Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitionare laptop gaming

Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Import china alibaba
 Facultate

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume
 Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta
 Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...
 

Sfat alegere butoi țuică

  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,858
  • Înscris: 10.12.2006
In ce localitate sta mesterul de butoaie?

#20
StateF

StateF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.06.2019
Este un sat de munte în județul Buzău,aproape de Chiojdu.

#21
Manjo

Manjo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 14.09.2011

 StateF, on 10 iunie 2019 - 10:05, said:

Va multumesc!

Am fost si sunt mulțumit de salcam. Ideea cu ciresul a fost de curiozitate, cand l-am auzit pe meșter. Am comandat asa unul din cires si unul din stejar, sa vad diferențele. Am mai multe sortimente de distilate, pălincă de pere, tuica de prună, rachiu de pere chiar si din tescovina. Eu prefer pălincă de pere, galbenă si gustoasă.
Am si tuica veche, 17-18 ani dar ținută în damigeana. Pana acum ceva ani nu ma pasionau atât de tare butoanele, eram invatat cu damigeana si butoiul de plastic(moștenire de familie). Acum parca vreau sa schimb puțin foaia.
  
Salut
Ca unul care a trait in zona in care tuica se bea cu uiaga pot sa-ti spun ca traditional tuica se pastreaza (si se matureaza) in butoi de dud cel mai bine sau butoi de salcam . Interzis stejarul pentru tuica ,stejarul este pentru vin . Nu ma intreba de ce ,vecinul meu era dogar si nici el nu a fost capabil sa-mi explice. Pur si simplu asa a mostenit .Tot ce facea din stejar vindea la Alba Iulia  pentru vin ,tot ce facea din dud si salcam vindea din Oradea pina-n Cluj dar numai pentru tuica.Nu am cunostinte despre butoi de cires dar sigur nu are cum sa faca rau tuicii ba din contra ciresul este cam esenta nobila si parca totusi imi amintesc de ceva butoiase de cires mai mult ornamentale asa pe la vreo 5l care erau considerate ca fiind culmea rafinamentului in materie de ,,hai sa ne laudam cu ce te tratam,, in perioada prosper - comunista de pina- n 70''. Daca inca mai ai meserias in viata sa iti faca butoaie fa-ti neaparat si din cires unul de 25l ca sigur nu ai sa regreti.

#22
StateF

StateF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.06.2019
Mulțumesc! Materialul pentru butoiul de cires nu este mult. Mi-a spus că iese la maxim 15L. Am zis ca e bine si asa, pentru mine chiar e de ajuns.Sunt curios cum o sa fie licoarea ținută în el. Imi place mai mult ideea de "A avea" în casă ceva bun, ca de băut...maxim două paharele înainte de masă. Meseriașul e vecin cu mine, tradiție din tata-n fiu. Chiar am vorbit sa ma duc la el sa ma învețe si pe mine, ii pare foarte rau ca nu are cine sa-i duca munca mai departe. La el se oprește această tradiție....
În fine, o sa revin cu impresiile despre produsul final si cu cateva fotografii.

#23
StateF

StateF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.06.2019
Acesta este butoiul meu de salcam.

Sănătate și noroc!

Tăria la care fac eu licoarea, la Institutul de limbi străine.

Attached Files



#24
LouisCyphre

LouisCyphre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,981
  • Înscris: 24.01.2012
Foarte fain.
L-ai opărit şi lăsat cu apă în el câteva zile, înainte de întrebuinţare?

#25
StateF

StateF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.06.2019
L-am oparit o dată, am lăsat apa în el pana s-a răcit si am aruncat-o. L-am oparit si a doua oara, si a treia oara si la ultima procedură am tinut apa mai bine de 24 ore. Prima licoare a fost un rachiu de tescovina. În câteva zile s-a făcut la culoare ca un coniac. L-am pus deoparte pentru următoarea distilare. Pe urma am început cu tuicile bune. Prima sarja am tinut-o o lună. Deja mi se părea cam galbenă. La urmatoarele, perioada de păstrare a fost între 2 și 3 luni. Atât. Se ingalbeneste destul de rapid. Mie imi place foarte mult culoarea si cand consider că este de ajuns, o bag in sticle. Nu o sa mai tin tuica în damigene, m-am prins greu. Asa a fost obiceiul la noi si l-am moștenit. Nu e bine, din punctul meu de vedere. Cand ai scos dopul, aleluia. Lucrurile bune se tin in fiole mici. Poate gresesc, poate nu, asta fac...asta spun.


#26
StateF

StateF

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 02.06.2019
Pana la urma am gasit o fotografie mai calumea.

Attached Files



#27
cosmin72

cosmin72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 25.02.2009
salut , am tuica de vanzare , buna , de fructe , pere , prune , corcoduse si ceva , putina de struguri cu vin amestec invechit si fiert ...tuica are 30...35 grade ...cel cu 45   cred ca vrea palinca ...facem si asa dar la alt pret ....Doreste cineva ??tg-jiu....

#28
ValentinDanielC

ValentinDanielC

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 23.04.2016
O poza cu rezultatul?Ma refer la cel de cires,vreau si eu unul dar nu gasesc neam ...Multumesc

#29
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022
Tuica merita tinuta in butoi, dar sa fie mic si sa o consumi, nu ca sa o invechesti, sa-i dai arome si alte alea, ca te alegi cu nimic.
Pe termen lung, pentru tuica, cea mai buna e damigeana in cos de rachita.

#30
sebybastian

sebybastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,214
  • Înscris: 08.09.2010

View PostCellini60, on 11 noiembrie 2022 - 11:30, said:

Tuica merita tinuta in butoi, dar sa fie mic si sa o consumi, nu ca sa o invechesti, sa-i dai arome si alte alea, ca te alegi cu nimic.
..................................................................

Buna ziua.
De ce considerati ca nu e bine?
In ce sens te alegi cu nimic?
Ce dimensiune sa aiba butoiul si din ce lemn se recomanda cel mai bine?

Stima.

Edited by sebybastian, 11 July 2023 - 12:20.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate