Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune

Cat costa un pui la rotisor?
 cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...

w11 nu mentine profil power proce...
 DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?

Dune: Prophecy (2024 _ ...)
 DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul

Instagram - sunt eu batran, sau...
 

Regulamentul intern?

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#37
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,488
  • Înscris: 01.12.2001
Dreptul de a fuma? Nu e drept. E viciu.
La fel și cu alcoolul.
Interzis.

Dar să obligi sa poarte un anumit articol (masca in acest caz) nu e normal in majoritatea locurilor de muncă.
In sala de operatie e obligatorie prin normele stabilite în spitale.
Dar sa porți obligatoriu masca in CC nu e normal.

#38
Comandorul

Comandorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 12.09.2021

View Postvestale, on 10 martie 2022 - 18:07, said:

Si daca l-ai obtinut prin concurs asta inseamna ca nu iti poti da demisia si pleca unde sunt conditiile vazute de tine ca fiind "corecte" ?
Undeva nu iti cere basca sau unde basca e neagra.
Dar revenind la topic, e vorba de sanatatea celorlalti, de aceea si avocatul consultat la trimis la plimbare pe initiator...

Eu am explicat mai multe chestii din discutia avuta cu avocatul dar postarea mi-a fost cenzurata... asta e, mi-am dat seama demult, forumul acesta e ok, multi oameni faini pe aici, e util pentru multe chestii tehnice, informatii etc. dar cand vine vorba de discutii mai controversate, topicuri mai aprinse, se inchid sau se cenzureaza... macar acum stiu cum stam sa nu-mi mai racesc gura de pomana alta data...

#39
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View PostComandorul, on 10 martie 2022 - 18:47, said:

Eu am explicat mai multe chestii din discutia avuta cu avocatul dar postarea mi-a fost cenzurata...  
Oare ai uitat ce ai scris? Nu ți-am șters nimic legat de subiectul topicului, am editat afirmații aiurea. Care sunau și mai rău venite din partea unui avocat.  

Altfel, pe baza legislației SSM purtarea măștii poate fi impusă la unele locuri de muncă. Am citit azi un articol în care se explică asta. Pun o parte din el, nu doar link, pentru că nu știu dacă poate fi citit fără abonament:  

Quote

Chiar dacă nu mai suntem sub incidența restricțiilor impuse la nivel general, în contextul stării de alertă (care a expirat pe 8 martie) angajatorul trebuie să fie în posesia / să întocmească un plan de prevenție și protecție care va fi revizuit ori de câte ori intervin modificări ale condițiilor de muncă, la apariția unor riscuri noi și în urma producerii unui eveniment.

În urma evaluării riscurilor pentru fiecare loc de muncă/post de lucru se stabilesc măsuri de prevenire și protecție, de natură tehnică, organizatorică, igienico-sanitară și de altă natură, necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor. Aceste dispoziții sunt prevăzute de art. 46 alin (1) și (2) din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 319/2006 (Legea SSM), nefiind legate de starea de alertă și/sau urgență, dar sunt obligatorii.

În același timp, categoriile de materiale igienico-sanitare, precum și locurile de muncă ce impun acordarea acestora se stabilesc prin contractul colectiv de muncă și/sau contractul individual de muncă și se acordă în mod obligatoriu gratuit de către angajator, potrivit art. 15 din Legea nr. 319/2006.
Astfel, în funcție de specificul activității desfășurate și de domeniul de activitate, angajatorul va stabili, pe baza planului de prevenție și protecție, măsurile necesare și echipamentul de protecție adecvat.

Suplimentar, conform dispozițiilor art. 242 lit. a) și 178 alin (2) din Codul muncii, în cuprinsul regulamentelor interne sunt prevăzute în mod obligatoriu reguli privind securitatea și sănătatea în muncă, iar salariații au obligația de a respecta măsurile de securitate și sănătate a muncii în unitate, potrivit art. 39 alin (2) lit. e).

Practic, măsurile necesare sunt luate de către angajator și prevăzute atât în planul de prevenție și protecție, cât și regulamentul intern, iar salariatul are obligația de a le respecta. În măsura în care salariatul consideră că dispozițiile regulamentului intern îi încalcă drepturile, poate sesiza angajatorul și, ulterior, chiar instanța competentă, potrivit art. 245 din Codul muncii.
https://www.avocatne...-de-muncă.html

#40
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,488
  • Înscris: 01.12.2001
Din linkul de mai sus.
Următoarea propoziție ce nu e in textul pus mai sus

Pot fi luate în considerare și recomandările autorităților, însă decizia angajatorului trebuie să fie în egală măsură legală, necesară și justificată

E f important.

Decizia sa fie legală, necesară și justificată.

Nu doar un moft al directorului sau șefului.


#41
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,301
  • Înscris: 24.11.2002
Da, l-am citit:

View PostComandorul, on 10 martie 2022 - 15:08, said:

În fine, nu mai intru în alte polemici, omul mi-a spus că în contextul actual nu am avea șanse prea mari...
Consultarea nu inseamna ca au drept de veto.
Iar dreptul de a iti imbolnavi colegii nu il poti ingradi, e trecut in Constituie?

#42
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View Postdorin_2k, on 10 martie 2022 - 19:07, said:

Următoarea propoziție ce nu e in textul pus mai sus
Nu am omis-o intenționat, am căutat argumentele legale. Am crezut că se înțelege că nu pot fi decizii pentru că așa vrea mușchiul șefilor. Din tot ce am pus se înțelege că trebuie să fie justificată și am scris și eu: pe baza legislației SSM purtarea măștii poate fi impusă la unele locuri de muncă.

Și mai e și asta:

Quote

În măsura în care salariatul consideră că dispozițiile regulamentului intern îi încalcă drepturile, poate sesiza angajatorul și, ulterior, chiar instanța competentă, potrivit art. 245 din Codul muncii.
Deci se vede și că se poate contesta.

Edited by althea, 10 March 2022 - 19:17.


#43
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,488
  • Înscris: 01.12.2001
Exact asta am susținut și eu. Nu poate șeful sa modifice RI cum vrea el. Mulți de aici au zis ca trebuie sa îmi dau demisia dacă nu îmi convine. Nu e adevărat. Se poate contesta.
Nu voi accepta niciodată masuri abuzive și aberante.
Am acum sub 1la mie rata de infectare. A fost și 20. Acum tinde la zero. Nu poate șeful sa ma oblige sa port masca. Am 3 doze și Covid făcut.
Miercuri, după 2 ani cu masca, îmi cautam masca în buzunar când sa întru la munca. Era deja un reflex. A fost "altfel" iar fără masca. Nu mai suport. Nici prostia nici umilința. Chiar am sesizat șefului sa scoată afisul cu masca obligatorie de pe poarta și uși.

#44
Comandorul

Comandorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 12.09.2021
althea, mai bine inchide topicul de tot daca tot imi stergi postarile Posted Image fain asa, ultima postare mi-a fost stearsa imediat... nu-i nimic, asa cum am mai spus nu mai deschid subiecte de genul acesta.

#45
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

View Postdorin_2k, on 10 martie 2022 - 19:25, said:

Exact asta am susținut și eu. Nu poate șeful sa modifice RI cum vrea el.  
Nu poate, trebuie să respecte niște pași:

Quote


În urma evaluării riscurilor pentru fiecare loc de muncă/post de lucru se stabilesc măsuri de prevenire și protecție, de natură tehnică, organizatorică, igienico-sanitară și de altă natură, necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor.

Deci întâi o evaluare, apoi un plan de prevenție. Asta durează și nu poți să scoți din pix pericole. Părerea mea e că cel puțin deocamdată nu poate fi impusă, legal, nicăieri unde nu era deja prevăzut că e obligatorie. Pașii necesari sunt de durată.

View PostComandorul, on 10 martie 2022 - 19:31, said:

althea, mai bine inchide topicul de tot daca tot imi stergi postarile Posted Image fain asa, ultima postare mi-a fost stearsa imediat... nu-i nimic, asa cum am mai spus nu mai deschid subiecte de genul acesta.
Măi, tu vrei o pauză. Așa-i că n-ai citit regulamentul niciodată? Nu se comentează moderarea pe topic și nu se postează mesaje paralele cu drumul în discuțiile de pe ariile profesionale. De-aia ți-am șters mesajul - era neregulamentar. Nu poți să scrii orice te taie capul, oriunde vrei, doar pentru că e forum și e liber la postat.
Citește regulamentul. E ultima oară când îți spun fără să folosesc și butoanele.

Edited by althea, 10 March 2022 - 19:52.


#46
V0rteX

V0rteX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 450
  • Înscris: 22.07.2006
Se poate impune masca prin RI mai ales pentru ca este vorba de sanatatea colectiva a fortei de munca, legea nu obliga dar autoritatile inca recomanda.

Edited by V0rteX, 10 March 2022 - 19:47.


#47
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,488
  • Înscris: 01.12.2001
Unde nu era prevăzută obligatorie masca in 2019, nu o poate introduce șeful acum din pix in RI.
Nu eu trebuie să îmi caut alt job in caz de pune șeful in RI masca obligatorie acum. El sa analizeze bine, să urmeze o procedura și să introducă doar ce e absolut necesar.


Dacă poți intra la cinema sau teatru fara masca și stai acolo 2 ore la juma de metru de alții nemișcat, de ce ar introduce in RI cineva masca obligatorie la munca acum?

#48
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postdorin_2k, on 10 martie 2022 - 19:47, said:

Dacă poți intra la cinema sau teatru fara masca și stai acolo 2 ore la juma de metru de alții nemișcat, de ce ar introduce in RI cineva masca obligatorie la munca acum?
Poate ca aia de la cinematograf vor clienti, iar cei de la companie nu vor sa aibe angajati in CM ?

Edited by pasilla, 10 March 2022 - 20:00.


#49
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Din grija pentru sanatatea colectivului. Cinematograful vrea banii clientilor, nu conteaza ce se intampla cu ei dupa aceea. Firma nu-si permite 10 oameni in carantina simultan.

#50
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,488
  • Înscris: 01.12.2001
Carantina nu mai e.

#51
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Serios? Si ce se intampla daca esti diagnosticat cu Covid? Scutire medicala? (pentru firma e tot aia)

#52
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,488
  • Înscris: 01.12.2001
Nu e carantina. Atât am de spus. Dacă nu înțelegi un text scris: e problema ta.

#53
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,301
  • Înscris: 24.11.2002
Atat timp cat COVID-ul te face inapt pentru munca si bolnav fiind nu poti lucra, angajatorul este obligat sa ia masuri sa evite imbolnavirea/raspandirea virusului la munca. De aceea se numesc norme de securitate si sanate in munca.

#54
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,820
  • Înscris: 12.01.2018

View Postdorin_2k, on 09 martie 2022 - 16:57, said:

Chirurgii poarta masca și mănuși că asta e procedura la ei.
și ăștialalți și-au schimbat procedura.nu-ți place lași pe altul în locul tău.vă strângeți mâinile și pa

View Postdorin_2k, on 10 martie 2022 - 22:35, said:

Nu e carantina. Atât am de spus. Dacă nu înțelegi un text scris: e problema ta.
dar e izolare

și carantina se referă la intrarea în țară de exemplu indiferent dacă ești bolnav sau nu.așa că nu da prea tare cu piatra

View Postdorin_2k, on 10 martie 2022 - 18:44, said:

normele stabilite în spitale.
aici sunt normele stabilite de firma respectivă

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate