![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Vreau sa-mi cumpar un camion 7,5 tone pentru uz personal. Am nevoie de atestat si tahograf?
Last Updated: Sep 08 2022 15:39, Started by
Florin94321
, Sep 07 2022 16:34
·
0

Posted 07 September 2022 - 16:34

Doresc sa achizitionez un camion 7,5 tone DOAR pentru uz personal deci nu fac transporturi cu el pentru diverse persoane. Din cate am citit in legislatie exista pentru camioanele de 7,5 tone o exceptie in cazul "out of scope" adica fara scop de a transporta comercial insa vreau sa stiu de la cineva care ma poate lamuri mai bine daca e posibil practic sa circul cu el cu aceleasi acte care le folosesc la autoturism ( permis, asigurare, itp, rovineta)? Multumesc
|
Posted 07 September 2022 - 16:41

Dar ai și Categoria C pe permisul de conducere ?
Edited by wertyck, 07 September 2022 - 16:41. |
Posted 07 September 2022 - 16:46

Posted 07 September 2022 - 16:52

Ce-ti iei, Tatra 8x8 cu tractiune si suspensie independenta pe toate 8 rotile, sau Oshkosh 10x10 cu automata ?
|
Posted 07 September 2022 - 16:56

Posted 07 September 2022 - 17:03

Tare asta cu achizitia pentru uz personal. Precum ai cumpara un bloc ca locuinta. Colectionar?
Edited by __Dan__, 07 September 2022 - 17:05. |
Posted 07 September 2022 - 17:27

Posted 07 September 2022 - 17:49

taxele rămân aceleași.am vrut așa să-mi iau un autobuz dar impozitul era foarte mare plus asigurarea și taxa pe drum și pentru uzul personal nu merita efortul pentru câteva drumuri anuale ieșeam mai bine cu închiriatul
|
Posted 07 September 2022 - 18:11

Initiator, indiferent în ce scop vei folosi camionul,trebuie tahograf,card si permis corespunzător.
|
|
Posted 07 September 2022 - 18:38

Bullshit,nu I trebuie card si tahograf daca nubl foloseste in dcop commercial
|
Posted 07 September 2022 - 19:47

Salut.
Funcția ”OUT OF SCOPE” din tahograf se folosește atunci când vehiculul respectiv se află într-una din situațiile prevăzute ca excepții în Reg. C.E. 561/2006. Atenție însă! Există totuși recomandarea ca atunci când vehiculul este echipat cu aparat tahograf digital și șoferul deține o cartelă tahografică validă, acestea să fie folosite chiar și în modul OUT OF SCOPE. Cu alte cuvinte, dacă ești înregistrat în TachoNet cu card taho valabil, emis pe numele tău, legea recomandă folosirea cardului, indiferent dacă circului sub sau în afara dispozițiilor legii cu privire la timpii de conducere și odihnă. Din păcate, nu vei putea circula cu el doar cu acte de turism. Legea spune că orice vehicul destinat transportului de marfă, cu MTMA mai mare de 3,5t, trebuie obligatoriu echipat cu aparat tahograf. Ceea ce înseamnă că, pe lângă buletin, permis (cu categoria necesară), certificat înmatriculare (+talon revizii) și asigurarea RCA, vei mai avea nevoie și de metrologia aparatului tahograf la fiecare 2 ani (+autocolantul necesar). ATENȚIE DIN NOU!!! Îl înmatriculezi pe persoană fizică și dacă lucrezi deja ca șofer angajat va trebui să completezi, la sediul firmei unde ești angajat și înainte de a începe să conduci, un certificat de atestare a activității (celebra foaie de concediu, cum îi mai ziceau șoferii). Asta din cauză că ocupația ta principală este cea de șofer și la controlul în trafic întreprinderea de transport trebuie să facă dovada că nu faci transport comercial. Dacă nu ești angajat ca șofer, atunci liber ca peștii ce zburdă în codrii patriei. |
Posted 07 September 2022 - 20:16

Ovidon, on 07 septembrie 2022 - 18:11, said:
Initiator, indiferent în ce scop vei folosi camionul,trebuie tahograf,card si permis corespunzător. |
Posted 07 September 2022 - 20:27

sandu222, on 07 septembrie 2022 - 20:16, said:
As adauga si fisa medicala si psihologic [...] Fișa medicală (de tip Siguranța Circulației) se face în vederea obținerii Certificatului de Atestare Profesională pentru șoferi, manageri de transport, consilier de siguranță și/sau personal cu atribuții în Siguranța Circulației. Fișa medicală pentru conducători auto se face doar în vederea obținerii/prelungiri dreptului de a conduce. Iar examenul psihologic se face în ambele situații. Niciuna din ele nu se aplică situației de față. În plus... unde ai auzit tu să ți se ceară fișă medicală / examen psihologic, în trafic?!! |
Posted 07 September 2022 - 20:53

Nu-ti cere, doar la angajare iti cere. Sunt si firme care nu cer. Nu stiu de unde obligatia asta.
|
|
Posted 07 September 2022 - 20:54

Mi-am dat seama de o eroare în răspunsul meu inițial, dar nu mai pot edita.
cristian_puscasu, on 07 septembrie 2022 - 19:47, said:
[...] Asta din cauză că ocupația ta principală este cea de șofer și la controlul în trafic întreprinderea de transport trebuie să facă dovada că nu faci transport comercial. [...] Rog frumos un moderator să editeze, dacă se poate. (eventual să și șteargă răspunsul ăsta, va deveni irelevant). |
Posted 08 September 2022 - 08:00

Regulamentul 561/2006 CE
Articolul 3 Prezentul regulament nu se aplică transporturilor rutiere efectuate de: (h) vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale; Edited by stefan0011, 08 September 2022 - 08:04. |
Posted 08 September 2022 - 15:39

stefan0011, on 08 septembrie 2022 - 08:00, said:
Regulamentul 561/2006 CE Articolul 3 Prezentul regulament nu se aplică transporturilor rutiere efectuate de: (h) vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale; |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users