Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scari interioare

Parcare gratis Romexpo

Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...
 date personale angajat

Intelectualii Romaniei

Gaina rasa Brahma bolnavioara

Recomandare SmartWatch pe care po...
 Concediu Vasiliki

Funcție WhatsApp

Zilele reclamelor luminoase cu &#...

Propranolol zilnic
 Ce "tip" de apartament/ca...

A luat cineva masina Tesla din re...

Robot de spalat geamuri

Lipsa etrieri noduri
 

Comunicatiile din Romania in contextul starii de urgenta: traficul de internet si date a crescut cu 30% in retelele fixe

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
6 răspunsuri în acest subiect

#1
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.760
  • Înscris: 06.03.2018
In cele 60 de zile de stare de urgenta, traficul de internet si date a crescut in medie cu 26%, adica 30% in retelele fixe si 5% in retelele mobile, in timp ce traficul de voce a inregistrat o crestere medie de 11%, comparativ cu cele 60 de zile de dinaintea instaurarii starii de urgenta. „In contextul starii de urgenta si necesitatii de distantare sociala, retelele de comunicatii ne-au permis sa tinem legatura cu cei dragi, sa lucram in siguranta de acasa, sa facem scoala online, pe scurt, sa fim impreuna conectati. Cred ca abia acum, in astfel de momente de cumpana, cand constatam ca peste 2000 de PB de date au circulat prin retelele de comunicatii din tara noastra in cele 2 luni de stare de urgenta, constientizam cu totii rolul esential pe care il au comunicatiile in viata noastra si cat este de important sa avem o infrastructura sustenabila. Modul in care au fost gestionate retelele de catre operatori in toata aceasta perioada este un motiv de mandrie pentru Romania”, a declarat Sorin GRINDEANU, Presedintele ANCOM.
Infografic aici.

Volumul de voce si date consumate in perioada starii de urgenta
In perioada 16 martie-15 mai 2020, utilizatorii din Romania au consumat un trafic de internet si date de 1,8 mii PB (+30% fata de perioada anterioara) in retelele fixe, respectiv de 0,2 mii PB (+5%) in retelele mobile. Cresterea mai pronuntata a traficului de date in retelele fixe poate fi corelata cu faptul ca cei mai multi utilizatori s-au aflat la domiciliu in perioada starii de urgenta, folosind mai degraba conexiunea Wi-Fi a router-ului de internet fix decat internetul mobil, inclusiv pentru consumul de voce sau date pe dispozitivele mobile.

„Asa cum estimam inca de la jumatatea lunii martie, cererea de servicii de comunicatii electronice a inregistrat evolutii exceptionale in cele 60 de zile ale instituirii starii de urgenta in Romania. Totusi, cresterile au fost atenuate in urma apelului lansat de comisarul european Thierry Breton pentru o transmitere si utilizare responsabila a serviciilor de streaming video de tipul Netflix, Youtube sau Facebook, astfel ca in retelele mobile ponderea acestui tip de trafic a scazut de la 55% la 49% in aceasta perioada”, a precizat Eduard LOVIN, Vicepresedinte ANCOM.
In cazul traficului de voce, traficul de apeluri efectuate a crescut pe perioada starii de urgenta cu 11%, depasind 13 miliarde de minute (97% fiind realizat in retelele mobile).

Varfurile de consum inregistrate in perioada starii de urgenta
Estimarile ANCOM arata ca cele mai aglomerate intervale orare din perioada starii de urgenta, din punctul de vedere al utilizarii retelelor de comunicatii fixe si mobile (internet si telefonie), au fost:

Intre orele 18-19 in data de 22 martie 2020 – 2,3 PB, cel mai mare consum de internet si date in retelele fixe
Momentul instituirii primelor restrictii impuse de Ordonanta Militara nr. 2 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19 - inchiderea mall-urilor, suspendarea activitatii cabinetelor stomatologice si interzicerea intrarii in Romania a cetatenilor straini si apatrizilor.

Intre orele 11-12 in data de 23 martie 2020 – 35 milioane minute vorbite, cel mai mare consum de voce
Momentul instituirii restrictiilor de circulatie a persoanelor in intervalul orar 22:00-06:00, in baza Ordonantei Militare nr. 2 din 21 martie 2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19; declaratie de presa a Presedintelui Romaniei.

O crestere similara s-a inregistrat si in data de 19 aprilie 2020 (orele 11-12), un varf traditional in prima zi de Pasti.
Intre orele 20-21 in data de 25 martie 2020 – 0,25 PB, cel mai mare consum de internet si date in retelele mobile
Momentul instituirii interdictiilor de circulatie a tuturor persoanelor in afara locuintei si suspendarea unor zboruri, in baza Ordonantei Militare nr. 3 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19.

Informatiile transmise de operatori arata ca, in general, acestia au respectat recomandarea ANCOM de a nu suspenda serviciile pentru neplata, astfel incat chiar si utilizatorii cu facturi restante si carora in conditii normale le-ar fi trebuit suspendate serviciile, sa poata beneficia in perioada starii de urgenta de acces la internet si telefonie.

ANCOM a analizat informatiile transmise de furnizori la finalul lunii mai 2020, comparand valorile de trafic din perioada starii de urgenta in Romania (16 martie-15 mai 2020), cu cele din perioada de timp anterioara (16 ianuarie-15 martie 2020).

Fișiere atașate



#2
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.896
  • Înscris: 13.06.2004
De aia e bine să ai internet prin cablu   :)

#3
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 24.208
  • Înscris: 07.11.2006
Sincer sa fiu,eu cred ca si fara cercetarile savante ale ANCOM si fara statiscticile cvasiinutile despre diferitele paliere orare si cei cu IQ subunitar si-ar fi dat seama,mai greu,e adevarat,ca in momentul cand esti constrans sa stai in casa vor creste automat:
- minutele petrecute la telefon
- minutele petrecute in fata calculatorului/tabletei/etc.
- minutele petrecute in fata TV/radio/proiector/etc.
- minutele petrecute pe buda
- minutele petrecute in compania alcoolului
- minutele consumate cu certirle si bataile domestice
- si tot asa.

StefanRo,nu este dorinta mea sa te supar si nu m-am referit la tine,dar toate aceste "stiri" ,statistici si situatii menite sa lasa lumea gura-casca sunt puerile si total nesemnificative.

In schimb,poate ar fi fost util sa ni se prezinte cati antreprenori/patroni/proprietari de succes si-au trimis acasa definitiv,prin bagarea in somaj,angajatii,ca vezi doamne,profitu' scade si ne cacam pe noi.
De asemenea,mi-ar fi placut ca statul sa "penalizeze" acest gen de comportament al companiile cu intrerzicerea pe timp de timp,sa zicem,trei ani,a angajarilor de personal.Io' zic ca la vremi grele la toti ni-e greu.

#4
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.619
  • Înscris: 16.06.2004
adica lumea a inceput sa si foloseasca internetul pe care il plateau in fiecare luna si il foloseaau destul de putin.
sper ca nu vor si astia acum ajutor de la stat ca se incinge fibra

Editat de rex, 15 iunie 2020 - 15:24.


#5
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 89.251
  • Înscris: 14.10.2008
Mergeeee, avem cu ce, avem fibra, putem sta in carantina la nesfarsit din punctul asta de vedere, dar mai trebuie sa ne mai si plimbam/miscam si pentru asta avem si internet mobil.

Au fost penibile reducerile de calitate si rezolutie operate de Youtube si Netflix in tarile vestice cu infrastructura de net praf.

La noi RDS-Digi a trebuit sa se roage de ei sa nu ne faca asta pentru ca la noi merge oricat am rupe aceste portaluri de video streaming.

Diferenta fatza de inainte de pandemie in cazul Youtube este ca 720p nu mai este considerat HD, iconita rosie aparand de la 1080p in sus.

#6
Maschine

Maschine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.194
  • Înscris: 26.01.2018
Din acest studiu de caz putem să ne lăudăm cu rețelele noastre fixe și mobile, mai ales fixe, o creștere cu 30% a traficului este enorm, momentan stăm foarte bine, asta este puterea fibrei și a calității serviciilor, nu prea am vazut deloc conexiuni gatuite prin testele de aici de pe forum, pentru cei cu gigabit daca inainte se duceau viteze la maximul contractual în pandemie au scăzut cu 20-30mbps în prime time, noaptea fiind aceleași viteze de înainte de pandemie, până și la mine vitezele au fost constante, noroc de digi, mereu maximul contractual(100mbps). Până și la soluționarea nefuncționalitățiilor eu personal am întâmpinat promptitudine maxima, felicitări operatorilor telecom din țară noastra, e doar meritul lor că au învestit mult în rețele spre deosebire de operatorii din alte țări, unde cu toate că abonamentele sunt de minim 7 ori mai scumpe pentru performante la jumatate sau mai jos, netul merge infect, la prețurile alea ar fi trebuit să aibă și vesticii net mai bun în atâția ani în care fibra și echipamentele s-au ieftinit

#7
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.619
  • Înscris: 16.06.2004
eu lucrand in IT pot sa lucrez de oriunde am 2 lucruri esentiale: internet si cafea.
pot sa fiu in jungla sau in varfulk muntelui, daca am internet si cafea e de ajuns

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate