Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Protejare sunca

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#19
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,294
  • Înscris: 06.07.2007

View Postrichelieu, on 10 decembrie 2022 - 13:04, said:


Prosciutto, d’ooh 😂

Dap. Prosciutto de Praga, prosciutto de curcan, adidasi Puma :)))

View PostDitian, on 10 decembrie 2022 - 13:37, said:


Nu e vorba ca nu stiu dar e mult spus regionalism pt o astfel de situatie. Aici e vorba de o confuzie cu premeditare.
PS: Recunosc ca sunt mai ~patimas~ pe acest subiect. Orgoliul de ardelen! Posted Image
As fi curios sa comand in Oltenia o omleta cu sunca si cascaval. Nu sunt sigur ce mi-ar aduce.
Sau pizza cu sunca.
Orcum, tampenii din astea gasesti si in Ardeal. Aveam colegi din zona Teiusului care la fasole ii spuneau mazare. Ciorba de mazare....era de fosole toata ziua.

Edited by dan1980_25, 10 December 2022 - 14:15.


#20
radonys

radonys

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 04.02.2013
La mine în Ardeal se zice borș în loc de mazăre, deci există variante :)

#21
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,294
  • Înscris: 06.07.2007
Si la bors cum ii zice?

Edited by dan1980_25, 10 December 2022 - 14:38.


#22
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006

View PostDitian, on 10 decembrie 2022 - 13:37, said:


Nu e vorba ca nu stiu dar e mult spus regionalism pt o astfel de situatie. Aici e vorba de o confuzie cu premeditare.
PS: Recunosc ca sunt mai ~patimas~ pe acest subiect. Orgoliul de ardelen! Posted Image
Am fost ferm convins ca ești ardelean 🙈. De-aia am și zis.
Ardelenii (me included) cred ca ei au pus ața la slănina 😂😂

In sud, șunca = slănina. Șunca, așa cum o știm noi, e jambon

View Postdan1980_25, on 10 decembrie 2022 - 14:35, said:

Si la bors cum ii zice?
Borș, așa cum e el cunoscut in sud și in Moldova, nu exista in Ardeal

Cel puțin nu in mod traditional

#23
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
https://www.decathlo...ne/_/R-p-333455

cam cate sunci incap in aceasta plasa?

#24
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,294
  • Înscris: 06.07.2007

View Postrichelieu, on 10 decembrie 2022 - 14:40, said:


Borș, așa cum e el cunoscut in sud și in Moldova, nu exista in Ardeal

Cel puțin nu in mod traditional
Deci n-ar fi o problema daca in loc de caise as spune canoli.

#25
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006
Ar fi, ca ardelenii au migrat mai degrabă in Germania 🙈😂😂

#26
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Mustele pe sunci depun doar ouale.Problema la sunci(jamboane)e ca se altereaza.Jambonul,jamon,prosciutto se sigileaza.

#27
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,714
  • Înscris: 23.04.2007

View PostDitian, on 10 decembrie 2022 - 13:37, said:

Orgoliul de ardelen!

View Postrichelieu, on 10 decembrie 2022 - 14:40, said:

Ardelenii (me included)
Pe la voi pe la Ardeal ... la slanină nu i se mai zice si clisă ?

View Postrichelieu, on 10 decembrie 2022 - 14:40, said:

cred ca ei au pus ața la slănina ����
Ceva dreptate au Posted Image
... da' cirligu' sigur l-au pus banatenii   Posted Image


View PostMelteanu, on 10 decembrie 2022 - 15:20, said:

Problema la sunci(jamboane)e ca se altereaza.
Tine-o 6 saptamini la sare ... pune-i niste usturoi pisat la os ... da-i cu boia  ... afum-o lent ... si se pastreaza la grinda in șpais numa' buna de mincat cind vine tuica noua si se coc paradaisele de toamna

Edited by adrian_r5, 11 December 2022 - 00:59.


#28
MariusEXxTREME

MariusEXxTREME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 723
  • Înscris: 15.07.2020
la frigider, temperatura constanta invelite in hartie.

#29
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,334
  • Înscris: 27.10.2007
cum sa-i spuneti bors, daca nu folositi bors la preparare..

View Postradonys, on 10 decembrie 2022 - 14:32, said:

La mine în Ardeal se zice borș în loc de mazăre, deci există variante Posted Image

Edited by strongsss, 11 December 2022 - 15:13.


#30
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,680
  • Înscris: 10.10.2011

View PostDitian, on 10 decembrie 2022 - 12:29, said:

Invatati fratilor odata care e diferenta dintre SLANINA si SUNCA!!!

deci diferenta e ca la slana soricul e jos si la sunca sus? hahaha

#31
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006

View Postadrian_r5, on 11 decembrie 2022 - 00:53, said:



Pe la voi pe la Ardeal ... la slanină nu i se mai zice si clisă ?
In unele zone, da. Eu sunt din Medias și in Sibiu so Brașov, influența fiind eminamente săsească, obiceiurile ai terminologia sunt mai apropiate de Banat. Cârlig included 🙈

#32
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,598
  • Înscris: 21.02.2006
In sud sfoara de canepa este sfanta.

#33
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,714
  • Înscris: 23.04.2007

View Postrichelieu, on 11 decembrie 2022 - 20:21, said:

influența fiind eminamente săsească, obiceiurile ai terminologia sunt mai apropiate de Banat. Cârlig included ��
Da' sint si unele diferente ... sașii pîrlesc porcu' iar șvabii il opăresc.

#34
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006
La noi depinde de posibilitățile tehnice ale fiecăruia. Majoritatea îl oparesc, smulg parul de pe el și pe urma îl parlesc cu paie și/sau parlitoare cu lemne.
Asta in mod traditional, nu mai știu acum ce și cum se face….sunt plecat de acolo de 30 de ani..

#35
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,294
  • Înscris: 06.07.2007
Am fost eu alaltaieri la un taiat de porc langa Medias. Iti spun eu cum se face: cu gaz :)))

#36
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Sunt niste grupuri create pe fb, cica producatori din diverse judete.Acolo sunt majoritatea scamatori ce vand si animale de pe la unguri carate cu camioane pina la ei si apoi vandute fraierilor.Lumea vrea sa fie prostita,vrea sa creada ca maninca ce trebuie,dar realitatea e alta.Apoi marea majoritate a taranilor bombardeaza culturile de cereale ca sa minimalizeze riscul de a pierde recolta.Intrebarea e-ce diferenta mai e intre porcul din magazin si cel de la acei tarani?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate