Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Dulciurile copilariei
Last Updated: Dec 17 2019 18:25, Started by
jimi91
, Apr 13 2018 15:51
·
0
#73
Posted 14 April 2018 - 10:03
Biscuiti spritati ( se mai gasesc si acuma )
Attached Files |
#74
Posted 14 April 2018 - 10:13
erau niste biscuiti rotunzi, fara crema, cu zahar, la gramaj...erau super buni...nu am mai vazut asa ceva
Eugeniile erau decente..sa zic ca cele de acum sunt mai bune...cele vechi aveau crema doar pe o parte..desfaceai eugenia in doua si mancai partea cu crema:))...acum, astea noi sunt pline de crema:) |
#75
Posted 14 April 2018 - 14:17
Ciocolata cu rom era foarte buna atunci si este printre putinele lucruri care au ramas bune si acum
https://www.emag.ro/...5/pd/DF4H1BBBM/ |
#76
Posted 14 April 2018 - 14:33
Gaby_M, on 14 aprilie 2018 - 14:17, said:
Ciocolata cu rom era foarte buna atunci si este printre putinele lucruri care au ramas bune si acum https://www.emag.ro/...5/pd/DF4H1BBBM/ Culmea, mie mi se pare mai proastă asta de-acum. Crema e similară cu ce știam, dar ciocolata pare din alt film. |
#77
Posted 14 April 2018 - 19:22
Nu's ce sa zic. Chiar nu imi mai amintesc gustul cioc rom de atunci. Dar asta de amu e proasta rau. Zahar mult si exagerat de mult rom, te izbeste damful ala de sintetic.
Un alt gust al copilariei mele a fost cel de guave. Nu va imaginati ca am fost copil de potentati. Sunt prima generatie de la coada vacii. Dar tocmai, nu's cum, am baut candva fiid copil f mic nu imi mai amintesc ce si unde, dar probabil a fost o bautura pe baza de guave. Multi ani mai tarziu. Pisica ma'sii, zeci de ani. Am mancat marmelada de guave. Mi'am amintit instant acel gust. Nu ma intrebati cum a fost posibil. Dar l'am recunoscut. |
#78
Posted 14 April 2018 - 19:41
Singura problemă a mea e la ciocolată. E tipul ăla de aduce puțin a ceară și ți se lipește de cerul gurii. Țin minte că era altfel. Dar e posibil să țin minte pentru că pe vremea în care mâncam ROM, nu știam ce gust are o ciocolată bună. Țin minte ROM, Africana și glucoză.
Biscuiții Poieni, ăia cu glazură de cacao, sunt destul de similari cu originalul, parcă aveau mai multă ciocolată. Atât ROM, cât și Poieni, au ceva emulsificatori pe-acolo, care probabil că nu erau înainte. Când mâncam astea, copil fiind, mă mânjeam până la coate. Mai ales Poieni, că-i cumpăram vărsați, curgea ciocolata de pe ei. La fel țin minte și gustul de Polar, parcă avea gust de lapte, mai altfel, ăsta de-acum nu mi se pare comparabil, dar atunci mâncam înghețată doar de la dozator, care era cam nasoală sau de la cofetărie. Așa că și interpretările astea de gust pot fi și psihologice. |
#79
Posted 14 April 2018 - 20:27
nniki, on 14 aprilie 2018 - 00:19, said:
Eugenia fratilor, aia clasica de Braila. E ok si asta de acum de Dobrogea. De magura ce sa mai zic era excelenta, bine ca mai exista, ca de altfel si ciocolata cu rom. Apoi siropul ala de fructe care il combinam cu sifon, moartea pasiunii. Ala de zmeura, in sticle cu model. Inghetata polar era senzationala, si parca mai era una Sport, pe jumatate cu glazura de ciocolata. Senzatie, nu alta! Parca si pufarinele erau bune pe vremea aia. Am mancat relativ recent, anul trecut, niste inghetate ieftine, brand de magazin parca, tot asa trase in ciocolata, dar integral,nu pe jumate. Apoi, finnd inghetate ieftine, astea erau chiar inghetate, lapte etc congelat, nu spuma din asta cu grasimi cum gasesti la cele scumpe. Ciocolata un pic amaruie pe ea... mi'a amintit de alea de pe vremuri. Am si uitat cat costa una. Vafe parca era 3 lei, ailalta se gasea mai mar, dar parca era doar 1.75? Sau gresesc? |
#80
Posted 14 April 2018 - 20:32
irina2014, on 13 aprilie 2018 - 20:58, said:
inghetata chiar era misto. Erau si tortuletele de inghe, la niste caserole, cu 2 straturi diferite si intre, un strat de dulceata/gem. Lactobarurile le mai tineti minte? Pe langa Caragiale (liceul) era un loc mic unde se faceau clatite, ieseai de acolo plin de miros |
#81
Posted 14 April 2018 - 20:37
#82
Posted 14 April 2018 - 21:14
Ciocolata Rom de acum 20 de ani mi-o amintesc identica cu cea de acum. Nici ambalajul nu a suferit mari modificari. Africana, la fel, si-a pastrat aspectul, gustul. Atunci aveam putine sortimente de ciocolata. Cele mai renumite erau Rom, Africana si Poiana. Milka abia de vreo 10 ani a aparut pe piata de la noi. Imi aduc aminte si de napolitanele Joe de acum 20 de ani, care inca se gasesc, cele de atunci + alte sortimente noi acum.
Eu ce imi aduc aminte, de parca ar fi fost ieri, este sucul la tec. Se faceau cozi la apele alea cu e-uri, coloranti si arome... Edited by MembruAnonim, 14 April 2018 - 21:15. |
|
#83
Posted 14 April 2018 - 21:28
Hm.. inceputul anilor 90, imi aduc aminte de prajitura cremes, de biscuitii spritati din poza de mai sus, de o inghetata probabil de la Napolact sub forma de panda, ciocolata Africana si Poiana, si ceva bomboane la cutie cilindrica de carton cam ca si M&M-urile de astazi.
Edited by ionutzitaly, 14 April 2018 - 21:29. |
#84
Posted 15 April 2018 - 08:10
Inghetata Panda de la Napolact exista si acum, e preferata copilei mele. Bomboanele acelea cred ca se numeau Bonibon.
Cine isi mai aminteste de guma de mestecat marca Yon si batoanele Kiss ? |
#85
Posted 15 April 2018 - 08:50
#86
Posted 15 April 2018 - 09:31
Reclama nu mi-o amintesc. Batoanele erau de ciocolata, umplute cu o spuma cu aroma de capsuni. Ca forma semanau cu Duplo.
|
#87
Posted 15 April 2018 - 10:35
Ciocolata Africana nu mai este ca atunci cand a aparut. Are un gust aiurea...
|
|
#89
Posted 15 April 2018 - 16:30
inghetata panda de la napolact e o buda, nu mai are gustul ala de atunci. Ca toate remake-urile astea de acum au la balarii si la euri in ele de inveti alfabetul din nou. Si polarul la fel. Pe vremea raposatului o inghetata din aia avea garantie o luna sau 2, ca era facuta cu unt sau ceva lactate autentice, astea de acum au garantie de 2 ani minim daca nu chiar 3 spre 5.
Alvita e nuga de la mega marca lor, au simpla, cu alune sau stafide. Mie cea mai buna mi se pare cu stafide. Si bomboane fondante la cofetarie se mai gasesc. In Bucuresti a ramas o cofetarie buna parca incremenita in timp, care si arata ca pe vremea lu ceasca, si prajiturile la fel, e pe la intersectia lui 41 cu mihalache daca nu ma insel, se cheama Liliana. Pt nostalgici acolo sa mergeti. Si inca o chestie care am gasit-o care e foarte buna si gust de pe vremuri dar nu e dulce. e untul de la solomonescu. Mi se pare unt ca pe vremea lui tovarasu. Gust autentic si fara balarii in el. Pt cine vrea sa manance dimineata unt bun cu gem sau miere... |
#90
Posted 15 April 2018 - 17:07
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users