Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Retete braga !
#55
Posted 20 July 2018 - 09:04
lulushor, on 19 iulie 2018 - 22:22, said:
As avea rugamintea de a nu deturna postul deschis de mine , mai precis "Despre Braga" . Puteti sa initiati orice discutie despre orice subiect intr-un post separat. Nu doresc ca aceasta rugaminte sa fie inteleasa in mod agresiv sau rautacios , dar doresc ca discutiile sa fie canalizate catre subiectul ales de mine. Daca aveti informatii,retete sau orice altceva de spus in legatura cu subiectul din titlul va rog sa le impartasiti aici. Daca doriti. Multumesc ! Edited by destrug, 20 July 2018 - 09:05. |
#56
Posted 20 July 2018 - 20:42
destrug, on 20 iulie 2018 - 09:04, said:
Din pacate procesul dureaza si o sa te plictisesti repede cu s-au plictisit si altii. Nu dureaza. Este vorba de maxim 3 zile de fermentatie. Ma voi implica si eu in asta pentru ca si mie imi este dor de gustul bragii bune. Eu am baut braga de la Slatina inainte de revolutie. Era ceva extraordinar!!! Voi experimenta si voi posta aici rezultatele. Asta putem sa facem cu totii. Cam asta ar trebui sa fie ideea topicului. Edited by SineNomine, 20 July 2018 - 20:43. |
#57
Posted 20 July 2018 - 22:38
SineNomine, on 20 iulie 2018 - 20:42, said:
Nu dureaza. Este vorba de maxim 3 zile de fermentatie. Ma voi implica si eu in asta pentru ca si mie imi este dor de gustul bragii bune. Eu am baut braga de la Slatina inainte de revolutie. Era ceva extraordinar!!! Voi experimenta si voi posta aici rezultatele. Asta putem sa facem cu totii. Cam asta ar trebui sa fie ideea topicului. Destrug, intradevar o sa fac cum ai zis , deja o sa fac , incerc si sper sa dau catusi de putin de gustul pe care il caut. Poate cineva o sa ajunga la un rezultat. Este doar un simplu post , poate ca o sa moara poate ca nu . Retete exista pentru orice. Poate o sa dau de cineva care a obtinut catusi de putin in acest sens. Si , crede-ma ca nu o sa ma las pagubas asa cum "profetesti" . Asta este doar un canal pe care il urmaresc si il incerc. Am deschis relatii cu cateva persoane din Albania, Croatia, Bulgaria si Turcia. Am dat comanda de BOZA de la Vefa Istanbul. Am o cunostinta in Turcia care imi va aduce reteta gasita acolo si tot asa. Am destule variante si optiuni pe care o sa le testez. |
#58
Posted 20 July 2018 - 23:33
Braga pe care am luat-o saptamana trecuta din Mangalia a stat la frigider pana azi cand gustând-o am avut o surpriza plăcută in sensul ca incepuse sa fermenteze. Mai trebuia lăsată cel putin 2zile in frigider ca sa fie buna dar am baut-o asa ca era foarte cald si-mi era sete. Am luat anul trecut niste braga de la o brutărie din piata in Kavarna-Bulgaria. Era cam tot ca asta din Mangalia dar mai grețoasă ca era prea dulce si mult mai groasa. Parca era grișul cu lapte pe care il puneam copilului in biberon.
|
#59
Posted 20 July 2018 - 23:38
Freddy12, on 20 iulie 2018 - 23:33, said:
Braga pe care am luat-o saptamana trecuta din Mangalia a stat la frigider pana azi cand gustând-o am avut o surpriza plăcută in sensul ca incepuse sa fermenteze. Mai trebuia lăsată cel putin 2zile in frigider ca sa fie buna dar am baut-o asa ca era foarte cald si-mi era sete. Am luat anul trecut niste braga de la o brutărie din piata in Kavarna-Bulgaria. Era cam tot ca asta din Mangalia dar mai grețoasă ca era prea dulce si mult mai groasa. Parca era grișul cu lapte pe care il puneam copilului in biberon. |
#60
Posted 26 July 2018 - 16:32
Am gasit o reteta de braga pe mangalianews.ro
Iată o rețetă: se folosesc 500 g mei sfărâmat, 2 pumni de făină de grâu și apă. Ȋntr-un vas de 6 litri se pun apa, meiul si făina, se amestecă și se pun la fiert cca 3 ore. Se lasă vasul la răcit cca o oră, apoi se completează cu apă până se ajunge la cantitatea initială și se fierbe până rămâne o pasta groasă. Apoi, se răstoarnă pe o placă de lemn, se ȋmprăștie și se lasă la răcit. După racire, se pune ȋntr-un vas de lemn și se adaugă 8-10 litri de apă. Se amestecă și se lasă la fermentat cca 8 ore, după care se strecoară. Se adaugă apă, cât se dorește și se lasă o oră la frigider. Cred ca 8 ore pentru fermentat sunt insuficiente, motiv pentru care braga luata de la Mangalia nu era acrișoară. |
#61
Posted 27 July 2018 - 00:58
Da, Freddy12 , este reteta care este peste tot pe net. Este incompleta . La braga pe care eu o consumam in Galati si Braila si pe care am gasit-o in Bucuresti nu se foloseste mei sfaramat .
Am facut o reteta asemenatoare , dar cantitatile nu corespund , ma refer la apa si cereale , adica la raport. Am fiert atatea ore cat zice acolo si nu a iesit nici o pasta groasa. Ca sa nu mai spun ca dupa ce l-am racit si fiert a doua oara nu s-a acrit deloc. Acea fermentatie este data de drojdie sau maia ( maiaua se face din faina cu apa si zahar) . Am sa mai incerc dar la fermentatie trebuie adaugata drojdia ca sa capete gust acel gust acrisor. Din cate imi dau seama reteta cred ca este cea de la BOZA turceasca , ma refer la procedeu de fabricatie , numai ca romanii au schimbat cerealele si consistenta . Asta este banuiala mea. Asa ca am sa pornesc de acolo , daca gustul o sa fie dulce acrisor atunci am sa inlocuiesc cerealele cu altceva , gen , faina , mei si o sa vad ce iese. |
#62
Posted 20 August 2018 - 23:40
Azi am fost din nou la patiseria La Melia din Mangalia si am luat braga. Ei, asta e asa cum trebuie, usor acrișoară, nu e ca braga luata acum 2luni pe care o puseseră in vânzare prea repede, inainte sa se faca .
Edited by Freddy12, 20 August 2018 - 23:41. |
#63
Posted 21 August 2018 - 20:41
Sa va fie de bine . Astazi am cumparat CVAS . Am gasit un magazin cu specific rusesc , vad ca au mai multe magazine in Bucuresti. Gustul este cam ca al berii negre fara alcool, cu aroma accentuata ca de cafea . Buna la gust si putin carbogazoasa, putin mai mult decat braga.
Am vorbit cu cineva care a gasit braga (boza) in Macedonia si a gasit in cofetarii . Mi-a spus ca are o textura mai fina decat braga noastra, facuta din malai , dupa spusele vanzatorului, cu acelasi gust aproximativ ca al bragii noastre. Astept inca Boza de la Istanbul si apoi incep experimentele. Planuiesc deja o excursie anul viitor in Macedonia si Albania doar pentru aceasta documentare. Sper sa gasesc ce doresc. Deocamdata raman la experimentele mele domestice . Edited by lulushor, 21 August 2018 - 20:42. |
#64
Posted 24 August 2018 - 12:40
Scriu in graba asa, braga as bea non-stop; in Craiova exista un chiosc langa Piata Centrala, care nu vinde decat braga, buna rau...
am baut de multe ori si cateodata (ca si la unele feluri de cidru) avea o fina aroma de fum, aia era chiar mai buna...deci cred ca undeva in proces exista o prajire a turtelor...dar sa va spun ce aflasem de la un coleg acum ceva timp: se ia bors din magazin, se fierbe cu zahar/miere, nu mai stiu exact cat, se obtine ceva foarte asemanator cu braga...am facut, am baut, mi-a placut, asta pana a aparut bragagiul adevarat... Edited by d-ardeleanu, 24 August 2018 - 12:41. |
|
#65
Posted 24 August 2018 - 14:06
Citez:
Se ia bors ( nu foarte acru) se indoaie cu apa fierbinte, se amesteca bine-bine. Nu va pripiti, un strop de rabdare pentru a se raci, a se limpezi si gustul devine usor acrisor. Schimbam coordonatele, pastram potiunea: se toarna lichidul intr-un vas nou si adaugam zahar sau miere dupa gust. Potiunea dulce-acrisoara se toarna in sticla si se pune rapid la gheata. |
#66
Posted 24 August 2018 - 14:28
Braga si berea, dupa umila mea parere se fac din fix acelesi ingrediente, adica cereale.
Acum un an si ceva in urma m-am apucat sa fac bere, dar prima data pe langa mult entuziasm aveam o lipsa totala de experienta si cunostiinte superficiale in arta beraritului asa ca nu am facut brasajul cum scrie la carte si am obtinut un must de bere slab in zaharuri si bogat in amidon si alte parti de cereale dizolvate, iar rezultatul final a fost o braga excelenta cu gust de bere (de la hamei). Asa ca daca vreti braga, apucati-va de bere! In fond braga este o bautura racoritoare specifica la multe popoare cu religie majoritar musulmana la care alcoolul este interzis! |
#67
Posted 25 August 2018 - 15:12
Multumesc tuturor pentru mesaje si pentru participare la aceasta discutie .
Sper ca pina la urma sa obtin aceasta bautura si sa impart experienta cu toti cei interesati aici. Pentru nik1965 : tot citind si vizionand am ajuns si la ceea ce ati relatat dumneavoastra despre bere. Chiar aveam de gand sa cumpar un kit de facut bere pentru a intelege mai bine procesul de fermentare .Mai ales ca un kit din acela are cam toate elementele ajutatoare :plutitoare , densimetre , recipiente , dezinfectanti, si toate masurate deja . De aceea postarea dumneavoastra este cu atat mai folositoare pentru mine in aceasta cautare a retetei de braga. Va multumesc ! Multumesc si lui d-ardeleanu pentru relatarea despre braga obtinuta prin fierberea si indulcirea borsului , aceasta fiind o reteta mai rapida pe care am gasit-o pe internet . D-ardeleanu reusind sa clarifice putin din obtinerea acestei bauturi : fierberea borsului si indulcirea lui . Ar fi foarte interesant de stiut si ratiile : cat zahar la cat bors si cat timp de fierbere. Va multumesc ! Edited by lulushor, 25 August 2018 - 15:12. |
#68
Posted 27 August 2018 - 16:18
Si eu sunt din Constanța si pot confirma: inainte de revolutie in Piata Ovidiu era o vestită simigerie, unde avea bragă.Dar si la Ciresica, in Tomis Nord, era o alta simigerie unde aveau evident bragă.Gustul acela nu l-am mai simțit de atunci.Am incercat in mai multe locuri, dar nici pe departe nu se apropie de gustul brăgii....
|
#69
Posted 27 August 2018 - 21:35
raducut123, on 27 august 2018 - 16:18, said:
Si eu sunt din Constanța si pot confirma: inainte de revolutie in Piata Ovidiu era o vestită simigerie, unde avea bragă.Dar si la Ciresica, in Tomis Nord, era o alta simigerie unde aveau evident bragă.Gustul acela nu l-am mai simțit de atunci.Am incercat in mai multe locuri, dar nici pe departe nu se apropie de gustul brăgii.... Edited by Freddy12, 27 August 2018 - 21:35. |
|
#70
Posted 28 August 2018 - 06:53
Am incercat si in Tomis 2 de cateva ori, dar degeaba,
.In schimb placinta cu branza e OK...Cred ca e telemeaua de vina... |
#71
Posted 28 August 2018 - 11:24
M-am hotarat sa urmez sfatul lui nick1965 si am sa incerc sa produc prima bere in casa, cumparand un kit . Cred asta ma va ajuta sa inteleg fermentarea mai bine si totodata voi avea si un kit complet pentru producerea unei bauturi fementate.
|
#72
Posted 28 August 2018 - 11:57
Hidromel/Mied are cineva in vedere? (bautura dacilor...) Eu am auzit doar de ea, nu am baut, am ceva miere disponibila, dar atat...
am gasit: http://www.honey-lan...-piatra-7634110 Edited by d-ardeleanu, 28 August 2018 - 11:59. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users