea emitatorului digital de pe canalul UIF 54 in Bucuresti.
CNA a hotarat ca si posturile private sa participe la pachetul respectiv, probabil contra unei taxe lunare.
Se va testa emisia DVB-T cu pachet de 4-6 programe: TVR1, TVR2, ProTV, Antena1 si apoi PrimaTV si RealitateaTV...
Momentan sunt configurate 6 canale, dar lipseste din pachet PrimaTV.
Receptia este foarte buna chiar cu un simplu fir pe post de antena desi am nivelul semnalului la limita... B)
O sa-mi instalez o antena de camera sa cresc nivelul semnalului si vad cum se comporta la imagini cu dinamica mai ridicata..

#64
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Si ceva despre receiver ?
Ce marca va fi, si cat va costa oare primul receiver comercializat de... ?

#65
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004

View PostActa non verba, on Dec 15 2005, 22:05, said:

De astazi 15 dec 2005 a inceput testarea emitatorului digital de pe canalul UIF 54 in Bucuresti.
CNA a hotarat ca si posturile private sa participe la pachetul respectiv, probabil contra unei taxe lunare.
Se va testa emisia DVB-T cu pachet de 4-6 programe: TVR1, TVR2, ProTV, Antena1 si apoi PrimaTV si RealitateaTV...
Momentan sunt configurate 6 canale, dar lipseste din pachet PrimaTV.
Receptia este foarte buna chiar cu un simplu fir pe post de antena desi am nivelul semnalului la limita... B)
O sa-mi instalez o antena de camera sa cresc nivelul semnalului si vad cum se comporta la imagini cu dinamica mai ridicata..
Super, deci inseamna ca cu o antena normala de TV cu care le vad acceptabil pe analogic se vor vedea lacrima. Sunt curios daca o sa apara si provideri de TV prin eter, adica sa-mi platesc doar canalele la care ma uit si sa nu am 30 de canale pe care doar le baleez ! Sunt curios ce receiver ai avut, de unde si cam la cati bani e jucaria ?!

#66
aztec

aztec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 830
  • Înscris: 23.10.2003
mi-am cumparat un tuner tv pt calc care are si receptie digitala, l-am instalat aseara, dar nu am avut timp prea mult de teste..decat le-am receptionat si atat.
marti sper sa incerc si daca bate la 100km de bucuresti in linie dreapta..

#67
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Am preluat de pe RDI postul lui @Satenicu (sefu' de la tehnic - B1TV)

''Da stimati telespectatori,in premiera romaneasca DVB-T-ul a aparut si pe meleagurile Dambovitene.
Serviciul este emis de catre Societatena Nationala de Radiocomunicatii prin emitatorul de la Piata Chibrit prin care se emit printre altele si:
TVR 1 - canal 34
TVR 2 - canal 51
National FM
Din pacate ca orice treaba romaneasca folosindu-se modulatia 16 QAM se inghesuie 6 canale TV in 8 MHz adica cam 2 Ms/s de caciula, sau 17 Mb/s per total cu un FEC de 3/4.
Canalele care functioneaza in acest moment sunt:
TVR 1
TVR 2
Antena 1
PRO TV
Realitatea
Prima Tv - inca nu - poate pe viitor.
Calitatea imaginii este excelenta pentru ochiul telespectatorului din mediul rural care nu a avut televizor color pana in momentul de fata, iar pentru cei care au un DM 7000 si urmaresc un Brumiere ii sfatuiesc sa nu!!,calitatea imaginii fiind cea a unui film de 2 ore inregistrat DivX pe un singur CD.
Dar sa nu fiu asa de carcotas, serviciul fiind in probe.
Am testat astazi receptia la 25 Km sud de emitator(adica pe partea cu atenuare,din cauza bulgarilor).
Nivel semnal - 70%
Calitate semnal - 100 %
Instalatie compusa din antena Yagi manufacturata cu un amplif de banda larga cu 3 tranzistoare 2N4957,adica pe intelesul tuturor nu mare scula de instalatie.
Din pacate la ora actuala singurul distiribuitor de receptoare DVB-T este firma Isar Electronix(adica eu)  
Primii posesori de receptoare DVB-T, membrii ai acestui forum sunt:
Fanta
007/Ro
MaciuPiciul
Hai noroc si la mai mare(e vorba de SR)
64 QAMNICUL
P.S.
la anul asteptam si canalul 59 pentru restul lumii''

#68
zuzarel

zuzarel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 04.09.2004

View Postaztec, on Dec 17 2005, 18:37, said:

mi-am cumparat un tuner tv pt calc care are si receptie digitala, l-am instalat aseara, dar nu am avut timp prea mult de teste..decat le-am receptionat si atat.
marti sper sa incerc si daca bate la 100km de bucuresti in linie dreapta..


de unde ai cumparat tuner tv cu receptie digitala ?? ce model si pret..pls... este DVB-T ???

View Postrz, on Dec 17 2005, 23:17, said:

Am preluat de pe RDI postul lui @Satenicu (sefu' de la tehnic - B1TV)

''Da stimati telespectatori,in premiera romaneasca DVB-T-ul a aparut si pe meleagurile Dambovitene.
Serviciul este emis de catre Societatena Nationala de Radiocomunicatii prin emitatorul de la Piata Chibrit prin care se emit printre altele si:
TVR 1 - canal 34
TVR 2 - canal 51
National FM
Din pacate ca orice treaba romaneasca folosindu-se modulatia 16 QAM se inghesuie 6 canale TV in 8 MHz adica cam 2 Ms/s de caciula, sau 17 Mb/s per total cu un FEC de 3/4.
Canalele care functioneaza in acest moment sunt:
TVR 1
TVR 2
Antena 1
PRO TV
Realitatea
Prima Tv - inca nu - poate pe viitor.
Calitatea imaginii este excelenta pentru ochiul telespectatorului din mediul rural care nu a avut televizor color pana in momentul de fata, iar pentru cei care au un DM 7000 si urmaresc un Brumiere ii sfatuiesc sa nu!!,calitatea imaginii fiind cea a unui film de 2 ore inregistrat DivX pe un singur CD.
Dar sa nu fiu asa de carcotas, serviciul fiind in probe.
Am testat astazi receptia la 25 Km sud de emitator(adica pe partea cu atenuare,din cauza bulgarilor).
Nivel semnal - 70%
Calitate semnal - 100 %
Instalatie compusa din antena Yagi manufacturata cu un amplif de banda larga cu 3 tranzistoare 2N4957,adica pe intelesul tuturor nu mare scula de instalatie.
Din pacate la ora actuala singurul distiribuitor de receptoare DVB-T este firma Isar Electronix(adica eu)  
Primii posesori de receptoare DVB-T, membrii ai acestui forum sunt:
Fanta
007/Ro
MaciuPiciul
Hai noroc si la mai mare(e vorba de SR)
64 QAMNICUL
P.S.
la anul asteptam si canalul 59 pentru restul lumii''


vreau si eu un receptor .

#69
kingblana

kingblana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,258
  • Înscris: 21.12.2003
E ieftin 100 RON . Se pare ca persoana care avea , nu mai are momentan .

Philips DTR 430
[ http://i3.ebayimg.com/01/i/05/93/a6/1c_1_b.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by kingblana, 18 December 2005 - 12:49.


#70
LR

LR

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 27.02.2002

View Postkingblana, on Dec 18 2005, 12:44, said:

E ieftin 100 RON . Se pare ca persoana care avea , nu mai are momentan .

Philips DTR 430
[ http://i3.ebayimg.com/01/i/05/93/a6/1c_1_b.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pai atat si tre' sa fie un receptor DVB-T ;). In Italia sau Franta costa cca. 25€ daca ai abonamentul TV achitat la zi (si acolo se plateste abo pt. Rai sau TF asa cum platim noi pt. TVR). Oricum se pare ca inceputul sfarsitului pt. dominatia CATV in marile orase se apropie, mai repede decat credeam noi initial, de sfarsit din cauza ca daca sa zicem in orasul X ar aparea prin DVB-T: TVR1, TVR2, Pro TV, Antena 1, Prima, B1 TV, National TV, Realitatea, TV Sport si Acasa TV pun pariu ca daca un receptor costa doar 100RON o companie de TV Cablu va pierde mai bine de 30% din abonatii pe care ii are acum. Daca insa o sa apara si mai multe canale asa cum se anticipeaza atunci  va fi si mai cool ;).

Edited by LR, 18 December 2005 - 13:44.


#71
size

size

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 26.09.2004
Se pot cumpara si mai ieftin de pe ebay.de

#72
mojook

mojook

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 28.03.2004
Serviciul este operational numai in Bucuresti?
Pe cind extinderea si in alte zone ale tarii?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate