Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier
 Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...
 Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente
 Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute
 

TURCIA - Doar o vorba sa mai spun - Cazare, taxe, preturi, alternative ...etc

- - - - -
  • Please log in to reply
823 replies to this topic

#199
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,600
  • Înscris: 13.06.2005
Eu am alimentat cu 7.35 pt că opream doar la stații mari (terasa, market, etc) dar pe traseu stațiile mici aveau cam 6.6x
Cartela Turkcell cu 200 pt 15 GB...
Asta acum o săptămână...

#200
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007

View Postleonktp, on 23 iulie 2021 - 13:58, said:

motorina 8ytl litrul, cartelă turkcell cu 20gb 250 ytl, mi-a luat cineva acum dintr-un mall în Istanbul. au luat-o razna preturile.
Cât despre cartela de net, ăștia spun 169 TL pentru 20 Gb: https://www.turkcell...r-your-vacation

Edited by callatis06, 23 July 2021 - 16:43.


#201
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,692
  • Înscris: 17.01.2008
Daca este 169try fara sim, atunci este 200try cu sim

#202
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 10.09.2007
Noi in Istanbul cu chiu cu vai am gasit la 200 TL la Turkcell cu 20 GB si o folosesc inclusiv aici la Hotel (caci ne-au cerut suplimentar pentru internet inca 10 euro si nici nu merge, decat in camera sau in cateva locuri!!!) pentru navigatie sau altele sunt suficienti 20 GB (inclusiv google maps pe drum sau waze - inca mai avem 13 gb parca), dar cereau multi 250 chiar si 300 la Vodafone si doar varianta cu 20 Gb era, nu cu 10 GB sau 30 GB, 20 GB. Deci ca pret de referinta cam astea sunt, era bine daca era 170 TL dar ganditi si voi in preturi romanesti si o sa vedeti ca nu inseamna chiar asa mult. Pentru noi 100 lei si-au scos banii cu varf si indesat, am folosit 2 internetul (si l-am folosit, am rupt whatsappul, mailul pt munca si facebookul ocazional desi ma plictiseste teribil acum noul razboi Clotilde ceilalti - in Turcia nu am vazut gram de gunoi pe jos pe strada, doar la noi, evul mediu direct ca nici nu vorbim de o tara occidentala, noi nici ca astia nu suntem la infrastructura, educatie, nimic, 0 barat, asta este adevarul din pacate Posted Image ).

Cat priveste motorina pe langa Istanbul era 7.25, pe aici Side/Antalya si Cappadochia era cam 7.35-7.40, eu am crezut ca s-a mai marit pretul, oricum este parfum. Am alimentat o singura data la una no name de 50TL cat sa nu ramanem fara, dar personal o sa alimentez doar Shell si ailalta cu rosu "euro diesel" ca avem si masina putin mai pretentioasa, nu vreau sa ma zgarcesc la 1 leu sa dau de 100 ori mai mult la injectoare sau pompa de injectie si asa nu sunt convins 100% nici de euro dieselul lor (a mea este euro 6)  Posted Image) Dar confirm si eu preturile...

View PostPovestitorul, on 23 iulie 2021 - 09:06, said:

@Al3xandrus
Ai facut alegerea perfecta, Nashira e in prima linie....pe plaja si camere cu vedere la mare, servici bune, etc. nu mai vorbesc de pret e foarte (ridicol de) mic pentru sfarsitul lui iulie, e pret de decembrie. Conosc bine zona aceea (noi am ales Otium). Cam departe de centru (Side) dar ai autobuze foarte multe in zona.

Referitor la cazare... daca aveti un buget mai mic (la noi poate a fost putin si zgarcenie, incercand sa facem cat mai multe si sa ne incadram in anumite sume, caci mai vrem sa plecam daca nu ne omoara valul 4 pe anul asta...) si aveti si kinderi, da, poate atunci sa il recomand (si sa platiti tot in rangeul asta 800-1000euro. Vedeti ca nu era chiar un hidden gems, era si directbooking (nu e pe booking listat - oare de ce?  cred ca avea 5 nota :D) iar noi l-am luat printr-un prieten cu o agentie adica i-am zis scorul si am mers cu el, deci nu am facut cine stie ce inginerie financiara ca sa il luam la 800 euro (si l-am luat la sf de iunie parca, deci nu cu 3-6 luni inainte).

Ahh si daca veneti aici, e must sa ii suportati pe rusi, eu nu prea ii inghit din principiu (mai degraba arabi/tigarni doar am o gramada de cunostinte/prieteni) asa ca poate sunt si mai hater din cauza asta, dar sunt multe kkturi (a se citi nimicuri) care se aduna si probabil in the end o sa fiu si eu in categoria romanasilor hateri de profesie si vesnic nemultumiti:

- este mizerie, fratilor este mizerie, la tobogane, la piscine, in camere (abia ce fac curatenie zilnic sunand la receptie !!)
- unele tobogane sunt ruginite efectiv, cum pana mea sa vina atatia copii (rusnaci care se baga in fata - dar deja asta este alta discutie Posted Image) si sa ai treptele pline de laturi iar sus la scari mare rugina, nu m-am urcat cu telefonul pana acolo dar o sa revin daca imi aduc aminte zilele astea Posted Image
- efectiv nr personalului nu face fata, se vede ca sunt care muncesc din greu si ti-e si mila de ei (mie mi-este), ma refer la turci, dar rusii sunt imposibili si nesimtiti - arunca efectiv pe jos paharele Posted Image Posted Image Posted Image (nu, nu exagerez, poate a fost un caz singular ca eu sunt hater pe rusi, sa zicem Posted Image)
- nu stie nimeni engleza- suna la receptie abia sa lege 2 cuvinte, aici se vorbeste RUSA, TURCA si GERMANA, engleza IOC. Deci, esti al nimanui, intrebai azi pe la pranz intr-o parte de o toaleta IOC NEMA nu stia frate sa zica ca este sau nu este o toaleta in zona aia (bineinteles ca era, umbland de capul meu am gasit-o intr-un final Posted Image sau ca nu gaseam efectiv o furculita si cutit curate nu intelegeau ce cer (sau se faceau ca nu inteleg), in fine....
+ Multe alte nimicuri, ideea este ca dai 800 euro, poate fi pomana sau nu prea, de obicei nu prea suntem hateri, dar nu este curatenie, e vorba de un minim acceptat si atunci se cam duce de rapa tot, plus ca nu te inteleg si poate fi o problema adica nu prea ai cu cine sa rezolvi si sa faci nimic (rezervarea la restaurantul a la carte mi-a facut-o cand a vrut el fara sa-mi zica variante, fara nimic). Dar ne vedem de treaba noastra, stam departe de ei si este ok si asumata treaba, mai greu in camera insa ne-am apucat noi si am dezinfectat cat am putut Posted Image

Ideea este ca eu vad un singur motiv pentru care se intampla toata nebuneala asta cu curatenia + altele, faptul ca nu au personal suficient si ca sunt complet dezorganizati, a mea este PM, eu sa zicem ca am mai condus oameni (dar nu mai vreau romani Posted Image) , probabil este si un defect profesional si deja vedeam niste rezolvari la restaurante sau curatenie Posted Image Dar este treaba lor, per total este un hotel care ofera multe pentru copii (multe piscine, tobogane, animation team, ponton la mare) la un pret calitate bun. Daca dadeam intr-adevar mii de euro ori nu mai veneam ori ma atacam grav de tot, asa suntem relativ chill si mai mult facem misto pe aici de rusnaci sau situatiile care intervin (treaba cu rezervarea la a la carte a fost iar maximala).

Edited by Al3xandrus, 23 July 2021 - 19:10.


#203
leonktp

leonktp

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 01.06.2008
vorbesc din auzite,cartela de turkcell mi-a luat-o cineva din nu știu ce mall in Istanbul, la fel de motorina vorbesc din cele povestite de persoana de mai sus.astazi i-am trimis pe whatsapp print de pe site-ul turkcell, l-a arătat turcului și acesta i-a zis ca se schimba des preturile datorită inflației. în fine dacă sunt povesti nu mă interesează! de net chiar aveam nevoie pe drum 2 familii cât o să fim în mașina, la hotel în Bodrum trec pe rețea de Grecia și nu am griji.

Edited by leonktp, 23 July 2021 - 22:29.


#204
Povestitorul

Povestitorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 17.11.2010
Al3xandrus, prețul este beton pentru Side in prima linie in aceasta perioadă. Cu 800 euro o familie ce include și copii stătea în porumbi lîngă stadionul din Sorgun/manavgat, nu vedeai MM decât În poze. Toată coasta M M inclusiv M E este enclava rusă, de la cele mai mari resorturi până la mici afaceri familiare.

Despre calitatea personalului și a serviciilor, prețul face diferența. E de baza această regula. Eu nu am auzit că la Gloria să zică cineva că nu ia plăcut cum a fost tratat.
Turci se chinuie și ei să facă rost de unde poate de personal specializat dar din cauza salarizării, nu vine nimeni la pus osu la treabă, assa că recrutează din teritoriile ex sovietice.....cu Stan la sfârșit și din Egipt, unde sărăcia e problema națională.
Și da de când au urcat salariile în Ro, toți ne permitem un trip in Turcia,inclusiv Nea Vasile de la sculărie sau Dorel de la aprovizionarea cu spirtoase din Vaslui. Am asistat, la un resort mediu, la o discuție cu o familie de romani, când cerea peste tot , orice, in limba romana.....erau tare nemulțumiți că nu știau limba romana personalul din resort. La un alt resort românii uneau care 3-4 mese, aruncau pe jos, vociferau, burtoși și cu maieu din plasă, vomitau și se dădeau pe toboganele Aqua parc ului, incaltati cu sandale (cu ciorapi găuriți) și bermude din Carefur și prosoape aruncate dis-de-dimineață pe șezlonguri la plaja.de atunci aplic regulă de baza (prețul plătit).

Atât am avut de spus, sănătate.

#205
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,600
  • Înscris: 13.06.2005
Am tras linie la buget și vacanta - 22 zile - 2200 euro/ 3 persoane :)

3 zile Ankara, 5 Cappadocia, 5 Ayaș (langa Mersin), 6 Tsarevo...plus câteva intermediare. Concediul trebuia să fie doar Turcia dar ne-a cam speriat mai de graba umiditatea decât temperatura - am bifat mult mai puțin decât intenționăm :(

Peste tot foarte civilizat - și localnicii și turiștii...

Edited by dansysro, 24 July 2021 - 18:50.


#206
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 10.09.2007

View PostPovestitorul, on 24 iulie 2021 - 08:55, said:

Al3xandrus, prețul este beton pentru Side in prima linie in aceasta perioadă. Cu 800 euro o familie ce include și copii stătea în porumbi lîngă stadionul din Sorgun/manavgat, nu vedeai MM decât În poze. Toată coasta M M inclusiv M E este enclava rusă, de la cele mai mari resorturi până la mici afaceri familiare.

Despre calitatea personalului și a serviciilor, prețul face diferența. E de baza această regula. Eu nu am auzit că la Gloria să zică cineva că nu ia plăcut cum a fost tratat.
Turci se chinuie și ei să facă rost de unde poate de personal specializat dar din cauza salarizării, nu vine nimeni la pus osu la treabă, assa că recrutează din teritoriile ex sovietice.....cu Stan la sfârșit și din Egipt, unde sărăcia e problema națională.
Și da de când au urcat salariile în Ro, toți ne permitem un trip in Turcia,inclusiv Nea Vasile de la sculărie sau Dorel de la aprovizionarea cu spirtoase din Vaslui. Am asistat, la un resort mediu, la o discuție cu o familie de romani, când cerea peste tot , orice, in limba romana.....erau tare nemulțumiți că nu știau limba romana personalul din resort. La un alt resort românii uneau care 3-4 mese, aruncau pe jos, vociferau, burtoși și cu maieu din plasă, vomitau și se dădeau pe toboganele Aqua parc ului, incaltati cu sandale (cu ciorapi găuriți) și bermude din Carefur și prosoape aruncate dis-de-dimineață pe șezlonguri la plaja.de atunci aplic regulă de baza (prețul plătit).

Atât am avut de spus, sănătate.

Pai fix asa sunt si pe aici Posted Image Posted Image Posted Image Anyway, de ieri am adoptat o alta strategie, stam mai separati in tp zilei la mare si doar pe la tobogane daca mai avem chef (Dar azi am fost pe lene maxima si am citit o carte Posted Image). Ideea este ca saracii turci (sau ce sunt) trag din greu ca sa tina hotelul in spate, dar e clar ca nu au angajat anul asta suficienti ca sa faca profit mare cei de la hotel, tipic ce sa faci. Si ti-e si mila de ei, nu stiu daca ma crezi dar noi dupa ce mancam le ducem farfuriile, macar asa putin sa-i ajutam, nu vreau sa ma dau mare pe aici, dar suntem mai milosi (asta dupa ce stam vreo 2 ore hranind toate dar toate pisicile din resort - iar inainte sa ziceti ceva - efectiv ARUNCA MANCARE LA GUNOI nu o sorteaza nimic, rusii sunt mai rau decat romanasii iau farfuriile FULL DE FULL si nu mananca nici pe jumatate, ma rog, intelegeti ideea).

Iar pretul 800 euro, comparand cu orice altceva este intr-adevar foarte bun, dar ce am vrut sa scriu si ca nu este perfect hotelul pentru anumite persoane plus ca nu ni l-a dat noua musai (l-am gasit cu VPN si pe booking uitasem ca nu merge in turcia - are nota 6.5), atat era probabil pe la agentii, insa mai putin promovat Posted Image Dar eu chiar am si zis celor cu copii ca pot sa vina, s-ar putea sa le convina si daca nu dau prea mult (adica poate la anul sa gaseasca pret asemanator - e best deal vs daca compari cu ce e la noi de exemplu, asta clar). Plus ca apa in mare, in piscine e fiarta efectiv, e perfecta pentru noi si pentru multi altii Posted Image (doar daca comparam cu marea neagra - de fapt nu exista termen de comparatie Posted Image )

Ah si daca sunteti panicati cu covidul, iarasi sa stiti ca aici NU EXISTA. Noi folosim masca la interior in rest nici noi nu suntem prea exagerati (vedeti si primele postari de cand s-a creat topicul ca ironizam putin userii panicati de covid), dar un minim acolo trebuie pastrat (+ igienizatul mainilor cand gasim solutie in aparatePosted Image)

CU limba sa nu stie engleza macar la minim, nu stiu ce sa zic, ai facut si tu o comparatie fortata vs romana, aia chiar este exagerare si mi se pare ca ai luat-o putin personal... Chill Posted Image

P.S. Mai recitind o data postarea tind sa cred ca exagerezi putin mai ales ca nici nu ne cunoastem si faci niste comparatii fortate de toata jena + ca prea mult iei apararea turciei de parca ar fi buricul pamantului. Este mult mai ieftin fata de multe alte destinatii, este mult mai ok fata de Romania (asta clar), dar nu este chiar buricul pamantului si sunt si plusuri si minusuri. Noi ne-am simtit foarte bine si o sa mai revenim, dar asta nu inseamna, repet, ca nu sunt si minusuri evidente. Iar daca este sa o iau obiectiv si istoric, nu stiu de ce ar trebui sa-mi fie asa de mult mila de turci la ora actuala (poate tu esti turc la origini si atunci POATE inteleg subiectivismul) la cat au tras pe noi si ne-au secat ca tara (insa deja o dam in istorie mult prea mult), la fel si de rusi (de rusi CU ATAT MAI MULT dar e alta discutie aici si poate d-asta sunt si subiectiv caci nu pot cu ei), din partea mea fiecare cum isi asterne asa doarme (si noi l-am avut pe ceausescu cum il au si ei pe erdogan si nu cred ca ne plangeau de mila turcaletii...)

Edited by Al3xandrus, 24 July 2021 - 22:28.


#207
Povestitorul

Povestitorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 17.11.2010
Răspund la P.S.

Presupun că ești același user de pe C.G., daca e așa , atunci ne cunoaștem. Daca nu
..... asta e.

Ne petrecem vacantele de peste 20 ani in Turcia, cu o frecventa de 2 ori/an, vacante ce au alocate minim 21 zile/sejur, am lăsat in Turcia peste 130 K euro în toți acești ani. Mergem în resorturi diferite (minim 3/sejur) din diverse stațiuni ale litoralului turcesc, combinând marea cu muntele. Alegem resorturile la care platim minim 200 euro/zi pentru o camera dubla (2 persoane), ce este sub aceasta sumă sunt resorturi low cost.

Fac o paranteză, ce pretenții sa ai când ai platit 100 euro pentru o camera dublă / zi, unde mai bine de jumătate din suma (60 euro) sunt alocați cazării, iar de restul ai: mâncare și băutură la discreție; servicii de toate felurile, începând de la curățenie în tot resortul, entertaiment, plajă cu nisip, piscine, restaurante tematice sau ăla cart, discoteca, parc de distracții, zile festive, minibar, etc. Deci 7 zile/700 euro, diferența de o suta sunt costurile agenției partenere.Ai platit contravaloarea unui sejur la nisipurile de aur din Bulgaria (Melia/Arabela din lanțul Grifild), deci nu exista termen de comparație.

Practic Turcu de la Nasira a mers in pierdere in acești 2 ani și va mai pierde...

Că fapt divers, am mers la Mamaia (că tot românul), o cina la restaurant obișnuit în care sa consumat: o saramura de crap, un file de somon, o sticla de vin alb, 4 beri și ceva desert au costat peste 120 euro. Orice fel de meniu principal începea cu 99 lei/porția.

Nu le iau apărarea, dar știu să facă turism, prin serviciile oferite inclusiv prin infrastructura rutiera, oricând m-am simțit în siguranță pe întreg teritoriul țării, oameni foarte calzi și săritori sa te ajute in orice moment sau situație, nu sunt turc, nu am origini turcești iar despre trecut, am purtat o discuție în contradictoriu cu oficialitățile din Istanbul și Izmir...... Le-am bătut obrazul cum am fost tratați sub ocupație, sau făcut că plouă .....că rusii cu tezaurul României.....la oficialitățile actuale, istoria incepe cu Ataturc...

Edited by Povestitorul, 25 July 2021 - 12:35.


#208
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006
250 tl / 20 gb / turkcell turist pachet  confirm... am intrebat
Eu am cartela turcesc. Am incarcat 8 gb 50 tl este suficient..

#209
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,692
  • Înscris: 17.01.2008
Preturi carburant la statii aici: https://forum.softpe...0#entry28068272

#210
leonktp

leonktp

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 01.06.2008
mulțumesc mult oztan, deci nu m-a păcălit cel care mi-a luat cartela. concediu plăcut tuturor

#211
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 10.09.2007

View Postoztan, on 25 iulie 2021 - 22:10, said:

250 tl / 20 gb / turkcell turist pachet  confirm... am intrebat
Eu am cartela turcesc. Am incarcat 8 gb 50 tl este suficient..

Eu in Istanbul am luat cu 200 TL acum mai bine de o saptamana, in alte parti nu stiu Posted Image Acum ce mi-e 200 TL vs 250 TL (vorbim de diferente mici, 25 lei doar nu o sa umbli in toata turcia pt 25 lei :D)

View PostPovestitorul, on 25 iulie 2021 - 12:32, said:

Răspund la P.S.
Presupun că ești același user de pe C.G., daca e așa , atunci ne cunoaștem. Daca nu
..... asta e.
Ne petrecem vacantele de peste 20 ani in Turcia, cu o frecventa de 2 ori/an, vacante ce au alocate minim 21 zile/sejur, am lăsat in Turcia peste 130 K euro în toți acești ani. Mergem în resorturi diferite (minim 3/sejur) din diverse stațiuni ale litoralului turcesc, combinând marea cu muntele. Alegem resorturile la care platim minim 200 euro/zi pentru o camera dubla (2 persoane), ce este sub aceasta sumă sunt resorturi low cost.
Fac o paranteză, ce pretenții sa ai când ai platit 100 euro pentru o camera dublă / zi, unde mai bine de jumătate din suma (60 euro) sunt alocați cazării, iar de restul ai: mâncare și băutură la discreție; servicii de toate felurile, începând de la curățenie în tot resortul, entertaiment, plajă cu nisip, piscine, restaurante tematice sau ăla cart, discoteca, parc de distracții, zile festive, minibar, etc. Deci 7 zile/700 euro, diferența de o suta sunt costurile agenției partenere.Ai platit contravaloarea unui sejur la nisipurile de aur din Bulgaria (Melia/Arabela din lanțul Grifild), deci nu exista termen de comparație.
Practic Turcu de la Nasira a mers in pierdere in acești 2 ani și va mai pierde...
Că fapt divers, am mers la Mamaia (că tot românul), o cina la restaurant obișnuit în care sa consumat: o saramura de crap, un file de somon, o sticla de vin alb, 4 beri și ceva desert au costat peste 120 euro. Orice fel de meniu principal începea cu 99 lei/porția.
Nu le iau apărarea, dar știu să facă turism, prin serviciile oferite inclusiv prin infrastructura rutiera, oricând m-am simțit în siguranță pe întreg teritoriul țării, oameni foarte calzi și săritori sa te ajute in orice moment sau situație, nu sunt turc, nu am origini turcești iar despre trecut, am purtat o discuție în contradictoriu cu oficialitățile din Istanbul și Izmir...... Le-am bătut obrazul cum am fost tratați sub ocupație, sau făcut că plouă .....că rusii cu tezaurul României.....la oficialitățile actuale, istoria incepe cu Ataturc...

Man, ai 100% dreptate, insa comparatia cu RO este fortata, nicaieri nu este ca in RO la preturi, si nici clima si relieful nu se compara, la noi nici apa nu este calda (Poate doar in august), sa fim seriosi Posted Image (adica nu este calda pt mine). Plus ca repet nici clima nu ne ajuta, la noi business se face doar 2 hai 3 luni maxim, restul frig e pustiu, mie nu imi da la calcule caci aveam de gand sa mai investesc si pe litoralul nostru, dar nu stiu, poate am pierdut si trenul (deja sunt mult prea mari preturile la imobiliare de ex.) insa si asta este un motiv de trag toti din Horeca pe turisti in RO, dar este alegerea fiecaruia daca se duce la noi sau nu se duce. Noi alegem SA NU NE DUCEM, maxim 1 weekend de boschetareala cu alti prieteni (gen 1 noapte) daca ne potrivim sa fim mai multi insa anul asta se pare ca nu si nici nu imi pare rau Posted Image
Iarasi astea sunt minciuni comuniste/nationaliste de cat de frumoasa si tare avem noi tara, da, nu este nici cea mai rea insa nici cum am fost indoctrinati prin scoli cand eram mici, ce sa mai, buricul pamantului direct Romanica Posted Image

Vav de treaba cu pretentiile, da, stiu cum suna din partea mea, desi totusi sunt niste bani si era ok daca gaseam si ceva intermediar gen pe la 1000-1200e, dar in scurtul timp pe care l-am avut la dispozitie pentru a face research gaseam ori 1800-2500 euro (!) ori variante din astea, la royal palace de am fost anul trecut si am mai scris de el (mult net superior) era aproape de 2000 euro doar cazarea, nu as fi dat atata, nu neaparat ca nu imi permit dar nu facea nici ala chiar banii astia Posted Image Plus ca mai avem si altele de vizitat, e ok Posted Image

Si da, turcii stiu sa faca turism in general (nu se compara cu RO, nu exista termen comparatie!!!), insa cel putin acum la resortul asta cand suntem noi aici, mie mi se pare ca au dat mare chix, nu e vorba de mari pretentii, ci de un minim de curatenie si zzambet cand treci pe langa ei. Si e clar ca nu e vina a celor ce muncesc din greu ci a conducerii, investitorilor, dunno, dar probabil vor sa recupereze in timp record pierderile, insa pe termen lung cred ca o sa-i coste foarte mult decizia asta...
Si am mai vb si cu un turc ieri si zicea ca e praf si sa nu ma mai gandesc si ca ii pare rau si ca nu asta inseamna turcia Posted Image

Atasez si niste poze de la niste tobogane, mai sunt si alea multe si mari dar nu am ajuns cu telefonul si dincolo (nici nu are rost, asa pot sa gasesc zeci de poze de facu), doar sa se vada pe scurt mizeria de pe pe scari si la fel ruginite toate, daca tie ti se pare ok (mai ales pentru copii!!), atunci nu am ce zice, poti reveni linistit, eu zic ca nu e vorba de pretentii repet, ci doar de nepasare si nesimtire (fix ceea ce se intampla pe litoralul romanesc ca tot vorbeam mai sus!!!!). Puteau sa fi marit pretul la 1000 euro si sa mai angajeze personal si sa ofere macar un minim. Just my 2 cents...

P.S. aveam cont si pe CG din 2000, era forumul meu de inima, dar aveam alt nick, deci daca ne cunoastem sigur dupa nickul celalalt, nu dupa acesta :)

Attached Files


Edited by Al3xandrus, 26 July 2021 - 10:18.


#212
Povestitorul

Povestitorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 17.11.2010
Da, horor, nu am avut parte de asa ceva, vreodata.
E drept ca de mult timp nu mai folosesc Aquaparcurile din resort, de drept nici nu mai cautam resorturi familiare, numai Adult only.
Vrei Aquaparc....... pai atunci alegi ca turist un resort din lantul Rixos si ai transportul şi accesul gratuit la parcul tematic The Land of Legends (un aquapark Aqua World, ce include și o zonă Animals World și un parc tematic), altfel puteai sa achiziţionezi biletele de intrare online, la preţul de 60 USD de persoană (copiii peste 12 ani fiind consideraţi adulţi) si 10 dolars transport pe sens (asa era in 2019) , acolo ai experiente notabile (plimbare/inot cu delfini ...contracost), nu in janghinele alea de la Nasira.

Inca o data, pretul face diferenta!....nu o sa vezi asa ceva la marile lanturi hoteliere.

#213
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,310
  • Înscris: 10.09.2007
Discutia a inceput laudand si spunand ca este numai la superlativ in turvia (ori ca peste tot eu zic ca sunt parti negative si pozitive), da, suma este ft mica vs alte parti dar macar un minim de curatenie sa fie asigurat, asta este tot ce cerem :)

Ca in rest, sunt o gramada de piscine, marea superba, peste tot cald in piscine (oricum nu au nicio regula in generam, asa ca tragem si noi pe ei ca sa beneficiem si le luam in avantajul nostru - aseara la 23 ma relaxam in piscina cu apa fierbinte nu stiu care e faza, poate o incalzesc :D). Pacat de anumite neajunsuri insa...

#214
Povestitorul

Povestitorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 17.11.2010
O sa laud in continuare turismul dinTurcia si pe conlocuitorii ei, am experiente/povesti reale pentru o viata. Niciunde in Romania nu am intalnit asemenea ospitalitate gratuita, niciunde,  aici pot include la capitolul nonospitalitate si alte tari/teritorii din:Tunisia, Egipt sau Grecia...... in Bulgaria am mai avut 2 experiente unde ne-au ajutat cat au putut.... dupa eperienta si posibilitati.

Ca fapt divers: in Turcia se opreau in fata noastra si ne intrebau: problem colega?...noi fiind trasi pe dreapta pentru belvedere sau chiar defectiuni tehnice si mecanice ale mijloacelor de calatorie folosite in toti acesti ani, am avut destule probleme mecanice si de alimentare cu combustibil (luat din vama BG de la Lukoil, sau din Kusadasi / petrol ofisi).

Edited by Povestitorul, 26 July 2021 - 12:15.


#215
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,633
  • Înscris: 12.12.2006
@Al3xandrus multumim pentru poze, sunt foarte relevante! Eu nu inteleg se poate recomanda resortul pentru familiile cu copii. Daca omul adult se mai fereste de chestiile murdare, nu pune mana sau nu calca unde e murdar sau ruginit, majoritatea copiilor, in special cei mici, nu fac asta. Vad un tobogan, urca pe el bucurosi fara sa se uite in ce jeg calca. In plus copiii sunt si mai sensibili la mizerie, pot face rani, boli de tot felul, diarei, samd. Copil bolnav in concediu e ce poate fi mai trist si neplacut pentru o familie.

Tocmai, daca sunt facilitati pentru copii si sunt jegoase/neintretinute e mai rau, trebuie sa te chinui sa tii copiii departe de ele, un stres pt toata lumea; e mai bine sa nu fie.

Edited by mdt, 26 July 2021 - 13:10.


#216
avenirv

avenirv

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,554
  • Înscris: 01.05.2009

View PostAl3xandrus, on 26 iulie 2021 - 10:13, said:

Eu in Istanbul am luat cu 200 TL acum mai bine de o saptamana, in alte parti nu stiu Posted Image Acum ce mi-e 200 TL vs 250 TL (vorbim de diferente mici, 25 lei doar nu o sa umbli in toata turcia pt 25 lei Posted Image)



Man, ai 100% dreptate, insa comparatia cu RO este fortata, nicaieri nu este ca in RO la preturi, si nici clima si relieful nu se compara, la noi nici apa nu este calda (Poate doar in august), sa fim seriosi Posted Image (adica nu este calda pt mine). Plus ca repet nici clima nu ne ajuta, la noi business se face doar 2 hai 3 luni maxim, restul frig e pustiu, mie nu imi da la calcule caci aveam de gand sa mai investesc si pe litoralul nostru, dar nu stiu, poate am pierdut si trenul (deja sunt mult prea mari preturile la imobiliare de ex.) insa si asta este un motiv de trag toti din Horeca pe turisti in RO, dar este alegerea fiecaruia daca se duce la noi sau nu se duce. Noi alegem SA NU NE DUCEM, maxim 1 weekend de boschetareala cu alti prieteni (gen 1 noapte) daca ne potrivim sa fim mai multi insa anul asta se pare ca nu si nici nu imi pare rau Posted Image
Iarasi astea sunt minciuni comuniste/nationaliste de cat de frumoasa si tare avem noi tara, da, nu este nici cea mai rea insa nici cum am fost indoctrinati prin scoli cand eram mici, ce sa mai, buricul pamantului direct Romanica Posted Image

Vav de treaba cu pretentiile, da, stiu cum suna din partea mea, desi totusi sunt niste bani si era ok daca gaseam si ceva intermediar gen pe la 1000-1200e, dar in scurtul timp pe care l-am avut la dispozitie pentru a face research gaseam ori 1800-2500 euro (!) ori variante din astea, la royal palace de am fost anul trecut si am mai scris de el (mult net superior) era aproape de 2000 euro doar cazarea, nu as fi dat atata, nu neaparat ca nu imi permit dar nu facea nici ala chiar banii astia Posted Image Plus ca mai avem si altele de vizitat, e ok Posted Image

Si da, turcii stiu sa faca turism in general (nu se compara cu RO, nu exista termen comparatie!!!), insa cel putin acum la resortul asta cand suntem noi aici, mie mi se pare ca au dat mare chix, nu e vorba de mari pretentii, ci de un minim de curatenie si zzambet cand treci pe langa ei. Si e clar ca nu e vina a celor ce muncesc din greu ci a conducerii, investitorilor, dunno, dar probabil vor sa recupereze in timp record pierderile, insa pe termen lung cred ca o sa-i coste foarte mult decizia asta...
Si am mai vb si cu un turc ieri si zicea ca e praf si sa nu ma mai gandesc si ca ii pare rau si ca nu asta inseamna turcia Posted Image

Atasez si niste poze de la niste tobogane, mai sunt si alea multe si mari dar nu am ajuns cu telefonul si dincolo (nici nu are rost, asa pot sa gasesc zeci de poze de facu), doar sa se vada pe scurt mizeria de pe pe scari si la fel ruginite toate, daca tie ti se pare ok (mai ales pentru copii!!), atunci nu am ce zice, poti reveni linistit, eu zic ca nu e vorba de pretentii repet, ci doar de nepasare si nesimtire (fix ceea ce se intampla pe litoralul romanesc ca tot vorbeam mai sus!!!!). Puteau sa fi marit pretul la 1000 euro si sa mai angajeze personal si sa ofere macar un minim. Just my 2 cents...

P.S. aveam cont si pe CG din 2000, era forumul meu de inima, dar aveam alt nick, deci daca ne cunoastem sigur dupa nickul celalalt, nu dupa acesta Posted Image
ce-i cu mizeria asta ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate