Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Acest LNB......

Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...

De unde cumparati piese de schimb...
 Iesirea din coproprietate

Mouse wireless ergonomic cu bater...

Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!
 Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 

Sisteme de panouri solare pentru preparare ACM si aport la incalzire

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
3091 replies to this topic

#271
ovisopa

ovisopa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 18.07.2003
Viorel , creca ai incurcat userii, eu NU fac apa calda din fotovoltaice, eu folosesc toata energia produsa din PV (am biroul si atelierul la aceeasi adresa cu casa), si cu 1.7kwp (6 panouri de 295w) inca mai platesc la electrica vreo 400 - 600 lei / luna.

Si parca nu esti prea constant in idei, si eu si doega spuneam ca sunt MULTmai utile voltaicele decat solarele pt ca faci ce vrei cu energia, in ultimele 2 pagini am aratat atatia useri ca din PV produci ceva pe vremea rea si din PS nu produci nimic, si cu 6 posturi mai sus #265 apari tu cu procentele alea de 12% vs 90% in favoarea PS, WTF ? Si acum te iei de mine ca eu sustin PANOURILE SOLARE ? Si ca ce fac eu cu atata apa ? Sigur de mine vorbesti, ca sa mor de te inteleg? mai sus spui ca ce bune sunt Solarele (eficienta 90% vs 12% voltaice - doar comparand suprafata ocupata) si cateva posturi mai jos te lauzi ca ce multe faci cu fotovoltaicele (exact ce incercam si eu si doega sa spunem, sunt mult mai utile voltaicele, chiar daca principalu motiv pe care si le instaleaza cineva e sa faca apa calda, oricand poti folosii energia si la altceva).

#272
ElcapoMafia

ElcapoMafia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 704
  • Înscris: 12.01.2011
Se da un sistem cu 30 de tuburi vidate" Putere termică la iridație de 1000 W/m2 (W) 1748" vs 6 sau 7 policristaline de 280w. Oare cat produc policristalinele in momentul in care incep si tuburile vidate sa ridice temperatura in boiler, nu vorbesc de cand incepe automatizarea sa pompeze ca se pierde mult pe tevi.
Ma refer la conditiile meteo aproximativ actuale.

Edited by ElcapoMafia, 24 February 2019 - 11:25.


#273
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Da îmi bat capul de pomană ! oricum n-ai înțeles nimic din ceea ce ți-am scris și până la urmă n-am înțeles nici eu nimic din discursul tău că vrei să produci apă caldă doar vara, acu” o dai la întors că folosești fotovoltaicele și la altceva decât la încălzit apa, naiba știe ce vrei, dar fără acumulatori pe litiu și divertarea surplusului pe rezistență într-un boiler, nici prin cap să nu-ți treacă că fotovoltaicele sunt mai eficiente decât panourile solare cu tuburi în vid, adică eu n-aș strica fânul pe gâște !  Posted Image

@Doega are 32 panouri fotovoltaice și doar unul solar, este normal să folosească surplusul de curent pe AC sau produs apă caldă, dar nu înseamnă că suprafața a 2 panouri fotovoltaice poate produce mai mult agent termic folosind curentul pe o rezistență, decât un panou solar dedicat heat pipe !

Raportul de eficiență pe m2 între fotovoltaic și solar heat pipe se păstrează liniar în orice condiții de radiație solară la 1200W/m2, dar și 100W/m2 (lumină difuză) unde fotovoltaicele sunt moarte, deci panoul solar heat pipe este mai eficient de vreo 7 ori față de fotovoltaic în orice condiții, nu o spun eu, o spun specialiștii, altfel nimeni pe lumea asta n-ar mai fi produs panouri solare cu tuburi în vid ! Posted Image

Edited by Viorelsolar, 24 February 2019 - 11:33.


#274
ovisopa

ovisopa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 18.07.2003
Mai pun o poza, si ma retrag o perioada ca nu stiu ce am facut de e asa pornit viorel pe mine, nu stiu cand am spus eu ca fac apa calda din voltaice? sau ca vreau sa fac apa calda doar vara? de mai multe ori am mentionat faptul ca am si fotovoltaice si solare, si ca folosesc toata energia produsa de 1.7kwp fotovoltaice in atelier si casa (3 apartamente) .. si nu pe apa calda.
De cateva zile tot pun poze in care se vede clar ca 6 panouri monocristaline sunt mai bune pe vreme rea, decat 30 tuburi Westech HY-H58 da tu Viorel, tot o tii tare si mare ca Panourile solare Heat Pipe sunt mai bune in orice conditii.

Viorel, inca odata iti spun ca eu nu fac apa calda cu fotovoltaice, inca, ci doar le ofer informatii concrete celor care nu stiu ce sa-si cumpere Solare Heat Pipe sau Voltaice, eu am ambele sisteme pe acelasi acoperis al casei, nu compar un sistem montat in Sibiu cu unul montat in Bucuresti, compar 2 sisteme diferite montate pe acelasi acoperis, exact aceeasi inclinatie , exact aceeasi orientare. in graficele alea portocalii postate in trecut, chenarul din dreapta denumit "L3 energy meter" arata productia Fotovoltaica iar chenarul portocaliu din stanga jos denumit "Solar water tank" e productia facuta cu Solarele heat pipe de la Westech.

View PostElcapoMafia, on 24 februarie 2019 - 11:24, said:

Se da un sistem cu 30 de tuburi vidate" Putere termică la iridație de 1000 W/m2 (W) 1748" vs 6 sau 7 policristaline de 280w. Oare cat produc policristalinele in momentul in care incep si tuburile vidate sa ridice temperatura in boiler, nu vorbesc de cand incepe automatizarea sa pompeze ca se pierde mult pe tevi.
Ma refer la conditiile meteo aproximativ actuale.

Din fotovoltaice azi am produs deja 1.3kwh (viorel, asta e energie electrica consumata de aparate electronice gen televizoare, routere, switchuri, NAS, PC-uri, NU PE APA CALDA) .. dar din solarele heat pipe laudate de Viorel ca sunt de 7 ori mai bune ... va las sa va uitati pe grafic Posted Image

numa bine baieti, ne mai auzim Posted Image


View PostViorelsolar, on 24 februarie 2019 - 11:32, said:

Raportul de eficiență pe m2 între fotovoltaic și solar heat pipe se păstrează liniar în orice condiții de radiație solară
Da voi sunteti bolnavi la cap? ce tot aveti de comparati doar dimensiunea sistemelor, le tineti in carca toata viata sau le puneti pe acoperis ? Cu aceeasi bani imi cumpar de 4 ori mai multa suprafata voltaica decat suprafata solara heat pipe. WTF ??? De ce comparati doar suprafata ocupata, nu pot sa inteleg .. daca suprafata aia solara heat pipe e mult mai scumpa.

Si legat de site-ul ala sigur preturile nu sunt corecte, un panou dinala hybrid de 240w parca costa 2200 lei in alte parti, banuiesc ca ala e pretul real.

Attached Files


Edited by ovisopa, 24 February 2019 - 12:32.


#275
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
@ovisopa cred că te-am confundat cu @zut1, ăsta este ferm convins că fotovoltaicele sunt mai eficiente la produs apă caldă decât solarele heat pipe, oricum vă că și tu cochetezi cu idei din astea ! Posted Image

#276
adiculiniute

adiculiniute

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 18.01.2011

View Postgry2000, on 23 februarie 2019 - 15:19, said:

Tocmai am scris pe topicul infiintat de mine la prosumeri, ca programul AFM in ACTUALA CONFIGURATIE va fi un ESEC lamentabil al guvernantilor.
Total de acord cu tine ca nu este in interesul cetateanului ci este doar electoral.
Vom vedea ce va fi, dar sa revenim ontopic aici si sa mutam discutia despre voltaice acolo.

Ma baieti... nu va prostiti acuma Posted Image Serios!
M-am hotarat. Fotovoltaicele m-au convins. E klar ca ma duc pe ele. Si este foarte klar de asemenea ca imi incerc norocul pe acest program de la AFM. (precum recomanda dealtfel si unul din colegi)  
ACUM, de ce veniti voi sa frecati meciu si sa dati iara peste cap totul? Posted Image (Imi ajung deja cateva nopti nedormite... nu mai vreau si altele :) )

Ok, acum va intreb si eu... din moment ce, si daca reusesc sa "negociez / sa ma inteleg" cu instalatorul sa imi puna hybrid. Nu se poate seta din acel aparat cat sa mearga pe baterii cat sa dai in retea? Ca as lasa sa "injectez" in retea ceva formal, si restul sa tin pt mine.
Normal ca nu ma intereseaza si nu sunt ok cu ideea de a da in retea... dar daca e musai asta ca sa primesti finantare... n-ai ce face.
Deci se poate sau nu ocoli putin treaba asta, si sa faci ceva gen cum am zis eu?

PS: nu va mai certati pe teme aiurea,,solar vs PV. Fiecare e matur sa ia decizia care crede el ca e ok pt situatia lui... Nu ajungeti nicaieri asa:)

Edited by adiculiniute, 24 February 2019 - 22:00.


#277
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,128
  • Înscris: 17.01.2012

View Postdoega, on 22 februarie 2019 - 16:14, said:

...deci azi aveam apa calda pentru ca 5 persoane sa faca dus. Sau, in fine, o singura femeie dar ...

hihihi!!!
încă unul lovit de soartă! :P

View PostXTH, on 23 februarie 2019 - 14:23, said:

Zici tu?! ca este bine sa fii prosumator?Posted Image tu chiar crezi in aberatiile altora, foarte bine.
Cind te imbogatesti sau macar sa iesi pe +(plus) din faza cu prosumatorul sa-mi faci si mie in ciuda ca nu am crezut in Fat Frumos si Leana cosinziana!
Nici 10% nu cred din acel program ca vine in sprijinul cetateanului,interesele sunt invizibile...

doar ca info: am fost în ianuarie în UK și am fost bombardat cu reclame!
la ei subvenția pt prosumatori este de..., de..., DE 20000 lire :o

#278
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,689
  • Înscris: 23.01.2010
Nu este mult raportat la veniturile lor.
Noua ni se pare mult daca ar fi sa-i cheltui in Romania cei 20.000lire
Dar probabil altfel stau lucrurile acolo,fata de snapanii de la noi...
Posted Image

#279
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,128
  • Înscris: 17.01.2012

View Postadiculiniute, on 24 februarie 2019 - 21:58, said:

Ca as lasa sa "injectez" in retea ceva formal, si restul sa tin pt mine.

de ești așa zgârcit, atunci configurezi instalația pe 2 invertoare

View PostXTH, on 25 februarie 2019 - 08:30, said:

Nu este mult raportat la veniturile lor.
Noua ni se pare mult daca ar fi sa-i cheltui in Romania cei 20.000lire
Dar probabil altfel stau lucrurile acolo,fata de snapanii de la noi...
Posted Image

e mult frate, că echipamentele au același preț!!!
manopera așișjderea...

dar, pesemne, ei vor să aibă prosumatori cu peste 10/20 kwp
că noi ne gânbdim doar la un max 5/7...

#280
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,081
  • Înscris: 16.02.2008

View Postadiculiniute, on 24 februarie 2019 - 21:58, said:

Ma baieti... nu va prostiti acuma Posted Image Serios!
M-am hotarat. Fotovoltaicele m-au convins. E klar ca ma duc pe ele. Si este foarte klar de asemenea ca imi incerc norocul pe acest program de la AFM. (precum recomanda dealtfel si unul din colegi)  
ACUM, de ce veniti voi sa frecati meciu si sa dati iara peste cap totul? Posted Image (Imi ajung deja cateva nopti nedormite... nu mai vreau si altele Posted Image )

Ok, acum va intreb si eu... din moment ce, si daca reusesc sa "negociez / sa ma inteleg" cu instalatorul sa imi puna hybrid. Nu se poate seta din acel aparat cat sa mearga pe baterii cat sa dai in retea? Ca as lasa sa "injectez" in retea ceva formal, si restul sa tin pt mine.
Normal ca nu ma intereseaza si nu sunt ok cu ideea de a da in retea... dar daca e musai asta ca sa primesti finantare... n-ai ce face.
Deci se poate sau nu ocoli putin treaba asta, si sa faci ceva gen cum am zis eu?

PS: nu va mai certati pe teme aiurea,,solar vs PV. Fiecare e matur sa ia decizia care crede el ca e ok pt situatia lui... Nu ajungeti nicaieri asa:)

Si eu spun ca rostul topicului nu e de a compara solarul cu voltaicele, e o discutie adiacenta.
Cat despre AFM, vezi ca are doega niste XANAX, iti trimite si tie prin posta daca vrei...ca sa dormi linistit...;)

Eu unul nu mai ma imbat cu apa rece la programul acesta deoarece vad cum NU merge.
Asa ca mai bine bag un spritz si va salut pe toti.

Pana-n una alta, am apa calda in cazan la 50 de grade din solare, sa faca dus 5 barbati sau doua femei, vorba lui doega.

#281
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,216
  • Înscris: 04.12.2007
Azi am fost femeie. Doua bai in cada, produs vreo 27kwh electric, plus inca ceva apa calda cu panourile solare. Xanax e aspirina pentru mine, eu nu am avut liniste 1 an pana sa ma vad of-grid.
Eu as lua banii aia dar as face sistemul meu si as exporta doar iunie-august. Si baterii, litiu, sa scada factura de la 2-300 la 20-30.

#282
adiculiniute

adiculiniute

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 18.01.2011

View Postgry2000, on 25 februarie 2019 - 19:29, said:

(...)
Cat despre AFM, vezi ca are doega niste XANAX, iti trimite si tie prin posta daca vrei...ca sa dormi linistit...Posted Image

Eu unul nu mai ma imbat cu apa rece la programul acesta deoarece vad cum NU merge.
(...)

Cum vezi ca NU merge? Nu inteleg... inca nu este inceput programul. Ce vezi?:)

#283
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,216
  • Înscris: 04.12.2007

View Postadiculiniute, on 25 februarie 2019 - 20:38, said:

Cum vezi ca NU merge? Nu inteleg... inca nu este inceput programul. Ce vezi?:)
Adica nu merge, adica stă. Adica nu stă, adica da inapoi, adica cam pierzi. Cacofonie asumata.

#284
adiculiniute

adiculiniute

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 18.01.2011
lamurit... e OK :)

#285
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,081
  • Înscris: 16.02.2008
Vezi pe topicul facut de mine special pentru prosumeri Adi:
https://forum.softpe...ri-program-afm/

#286
burebista_flo

burebista_flo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.08.2009
Buna seara tuturor. Am observat (citit) cat de activi si prompti sunteti drept urmare indraznesc sa va intreb si eu ceva. Am vazut la dedeman un kit cu tuburi+boiler+automatizare ferroli pe la 5800lei. Ce părere aveti de acest kit?

https://www.google.r...d=1551380641224
Multumesc

Edited by burebista_flo, 28 February 2019 - 21:10.


#287
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Acum stii si tu cum e cu pachetele astea. Mai intotdeauna iti baga pe gat si ceva de care vor sa scape. Nu imi dau seama care ar fi componentele slabe. Poate boilerul (vezi ca gry are boiler ferroli, poate te lamureste ce si cum), poate grupul de pompare. Ar trebui sa iei fiecare componenta in parte sa vezi plusuri si minusuri. In particular, la boiler si la colector conteaza mult izolatia. La boiler conteaza si serpentinele (la modelul pe care l-ai pus sunt cam anemice). Pompa ar trebui sa fie cat mai eficienta. Tuburile la fel (vezi din nou ca gry e bine informat; a si postat mult in topicul precedent).

Vezi ca pachetul "tau" nu are tevi incluse. Niste tevi izolate te pot duce pana la 70 lei/ml de traseu, deci la tevi poti sa adaugi usor 500 de lei, poate si mai mult daca boilerul si panou vor fi la distanta mare unul de altul.

Una peste alta, in ce combinatie vrei sa folosesti sistemul? Daca ai gaz, trebuie sa tii cont ca daca pui si montajul e posibil sa salti bine peste 8000 lei (poate chiar peste 9000), iar amortizarea nu e spectaculoasa. Daca ai centrala cu lemne, poate vrei si o rezistenta la boiler ca sa incalzesi apa vara fara sa mai dai drumul la foc daca nu e soare suficient.

#288
burebista_flo

burebista_flo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.08.2009
Inclazirea casei sa va face cu o centrala electrica pana se trag gazele si pe strada mea.
Aceat sistem vreau să-l folosesc stric pt dusuri si spalatul vaselor. Vara sa am apa calda de la panou iar iarna sa functioneze si rezistenta electrica.
Boilerul vreau sa il montez in pod, cat mai aproape de panou (ca sa nu consum multa teava) iar centrala va fi 2 nivele mai jos... in garaj. (suprafata casei este de 60mp pe nivel - demisol+parter+mansarda), si vor fi 3-4 consumatori (2 adulti si 2 copii).

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users

noxious30

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate