Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Protejare sunca
Last Updated: Apr 19 2023 14:51, Started by
dtd234
, Dec 09 2022 23:40
·
0
#55
Posted 18 April 2023 - 14:13
Daca niste agramati o sa foloseasca 50 de ani de acum incolo termenul de "sunca" pentru "oua", o sa apara in dictionar si varianta asta.
Asa ca, grasimea aia cu sorici e slanina iar sunca e cu totul altceva. Faceti comparatie cu alte gastronomii, asa e si acolo. Chiar si in italiana ai lardo, iar lard in romana e slanina aia clasica. |
#56
Posted 19 April 2023 - 01:15
Faci comparații idioate și fără nicio legătură între ele, la fel ca Hiker.
Bikerul e obișnuit să se contrazică pe topicuri (întocmai ca aici https://forum.softpe...8#entry28797579 ), dar tu ? Alte exemple: http://www.papamond.ro/sunca-de-porc/ Aici scrie ambii termeni: https://www.universu...c-traditionala/ Până și o bucătăreasă cu renume folosește termenul "șuncă": https://pofta-buna.c...repara-slanina/ Din nou ambii termeni: https://atlasculinar...-si-boia-dulce/ |
#57
Posted 19 April 2023 - 12:53
Foarte la subiect opiniile de până acum, mai ales cele referitoare la diferențele dintre șuncă și slănină.
On: așa am preparat întotdeauna slănina. După fasonarea plăcilor de slănină, așezate într-un vailing pe un pat de sare grunjoasă, în straturi, cu șoriciul în jos. Între fiecare strat se pun câțiva pumni de sare grunjoasă. Deasupra se pun cărnurile care se doresc sărate, apoi totul se acoperă cu saramură concentrată. Peste ele se pune un dog de lemn sau o scândură curată și un bolovan, să nu plutească. Carnea se scoate la zvântat după 24 de ore, altfel se sărează prea tare. Slănina stă cam trei-patru luni în saramură, după care se scoate, se lasă o zi la zvântat, apoi se afumă. Eu afum la rece, cu fum de amestec de lemn de stejar, fag, măr și vișin, am amestec de rumeguș special pentru afumat. Focul se face într-un bidon la cam 3-4 metri de afumătoare, iar fumul merge printr-un canal, iar când ajunge la afumătoare este deja rece. Afumarea se face la fel, după preferințele fiecăruia, eu nu afum prea tare. După afumare, le las două zile în afumătoare, apoi le ambalez separat în hârtie de calc și o parte merg la frigider, o parte le așez în lada de grâu, unde stau sub capac, liniștite, cu ceva ventilație, până le vine rândul la mâncat sau împărțit pe la prieteni. Nu am avut niciodată probleme cu muște sau alte insecte. Edited by LouisCyphre, 19 April 2023 - 13:05. |
#58
Posted 19 April 2023 - 13:18
Pentru o viata sanatoasa am ajuns la concluzia ca nu e bine sa ma contrazic cu prostii.
Prostului degeaba ii explici ca e prost fiindca oricum nu te va intelege fiindca e prost. Daca te-ar intelege nu ar mai fi prost. Ma duc sa mananc niste mazare. Voi ii spuneti fasole, dar eu ii spun mazare chiar daca de fapt e fasole. nimeninuconteaza74, on 19 aprilie 2023 - 01:15, said:
Faci comparații idioate și fără nicio legătură între ele, la fel ca Hiker. Bikerul e obișnuit să se contrazică pe topicuri (întocmai ca aici https://forum.softpe...8#entry28797579 ), dar tu ? Definitia clara a "mielului" din RL care se transforma in zmeu cand se da pe net. Edited by DanyHiker, 19 April 2023 - 13:20. |
#59
Posted 19 April 2023 - 14:51
Tu nu te contrazici cu proștii, dar majoritatea posturilor tale conțin contraziceri cu alți useri.
Motivul: ești unul dintre ei, doar că mai mare decât aceștia. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users