Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 

Protejare sunca

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#55
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Daca niste agramati o sa foloseasca 50 de ani de acum incolo termenul de "sunca" pentru "oua", o sa apara in dictionar si varianta asta.

Asa ca, grasimea aia cu sorici e slanina iar sunca e cu totul altceva.

Faceti comparatie cu alte gastronomii, asa e si acolo. Chiar si in italiana ai lardo, iar lard in romana e slanina aia clasica.

#56
nimeninuconteaza74

nimeninuconteaza74

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 22.11.2022
Faci comparații idioate și fără nicio legătură între ele, la fel ca Hiker.
Bikerul e obișnuit să se contrazică pe topicuri (întocmai ca aici https://forum.softpe...8#entry28797579 ), dar tu ?

Alte exemple:

http://www.papamond.ro/sunca-de-porc/

Aici scrie ambii termeni: https://www.universu...c-traditionala/

Până și o bucătăreasă cu renume folosește termenul "șuncă": https://pofta-buna.c...repara-slanina/

Din nou ambii termeni: https://atlasculinar...-si-boia-dulce/

#57
LouisCyphre

LouisCyphre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,973
  • Înscris: 24.01.2012
Foarte la subiect opiniile de până acum, mai ales cele referitoare la diferențele dintre șuncă și slănină.
On: așa am preparat întotdeauna slănina.
După fasonarea plăcilor de slănină, așezate într-un vailing pe un pat de sare grunjoasă, în straturi, cu șoriciul în jos. Între fiecare strat se pun câțiva pumni de sare grunjoasă. Deasupra se pun cărnurile care se doresc sărate, apoi totul se acoperă cu saramură concentrată.
Peste ele se pune un dog de lemn sau o scândură curată și un bolovan, să nu plutească.
Carnea se scoate la zvântat după 24 de ore, altfel se sărează prea tare.
Slănina stă cam trei-patru luni în saramură, după care se scoate, se lasă o zi la zvântat, apoi se afumă.
Eu afum la rece, cu fum de amestec de lemn de stejar, fag, măr și vișin, am amestec de rumeguș special pentru afumat. Focul se face într-un bidon la cam 3-4 metri de afumătoare, iar fumul merge printr-un canal, iar când ajunge la afumătoare este deja rece.
Afumarea se face la fel, după preferințele fiecăruia, eu nu afum prea tare.
După afumare, le las două zile în afumătoare, apoi le ambalez separat în hârtie de calc și o parte merg la frigider, o parte le așez în lada de grâu, unde stau sub capac, liniștite, cu ceva ventilație, până le vine rândul la mâncat sau împărțit pe la prieteni.
Nu am avut niciodată probleme cu muște sau alte insecte.

Edited by LouisCyphre, 19 April 2023 - 13:05.


#58
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,289
  • Înscris: 06.07.2007
Pentru o viata sanatoasa am ajuns la concluzia ca nu e bine sa ma contrazic cu prostii.
Prostului degeaba ii explici ca e prost fiindca oricum nu te va intelege fiindca e prost. Daca te-ar intelege nu ar mai fi prost.
Ma duc sa mananc niste mazare. Voi ii spuneti fasole, dar eu ii spun mazare chiar daca de fapt e fasole.

View Postnimeninuconteaza74, on 19 aprilie 2023 - 01:15, said:

Faci comparații idioate și fără nicio legătură între ele, la fel ca Hiker.
Bikerul e obișnuit să se contrazică pe topicuri (întocmai ca aici https://forum.softpe...8#entry28797579 ), dar tu ?

Aia e o contrazicere doar pentru analfabetii functional care in loc de argumente prefera sa faca flame si sa poceasca nume.
Definitia clara a "mielului" din RL care se transforma in zmeu cand se da pe net.

Edited by DanyHiker, 19 April 2023 - 13:20.


#59
nimeninuconteaza74

nimeninuconteaza74

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 22.11.2022
Tu nu te contrazici cu proștii, dar majoritatea posturilor tale conțin contraziceri cu alți useri.
Motivul: ești unul dintre ei, doar că mai mare decât aceștia.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate