Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Protejare sunca
#1
Posted 09 December 2022 - 23:40
Care ar fi cele mai eficiente metode de a proteja suncile de musculite?
|
#2
Posted 09 December 2022 - 23:54
Sa le tii la rece sau/si sa le afumi.
Edited by Friskey, 09 December 2022 - 23:54. |
#3
Posted 10 December 2022 - 00:00
Dusul zilnic.
Glumesc. Sunca de pui, porc sau vita? De regula se congeleaza. N-am auzit pe nimeni sa afume asa ceva decat in cantitati mici...jambon. Prin zona mea se consuma neafumata daca vorbim de pulpa de porc. Daca e vorba de sunca de magazin(praga de ex), se consuma ca atare si se tine la frigider. Edited by dan1980_25, 10 December 2022 - 00:06. |
#4
Posted 10 December 2022 - 07:10
O mare confuzie pe care o fac românii de la oraș: șunca la care se referă inițiatorul e cea pe care orășenii o știu cu denumirea de slănină.
Șorici cu grăsime, care se afumă și se ține în căldări acoperite, iar înainte să fie preparată se fierbe în zeamă de varză. Dacă nu o dorești afumată, o păstrezi în căldări cu straturi de sare grunjoasă și usturoi tăiat mărunt. |
#5
Posted 10 December 2022 - 07:39
Ardelenii își țin slănina în afumătoare toată vara. Curăță puțin mâzga de deasupra și dă-i cu ceapă.
|
#6
Posted 10 December 2022 - 08:40
Sunca de porc. Se zvanta cateva zile si apoi se afuma.
Dar exista riscul sa intre musca acolo unde se zvanta sau chiar in afumatoare |
#7
Posted 10 December 2022 - 09:37
Unde ai vazut tu muste iarna? Asta e si motivul pentru care porcul se taie si prepara iarna.
|
#8
Posted 10 December 2022 - 09:57
nimeninuconteaza74, on 10 decembrie 2022 - 07:10, said:
O mare confuzie pe care o fac românii de la oraș: șunca la care se referă inițiatorul e cea pe care orășenii o știu cu denumirea de slănină. Șorici cu grăsime, care se afumă și se ține în căldări acoperite, iar înainte să fie preparată se fierbe în zeamă de varză. Dacă nu o dorești afumată, o păstrezi în căldări cu straturi de sare grunjoasă și usturoi tăiat mărunt. |
#9
Posted 10 December 2022 - 10:07
#10
Posted 10 December 2022 - 10:30
pufarin, on 10 decembrie 2022 - 09:37, said:
Unde ai vazut tu muste iarna? Asta e si motivul pentru care porcul se taie si prepara iarna. Din păcate cu vremea asta tot mai caldă mai supraviețuiesc prin colțuri mai calde și cum dă un pic de caldură cum iasă la pradă. Există niște pânze la Decathlon antițânțari sub care poți dormi. Sau poți face cutii din plasă. Toată treaba e să pui plasa la o distanță minimă de 5-10 cm de carne să nu poată musca să împroaște cu ouă. dan1980_25, on 10 decembrie 2022 - 00:00, said:
Sunca de pui, porc sau vita? De regula se congeleaza. Congelarea e bună însă distruge din aromă. Dacă o carne afumată bine și saramurată o ții într-un mediu uscat și se face bocnă, poate ține și ani de zile. Sigur, nu toți au un astfel de loc. dan1980_25, on 10 decembrie 2022 - 09:57, said:
Pai daca la slanina ii zice sunca, la sunca cum ii spune? Parizer? Îi spune jambon. Bine, denumirea de șuncă dată slăninei e specifică în speță olteniei, acolo absolut toți înțeleg prin șuncă slănină. Edited by benis, 10 December 2022 - 10:31. |
|
#11
Posted 10 December 2022 - 10:59
benis, on 10 decembrie 2022 - 10:30, said:
Din păcate cu vremea asta tot mai caldă mai supraviețuiesc prin colțuri mai calde și cum dă un pic de caldură cum iasă la pradă. ... Îi spune jambon. Bine, denumirea de șuncă dată slăninei e specifică în speță olteniei, acolo absolut toți înțeleg prin șuncă slănină. Eu fac in fiecare an in perioada asta si nu am avut nici o problema cu mustele, stau in sudul bucurestiului. |
#12
Posted 10 December 2022 - 11:20
Afumata, o tin in congelatoare.
Nu mi s-a intamplat sa isi piarda din aroma, sau de ce sa mint nu mi-am dat eu seama. Dar sincer mi se pare ca are acelasi gust. Nu stiu mecanismul slaninei, dar se taie usor chiar si congelata, o poti manca in 5 minute. |
#13
Posted 10 December 2022 - 12:29
Invatati fratilor odata care e diferenta dintre SLANINA si SUNCA!!!
Attached FilesEdited by Ditian, 10 December 2022 - 12:34. |
#14
Posted 10 December 2022 - 12:33
Agăți șunca în interiorul unei cuști cu zabrele (pentru câini), apoi învelești cușca în plasa anti-insecte.
|
#15
Posted 10 December 2022 - 12:38
Depinde ce produs vrei sa rezulte.Carnea afumata doar rezista numai daca e subtire,Exprimarea ta e foarte sumara.Defineste ce vrei sa fie.
|
|
#16
Posted 10 December 2022 - 13:04
dan1980_25, on 10 decembrie 2022 - 09:57, said: Pai daca la slanina ii zice sunca, la sunca cum ii spune? Parizer? Ditian, on 10 decembrie 2022 - 12:29, said:
Invatati fratilor odata care e diferenta dintre SLANINA si SUNCA!!! |
#17
Posted 10 December 2022 - 13:19
Pai tocmai de aia, inițiator, uita te la poza postată de @Ditian și spune la care te referi, stânga sau dreapta ?
Că nu se prepară la fel. Și nu se păstrează la fel.... |
#18
Posted 10 December 2022 - 13:37
richelieu, on 10 decembrie 2022 - 13:04, said:
Prosciutto, d’ooh �� Exista regionalisme despre care tu nu ai auzit probabil…și nici nu vei vedea sa se schimbe denumirile in zonele respective. E corect, nu e corect…who cares? �� PS: Recunosc ca sunt mai ~patimas~ pe acest subiect. Orgoliul de ardelen! Edited by Ditian, 10 December 2022 - 13:39. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users