Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

Bitcoin

  • Please log in to reply
1093 replies to this topic

#667
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

 papagalu_motzat, on 11 ianuarie 2022 - 15:00, said:

La banii astia ei pot sa manipuleze piata cum vor , cu conditia sa se stie bine intre ei si sa actioneze sincronizat.

Parca e cam greu totusi , 2100 sunt cam multi.
Păi tocmai, și atunci are sens să interpretezi graficul portofelelor cu peste 1000 BTC ca indicator al sentimentului grăsanilor despre starea pieței și ce urmează: au vândut mult pe vârful de la începutul lui 2021 și de-atunci stau cuminți și așteaptă ceva, probabil un crash mai serios, ca să-și treacă din nou mai multe portofele peste limita de 1000. Nu se vede nicio acumulare semnificativă de 8-10 luni încoace.

Doar pe corporate se vede o creștere lină și constantă, care ar putea fi mai mult despre intrarea precaută a unor entități care nu aveau BTC până acum și vor să-și înceapă expunerea ușurel, gândindu-se la potențialul pe termen foarte lung, nu la ciclul curent.

Edited by donjoe, 11 January 2022 - 17:10.


#668
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
De faaapt... cred că interpretez greşit, că e vorba totuşi de portofele foarte mari acolo: cel mai probabil nu sunt portofelele administrate automatizat de exchange-uri, ci alea personale folosite de baleni la depozitare pe termen lung. Ceea ce înseamnă că ieşirile mari din asemenea portofele e probabil să fie mutări de fonduri în exchange-uri pentru a pune ordine de vânzare, în aşteptarea unor creşteri care vor avea loc... nu se ştie, "după o vreme".

Se vede pe grafic că numărul de portofele cu 1000+ BTC scade vertiginos cu ceva timp înainte de realizarea celui mai bun preţ de vânzare al ciclului, şi creşte vizibil din nou abia când e clar atins fundul bear-market-ului, adică după ce s-a făcut acumularea (prin nu se ştie câte cumpărări pe exchange). Deci pe un asemenea grafic nu putem vedea nici acumularea, nici distribuţia, decât când abia e în pregătire din timp (distribuţia/vânzarea) sau când s-a terminat deja (acumularea).

În aceeaşi idee, o altă sursă de grafice din astea despre mişcări mari de fonduri cică arată că azi s-au scos o grămadă de BTC de pe exchange-uri, semnalând o "punere la păstrare", un sfârşit de perioadă de acumulare: https://cointelegrap...-september-2021
Păcat că nu putem vedea şi graficul cu portofelele de 1000+ actualizat la zi, trebuie cont plătit pe Glassnode. Acolo era interesant dacă a fost vreo creştere.

Edited by donjoe, 13 January 2022 - 01:25.


#669
papagalu_motzat

papagalu_motzat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 16.10.2021
Au cam intrat la cumparare , de o saptamana Bitcoin merge in sus.Deci la peste 40k avem cerere destul de buna.
In timpu asta mai sunt monede care performeaza bine.
Cu Elrond nu stim ce se intampla , pare decuplat de piata si 200 de dolari pret pare ca e o baltire  acolo , ba se duce putin peste , ba intra putin sub.

Edited by papagalu_motzat, 16 January 2022 - 08:37.


#670
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Dacă nu se vrea sa trântit cu orice preț, bitcoin consolidează într-o formațiune bulish. Nu am luat în considerare patterns-urile când am afirmat asta ci faptul că și-a făcut un suport solid. Ne putem aștepta la o străpungere falsă a suportului, la un bearish trap dar volumul mic de tranzacționare mă face să cred că piața mai degrabă așteaptă o confirmare bulish decât una bearish. Să vedem cum se desfășoară săptămâna viitoare.

#671
danyd83

danyd83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,050
  • Înscris: 04.11.2013
38K acuma...oare cat o sa mai scada?

#672
danidnc

danidnc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 974
  • Înscris: 08.08.2005
Nu stim, dar unde sunt pompacii, ca de sapt viit, daca nu de cealalta, facem si dregem
Sunt in piata, in pierdere, nu vand, cred in domeniu, dar e cam bearmarket vrem nu vrem sa recunoastem

#673
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Încă o dată partea fundamentală bate partea tehnică. Ce se întâmplă acum cu bitcoin ține de problemele la nivel mondial: Rusia-Ucraina, prăbușirea burselor din Asia, căderea SP500,creșterea prețurilor la alimente și combustibili, etc.

#674
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,470
  • Înscris: 17.04.2006
Dar de ce sunteti necajiti?
Mie imi place la nebunie graficul crypto!

#675
atreyyu

atreyyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 28.05.2008

 atreyyu, on 09 decembrie 2021 - 22:35, said:

Nimic de adaugat la strategia de swing trade, BTC e in continuare intr-o consolidare larga intre 30k-60k si momentan in cautarea confirmarii unui suport, cel mai apropiat fiind cel de 40k. Prin urmare nu exista nici o oportunitate in clipa asta pentru a initia vreun swing trade long.

In schimb in ce priveste strategia de investii pe termen lung, momentul este oportun pentru acumulare. Asa cum cand era peste 60k va recomandam sa vindeti din inventar, acum va recomand sa adaugati la inventar. Daca ati ascultat de sfatul meu si ati vandut cand v-am spus, acum ar trebui sa aveti si profit si cash disponibil pt investitii.
Intervalul 30k-50k e oportun pentru acumulat inventar. Propuneti-va o suma totala de investit pentru termen lung, din ea alocati lunar sau saptamanal o anumita parte. Puteti face asta cu sume fixe (la fiecare inceput de luna cumparati de x bani), sau puteti fi oarecum flexibili, cand pretul e mai mare alocati mai putin din fractia propusa, iar cand pretul e mai mic alocati mai mult din fractie.
Exemplu:
Va propuneti o investitie totala de 1000 $, stabiliti o fractie lunara de 100 $.
Daca pretul e la:
-50k, modificati fractia lunara la 50$
-45k, fractia la 70$
-40k, fractia 100$
-35$, fractia 150$
-30$, fractia 200$
Atentie sa nu va ia valul, ati atins suma totala alocata, va opriti. Schema de mai sus va ajuta sa va construiti un cost average ponderat catre preturile mai mici.
Daca trece asa un timp in care ati alocat la preturile de mai sus si pretul incepe sa urce si sa depaseasca 50k, puteti sa vindeti cate putin din inventar. La fel faceti-va un plan si o schema pentru unloading, diverse sume si praguri la care sa le vindeti.

BTC e intr-o consolidare de lunga durata, nu as face pronosticuri pentru ca nimeni nu are de unde sti cat va dura, dar sa zicem ca 6 luni-un an e un termen rezonabil pentru cat va continua stagnarea in consolidare.

Au mai trecut 2 saptamani de la ultima analiza si planul enuntat din 9 decembrie ramane neschimbat. Spuneam de acumularea fractionata a inventarului, esalonat la intervale de timp. De obicei astfel de acumulari se fac de 1-2 ori pe luna. Practic, acum ar putea fi momentul unei noi acumulari.
Observati cat de important este sa nu va incarcati cu prea mult prea devreme. O acumulare excesiva din impuls ne poate aduce in situatia neconfortabila de a detine un inventar la un pret de achizitie prea mare.
Daca in schimb ne-am respectat planul, pana la ora actuala avem un pret mediu de cumparare in jur de 42k, desi am inceput acumularea undeva pe la 49k !!! Mai mult, nu numai ca nu suntem departe de pretul actual de tranzactionare, dar ar trebui sa ne fi ramas cam 70-80% din cash disponibil pentru viitoare acumulari.
Avand in vedere planurile de combatere a inflatiei care includ cresterea ratelor dobanzilor, terenul nu se arata proprice cresterii burselor (inclusiv a celor de crypto) pentru urmatoarele 6-12 luni.
Asta inseamna ca patrundem tot mai adanc in teritoriul favorabil investitiilor si cred eu sunt sanse mari sa vedem preturi si mai mici in viitoarele luni.

Investitiile pe termen lung si strategia dollar cost average sunt de departe cele mai safe optiuni. Singurul dezavantaj este durata de asteptare, pentru astfel de planuri trebuie sa aveti in vedere un timeframe de 2-4 ani ca sa scoateti profit.

Edited by atreyyu, 21 January 2022 - 10:19.


#676
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,504
  • Înscris: 30.08.2017
Suportul de la 40k a cazut destul de usor azi, cred ca vom ajunge destul de repede la 30k

#677
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
@atreyyu tehnic ai dreptate dar acum bitcoin a scăzut din cauze ce țin de partea fundamentală (am enumerat mai sus câteva). Eu socotesc că nu ar trebui luată nici o decizie de investiție până nu știm o direcție a situației socio-politico-economice. Pentru că în acest moment investițiile sunt ca un joc de noroc, fie se pot prăbuși până la valori ridicole, fie vor fi un pariu câștigat. Ori, în trading, trebuie scos cât mai mult norocul din ecuație!

#678
logo_xxl

logo_xxl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 24.06.2005
Te incurci in termeni, si tot repeti, vad. Fundamental, nu s-a schimbat nimic la bitcoin. Factorii externi, "climatul", nu tin de esenta bitcoinului.
DCA ramane cea mai buna strategie. Insa de cele mai multe ori, logica paralizeaza in fata fricii.
Daca suportul la 38k cade, avem free-fall pana la 30k. Parerea mea.

Edited by logo_xxl, 21 January 2022 - 11:31.


#679
atreyyu

atreyyu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 28.05.2008

 TLGTLC, on 21 ianuarie 2022 - 10:33, said:

@atreyyu tehnic ai dreptate dar acum bitcoin a scăzut din cauze ce țin de partea fundamentală (am enumerat mai sus câteva). Eu socotesc că nu ar trebui luată nici o decizie de investiție până nu știm o direcție a situației socio-politico-economice. Pentru că în acest moment investițiile sunt ca un joc de noroc, fie se pot prăbuși până la valori ridicole, fie vor fi un pariu câștigat. Ori, în trading, trebuie scos cât mai mult norocul din ecuație!
Stiu ca poate parea ciudat, dar nu motivele ne intereseaza.
La investitii te intereseaza alegerea unui asset care are trendul long term crescator. Deocamdata BTC se incadreaza: trendul de la inventarea sa (2008) si pana in prezent e nealterat, bullish (corectiile au fost intotdeauna mai mici decat cresterile).

Investitiile presupun acumulare esalonata pe o durata mare timp (cam asta e singurul considerent), in ideea de a vinde dupa un timp si mai mare. De cumparat o poti face oricand, chiar si la ATH, desi in mod cert nu este ideal sa o faci.
Eu consider ca e ok de inceput acumularea cand pretul incepe sa fie sub 75% din ATH, de aici planul care incepe cu 50k (e 75% din 69k).
Preturile assetului vor oscila in sus si in jos, in zone mai oportune si mai putin oportune pentru acumulare si intotdeauna vor fi motive care vor determina acest lucru (situatia economica, geopolitica, etc.), ele nu ne intereseaza.
Un astfel de plan de acumulare esalonata te pozitioneaza foarte bine in orice situatie:
1.daca pretul continua sa scada, mai ai capital sa continui sa cumperi (inca mai avem 80% capital disponibil !). Daca BTC pica la 30k, sau chiar pierde si 20k si eventual face si un flash crash la 10k anul asta, vom avea ocazia sa "ciupim" si la acel pret de discount pt ca ne respectam planul: nu aruncam tot capitalul intr-o tranzactie, ci esalonat pe un an intreg.
2.daca pretul face un bottom in curand, avem deja ceva cumparat la ceea ce a fost cel mai bun pret.

Nu ai de unde sa stii niciodata daca esti in situatia 1 sau 2, insa planul te ajuta in ambele situatii. El nu e menit sa iti maximizeze profitul, ci ca sa te tina safe in majoritatea situatiilor.
In momentul in care toata lumea stie directia, e deja tarziu ca sa iei decizii. Oportunitatile cele mai mari nu sunt evidente, ci sunt exact atunci cand cei mai multi nu le vad.

#680
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,888
  • Înscris: 21.04.2011

 TLGTLC, on 21 ianuarie 2022 - 10:33, said:

@atreyyu tehnic ai dreptate dar acum bitcoin a scăzut din cauze ce țin de partea fundamentală (am enumerat mai sus câteva). Eu socotesc că nu ar trebui luată nici o decizie de investiție până nu știm o direcție a situației socio-politico-economice. Pentru că în acest moment investițiile sunt ca un joc de noroc, fie se pot prăbuși până la valori ridicole, fie vor fi un pariu câștigat. Ori, în trading, trebuie scos cât mai mult norocul din ecuație!
Tu la ce fel de investiții faci referire, pe ce perioada de timp?

#681
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Eu am lichidat mare parte din investiții când am sesizat că e cam nesigură treaba și restul azi dimineață. Am și spus într-o postare că voi reîncepe să investesc când bitcoin va transforma rezistența în suport. Numai că treburile s-au schimbat și voi reveni la achiziții când apele se vor limpezi.
Pentru viitor mă voi concentra pe day trading și swing trading pe principiul hit&run (cumpăr și vând în punctele cheie). Nu mai cred în holding, sunt 12000 monede lansate și alte câteva mii pe drum, va fi greu să identifici care monede vor avea o viață mai lungă de trei ani darămite monedele care vor aduce un profit rezonabil peste trei ani.

#682
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,888
  • Înscris: 21.04.2011
Cu mult pe minus ai vandut?

#683
off3nc3

off3nc3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 01.07.2008

 TLGTLC, on 22 ianuarie 2022 - 01:51, said:

Eu am lichidat mare parte din investiții când am sesizat că e cam nesigură treaba și restul azi dimineață. Am și spus într-o postare că voi reîncepe să investesc când bitcoin va transforma rezistența în suport. Numai că treburile s-au schimbat și voi reveni la achiziții când apele se vor limpezi.
Pentru viitor mă voi concentra pe day trading și swing trading pe principiul hit&run (cumpăr și vând în punctele cheie). Nu mai cred în holding, sunt 12000 monede lansate și alte câteva mii pe drum, va fi greu să identifici care monede vor avea o viață mai lungă de trei ani darămite monedele care vor aduce un profit rezonabil peste trei ani.

Asta este cea mai buna strategie , de ce sa iti blochezi banii in ceva cand poti face day trading , scalping ? Dar nu este pentru muritorii de rand deoarece lumea nu poate sa inteleaga nici macar un grafic daramite sa faca swing-uri si short-uri sau long-uri s.a.m.d in orice caz in ziua de azi nu este bine sa iti blochezi veniturile in absolut nimic , de crypto nu mai are rost sa vb.

#684
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,888
  • Înscris: 21.04.2011
Nu e ok sa ai aceeasi strategie pentru toate economiile. Nu e ok sa nu ai nimic cash (bani fizici), nu e ok sa nu ai nimic in contul bancar, nu e ok sa nu ai nici o investitie pe termen lung si putin riscanta... Dupa ce sunt astea acoperite, se poate trece la pasul urmator, in cazul nostru crypto. Aici la fel. Nu exista trader adevarat care sa nu aiba si ceva pe hold.

"orice caz in ziua de azi nu este bine sa iti blochezi veniturile in absolut nimic , de crypto nu mai are rost sa vb."

Poti detalia un pic, te rog? De ce nu e ok asta "in ziua de azi"?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate