Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale
 Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day

Recomandare aparat de vidat alime...
 Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 

Sugestii layout si mobilare bucatarie

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
MikePatts

MikePatts

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 25.06.2019
Salut!

Sunt in etapa finala de a-mi proiecta o casa (cu ajutorul specialistilor) si am dubii asupra modului cum ar fi bine sa organizez bucataria. In imagine este conceptul actual.
Cateva date:
- nu avem gaze, totul e alimentat electric
- intentionez sa amplasez cuptorul separat de plita, pentru ca aceasta sa nu se incinga prea tare
- as favoriza o solutie cu doua frigidere, un aparat doar frigider fara congelator (frigider1) si un aparat combina cu congelatorul jos (frigider2)
- initial m-am gandit sa separ aria unde montez plita cu un bar prevazut cu posibilitate de inchidere cand se gateste greu
- triunghiul chiuveta-blat-plita-blat-frigider l-as fi realizat cu plita ceva mai in mijloc decat e figurata, chiuveta la geam si frigiderul1 langa plita, blatul fiind in opus plitei, la zona de bar
- fiind cuptor electric, ar fi bine sa stabilesc pozitia, ca sa pot proiecta alimentarea corespunzatoare
- ar fi bine sa stiu unde vin prizele necesare frigiderelor

Problema: daca separ cuptorul de plita, acesta ar sta bina in locul frigiderului1. Barul si usa sa incep sa ma incurce si as renunta de tot la aceasta separatie. As pune atunci frigider1 pe acel perete. Dar acum ma incurca usa de iesit afara caci as fi vrut o masa-coltar langa perete. Poate ar trebui sa muta usa in alta pozitie, mai inspre fereastra. As pune coltarul in locul format. Dar atunci e prea departe de aragaz si frigider. Poate ca e mai buna o masa de mijloc. Insulele sunt un concept atragatoar, dar nu-mi place pozitia mai inalta de sezut, prefer aspectul de masa clasica. Dar atunci nu mai e fluida circulatia bucatarie -> exterior, trebuie ocolita masa daca intri pe usa din stanga jos. Insa ar fi fluida circulatia plita -> exterior (cu farfurii in brate), care acum nu e fluida din cauza barului.

Asta e dilema. Orice ajutor sau sugestie de mobilare si ajustare layout sunt binevenite.

Attached Files



#2
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 30.07.2007
De la unul patit: indiferent cum vei stabili pozitia electrocasnicelor, fa in asa fel incat prizele sa nu se afle in spatele acestora, ci in lateral. La fel cu robinetii pentru MSV. Pentru hota, priza am inteles ca se pune deasupra.
De asemenea, e recomandat sa lasi blat liber in stanga si in dreapta plitei si a chiuvetei macar vreo 30 cm. (adica plita mai departata de peretele acela, asa cum ai si zis.
Daca pui chiuveta in dreptul ferestrei atentie la baterie, e posibil sa nu mai poti deschide fereastra, in functie de inaltimea parapetului si a blatului.
Eu as renunta la barul acela si as pune pe peretele exterior, incepand de la usa dubla: frigider 1,2, blat liber, chiuveta, blat liber, apoi pe celalalt perete plita mai la dreapta, blat liber, cuptor. Masa pe peretele opus, unde se afal acum frigider2. LE: sau in mijloc.
Si as mai sugera sa intri pe un planificator de mobilier (gen Ikea) ca sa le "vezi" mai bine.
Sanatate!

Edited by crocko.dilul, 19 August 2019 - 05:08.


#3
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,603
  • Înscris: 30.08.2017
Poti sa pui masa in locul acelui bar/insula...are aceeasi lungime, poate chiar mai mica, doar ca e mai lata. Insula nu e practica, ai zis bine, stai la inaltime. Ce-i drept, arata bine...dar , pentru mine cel putin, bucataria trebuie sa fie mai intai utila apoi frumoasa.
De acord cu ce a zis crocodilul, si eu am fost atent la acele detalii dupa ce am avut cunostinte patite. Cauta de pe acum electrocasnice ca sa vezi dimensiunile aproximative...unele sunt standard (plita, cuptor), la MSV ai doua dimensiuni, la frigider difera mult.

Chiar ai nevoie de doua frigidere? Exista in comert la 600l, ar trebui sa fie suficient daca nu sunteti mai mult de 4 persoane.

Edited by george_alexandru, 19 August 2019 - 06:51.


#4
sdrc

sdrc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 753
  • Înscris: 28.05.2008

 MikePatts, on 19 august 2019 - 01:59, said:

Sunt in etapa finala de a-mi proiecta o casa (cu ajutorul specialistilor) si am dubii asupra modului cum ar fi bine sa organizez bucataria. In imagine este conceptul actual.

Daca ati apelat la specialisti pentru proiectul casei, atunci ar fi bine sa apelati tot la specialisti pentru personalizarea bucatariei.
Noi am lucrat cu cei de la Kuxa si ne-am dat seama foarte rapid ce inseamna sa iei in calcul sute de detalii; de departe proiectul "bucatarie" a fost cel mai dificil, chiar daca a fost vorba de un apartament obisnuit, bloc comunist.
Absolut totul conteaza : culori, materiale, pozitionare, umplerea spatiului, iluminare, aparatura, instalatii, ergonomie etc.
E foarte bine ca ati renuntat la gaze; pentru noi aceasta a fost prima decizie si suntem foarte multumiti de rezultate.
Sfatul de baza pe care vi-l pot da : nu imitati pe nimeni, faceti abstractie de bucatariile pe care le-ati vazut pana acum; pur si simplu, luati in considerare particularitatile familiei dvs. + cele legate de spatiul disponibil, discutati cu un consultant priceput si stabiliti impreuna o schita generala pe care apoi o veti implementa in functie de preferinte/buget.
Sa luam un exemplu, oarecum banal : impulsul initial este de a alege o plita cu 4 "ochiuri" (zone de gatit). De ce ? Pentru ca asa vedem aproape peste tot in jurul nostru ... dupa ce ne-am gandit bine, am realizat ca ne ajung 2 zone de gatit si am ales o plita cu inductie de tip "domino"; la nevoie, zona activa se poate extinde pe toata suprafata. Pur si simplu, nu avem nevoie de mai mult.
Dimensional, dulapurile se aleg in functie de ce urmeaza sa puneti in ele; proiectarea volumetrica e mai dificila, dar luati in calcul ca exista numeroase solutii de optimizare a spatiului (vase suprapuse + protectii de pasla, etajere intermediare, oale cu manere detasabile, organizatoare de tacamuri/alte ustensile etc.).
Fronturile se aleg dupa preferintele personale; sfat : nu faceti rabat la calitatea balamalelor/glisierelor !
Aparatura electrocasnica : oferta este foarte variata, aveti de unde alege; sfat : atentie la hota, este incredibil de important sa aspire impecabil. Dupa multe vizionari si teste, la sugestia consultantului am ales Falmec si pot sa va spun ca rezultatul este peste asteptari.
Inca ceva : in prealabil, faceti un mic efort si utilizati un softulet de modelare 3D - veti avea o imagine de ansamblu mult mai buna; noi am utilizat cu succes asa ceva : http://www.sweethome3d.com

Va doresc mult succes !

Edited by sdrc, 19 August 2019 - 10:47.


#5
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,976
  • Înscris: 03.12.2005
Fumul se ridica. La ce te ajuta asta? Daca in jurul zonei de gatit intens cobori cumva tavanul, ca o grinda sau o scafa si mai sus de fundul acestei grinzi prevezi un ventilator puternic vei evacua tot fumul care trece pe langa hota inainte sa mearga in restul casei. In 90% din situatii poti scapa de inchis bucataria cu chestia asta.

#6
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,603
  • Înscris: 30.08.2017
SweetHome3D folosesc si eu pentru casa mea. E foarte misto ca poti sa iti creezi orice corp acolo si importa texturi, deci ai posibilitatea sa vezi in 3d destul de apropiat de realitate. Necesita ceva invatare insa merita...eu am observat acolo multe chestii care pe plansa pareau perfecte. Plita domino am luat si eu, era un promo la Whirlpool. Am lasat si teava din gaze in spate, dar ca backup daca pe viitor imi vine vreo idee.

#7
MikePatts

MikePatts

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 25.06.2019
Alte precizari:
- nu am renuntat la gaze, ci posibilitatea de a alimenta cu gaze e doar teoretica; terenul este aproximativ in camp un deviz estimativ pentru conducta de pe strada este 10-15-20000 euro.
- locuiesc si acum la casa, de aproape 25 de ani; acest design este personalizat in principal de mine; folosesc aici toate tips&tricks pe care le-am adunat in acesti ani si proiectul de fata raspunde la nevoile mele, nu e probabil nici un exemplu de bune practici, nici destinat sa castige vreun premiu; va fi ceva strict comod si functional pentru obiceiurile mele
- in etapa de fata ma intereseaza sa stabilesc in mare aranjamentul bucatariei, ca sa stabilesc locurile prizelor de putere si locurile alimentarii si scurgerii apei; etapa de design cu culori, corpuri bine definite si accesorii va fi facuta in viitor, de un specialist in domeniu
- cu siguranta mi-ar ajunge un frigider daca acestea ar fi organizate mai logic (pe logica mea); si acum am un frigider mare si ieri m-am gasit in situatia de a reorganiza 2 din 4 rafturi ca sa fac loc unui pepene mai mare; am vazut frigiderele de 600 l, dar de exemplu au organizate prost rafturile: fie prea putine, fie nu asa cum le-as folosi eu; am ajuns la concluzia ca voi fi in largul meu daca am mult spatiu excedentar in frigider, pentru ca pur si simplu sa pot pune orice oriunde se nimereste si sa nu-mi bat capul cu zone si aranjamente; frigiderele mari sunt cu congelatorul sus si ma deranjeaza sa fac plecaciuni cu oala de ciorba in fata mariei sale frigiderul; frigiderele cu rafturile la nivelul ochilor mei sunt combinele cu congelator jos, dar acelea au spatiul de frigider mic. Am studiat de ani de zile exemple de frigidere side-by-side si tot ce e mai mare in domeniu si am ajuns la concluzia ca doua aparate de dimensiune medie sunt mai ieftine decat unul gigantic si sunt mai flexibil de aranjat si chiar si de folosit.

Imi dau seama ca poate nu se intelege din desen, pentru ca e doar o sectiune: ce vedeti e doar bucataria, nu e bucatarie deschisa in living. Livingul este separat.

O modificare pe care o voi face va fi sa maresc cu 0,5 m spatiul pe latura de 3.10, la 3.60, pentru ca le-am tot simulat si ar ajuta mult la circulatia fluida pe cele doua usi de jos si de sus.

#8
VarfDeAtom

VarfDeAtom

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 16.12.2012

 crocko.dilul, on 19 august 2019 - 05:07, said:

De la unul patit: indiferent cum vei stabili pozitia electrocasnicelor, fa in asa fel incat prizele sa nu se afle in spatele acestora, ci in lateral. La fel cu robinetii pentru MSV.
De ce nu e bine sa ai prizele in spatele electrocasnicelor?

#9
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019

 VarfDeAtom, on 13 octombrie 2019 - 19:55, said:

De ce nu e bine sa ai prizele in spatele electrocasnicelor?
Pentru ca le vei infige/scoate din priza cu greutate. Am patit eu la renovarea unui apartament de 2 camere, si clar ieseam mai bine daca puneam prizele in lateral. Blatul, de cele mai multe ori este la o adancime standard de 60cm, coroborat cu dimensiunile standard pentru incorporabile, vei constata ca nu ai loc sa infigi stecherul in priza.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate