Dulciurile copilariei
#109
Posted 16 April 2018 - 08:45
mie imi place asta ca e mai moale si in combinatie cu stafidele e super buna. Pana la urma imi place sa am grija de dintii mei.
|
#110
Posted 16 April 2018 - 09:26
unpuisor, on 16 aprilie 2018 - 08:43, said:
pe ambalaj scrie nuga, ca ii zicem noi halvita ... e acelasi lucru. Dacă e moale și mai cremoasă, e nuga. Dacă e tare și mai faramicioasa, e (h)alviță. Doar ca...mai nou nici producătorii nu mai fac diferența se pare Laberta, on 16 aprilie 2018 - 08:36, said:
Se zice alvita. Halvita zic altii. |
#111
Posted 16 April 2018 - 09:33
la mega nuga simpla si aia cu alune sunt tari si sfaramicioase, aia cu stafide, e mai moale si maleabila. De aceea imi place. Desi arata absolut identic. Nu stiu de ce. Probabil la alea cu stafide nu pot sa le incalzeasca termic prea tare sau nu stiu.
|
#112
Posted 16 April 2018 - 09:45
Mie imi place cea cu nuca. Nuga.
Edited by Laberta, 16 April 2018 - 09:46. |
#113
Posted 16 April 2018 - 12:59
argentum, on 16 aprilie 2018 - 03:25, said:
Bomboane cu cacao. Cre'ca ca asa le spuneau. corinadaniela, on 16 aprilie 2018 - 05:23, said:
Amandine, dar fara legatura cu prajitura care se numeste la fel. Parca, si-asa si-asa Cert e ca, la noi in oras cel putin, se vindeau in pungute de hartie maro deschis - la fel ca alea in care se vindeau cuie si feronerie - iar cand incepeai sa mananci, te umpleai de praf de cacao pe degete! |
#114
Posted 16 April 2018 - 13:02
Halvita tare nu gasiti nici daca vreti.
Aici zice ca se mai face dar eu nu am gasit. http://evz.ro/doar-c...re-halvita.html Edited by omuspan, 16 April 2018 - 13:05. |
#115
Posted 16 April 2018 - 13:05
Piscopescu, on 16 aprilie 2018 - 12:59, said:
Parca, si-asa si-asa Cert e ca, la noi in oras cel putin, se vindeau in pungute de hartie maro deschis - la fel ca alea in care se vindeau cuie si feronerie - iar cand incepeai sa mananci, te umpleai de praf de cacao pe degete! eu spalam bomboanele inainte sa le mananc, mi se parea extrem de amar praful de cacao de pe ele :-). bomboanele cu cacao despre care spune argentum erau putin mai mari decat boabele de mazare, si nu erau pudrate cu cacao, erau drageuri. le-am redescoperit nu demult, au cei de la mega image o gama "gustul copilariei" sau cam asa ceva, au incercat sa reproduca dulciurile din copilaria multora dintre noi, dar din pacate nu le-a reusit. bomboanele respective sunt tari ca piatra, fade, n-au nici-o legatura cu bomboanele cu cacao de pe vremuri. mentosane, bomboane cip - se gasesc si acum, eu le-am vazut in kaufland. pentru userul care a mentionat ciocolata chinezeasca cu ambalaj pe care apar pesti exotici, iata si poza : Attached FilesEdited by corinadaniela, 16 April 2018 - 13:23. |
#116
Posted 16 April 2018 - 14:36
Cred ca tot tu ai mai gasit ambalajul asta o data la cererea mea. Remarcati ca scrie peking china, in loc de beijing.
|
#117
Posted 16 April 2018 - 14:41
omuspan, on 16 aprilie 2018 - 13:02, said:
Halvita tare nu gasiti nici daca vreti. Aici zice ca se mai face dar eu nu am gasit. http://evz.ro/doar-c...re-halvita.html Alvita ca la carte, adica aia originala de acum 20 de ani, am gasit la Targul de Pasti si la Targul de Craciun. E drept ca 100 gr costa 5 lei, dar merita fiecare leut. Cum sunt fan dulciuri, nu ratez nicio ocazie fara sa-mi fac aprovizionarea. Edited by MembruAnonim, 16 April 2018 - 15:05. |
#120
Posted 16 April 2018 - 14:48
Deci chinezii produceau inca din anii '60 - '70 ciocolata superioara calitativ in raport cu cea romaneasca.
|
#121
Posted 16 April 2018 - 14:54
Mai nu stiu cat de superioara era, dar noi o percepeam atunci ca fiind tare buna.
|
#122
Posted 16 April 2018 - 15:02
#123
Posted 16 April 2018 - 15:04
argentum, on 16 aprilie 2018 - 14:54, said:
Mai nu stiu cat de superioara era, dar noi o percepeam atunci ca fiind tare buna. eu cred ca era superioara, cam toate produsele chinezesti care se comercializau la noi pe atunci erau de calitate, incepand de la prosoape, tricouri, rechizite. pana si guma lor de mestecat, in foita de orez, era mai buna decat gumela noastra... probabil si faptul ca nu mancam ciocolata toata ziua-buna ziua, ci "cu portia" sau in anumite perioade ale anului, sa ne fi facut sa savuram cu mai mare placere, atunci cand o primeam. sunt convinsa ca si in ziua de astazi exista produse "made in china" foarte bune dpdv calitativ. doar ca nu mai ajung la noi, sunt importate toate ieftinaturile si dubioseniile... |
|
#124
Posted 16 April 2018 - 15:05
argentum, on 16 aprilie 2018 - 14:54, said:
Mai nu stiu cat de superioara era, dar noi o percepeam atunci ca fiind tare buna. corinadaniela, on 16 aprilie 2018 - 15:04, said:
eu cred ca era superioara, cam toate produsele chinezesti care se comercializau la noi pe atunci erau de calitate, incepand de la prosoape, tricouri, rechizite. pana si guma lor de mestecat, in foita de orez, era mai buna decat gumela noastra... Edited by Manasu, 16 April 2018 - 15:09. |
#125
Posted 16 April 2018 - 16:10
imi aduc aminte de ialomicioara, un baton de ciocolata...mancam in general ciocolata cu lapte..si acum tot ciocolata cu lapte imi place
|
#126
Posted 16 April 2018 - 16:21
Halvita lui ceasca era tare, se vindea in piata. Venea in calupuri mari iar vanzatorii o tranteau de tarabele de piatra sa le sparga apoi vindeau la gramaj. Alba si fara nimic in compozitie. Pe masura ce incercai sa mesteci la ea se inmuia si se intindea ca guma de mestecat. Deosebite erau bomboanele cubaneze.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users