Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 

Protejare sunca

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#1
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
Care ar fi cele mai eficiente metode de a proteja suncile de musculite?

#2
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Sa le tii la rece sau/si sa le afumi.

Edited by Friskey, 09 December 2022 - 23:54.


#3
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,266
  • Înscris: 06.07.2007
Dusul zilnic.
Glumesc.
Sunca de pui, porc sau vita? De regula se congeleaza. N-am auzit pe nimeni sa afume asa ceva decat in cantitati mici...jambon. Prin zona mea se consuma neafumata daca vorbim de pulpa de porc. Daca e vorba de sunca de magazin(praga de ex), se consuma ca atare si se tine la frigider.

Edited by dan1980_25, 10 December 2022 - 00:06.


#4
nimeninuconteaza74

nimeninuconteaza74

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 22.11.2022
O mare confuzie pe care o fac românii de la oraș: șunca la care se referă inițiatorul e cea pe care orășenii o știu cu denumirea de slănină.
Șorici cu grăsime, care se afumă și se ține în căldări acoperite, iar înainte să fie preparată se fierbe în zeamă de varză.
Dacă nu o dorești afumată, o păstrezi în căldări cu straturi de sare grunjoasă și usturoi tăiat mărunt.

#5
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 03.02.2007
Ardelenii își țin slănina în afumătoare toată vara. Curăță puțin mâzga de deasupra și dă-i cu ceapă.

#6
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
Sunca de porc. Se zvanta cateva zile si apoi se afuma.
Dar exista riscul sa intre musca acolo unde se zvanta sau chiar in afumatoare

#7
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006
Unde ai vazut tu muste iarna? Asta e si motivul pentru care porcul se taie si prepara iarna.

#8
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,266
  • Înscris: 06.07.2007

 nimeninuconteaza74, on 10 decembrie 2022 - 07:10, said:

O mare confuzie pe care o fac românii de la oraș: șunca la care se referă inițiatorul e cea pe care orășenii o știu cu denumirea de slănină.
Șorici cu grăsime, care se afumă și se ține în căldări acoperite, iar înainte să fie preparată se fierbe în zeamă de varză.
Dacă nu o dorești afumată, o păstrezi în căldări cu straturi de sare grunjoasă și usturoi tăiat mărunt.
Pai daca la slanina ii zice sunca, la sunca cum ii spune? Parizer?


#9
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,700
  • Înscris: 23.04.2007

 dan1980_25, on 10 decembrie 2022 - 09:57, said:

la sunca cum ii spune?

Attached Files



#10
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,130
  • Înscris: 04.02.2011

 pufarin, on 10 decembrie 2022 - 09:37, said:

Unde ai vazut tu muste iarna? Asta e si motivul pentru care porcul se taie si prepara iarna.

Din păcate cu vremea asta tot mai caldă mai supraviețuiesc prin colțuri mai calde și cum dă un pic de caldură cum iasă la pradă.

Există niște pânze la Decathlon antițânțari sub care poți dormi. Sau poți face cutii din plasă. Toată treaba e să pui plasa la o distanță minimă de 5-10 cm de carne să nu poată musca să împroaște cu ouă.

 dan1980_25, on 10 decembrie 2022 - 00:00, said:

Sunca de pui, porc sau vita? De regula se congeleaza.

Congelarea e bună însă distruge din aromă. Dacă o carne afumată bine și saramurată o ții într-un mediu uscat și se face bocnă, poate ține și ani de zile. Sigur, nu toți au un astfel de loc.

 dan1980_25, on 10 decembrie 2022 - 09:57, said:

Pai daca la slanina ii zice sunca, la sunca cum ii spune? Parizer?

Îi spune jambon. Bine, denumirea de șuncă dată slăninei e specifică în speță olteniei, acolo absolut toți înțeleg prin șuncă slănină.

Edited by benis, 10 December 2022 - 10:31.


#11
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006

 benis, on 10 decembrie 2022 - 10:30, said:

Din păcate cu vremea asta tot mai caldă mai supraviețuiesc prin colțuri mai calde și cum dă un pic de caldură cum iasă la pradă.

...
Îi spune jambon. Bine, denumirea de șuncă dată slăninei e specifică în speță olteniei, acolo absolut toți înțeleg prin șuncă slănină.

Eu fac in fiecare an in perioada asta si nu am avut nici o problema cu mustele, stau in sudul bucurestiului.

#12
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016
Afumata, o tin in congelatoare.
Nu mi s-a intamplat sa isi piarda din aroma, sau de ce sa mint nu mi-am dat eu seama. Dar sincer mi se pare ca are acelasi gust.
Nu stiu mecanismul slaninei, dar se taie usor chiar si congelata, o poti manca in 5 minute.

#13
Ditian

Ditian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,167
  • Înscris: 04.07.2007
Invatati fratilor odata care e diferenta dintre SLANINA si SUNCA!!!

Attached Files

  • Attached File  3.png   2.06MB   61 downloads

Edited by Ditian, 10 December 2022 - 12:34.


#14
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
Agăți șunca în interiorul unei cuști cu zabrele (pentru câini), apoi învelești cușca în plasa anti-insecte.

#15
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Depinde ce produs vrei sa rezulte.Carnea afumata doar rezista numai daca e subtire,Exprimarea ta e foarte sumara.Defineste ce vrei sa fie.

#16
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,476
  • Înscris: 04.05.2006

 dan1980_25, on 10 decembrie 2022 - 09:57, said:


Pai daca la slanina ii zice sunca, la sunca cum ii spune? Parizer?
Prosciutto, d’ooh 😂

 Ditian, on 10 decembrie 2022 - 12:29, said:

Invatati fratilor odata care e diferenta dintre SLANINA si SUNCA!!!
Exista regionalisme despre care tu nu ai auzit probabil…și nici nu vei vedea sa se schimbe denumirile in zonele respective. E corect, nu e corect…who cares? 🤷

#17
yekun

yekun

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,426
  • Înscris: 13.10.2022
Pai tocmai de aia, inițiator, uita te la poza postată de @Ditian și spune la care te referi, stânga sau dreapta ?

Că nu se prepară la fel. Și nu se păstrează la fel....

#18
Ditian

Ditian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,167
  • Înscris: 04.07.2007

 richelieu, on 10 decembrie 2022 - 13:04, said:

Prosciutto, d’ooh ��


Exista regionalisme despre care tu nu ai auzit probabil…și nici nu vei vedea sa se schimbe denumirile in zonele respective. E corect, nu e corect…who cares? ��
Nu e vorba ca nu stiu dar e mult spus regionalism pt o astfel de situatie. Aici e vorba de o confuzie cu premeditare.
PS: Recunosc ca sunt mai ~patimas~ pe acest subiect. Orgoliul de ardelen! Posted Image

Edited by Ditian, 10 December 2022 - 13:39.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate