Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
EURO 24 - Primul meci: Romania - ...

Bicicleta eliptica

Aer conditionat Vortex 9000/12000...

Curatare tigaie
 Alegere SPC sau parchet laminat -...

Sfat achizitie masina SH

Foloseste cineva radar?

Extreme cuponing este adevarata e...
 Cum de convine unora sa cumpere p...

Vanzatorul mașinii a plecat ...

RCA majorat in Bucuresti si Ilfov

OMV Petrom cumpara Renovatio
 Sens unic pe strada Matasari (Buc...

Bios vede dar nu afiseaza 32GB ra...

WWE - The Undertaker

Aș vrea sa merg la o cursa d...
 

De ce oamenii drepti si corecti au de suferit ?

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
117 replies to this topic

#73
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 03.02.2009

View Postlupini, on 07 noiembrie 2023 - 23:15, said:

Să ne amintim: când eram copii se spunea că Moş Crăciun. Credinţa în fiinţe supranaturale eu consider că ţine de copilărie.
Mos Gerila.

Da, dar cand dormi ai vise de om matur rational sau de copil instinctiv-emotional?
Dar cand nu esti atent, te comporti ca si cum e un D-zeu sau nu?
Eu o sa retin mereu cand o colega mai rece de fel a fost parasita de prietenul cu care se purta urat, si apoi s-a pocait si veselie mare ca l-a descoperit pe Iisus si i s-a schimbat viata complet. Ok, si ma cheama sa-i fac ceva la calculator. Prietena mea se asezase-n stanga ei, iar eu in dreapta si am vrut sa pun mana pe mouse sa incep treaba. Ea avea capul intors sa vb cu prietena mea dar instinctiv a simtit ca cineva se aproprie de prorprietatea ei si mi-a dat peste mana fara sa-si dea seama ca ea vorbea cu pasiune acolo. Cand i-am zis a zis ca nu si-a dat seama, ca ea practic mi-a dat mana la o parte si a tinut mana ei deasupra mousului ca sa-l protejeze ..instinctiv.

Ei, una e sa fii constient sa raspunzi la intrebare daca crezi sau nu in D-zeu, si alta e sa te gandesti la ale tale, si-ai sa vezi ca, comportamentul tau va arata daca crezi sau nu intr-un D-zeu.

Oamenii prea isi iau teapa din cauza ca religia a vrut sa puna monopol, incat cineva iubitor de D-ze de fel, dupa ce analizeaza biblia si rational si emotional ajunge la concluzia ca are probleme grave si.. si? Devine ateu? Asa zice el, ca monopolul asta il face sa creada ca nu mai exista alt D-zeu posibil. Dar eu am o vorba: D-zeu e prea important ca sa-l lasi pe incredere in niste smecheri care au alcatuit biblia.
Omul iubitor de D-zeu trebuie sa-l caute, si-n exterior si-n interiorul lui.Credinta evolueaza in viata omului.

#74
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,464
  • Înscris: 29.12.2006

View Postbursucelu_viesel, on 07 noiembrie 2023 - 23:41, said:

Mos Gerila.

Da, dar cand dormi ai vise de om matur rational sau de copil instinctiv-emotional?

Visăm toţi, şi...când ne trezim...constatăm că viaţa e reală, fără Moş Crăciun şi fără zei popeşti. Posted Image

Religia e o manifestare a dorinţelor ancestrale, pe care unii, la vârste mature, le iau ca fiind realităţi, ca un fel de refugiu pentru neîmplinirile lor.

Edited by lupini, 08 November 2023 - 00:18.


#75
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,915
  • Înscris: 06.03.2021
Sunt oameni de știință care acceptă un Creator (mulți), pentru că este cea mai bună explicație la toate datele pe care le avem în prezent... că sunt unii care îmbrățișează materialismul ateist, din considerente care țin mai mult de plăcerea lor personală și care nu vor să se supună unei Forțe Supreme și unor principii morale înalte, este libertatea lor de alegere, dar asta nu înseamnă că noi ăștialalți care alegem să trăim în supunere și recunoștință față de acea Forță (după puterile fiecăruia), suntem înapoiați sau ignoranți!
Tu nu cunoști nici măcar 1% (cu indulgență) din ceea ce cunosc acești oameni de știință și ar trebui să-ți pui mai multe întrebări legat de anumite aspecte științifice, nu să arunci cu noroi în ce nu înțelegi (așa ar proceda un tip inteligent)...

Edited by heartu, 08 November 2023 - 01:01.


#76
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,464
  • Înscris: 29.12.2006

View Postheartu, on 08 noiembrie 2023 - 01:00, said:

Tu nu cunoști nici măcar 1% (cu indulgență) din ceea ce cunosc acești oameni de știință și ar trebui să-ți pui mai multe întrebări legat de anumite aspecte științifice...

Aspectele ştiinţifice se fundamentează pe explicaţii raţionale, adică pe ce se cunoaşte până la un moment dat. Şi ce se cunoaşte până la acest moment dat vine din investigaţiile arheologice asupra mitologiilor antice. Posted Image

Pentru mine versetele dintr-o carte propuse de nişte popi cu dorinţe financiare, n-au absolut nicio putere. Am mai spus: Google ştie mult mai multe decât orice zeu antico-medieval impotent ! Posted Image

Edited by lupini, 08 November 2023 - 01:09.


#77
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,915
  • Înscris: 06.03.2021
Arheologia nu-ți dezvăluie nici măcar 1% din realitatea acelor vremuri... deci e loc de 99% pentru speculații!
Care se pare că-ți plac la nebunie... :)

#78
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 03.02.2009
Eu zic ca nu se ating domeniile stiintific si religia, sunt lumi complet diferite. Stiinta se ocupa cu realitatea obiectiva, impersonala. Credinta e cat se poate de subiectiva si personala, e "adevarul adevarat" sau cum zic preotii, adica adevarul subiectiv, cel care conteaza. Se intampla ceva la 2 insi, depinde mult cum interpreteaza ce s-a intamplat. Interpretarea-i mai importanta decat ce s-a intamplat.. e acel adevar adevarat pe care-l simti/percepi.

Altfel unde greseste religia e ca-si baga nasul in domeniul stiintific si evident ca se frige. Iar unde gresesc ateii din polemicile astea e ca nu iau in considerare decat perioada rationala/constienta si ignora restul.

Eu am fost aproape de moarte, cat de cat, acum multi ani, si-am vazut ce inseamna, caci as fi zis si eu ca lupini rational, etc. Uite ca n-am reusit. In primul rand ca-i firesc sa te gandesti ce urmeaza dupa moarte, si in mod ne-natural ateului ii i-e interzis sa-si imagineze ce urmeaza, caci imaginandu-si ceva, orice, creaza un continut, un ceva care n-ar fi trebuit sa existe (ca era vorba ca nu-i nimic dupa moarte). Eu am zis ca pacalesc imaginandu-mi ca atunci cand adorm, ca inchid ochii deci vad ..negru sau inchis, si  constiinta usor se reduce ca atunci cand adorm. Uite ca n-a vrut corpul/inconstientul sa se lase pacalit cu asta.

Nu m-am convertit repede in crestin sa-mi imaginez raiul langa Iisus, insa m-a luat o senzatie puternica ca asa cum mi s-a parut straniu sa devin constient intr-o oarecare familie/oras/tara/continent/timp, tot asa daca sunt constiinta as putea s-o iau de la capat intr-un alt corp. Nu ca o reincarnare..ca nu se pastreaza nimic, deci nu prostii din astea ca in viata dinainte am fost tamplar sau rege, etc. Nu, de la 0 luat. Adica ce se pasteaza e daca scrii o carte ceva sau faci un clip youtube si oamenii care urmeaza il vor vedea, atunci ai ocazia sa-ti raspandesti o parte din suflet.. sa fii nemuritor sa zicem. viata de dincolo. Deci ceva metaforic.

Insa corpul / inconstientul simte ca real ceea ce zic eu aici ca-i metaforic, sau ca n-are sens daca e sa-i iau logica la puricat. Asta a simtit corpul si asta a explicat mai multe din comportamentul inconstient pe care-l am. De-aia zic ca, comportamentul arata ce credinta ai, nu ca zici tu verbal ca nu crezi sau crezi.. asta-i ceva facil ca nu te doare gura sa zici. In situatiile limita, cand esti depasit si nu mai esti calm sa fii rational, acolo ai ocazia sa vezi ce credinta ai.

Si-o intrebare pt atei: de ce ti-ar pasa de planeta dupa ce mori? Eu zic ca daca raspunzi ca nu-ti pasa, atunci te apropii de a fi ateu cu adevarat, dar daca nu..ai sa te surprinzi ca nu prea esti ateu-rational. Ca explici comportamentul iubitor ca sa ti se intoarce inapoi iubirea.. ok, dar aici deja mori, deci nu ti se mai intoarce nimic.. Chiar si daca zici ca ai copiii, si de dragul lor iti pasa, caci inconstient poate te identifici cu copiii tai, dar constient iti dai seama ca nu-s decat niste fragmente de adn, ca poate seamna mai mult cu mama sau bunica, etc.si oricum ai da-o e alta fiinta, nu esti tu. Deci n-ai motiv sa-ti pese.

Eu am exemple de oameni care chiar nu le pasa..Ba cineva e nu doar "dupa mine potopul" ci "dupa mine vreau sa vina potopul, ca eu sa stau in rai sa mananc prajituri uitandu-ma si bucurandu-ma ca lumea se chinuie cu potopul pe Pamant".
Iubirea.. spune multe despre ce credinta ai.
A nu se confunda iubirea cu dragostea. Iubirea-i cand te pui in pielea cuiva se deci e altruista, iar dragostea nu-i decat ca vrei pe o persoana sa-ti fie partener, deci e egoista, ca nu vrei sa mearga la altul.. daca vezi o fata misto pe strada si cauti asa ceva, nu speri sa fie fericita intr-o relatie, speri sa fie intr-o relatie esuata nefericita sau sa nu fi gasit inca pe nimeni bun. Deci dragostea e materiala, e naturala, biologica..de-aia-i opusul iubirii ..care-i pur spirituala (platonica).

Edited by bursucelu_viesel, 08 November 2023 - 03:17.


#79
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postheartu, on 07 noiembrie 2023 - 23:41, said:

Vorbești prostii mai mari decât tine, Dumnezeul lui Avraam este diferit de toți zeii și idolii lumii antice... da' de unde să știi d'astea, de pe NatGeoWild sau Discovery?! Posted Image
Nu ai PROBA, stimabile. Lasa-l sa zica. Ce te doare?

#80
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,802
  • Înscris: 03.02.2009
Ma uitam si la ameicani ce se mai contrazic daca-i Iisus adevarul D-zeu investigand ca un detectiv daca a avut martori la inviere, daca si cine a vazut mormantul gol, daca-s surse credibile, etc.
Au fost atatea religii, si mai noi - vezi la ameicani, care au martori care au declarat de toate.. Nu poti sa te bazezi pe asta, ca asta inseamna ca tu nu intelegi mesajul si nu te intereseaza mesajul ci doar crezi pe cuvant si nu-ti trebuie decat sa stabilesti daca are autoritate sau nu persoana in care crezi.

Adica un text divin isi face reclama singur prin intelepciunea lui, isi dovedeste singur divinitatea. Daca tu scrii un text biblic in care zici doar ca cine crede in mine ajunge in rai si cine nu in iad, atunci esti descalificat din start, indiferent ca ai gasit diversi care au crezut sau nu in divinitatea ta (ca te-au vazut c-ai nviat). Ca si cum ai nu stii matematica deloc si intrebi pe cineva cat e 7x9 si ala-ti spune o tampenie si tu judeci "dar omul ala a terminat facultate! deci e bine ce spune".

Continutul trebuie sa vorbeasca de la sine sa-si dovedeasca valoarea, iar sursa de unde a provenit treebuie sa fie irelevanta.
Nu conteaza ca era gunoier cel care ti-a raspuns la intrebarea din matematica, tu nu tre sa crezi pe cuvant/pe autoritate, ca inseamna ca nu intelegi nimic.

#81
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,464
  • Înscris: 29.12.2006

View Postheartu, on 08 noiembrie 2023 - 01:44, said:

Arheologia nu-ți dezvăluie nici măcar 1% din realitatea acelor vremuri

Cum ai ajuns la acest procent ? Scrie în Biblie ? :)

#82
Alireza

Alireza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,018
  • Înscris: 11.09.2017
Poate că e scris și în Biblie, nu știu, dar cam așa spun și arheologii: "Parcak’s data predict that less than one percent of ancient Egypt has been discovered and excavated. According to Parcak, the technologies of the future (GIS, remote sensing, satellite imaging) are essential tools for mapping the past and saving ancient history before it is gone."   

Sarah Parcak, arheolog spațial și egiptolog.


sursa: https://education.na...e/sarah-parcak/

Edited by Alireza, 08 November 2023 - 21:36.


#83
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,464
  • Înscris: 29.12.2006

View PostAlireza, on 08 noiembrie 2023 - 21:34, said:

Poate că e scris și în Biblie, nu știu, dar cam așa spun și arheologii: "Parcak’s data predict that less than one percent of ancient Egypt has been discovered and excavated.

Tu ai îngroşat less than one percent, eu...predict.

Evident că mai e mult de descoperit. De pildă nu s-a descoperit nicio dovadă a trecerii lui Moise prin Sinai. Şi nici măcar a existenţei lui Moise.


În Mesopotamia s-a descoperit în 1849 Biblioteca lui Assurbanipal, care cuprindea aproximativ 20 000 de tăbliţe cu texte. Chiar dacă acel număr de tăbliţe ar reprezenta 0,001 % din descoperiri, din mesajele scrise pe ele s-a refăcut toată istoria Orientului Apropiat şi Mijlociu pe care o ştim în prezent.

Din acele tăbliţe ştim despre zeii sumerieni An, Enlil, Enki, ce au trimis potopul de ape peste Pământ deoarece oamenii nu-i lăsau să doarmă. Din acele tăbliţe ştim despre zeii Igigi care s-au revoltat împotriva zeilor supremi deoarece îi puneau la munci grele pe Terra, după care zeii au fost înlocuiţi cu oameni.

Din acele tăbliţe ştim despre zeiţa Inanna (devenită Eva la evrei) şi fratele ei, zeul Utu (devenit Adam la evrei), care au mers la pomul cunoaşterii păzit de zeul-şarpe Ninghişzida (devenit Satan la evrei), pentru a afla ce este sexualitatea; din acele tăbliţe cunoaştem textul numit "Poemul dreptului suferind", care prezintă pe un anume Tabu-utul-Bel, peste care vin tot felul de boli, personaj pe care evreii l-au transformat în Iov; din acele tăbliţe cunoaştem pe Utnapiştim, căruia zeul Enki i-a cerut să construiască o corabie mare ca să salveze animalele de la potop, devenit Noe la evrei...etc., etc., etc.

Edited by lupini, 08 November 2023 - 23:08.


#84
Alireza

Alireza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,018
  • Înscris: 11.09.2017

View Postlupini, on 08 noiembrie 2023 - 23:04, said:

Tu ai îngroşat less than one percent, eu...predict.
Este folosit "predict" pentru că niciun om de știință nu poate spune cu exactitate dacă arheologia a descoperit 0,7% sau 1,2%.

View Postlupini, on 08 noiembrie 2023 - 23:04, said:

În Mesopotamia s-a descoperit în 1849 Biblioteca lui Assurbanipal, care cuprindea aproximativ 20 000 de tăbliţe cu texte. Chiar dacă acel număr de tăbliţe ar reprezenta 0,001 % din descoperiri, din mesajele scrise pe ele s-a refăcut toată istoria Orientului Apropiat şi Mijlociu pe care o ştim în prezent.

Din acele tăbliţe ştim despre zeii sumerieni An, Enlil, Enki, ce au trimis potopul de ape peste Pământ deoarece oamenii nu-i lăsau să doarmă. Din acele tăbliţe ştim despre zeii Igigi care s-au revoltat împotriva zeilor supremi deoarece îi puneau la munci grele pe Terra, după care zeii au fost înlocuiţi cu oameni.

Din acele tăbliţe ştim despre zeiţa Inanna (devenită Eva la evrei) şi fratele ei, zeul Utu (devenit Adam la evrei), care au mers la pomul cunoaşterii păzit de zeul-şarpe Ninghişzida (devenit Satan la evrei), pentru a afla ce este sexualitatea; din acele tăbliţe cunoaştem textul numit "Poemul dreptului suferind", care prezintă pe un anume Tabu-utul-Bel, peste care vin tot felul de boli, personaj pe care evreii l-au transformat în Iov; din acele tăbliţe cunoaştem pe Utnapiştim, căruia zeul Enki i-a cerut să construiască o corabie mare ca să salveze animalele de la potop, devenit Noe la evrei...etc., etc., etc.

Nu știm.
Ceea ce prezinți tu este un sistem de credințe religioase care poate fi acceptat drept adevăr doar de oamenii creduli.

Tot ceea ce știm este faptul că nu avem informații suficiente.
Și nici măcar informațiile de pe tăblițe nu le putem considera, aprioric, adevărate.

#85
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,915
  • Înscris: 06.03.2021
Corect, mai ales că bucățica aia de informație trebuie pusă într-un puzzle mult mai mare...
De unde să știm dacă evreii au copiat de la canaaniți sau invers?
Iar lipsa dovezilor nu este o dovadă a lipsei... :)

#86
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,464
  • Înscris: 29.12.2006

View PostAlireza, on 09 noiembrie 2023 - 07:50, said:

Și nici măcar informațiile de pe tăblițe nu le putem considera, aprioric, adevărate.

Dar acel procent de aproximativ 1 %, poate fi considerat adevărat ? Posted Image


Testul răţoiului: "Dacă arată ca o raţă, înoată ca o raţă şi măcăne ca o raţă, atunci probabil e o raţă”. Posted Image

Dacă poveştile biblice din urmă cu 2500 de ani, seamănă cu cele de pe tăbliţele mesopotamiene din urmă cu circa 4500 de ani, asta ne arată cine după cine a copiat.




View PostAlireza, on 09 noiembrie 2023 - 07:50, said:

Ceea ce prezinți tu este un sistem de credințe religioase care poate fi acceptat drept adevăr doar de oamenii creduli.

Orice religie e acceptată doar de oamenii creduli.

Edited by lupini, 09 November 2023 - 12:47.


#87
Alireza

Alireza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,018
  • Înscris: 11.09.2017

View Postlupini, on 09 noiembrie 2023 - 12:47, said:

Dar acel procent de aproximativ 1 %, poate fi considerat adevărat ? Posted Image
Nu.

View Postlupini, on 09 noiembrie 2023 - 12:47, said:

Orice religie e acceptată doar de oamenii creduli.
În mod special cea cu Inana și fratele ei, Uțu.

#88
Marincos

Marincos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 03.01.2023
Eu cred că așa pare pe termen scurt, dar per total eu cred că sunt în avantaj oamenii drepți și corecți. Sigur că sunt și excepții de la Regulă.

#89
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostAlireza, on 09 noiembrie 2023 - 15:40, said:

Nu.


În mod special cea cu Inana și fratele ei, Uțu.
Era jmek aya, bueeee :lol:

#90
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,935
  • Înscris: 27.01.2016

View PostLordulCapdeMort, on 08 septembrie 2023 - 18:23, said:

De ce oamenii drepti si corecti au de suferit ?
De proști ce sunt!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate