Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Bitcoin

  • Please log in to reply
1093 replies to this topic

#631
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,704
  • Înscris: 22.11.2007
probabil scaderea este din cauza problemelor din Kazakhstan, acolo e a doua tara ca numar de mineri din lume. din ce inteleg presedintele printre altele a taiat accesul la internet :))

nu e problema, urca el la loc. multa lume nu realizeaza ca adevarata valoare nu este cat fac acum monedele tale. adevarata valoare este faptul ca le detii. peste ani inevitabil vei multumi ca nu ai vandut si ai decis sa le pastrezi.

Edited by bossake, 06 January 2022 - 00:13.


#632
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Câteodată este mai profitabil să nu faci nimic!
După experiențele din decembrie și cea de azi noapte, cred că strategia multora din investitorii mărunți s-a schimbat. Holdingul nu prea mai pare să fie o soluție și vor încasa profitul ori de se va ivi ocazia. Asta va încetini creșterile către noi ATH-uri.

#633
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,491
  • Înscris: 17.04.2006
$725M in #crypto liquidations in the last 24 hours.

https://twitter.com/...899204139401222

#634
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Exact si inca este rost de facut bani... se colecteaza la greu si, dupa cum se pare, se merge dupa modelul din vara adica 2 luni de asa zis ''bear market''.
Din nou s-au legat baietii de un eveniment negativ iar lumea chiar crede ca e bear market si se grabeste sa scoata (altii isi pierd rabdarea)... am spus si anul trecut ca se amana orice crestere daca apar evenimente negative pe parcurs.
Deocamdata este bine... deja a trecut o luna de asa zis ''bear market'' deci ar mai fi o luna maxim doua pana la un nou bull run - cred in continuare in varianta cu final de bull market pana in primavara 2022 asta inseamna ca poate fi un start oricand in ianuarie sau februarie 2022

Attached Files


Edited by rz, 06 January 2022 - 10:08.


#635
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,606
  • Înscris: 30.08.2017
725 milione din buzunarele unora care sperau să se îmbogățească peste noapte în buzunarele băieților deștepți.

Dacă stau bine să mă gândesc, chestiile astea fac bani frumoși și ușor. Îți dă Binance valorile la care se declanșează lichidări, tragi prețul jos, urmează o cascadă de poziții închise, prețul cade și mai jos => cumperi cu discount.

#636
danidnc

danidnc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 974
  • Înscris: 08.08.2005
A picat datorita minutei sedintei FED din decembrie, ieri s-a publicat si instant sell atat pe bursa cat si crypto.
Naratiunea cu inflatia si crypto hedge e un mare fas

#637
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Este o procedura de colectare care se repeta si ea odata cu fiecare ciclu cripto... de data asta au profitat din plin de sentimentul multora, acela ca de sarbatori se va da un start atat pe BTC cat si pe Altcoins.
Iata ca de data asta baietii destepti au schimbat strategia si au golit buzunarele multora (in special nou intratilor, care nu inteleg sistemul/manipularea pietei) folosindu-se tot de un eveniment negativ.
Predictia asta de mai jos ramane insa valabila... nu se intra intr-un bear market real pana cand BTC nu va face acel varf de final (marcat cu verde si mai sus de 150K)
Pararea mea

Attached Files


Edited by rz, 06 January 2022 - 11:17.


#638
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,453
  • Înscris: 28.09.2008

View Postdanidnc, on 05 ianuarie 2022 - 23:08, said:

Nimeni cu vreo previziune ca in 1 sapt raliu,ca facem si dregem? ianuarie era luna buna....s-a gatat cu comparatiile din trecut din pacate :(
Acum btc la 43.200 $ !!!!!
Vad ca s-au linistit specialistii in criptomonede si nu mai posteaza preziceri pe forum. Probabil din cauza ca a inceput scoala si au teme de facut.
Toate prezicerile de pe forum au valoare 0.
E ca si cum ai prezice ca maine va ninge si daca nu se intampla asta vei spune ca  din cauza unui front atmosferic venit din africa au fost 40 de grade.
Asa si cu prezicerile pe aici.

Daca tot insisti va aparea cineva pe forum cu o postare in care sa te minta frumos.


#639
papagalu_motzat

papagalu_motzat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 16.10.2021
Sunt analize , nu predictiiPosted Image
Predictii suna a prorocire , adica ceva sigur cum ar veni , asa ceva nu se poate.
In plus toate aspectele economice sunt intr o turbulenta nemaiintalnita si practic nepredictibila.
Adica nu stii ce se intampla cu pretul energiei , dar sa mai poti face predictii pe crypto.

#640
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Analizele trebuie să fie coroborate cu știrile. Chiar și chartul cu câțiva indicatori îți poate da indicii despre evoluția în perioada următoare. Mie mi-a mirosit a bearish nicidecum a bulish, am postat despre asta. Prin urmare am închis toate pozițiile și am așteptat. Când piața se liniștește și trendul devine clar trec din nou la achiziții, chiar dacă nu prind cele mai mici prețuri, liniștea și un profit sigur sunt mai importante.
Cât privește predicțiile, da, se pot face! Bitcoin la 100-150000$, Solana la 400$ sunt targhet-uri ce pot fi atinse. Când? Aici am avut mereu o problemă, nimic nu îți poate spune în cât timp Fibonacci are dreptate. Dar se vor atinge. Momentan ar fi bine să ne concentrăm atenția pe OB-uri (order block). Cine controlează piața nu are de gând să o lase să evolueze. Suntem într-o etapă Wickoff de acumulare. Iar acumularea se face la modul cel mai grosolan cu putință, nu m-ar mira să trântească bitcoinul și mai jos.
Pentru neexperimentați (ca mine) este mai bine să stea pasivi și să deseneze canale, să vadă dacă ar fi putut face bani din tranzacționarea în interiorul lor. Pentru cei care au experiență, prin trasarea corectă a canalelor și identificarea ob-urilor pot obține în continuare profit, mic ce-i drept. Pentru marea majoritate, cel mai bine, o perioadă, să își caute alte activități și să nu își mănânce nervii că iar le-a scăzut portofoliul. Eventual niște alerte de preț care, când se vor activa, să știe că piața s-a liniștit și pot vedea ce e de făcut în continuare.

Edited by TLGTLC, 06 January 2022 - 13:18.


#641
imnotsmith

imnotsmith

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,086
  • Înscris: 26.01.2009
BTC va fi 200k anul acesta 2022!
Răbdare.

Ho ho ho

#642
TudorMondialul

TudorMondialul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 543
  • Înscris: 15.10.2010
Eu am alerte cand btc si altele scad cu peste 15-20% si atunci cumpar masiv. Dar oricum dca. Pana acum a fost benefic. Am profitat si de ultimele ore si am cumparat.

#643
atreyyu

atreyyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 28.05.2008

View Postatreyyu, on 09 decembrie 2021 - 22:35, said:

Nimic de adaugat la strategia de swing trade, BTC e in continuare intr-o consolidare larga intre 30k-60k si momentan in cautarea confirmarii unui suport, cel mai apropiat fiind cel de 40k. Prin urmare nu exista nici o oportunitate in clipa asta pentru a initia vreun swing trade long.

In schimb in ce priveste strategia de investii pe termen lung, momentul este oportun pentru acumulare. Asa cum cand era peste 60k va recomandam sa vindeti din inventar, acum va recomand sa adaugati la inventar. Daca ati ascultat de sfatul meu si ati vandut cand v-am spus, acum ar trebui sa aveti si profit si cash disponibil pt investitii.
Intervalul 30k-50k e oportun pentru acumulat inventar. Propuneti-va o suma totala de investit pentru termen lung, din ea alocati lunar sau saptamanal o anumita parte. Puteti face asta cu sume fixe (la fiecare inceput de luna cumparati de x bani), sau puteti fi oarecum flexibili, cand pretul e mai mare alocati mai putin din fractia propusa, iar cand pretul e mai mic alocati mai mult din fractie.
Exemplu:
Va propuneti o investitie totala de 1000 $, stabiliti o fractie lunara de 100 $.
Daca pretul e la:
-50k, modificati fractia lunara la 50$
-45k, fractia la 70$
-40k, fractia 100$
-35$, fractia 150$
-30$, fractia 200$
Atentie sa nu va ia valul, ati atins suma totala alocata, va opriti. Schema de mai sus va ajuta sa va construiti un cost average ponderat catre preturile mai mici.
Daca trece asa un timp in care ati alocat la preturile de mai sus si pretul incepe sa urce si sa depaseasca 50k, puteti sa vindeti cate putin din inventar. La fel faceti-va un plan si o schema pentru unloading, diverse sume si praguri la care sa le vindeti.

BTC e intr-o consolidare de lunga durata, nu as face pronosticuri pentru ca nimeni nu are de unde sti cat va dura, dar sa zicem ca 6 luni-un an e un termen rezonabil pentru cat va continua stagnarea in consolidare.
Iata de ce investitiile long term se fac fractionat, nu folosind tot capitalul intr-o tranzactie. A mai trecut o luna, putem cumpara de a doua transa si rabdarea e rasplatita cu un pret mai mic.
Dupa cum scriam in planul de mai sus, putem fie cumpara de o suma lunara fixa, fie putem aloca o suma mai mare pentru ca pretul e mai atractiv. Indiferent cum facem, un lucru e clar: cu aceeasi cantitate de bani fiat putem cumpara mai mult BTC, iar strategia $ cost average (DCA) ne scoate cu un cost mediu mai mic.
Evolutia pretului BTC se incadreaza in analizele de pana acum. BTC e inca in valul 4 al unui ciclu EW atat timp cat se situeaza intre 30k-69k. Valul 4 e unul dintre cele mai lungi valuri si e cel mai dificil de facut swing trading pe durata sa pentru ca e plin de fake-outs, asa cum un mare fake out din acest val 4 este evolutia 22 iulie-10 noiembrie. Despre durata nu se pot face predictii, insa sunt anumite valori ale pretului care trebuie atinse pentru a spune ca s-a schimbat situatia. Astfel, ca sa vorbim de bear market, ar trebui sa vedem suporturi cheie pierdute, primul ar fi 30k, apoi 20k. Practic tot castigul acestui bull run (din primavara lui 2020 si pana in prezent) ar trebui invalidat ca sa putem vorbi cu adevarat de un bear market, adica ar trebui sa ne reintoarcem la 10k, lucru nu imposibil, dar foarte putin probabil. Astea ar fi valorile bearish, in ce priveste valorile bullish, ar trebui sa vedem o depasire decisiva (72-75k) a fostului ATH (69k) ca sa spunem ca am iesit din valul 4 si am reluat cresterea si sintem in valul 5. Pana atunci, atat timp cat oscilam 30-69k suntem intr-o plictisitoare si indelungata consolidare, tipica pentru un val 4.

De la jumatatea lui aprilie si pana in prezent suntem in acest val 4, consolidare, interesant cum atunci cand pretul se apropie de 60-70k lumea vorbeste doar despre 200k, iar atunci cand suntem la 30-50k lumea vorbeste numai despre bear market si faliment :)
In acest joc nu e loc pentru reactii emotive si speranta nu reprezinta o strategie de facut bani, cine vrea sa faca bani trebuie in primul rand sa isi stapaneasca impulsurile si in al doilea rand sa aiba rabdare.

Discutiile de mai sus sunt despre long term/investing. In ce priveste swing trades nu avem nici un set-up favorabil pentru initiat vreun trade.
Strategiile long term sunt de departe cele mai safe, ele va scutesc de toata aceasta agitatie si drama care sunt specifice evolutiilor pe termen scurt si mediu. Singurul impediment al strategiei long term este ca va trebuie multa rabdare si va tine mult timp blocati banii pentru ca aici vorbim de ani de zile (2-4 ani). Tot din acest motiv este foarte important sa stiti ce alegeti atunci cand investiti, BTC e cea mai safe cryptomoneda, insa ea insasi e foarte riscanta, asa ca nu mai pomenesc de altcoins.

#644
papagalu_motzat

papagalu_motzat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 16.10.2021

View Postgeorge_alexandru, on 06 ianuarie 2022 - 10:37, said:

725 milione din buzunarele unora care sperau să se îmbogățească peste noapte în buzunarele băieților deștepți.

Dacă stau bine să mă gândesc, chestiile astea fac bani frumoși și ușor. Îți dă Binance valorile la care se declanșează lichidări, tragi prețul jos, urmează o cascadă de poziții închise, prețul cade și mai jos => cumperi cu discount.
Am inteles cum cumpara unii cu discountPosted Image .Insa lipseste partea a doua , aia cu vanzarea cand creste pretu.
Dupa ce pretul a scazut , exista 2 variante .
1. creste
2. scade si mai mult.
Daca cumperi in continuare cand scade si mai mult , iar exista o varianta teoretica sa nu prinzi o crestere suficient de sustinuta ca sa poti sa scoti un profit rezonabil.
Personal am ceva indoieli ca pretul bitcoin e manipulat , sunt tranzactii de 40 de miliarde pe zi , cam greu sa sustii zi de zi sume din astea.

#645
belvue

belvue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 03.10.2015
Sunt curioasa daca ati putea spune sincer cam ce profit ati facut in 2021 din tranzactionarea cu BTC.

#646
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,453
  • Înscris: 28.09.2008

View Postbelvue, on 07 ianuarie 2022 - 10:54, said:

Sunt curioasa daca ati putea spune sincer cam ce profit ati facut in 2021 din tranzactionarea cu BTC.
E greu de calculat profitul in conditiile in care majoritatea dintre ei sunt in ceata cu privire la calcularea impozitului.


#647
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,214
  • Înscris: 28.05.2020

View Postimnotsmith, on 06 ianuarie 2022 - 13:53, said:

BTC va fi 200k anul acesta 2022!
Răbdare.
Rz zicea de acum 20 de luni ca trebuia sa fie 100.000 in 2020.
Acum cat este ?

#648
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,845
  • Înscris: 05.10.2007
Si voi l-ati crezut ? Daca ati fi facut putin research singuri, ati fi realizat ca era imposibil sa ajunga la suma aia pana la sfarsitul anului.
Va las si eu un grafic cu evolutia BTC.

Attached Files

  • Attached File  btc.jpg   18.5K   31 downloads


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate