Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...

Problema droguri
 Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...

Intel i9 14900K cooler air Deepco...
 Curațare disc vinil

Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...
 Mama Clopoțel

Windows 11 si boxa portabila - de...

Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...
 

Cafeneaua Orange

* * * - - 9 votes
  • Please log in to reply
2725 replies to this topic

#2539
lone-wolf

lone-wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 27.06.2007

View PostTaxon, on 30 ianuarie 2021 - 16:20, said:

Ai nabii popii, vor bani ca sa te boteze, sa te cunune, sa te ingroape, samd. Si uite ca au umplut tara de biserici si manastiri.
Dar si mai ai naibii doctorii, bre, ca si astia vor bani ca sa te consulte, sa te opereze, sa te ingroape, dar, ai naibii doctori, ei nu au umplut tara de dispensare si spitale.
A nu se confunda: banii pe care-i cer popii "ca sa te boteze, sa te cunune, sa te ingroape, samd" merg direct in buzunarul/contul lor personal si din aia "rasar" vilele,  limuzinele din curtile vilelor, etc. Bisericile si manastirile "rasar" din alti bani, fie colectati de la enoriasi, fie de la bugetul central/local, adica tot de la enoriasi dar nu numai...
Problema e ca nici bugetul si nici enoriasii nu mai dau dovada de aceeasi generozitate cind e vorba de spitale.

Edited by lone-wolf, 30 January 2021 - 16:41.


#2540
robertfulda

robertfulda

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 14.02.2007
Diferența constă în faptul că serviciile medicale chiar sunt utile și necesare, pe când popii fac doar show. Corect ar fi să-i compari cu cântăreții, nu cu doctorii. Fără popi și fără spectacolul lor se poate trăi (în opinia personală s-ar trăi chiar mai bine), însă fără medicină mult succes să ajungi la 30 de ani.

#2541
r_ionescu

r_ionescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 07.07.2010

View PostMusxt, on 29 ianuarie 2021 - 20:17, said:


Da!după capul tău și al neomarxistilor știm deja:Jos Ponta!el e de vină și acum🤮

Și cine a avut cei mai mulți miniștri ai sănătății?
Gunoaiele pesediste și aliații lor, votați de o turmă de imbecili!  🤢🤮



#2542
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
REORGANIZAREA SISTEMULUI ȘI SUBFINANȚAREA

Este extraordinar de greu să reorganizeze sistemul de sănătate din România.
Motivul principal este subfinanțarea.
Procentul ăla mic din PIB, din PIBul ăla mic pe care îl dau politicienii medicinei.
Că nu sunt bani mai mulți. Că sunt și alte domenii. Că pensii, că alocații, că ajutoare. Că bugetari.
Că oricum se fură.

Păi subfinanțarea asta înseamnă. Nu poți face spitale noi. Nu poți să le încălzești. Nu poți angaja oameni suficienți. Nu poți renova. Nu ai mâncare destulă să le dai, nu ai medicamente, reactivi.

Uneori spitalele iau foc, ca o acumulare a acestor lipsuri.
De obicei însă doar omoară. Prin nozocomiale dar, mai ales, prin lipsuri. De oameni, de resurse, de pricepere, de medicamente, de proteze, de analize, de orice.

De fiecare dată când câte un spital ia foc șoșoacele neamului încep să se arate unul pe altul cu degetele dar, de fapt, o dată scandalul terminat nimeni nu mai ține cont. Nu se apucă de făcut.
Că nu știe cum, că nu are cu ce, că, de fapt, nu există voință politică. Sau prioritate publică pentru sănătate.
Nu, la noi prioritare sunt lefurile, pensiile, ajutoarele și voturile pe care le aduc. Nu proiectul de a reforma ceva atât de laborios cum este sistemul de sănătate.
Nu există Voiculescu, Tătaru sau oricare altul capabili să schimbe ceva. Ceea ce e bine pentru că de fapt ei vor doar să pară reformatori.

Ar trebui un consens politic, o schimbare de paradigmă, un brainstorming și o hotărâre de a lua totul de la 0, de la ultima policlinică din cel mai îndepărtat cătun la cel mai mare spital din țară și copiat întocmai cum fac alții.
Canadienii, francezii, suedezii, nu contează.
Văzut cum fac ei spitalele, cum normează și plătesc ei personalul, cum asigură paza de incendii, cum fac internările, cum fac extetnările, tot.
Văzut câte spitale ne trebuiesc și de ce.
Și pus osul la treabă, să se facă, fără beneficiu electoral, fără panglici tăiate, fără ONG-uri, băieți deștepți sau firme de casă, fără delapidare, inconsecvență și șmecherie.

Da, știu, sunt vise.
Vom muri cu toții cu zile pe aici de fapt.

#2543
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
ȚAȚA ȘOȘOACĂ, PORTARUL, ANALFABEȚII FUNCȚIONALI ȘI 200 DE ANI BRUCANIENI
Mă uitam azi noapte la niște filmări bizare, pe la poarta spitalului Pantelimon unde țață Șoșoacă se certa cu un portar ca să o lase să între în incintă.
Nu este clar de ce voia să intre, că nu avea nici stingător, nici stetoscop și nici o minte funcțională montată între urechi. Avea doar husa aia de camion pe care o îmbracă pe post de palton strâmt și mobilul cu care se filmează când se țigănește și face scandal, ca să o vadă imbecilii care o votează că grăsuna nu se lasă și combate, chiar dacă nu se știe exact ce.
Pare că biata femeie nu se gândește că ar putea fi dezastros pentru cariera ei politică să între în spitale cu secții de psihiatrie, nici la faptul că, demnitar sau nu, ieșitul din astfel de secții, o dată diagnosticul pus, ar putea fi și mai dificil.
Alături de Godzilă mai era și o prostană blondă care, ca un ecou mai mic, ținea isonul panaramei, repetând ca o pirandă căreia vrei să îi contești marfa că doamna Șoșoacă este demnitar și că în această calitate poate să între unde vrea piszda ei, că așa scrie în lege.
Tot acest demers juridic fiind pentru nea Ilie de la poartă, care prins între aplombul haramului cu limbarniță și ordinele primite de la manager nu prea știa ce să facă.
Mă rog, până la urmă bivolița domestică a întrat în curte unde, după câteva poze, a remarcat că se uită ca proasta la lună, drept care s-a întors la întrare, singurul loc cu cameramani care să îi înregistreze bufoneriile jenante.
Sincer să fiu nu am înțeles scopul, mesajul și bonitatea acțiunilor doborâtoarei de chiftele și, în nici un caz, de ce o filmează unii și o dau pe post.
Așa, prostovană și gălăgioasă, cu poalele in cap, certându-se cu portarul Șoșoacă făcea, se pare, revoluție și politică.
Pentru că pentru o cantitate de analfabeți funcționali, cu o frustrare altfel justificată în fața unei societăți nedrepte, cuvintele acuzatoare ale mangaliței politice înseamnă ceva.
Sunt oameni suficient de proști pentru care conținutul discursului contează mai puțin decât tonul. Pentru care scandalul inutil și obscen dirijat spre vreun portar înseamnă cine știe ce revoltă contra a cine știe ce conspirație. Pentru care toate aceste prostii fără cap și fără coadă debitate cu încredere la nivel de zeci de decibeli sunt de fapt o transmitere, fie ea doar la nivel de gălăgie, a nemulțumirii din ei.
Nemulțumire de altfel firească la nenorocirile care se tot petrec pe la noi. Nemulțumire justificată.
Nimeni dintre bieții analfabeți care o urmează aprobator pe Șoșoacă nu sunt capabili de mai mult decât de mârlănii agresive, deci pentru ei discursul rumegătoarei este expresia rumorii din ei.
Nici unul nu se gândește, așa cum mă gândesc eu că nimic din ce a făcut, a studiat sau a priceput Șoșoacă în anii ei de existență mârlănească nu o ridică pe vreun podium moral de unde să îi judece pe alții.
Nici unul nu are în cap, cum am eu, faptul că pusă de exemplu să facă ceva util în domeniu, pentru spitale, pentru sănătate sau doar pentru cetățeni, biata mugitoare nu ar avea nici cea mai mică idee constructivă. Nici cel mai mic indiciu despre ce ar trebui. Nici măcar o urmă de soluție.
Pentru că ceea ce lipsește din mugetul de Holstein in rut al senatoarei de Iași este cea mai mică urmă de idee utilă.
Sau altfel spus, dacă am pune-o pe Șoșoacă ministru al sănătății probabil că într-un an ar muri de 10 ori mai mulți.
În context de ce o urmează lumea?
Din cauza lui Brucan, care ne-a amăgit atunci când ne-a spus că prostia la români va avea nevoie de 20 de ani ca să se atenueze.
Omul nu a vrut să mai pună un zero la sfârșit.

#2544
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008

View Postlone-wolf, on 30 ianuarie 2021 - 16:40, said:


‎A nu se confunda: banii pe care-i cer popii "ca sa te boteze, sa te cunune, sa te ingroape, samd" merg direct in buzunarul/contul lor personal si din aia "rasar" vilele, limuzinele din curtile vilelor, etc. Bisericile si manastirile "rasar" din alti bani, fie colectati de la enoriasi, fie de la bugetul central/local, adica tot de la enoriasi dar nu numai... ‎
‎Problema e ca nici bugetul si nici enoriasii nu mai dau dovada de aceeasi generozitate cind e vorba de spitale. ‎


Să știți că eu nu am o problemă cu ritualul/ taina/ magia/ serviciul neimpozabil numit botez doar pentru că, excepțional, se îneacă un bebeluș.
Eu am o problemă cu legea nescrisă conform căreia toți copiii trebuiesc botezați în religia ortodoxă, ca și cum aceasta ar fi singura, cea mai bună și testată în vreun mod. Am o problemă cu cioplirea de frici și de așteptări magice în mintea copiilor în general și îmi pare fățarnic să numești că așa ceva este luminos sau înălțător.
Nu am nimic împotrivă alegerii pro religie a unui adult dar disprețuiesc profund indoctrinare și manipularea minții copiilor.

Edited by popascu, 02 February 2021 - 16:14.


#2545
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
@lone-wolf
Iar spaga luata de doctori si onorariile pentru care nu dau chitanta la cabinetul particular unde se duc?
Din banii aia ce rasare? Ca spitale nu....

#2546
lone-wolf

lone-wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 27.06.2007

View Postpopascu, on 02 februarie 2021 - 16:12, said:

‎‎

Să știți că eu nu am o problemă cu ritualul/ taina/ magia/ serviciul neimpozabil numit botez doar pentru că, excepțional, se îneacă un bebeluș.
Eu am o problemă cu legea nescrisă conform căreia toți copiii trebuiesc botezați în religia ortodoxă, ca și cum aceasta ar fi singura, cea mai bună și testată în vreun mod. Am o problemă cu cioplirea de frici și de așteptări magice în mintea copiilor în general și îmi pare fățarnic să numești că așa ceva este luminos sau înălțător.
Nu am nimic împotrivă alegerii pro religie a unui adult dar disprețuiesc profund indoctrinare și manipularea minții copiilor.
Nu inteleg de ce m-ati citat pe mine, nu vad legatura dintre textul meu si ceea ce spuneti dvs.

View PostTaxon, on 02 februarie 2021 - 18:13, said:

@lone-wolf
Iar spaga luata de doctori si onorariile pentru care nu dau chitanta la cabinetul particular unde se duc?
Din banii aia ce rasare? Ca spitale nu....
Pai si eu ce-am zis? Si popii si doctorii baga banii in buzunar. Faptul ca rasar biserici/manastiri/catedrale  in timp ce spitale nu se construiesc aproape deloc mi se pare destul de simplu de explicat: popii au mecanisme de a colecta diverse fonduri de la enoriasi, special pentru aceste constructii si sint si foarte convingatori  cind cer fonduri de la buget, fie el local sau central. Pentru spitale e mai greu sa aduni fonduri: nici cetatenii nici bugetele nu dau dovada de aceeasi generozitate. In plus, medicii care ar incerca sa faca astfel de eforturi, dupa ce se satura de luptat cu morile de vint, prefera sa-si ia lumea in cap si sa plece in strainatate, unde e mare nevoie de ei. Cererea de popi nu cred ca e la fel de mare in occident, asa ca ei au tot interesul, pe linga mijloacele infinit mai generoase, sa tot construiasca biserici, sa-si asigure locuri de munca confortabile si profitabile.

#2547
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
SPUTNIK

Sunt un pic confuz.
După peste jumătate de an de când s-au tot făcut bancuri despre vaccinul rus Sputnik, după ce s-a tot explicat că, la ce jamahirie e prin Rusia, trebuie să fii nebun să te vaccinezi cu borhotul lor, că precis o să ți se cojească scrotul și o să începi să visezi în kirilice, zilele astea stupoare ca la un gol al oaspeților pe Bernabeu.
Europenii vor să cumpere cipurile lui Putin.
De unde pricep că de fapt sunt bune.
De unde se deduce că rușii nu sunt chiar barbarii care ne-a intrat în cap că ar fi, din rațiuni de politică, Putin și de proximitate prea mare de scutul de la Deveselu.
Și de ce deștepți am fi noi dacă ne-ar lăsa, care nu ne lasă că tare am face.
Iaca, ăia fac. Repede. Și bine.
Că au oameni de știință, specialiști, industrii, know how. Cum nici nu ar fi de mirare când ai atâtea sute de milioane de suflete răspândite pe un sfert din glob.
Și că superioritatea față de ei, pe care o mai vezi răzbătând în conversații și postări este strict în mintea noastră.

#2548
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
Tot de pe SP:
https://forum.softpe...tach_id=2489047

#2549
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
Iar m-am lovit de doctor, la "particular".
150 de lei "consumatia", fara bon, chitanta sau factura.
Ai dracului popii astia, cum jupoaie ei binecredinciosii !

#2550
cata31lin

cata31lin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 09.05.2005
Parcă e în vigoare faza, nu primești bon, nu plătești consumația.Posted Image

#2551
wantsome

wantsome

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,846
  • Înscris: 15.05.2017
Serviciu Clienți e doar cu numele, ca mori cu zile și nu intri în legătură cu un consultant la astia. Bine ca le dau vreo 25 de euro lunar...

#2552
Orange_helper

Orange_helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 7,604
  • Înscris: 19.12.2011

View Postwantsome, on 11 februarie 2021 - 11:23, said:

Serviciu Clienți e doar cu numele, ca mori cu zile și nu intri în legătură cu un consultant la astia. Bine ca le dau vreo 25 de euro lunar...

Salut,

Incercam sa optimizam serviciile oferite si lucram la aceasta. Ne pare rau deoarece ai avut neplaceri!
Ne poti trimite noua solicitarea ta, daca esti de acord, in mesaj privat, astfel incat sa gasim impreuna o solutie.

O zi buna,
Orange Helper

#2553
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
A dispărut popascu de o săptămînă.
Îl vreau pitit într-o cabană, în mijloc de codru la munte, fără semnal la telefon, dar cu un foc arzînd în șemineu.
Și făcînd triumfător ultima levată din dona impecabil licitată si jucată 7FA.
Bravo, popascu!

#2554
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009
Mi-e dor de-un bridge... deși, după cei aproape 30 de ani de cînd nu am mai jucat, cred că m-aș face de rîs cu brio...:)

#2555
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,871
  • Înscris: 26.02.2010

View PostTaxon, on 12 februarie 2021 - 20:32, said:

A dispărut popascu de o săptămînă.
Îl vreau pitit într-o cabană, în mijloc de codru la munte, fără semnal la telefon, dar cu un foc arzînd în șemineu.
Și făcînd triumfător ultima levată din dona impecabil licitată si jucată 7FA.
Bravo, popascu!

A dispărut și de pe facebook/comunitatea Orange și nici la telefon nu răspunde.

#2556
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004
La cafeaua matinală, în afară de popascu, citesc și alți cîțiva publiciști pe care îi apreciez.
Printre ei, dar în cap de listă, Cornel Nistorescu si Liviu Avram.
Nu sunt mereu de acord cu ce zic ei, dar le apreciez exprimarea, logica și coerența. Popascu included.

Voi?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate