Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
De ce acceptam resemnati sa mancam si sa bem ce nu vrem?
Last Updated: Jul 22 2019 12:26, Started by
iri_rim
, Jul 20 2019 13:33
·
0
#55
Posted 21 July 2019 - 14:55
vazusem un sortiment de cremvusti pe care scria mare ca ar contine nu mai stiu minte ce procent de carne dezosata mecanic. era prezentata chestia ca si cum ar dovedi buna calitate a produsului.
imi aduce aminte de o intamplare de dupa revolutie cand erau la mare moda sucurile de la dozator. la un moment dat s-a dat lege sa-i oblige sa specifice daca folosesc inlocuitori de zahar (marea majoritate ii foloseau) si la un dozator din asta plasat in gara si care avea tot timpul clienti era plasat pe undeva un bilet pe care scria "sucul este hipocaloric". ma uitam la mutrele celor de la coada si ma intrebam cati din ei stiu ce insemna "hipocaloric"... |
#56
Posted 21 July 2019 - 15:19
ce este monoglutamatul de sodiu si de ce exista in toate alimentele? nu e nociv sa ne obisnuim organismul cu "ingrediente" de acest fel?
|
#57
Posted 21 July 2019 - 15:28
E retorică întrebarea ?
Îi să mănânci până cazi jos și să nu te saturi. Așa se face banul. |
#58
Posted 21 July 2019 - 15:34
potentiator de gust. se afla si in mod natural in multe alimente. da, e drept ca sunt discutii despre faptul daca adaosul de monoglutamat are si efecte negative sau nu, dar e scris pe eticheta si nu te obliga nimeni sa cumperi produsele respective. carnea macra nu contine adaos de monoglutamat, salamul de sibiu nu are asa ceva, muschiul file si pastrama am impresia ca nu au, la lactate n-am vazut sa se foloseasca...
calbog, on 21 iulie 2019 - 15:28, said:
Așa se face banul. |
#59
Posted 21 July 2019 - 15:36
Am uitat sa precizez o idee inca insuficient cercetata: organismul uman produce anumite substante atunci cand... merge (la fel cum produce vitamina D prin expunere la soare). Mecanismele acestei productii sunt rezultatul unor evolutii pentru adaptarea la deplasari pe distante medii (pana la sursele de hrana) si lungi (migratii), mai ales pe trei cai: sustinererea energetica, mai cunoscuta, prin conversia grasimilor, dar si intarirea sistemului imunitar si a celui endocrin. Aceleasi substante pot fi obtinute si din alimente, dar
1. stiam deja ca o dieta obisnuita contine mai multe grasimi decat consuma omul modern; acum aflam ca, din cauza sedentarismului, acestea nici nu mai sunt convertite ca in vremurile istorice, continuand sa se acumuleze ca rezerve; in plus, a crescut ponderea grasimilor "rele", adica neutilizabile 2. in societatea moderna, aglomerarea suprasolicita sistemul imunitar, in timp ce lipsa de miscare obliga organismul sa caute antidotul numai prin aport alimentar, care in acelasi timp a saracit enorm in aceasta privinta 3. stresul modern suprasolicita o data in plus sistemul imunitar, dar si sistemul endocrin, a carui afectare e inca prea putin studiata; in lipsa miscarii si a stimulilor naturali, organismul incearca sa compenseze prin aport alimentar, prin mecanisme inca mult mai complicate decat cele privind grasimile si imunitatea; aceste mecanisme se bazeaza intens pe gust si pe miros, adica pe stimulii intens inselati de alimentatia moderna. |
#60
Posted 21 July 2019 - 18:16
#61
Posted 21 July 2019 - 20:25
Salamul de Sibiu de la Cris-Tim are gust de ulei vegetal. N-am putut să-l mănânc
|
#62
Posted 21 July 2019 - 23:54
Fumez (nu zilnic) pentru ca imi place sa o fac, imi place si fumul si mirosul de tigari.
Mananc ce imi place, si vreau sa mananc ce imi place, nu accept sa mananc cea ce nu vreau. Probleme? Edited by LunaCrystal, 21 July 2019 - 23:56. |
#63
Posted 22 July 2019 - 01:11
benetusseryo, on 20 iulie 2019 - 14:32, said:
1. batranii care au 90 de ani nu manca tampeniile pe care noi le numin alimente. 2. cunosti pe cineva care a murit inainte sa implineasca "speranta de viata in continua crestere" ? 3.cunosti vreun medic, bolnav ? etc. 2. Cunosc, dar e irelevant. Speranta asta de viata se calculeaza srtatistic, se face o medie a varstei la care mor oamenii. Asta nu inseamna ca trebuie musai sa mori la varsta aia, nici mai devreme, nici mai tarziu. Sau tu propui sa-i omoram pe centenari ca au depasit varsta limita? 3. Medicul meu de familie sufera de diabet (varsta: intre 55-60 de ani, nu stiu exact si nici n-am de gand sa-l intreb). Ah, si referitor la afirmatia ca in trecut copiii nu faceau cancer: ba faceau si atunci, dar nu-l diagnostica nici dreq. Daca se imbolnavea, il duceau parintii la biserica, ii facea popa ceva slujbe si, daca dadea coltul, aia era, hai nevasta sa facem altul. Acum bolile astea se diagnosticheaza mai mult si de multe ori pot fi si vindecate. Dar ma rog, poti sa nu-ti vaccinezi copilul ca face autism sau cancer sau mai stiu eu ce. Ghinionul lui ca are astfel de parinti... |
#64
Posted 22 July 2019 - 12:26
normal ca sunt fake.cum sa hranesti altfel puhoiul de populatie ?
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users