Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Sfat alegere butoi țuică
Last Updated: Jul 11 2023 12:19, Started by
StateF
, Jun 10 2019 03:55
·
2
#1
Posted 10 June 2019 - 03:55
Va salut dragilor spirtieri!
Problema mea existențială din momentul ăsta este urmatoarea: am de ales intre un butoi din stejar sau cires Ce sa aleg si mai ales, de ce. Sa ne fim înțeleși, sa nu isc vreo discuție pe urma...Sunt amator, beau puțin si de regula prefer ceva bun(a se citi "de casa"). În momentul de față am un singur butoi pentru țuică, care este din salcam. Dudul lipsește cu desăvârșire în zona mea iar din alta parte nu vreau sa cumpăr butoaie. Am un meșter foarte bun la mine în sat si vreau sa ii dau lui o pâine, sper ca înțelegeți. Anul trecut mi-a lucrat un butoi din lemn de salcam si am fost nu mulțumit, ci foarte multumit. Butoi micuț, nu va gânditi ca am distilerie. Acum mai vreau unul si omul mi-a dat o idee, ca sa zic asa. M-a intrebat din ce sa fie, stejar, cires sau tot salcam?! M-a băgat un pic în ceață cu ciresul, sincer. Pana acum n-am auzit si nici nu stiu parerile despre asta. Asa ca, sa nu o lungesc prea mult: voi ce ati alege si de ce? Va multumesc si astept cu nerăbdare să îndrumați un carmolist de ocazie! Numai bine! |
#4
Posted 10 June 2019 - 04:45
Doar din cires ar fi cam mult. Eu l-as vrea din stejar cu 2-3 doage din cires. Din ce zona esti? Trimite-mi PM!
|
#5
Posted 10 June 2019 - 05:10
Păi dacă ai fost supermulţumit de cel de salcîm, întrebarea ta este de prisos.
Daca însă vrei să faci experimente pe banii tăi... Pentru culoarea galbenă, specifică, e suficient să suspenzi în butoi câteva aşchii de lemn de dud. |
#7
Posted 10 June 2019 - 06:02
Stejar.
Taninul din stejar va da tuicii o culoare si aroma faine. Ciresul nu este un lemn rezistent, pentru doage, este mai mult ornamental. Este adevarat ca tuica distilata din cirese ii faina, dar nu stiu daca lemnul de cires nu va influenta aroma in rau. |
#8
Posted 10 June 2019 - 06:13
Sper ca bagi ceva tuica fina in butoiul ala, de iti bati capul atat Adica nu pui tuica din tescovina de struguri.
|
#9
Posted 10 June 2019 - 06:28
Pana sa scrie Hunor as fi zis ca daca esti multumit cu salcamul, sa nu risti, dar eu, cea mai faina palinca am baut-o in zona la 2 unguri care nu se cunosc, dac-as incerca altceva in afara de salcam de care esti multumit, as merge pe mana lui.
|
#10
Posted 10 June 2019 - 06:50
tuica se pune in damigeana, lemnul suge tuica . Profit si eu de acest topic sa pun o intrebare, cam cu cat se vinde litrul de tuica veche de 20 de ani ? am 3-4 damigene si nu prea am ce face cu ea...
Edited by jimi91, 10 June 2019 - 06:52. |
|
#11
Posted 10 June 2019 - 06:57
Spune-mi un pret (pe PM) si ti-o cumpăr eu.
Ce tuica este, cate grade, chestii de astea. Merci. |
#12
Posted 10 June 2019 - 07:03
LouisCyphre, on 10 iunie 2019 - 06:57, said:
Spune-mi un pret (pe PM) si ti-o cumpăr eu. Ce tuica este, cate grade, chestii de astea. Merci. Tot ce stiu e ca, e de prune tuica si ca e veche de 20 de ani...la gust nu e foarte tare, e buna (nu stiu cate grade are) -mie mi-a placut ...a fost tinuta in damigeana... |
#13
Posted 10 June 2019 - 07:10
Merci de informatii, dar daca nu este macar la 45 de grade (se masoara usor cu un alcoolmetru), nu ma intereseaza.
|
#14
Posted 10 June 2019 - 08:04
#15
Posted 10 June 2019 - 08:13
Lemnul de cires este un lemn nobil si daca cauti mai mult la mesterii de butoaie, vei vedea ca sunt mai scumpe decat celelalte, tocmai pentru faptul ca distilatele capata un gust cu totul deosebit.Iar tuica nu se invecheste decat in lemn degeaba o tii 20 de ani in sticla,conform regulilor nescrise ale invechirii distilatelor.
|
|
#17
Posted 10 June 2019 - 08:21
horiapopa, on 10 iunie 2019 - 08:13, said:
Lemnul de cires este un lemn nobil si daca cauti mai mult la mesterii de butoaie, vei vedea ca sunt mai scumpe decat celelalte, tocmai pentru faptul ca distilatele capata un gust cu totul deosebit.Iar tuica nu se invecheste decat in lemn degeaba o tii 20 de ani in sticla,conform regulilor nescrise ale invechirii distilatelor. Dar daca pui cateva bucati de lemn de cires in damigeana de sticla....nu merge ? eu stiu ca butoiul de lemn suge foarte mult....o pierzi in cativa ani |
#18
Posted 10 June 2019 - 10:05
Va multumesc!
Am fost si sunt mulțumit de salcam. Ideea cu ciresul a fost de curiozitate, cand l-am auzit pe meșter. Am comandat asa unul din cires si unul din stejar, sa vad diferențele. Am mai multe sortimente de distilate, pălincă de pere, tuica de prună, rachiu de pere chiar si din tescovina. Eu prefer pălincă de pere, galbenă si gustoasă. Am si tuica veche, 17-18 ani dar ținută în damigeana. Pana acum ceva ani nu ma pasionau atât de tare butoanele, eram invatat cu damigeana si butoiul de plastic(moștenire de familie). Acum parca vreau sa schimb puțin foaia. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users