Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Petre Roman a fost un distrugator al Romaniei?.

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
92 replies to this topic

#37
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,378
  • Înscris: 29.07.2013

 Geth, on 15 decembrie 2017 - 05:48, said:

Da, economai romaniei, consta in mare parte dintr-un morman de fiare vechi.


Asta o spui ca si cunoscator sau citezi lozinci scrise cu vopsea pe ziduri ?!

Tehnologic, industria era suficient de dotata ca sa faca fata competitiei de pe pietele internationale. Altele au fost cauzele pentru care nu s-a dezvoltat industria asa cum putea sa o faca.
Mai studiaza problema si-ai sa afli ca nu era vorba de fiare vechi ci de conducatori, asa zisi "manageri" dupa '89, fostii directori scoliti la Stefan Ghiorghiu care habar nu aveau si cred ca nici nuauzisera de management economic.
Majoritatea au reajuns in functii dupa decembrie '89, ca nu avea nimeni habarul si curajul sa se inhame la munca in spirit capitalist, peste noapte.

Apoi a venit de "sus" sugestia cu mormanul de fiare vechi, dispozitia sa se pastreze locurile de munca iar cand n-a mai fost cu ce, ca s-au dus dreaq subventiile, spalatul pe maini a constat in vinderea la fier vechi a utilajelor, ca doar aveau liber de la nea Petrica, doctor in hidraulica.

Rugina si fier vechi erau in creierele iubitilor conducatori, nen-tu Ilici si sleahta care l-a inconjurat 10 ani de zile, timp suficient sa ne transforme in consumatori de banane si pepsi cola !

Ia si mai citeste si apoi comenteaza :

http://adevarul.ro/l...cbad/index.html

Ceauşescu e cel care a făcut fabricile ce au împânzit România şi i-au schimbat profilul de ţară agrară, dar e la fel de adevărat că prin deciziile lui arbitare, prin ignorarea logicii economice, nevalorizarea expertizei specialiştilor şi obsesia unei autarhii totale, tot el este cel care le-a distrus.

E plin netul de documentatie, doar sa ai bunavointa ca inainte de a deschide gura sa citesti cateva chestii.

#38
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,654
  • Înscris: 13.06.2004
Inustria Românească nu era nici sublimă, dar nici un morman de fiare vechi. Din păcate gândirea extremistă prinde, aşa că vor fi întotdeauan partizani ai celor 2 extreme. Existau fabrici care chiar nu mai puteau fi salvate, existau fabrici care puteau fi salvate parţial, existau fabrici care puteau fi salvate (poate mai vindeai o clădire pentru spaţiu, dar firma putea fi salvată ca întreg). Parcă ar fi fost cu după 4 Martie 1977 mai toate clădirile vechi trebuie demolate că sunt şubrezite după cutremur.
Însă dacă oamenii nu gândesc... să nu uităm de hoardere care şi-au sumbinat proprile industrii naţionale cumpărând de la Asiatici. În unele cazuri, da, găseau produse mai bune, şi atunci era normal să cumpere, dar în alte cazuri s-au aruncat precum oile.

#39
codesmm

codesmm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 17.11.2015
Inainte de *89 economia Romaniei era gandita astfel incat sa acopere nevoile si consumul intern, iar in domeniile in care rezervele de materii prime erau mari (industria lemnului de exemplu) era axata si spre export. Acum exportam materia prima (lemnul) si importam produse finite (mobila) dupa ce au fost distruse fabricile de mobila. In agricultura dupa distrugerea IAS - urilor, pamantul a ramas nelucrat sau a fost vandut strainilor pe bani putini, iar Romania acum importa cea mai mare parte a produselor agricole. Multinationalele au "cucerit" Romania, iar profitul acestora este scos din tara. Practic sunt aspiratoare de resurse financiare care intra in conturile strainilor.  Daca ne uitam pe lista celor 1256 de intreprinderi inchise dupa 1989, putem vedea macelul economiei romanesti, iar marile privatizari au fost doar mari tepe date Romaniei datorita prostiei sau tradarii celor care au fost decidenti complici la distrugerea economiei din aceasta tara.

#40
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,654
  • Înscris: 13.06.2004
Mobilă exportăm şi ca produs finit. E una dintre puţinele industrii care a supravieţuit cu bine masacrului post-decembrist.
Roman a fost un nenorocit şi din alte cauze, nu numai pe tema industriei. Acum zice unele despre Iliescu, dar de ce nu le-a zis în anii '90?

#41
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Pana una alta eu vad ca PSD rezista in ciuda tipetelor ca una ca alta. De ce rezista ar fi intrebarea? Cica nu mai depindem nici de rusia nici de nimeni pai si atunci de ce e inca PSD la putere? Ca parca asa se zicea ca lumea nu suporta PSD. Pai si atunci ce facuram ca acum 1 an au castigat legitim.

#42
codesmm

codesmm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 17.11.2015
Cum sa nu reziste, doar daca ar renunta ei singuri la guvernare sau daca ar face magarii atat de mari incat sa-i alunge poporul nu ar rezista. La ora actuala nu exista alternativa fiindca opozitia este atat de slaba incat nici nu este luata in seama de catre majoritatea ce guverneaza. Doctrina PSD nu este in sine una proasta, liderii actuali ai acestui partid si faptele lor constituie principala problema a acestui partid. Apoi, o si mai mare problema este lasitatea celor corecti din PSD care se lasa murdariti (impreuna cu acest partid) de catre  oameni veniti de la alte partide si care nu sunt PSD-isti autentici dar se folosesc de acest partid in scopuri personale.

#43
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Bun, atunci taiem trecutul , stergem ce a fost si admitem ca Romania are nevoie de un partid de stanga ce sustine pe cei saraci. Indiferent ca au furat ca au comis etc etc. Pentru ca vorba aia "fur ca sa traiesc , ceea ce nu e deloc imoral".

Iar europa mai afara de aici ca n-avem nevoie de lectii....

Pana una alta daca Romania asta a votat , nefiind influentata de nimeni din exterior , atunci asa sa primeasca, dupa cum voteaza.

Restul cui nu ii convine sa plece in alte parti ca si asa n-avem nevoie de niste unii care nu respecta saracii....

#44
codesmm

codesmm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 17.11.2015
PSD nu este un partid al saracilor, este un partid de centru-stanga (sau asa se autodenumeste) nu de stanga. Trecutul niciodata nu trebuie sters deoarece reprezinta faptele (cu bune si cu rele) din care toti oamenii politici (si nu numai ei) ar trebui sa traga invataminte pentru a face corectiile necesare. Saracia nu poate fi un argument pentru hotie mai ales la un partid social-democrat care este axat mai mult pe asistenta sociala a cetatenilor decat pe dezvoltarea economica (creare de locuri de munca) a tarii. In Romania schimbarea guvernarii s-a realizat prin vot negativ dat guvernarii anterioare si nu (neaparat) prin vot de incredere dat celor ce au castigat alegerile. Cat despre respectarea saracilor ...., saracia nu este o virtute ca sa ne mandrim cu ea si sa mai cerem si respect pentru aceasta. In primul rand, saracia este in noi insine si in felul nostru de a fi. Nu la saracia materiala trebuie sa ne raportam ca natie ci la saracia morala a acestui popor care nu are capacitatea sa dea in fruntea tarii oameni de stat care sa tina la tara lor si la poporul din care se trag si din care fac parte.

Edited by codesmm, 15 December 2017 - 20:42.


#45
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,126
  • Înscris: 30.04.2007

 codesmm, on 15 decembrie 2017 - 20:41, said:

PSD nu este un partid al saracilor, este un partid de centru-stanga (sau asa se autodenumeste) nu de stanga.

partid de stinga cu milionari in euro?????? .. 'tu-le-as neamurili toate ... pe parte feminina, desigur.

#46
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,671
  • Înscris: 02.10.2009
P. Roman n-a fost distrugatorul, a fost crucisatorul economiei romanesti :lol: la vremea aia.
Fetele de la APACA stiu asta bine. La fel ca atunci cand aparea Iliescu, si cand venea P.Roman "rasarea soarele"

Lumea a pus botul usor, in timp ce individul era pus in fata sa spuna ceea ce altii cloceau pe indelete in spate.
Un aiurit, ales dupa trecutul glorios al tatalui ce oferea oarecare garantie ca idealurile marete ale comunismului sunt in maini bune, dat fiind educatia.
Cand n-a mai fost nevoie de mascarada si tineri aratosi la TV, sa ia ochii pulimii, l-au aruncat in sant, de unde nu s-a mai ridicat niciodata pentru ca era un terchea-berchea.

Industria romneasca avea nevoie intr-adevar de restructurare profunda, dar la nivel de management mai intai. Inlocuiri si imbunatatiri de dotari, nu aruncat de-a valma.
E bine cunoscut faptul ca multe utilaje, date la fier vechi sau casate au fost procurate de intreprinzatori (sau samsari) si au functionat bine mersi multi ani dupa aceea. Apoi, era inca nevoie de multe lucruri ieftine in tarile abia iesite de sub comunism.

Acum in Ro e cam la fel din anumit punct de vedere, vis a vis de P.Roman: sunt scosi la conducere, ministri, prim ministri, directori si sefi total analfabeti in domeniu, dar usor de prostit si corupt.

#47
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,093
  • Înscris: 06.01.2005
Niste gunoaie f_t o tara!
Iliescu, Roman. Acum aflu ca si imbecilul de Nicolicea a fost ocupat in permanenta, nu numai acum cu schimbarea legilor pe justitie.
Cel supranumit "gonoierul PSD", devenit intre timp gunoiul PSD cerea declararea regelui drept persona nongrata!
Imbecilul! Nu m-as mira sa-l vad la tv cum deplange acum moartea Regelui, ca doar tot PSD ul pare ca regreta si se reculege. Pentru ca-i in trend!

Edited by gelublabla, 15 December 2017 - 21:41.


#48
codesmm

codesmm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,022
  • Înscris: 17.11.2015
Niste farisei politici.

#49
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

 codesmm, on 15 decembrie 2017 - 20:41, said:

PSD nu este un partid al saracilor, este un partid de centru-stanga (sau asa se autodenumeste) nu de stanga. Trecutul niciodata nu trebuie sters deoarece reprezinta faptele (cu bune si cu rele) din care toti oamenii politici (si nu numai ei) ar trebui sa traga invataminte pentru a face corectiile necesare. Saracia nu poate fi un argument pentru hotie mai ales la un partid social-democrat care este axat mai mult pe asistenta sociala a cetatenilor decat pe dezvoltarea economica (creare de locuri de munca) a tarii. In Romania schimbarea guvernarii s-a realizat prin vot negativ dat guvernarii anterioare si nu (neaparat) prin vot de incredere dat celor ce au castigat alegerile. Cat despre respectarea saracilor ...., saracia nu este o virtute ca sa ne mandrim cu ea si sa mai cerem si respect pentru aceasta. In primul rand, saracia este in noi insine si in felul nostru de a fi. Nu la saracia materiala trebuie sa ne raportam ca natie ci la saracia morala a acestui popor care nu are capacitatea sa dea in fruntea tarii oameni de stat care sa tina la tara lor si la poporul din care se trag si din care fac parte.
Votat in mare parte de saraci daca e sa o luam asa. Dimpotriva , saracia este motivul principal pentru care PSD e votat. Atat dragnea cat si restul au cate ceva de acoperit , insa asta o au si o multime de romani care din disperare au furat. De aia nici nu convine un sistem liberal gen lege si etc. Ca se insista acum pe respectul adus politiei si etc , da , asta pentru ca trebuie adus in mintea populatiei ca razvratirea nu e buna, PSD nevrand sa repete esecul din 2005. Insa paradoxal PSD-ului nu ii place cu legea ci cu anumite parti ale legii. In rest ,  e vorba de un respect ce trebuie impus pentru ca numai asa pot functiona lucrurile.

#50
costy_ytsoc

costy_ytsoc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,394
  • Înscris: 02.07.2005
I-auzi petrica era de vina, de parca venise regele pe aeroport si  iliescu nu stia ca nu-i dau astia voie sa intre in tara .

In fine, cu sau fara rege tot au distrus tara sau vi se pare ca au condus prea bine ?

#51
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,131
  • Înscris: 03.07.2008

 argonaut, on 15 decembrie 2017 - 13:53, said:



Asta o spui ca si cunoscator sau citezi lozinci scrise cu vopsea pe ziduri ?!

Tehnologic, industria era suficient de dotata ca sa faca fata competitiei de pe pietele internationale.

Cateva fabricute, poate. Marea majoritate erau dotate cu masini industriale de prin anii 60-70 care consumau de 2-3 ori mai mult curent decat chestiile similare din RDG sau Polonia si aveau productivitate mult mai mica.

Revolutia m-a prins la o intreprindere etalon din Bucuresti. Se astepta si o luna dupa o piesa cand se defecta o presa sau un strung. Se practica pe scara larga lucrul la banda in timp ce prin alte tari comuniste aparusera roboteii care asamblau...

Au fost si intreprinderi viabile (cateva) pe care au pus smecherii mana (ca nu erau prosti sa omoare gasca cu oua de aur) sau au fost vandute strainilor.


 argonaut, on 15 decembrie 2017 - 13:53, said:


Pai daca tot Ceausescu le-a distrus asta nu inseamna ca ne-a lasat mostenire un morman de fiare vechi?

#52
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,378
  • Înscris: 29.07.2013

 Imperathor, on 16 decembrie 2017 - 10:50, said:

Cateva fabricute, poate. Marea majoritate erau dotate cu masini industriale de prin anii 60-70 care consumau de 2-3 ori mai mult curent decat chestiile similare din RDG sau Polonia si aveau productivitate mult mai mica.

@Imparate, cand ajung la discutii pe tema asta am in cap un exemplu din urbea mea.
In '86 am inceput sa proiectam o fabrica de prelucrare a laptelui, de la studiul se amplasament. In '90 urma sa fie data in productie.
Avea utilaje pe care japonezii venisera sa le asiste la montaj si le-au facut probele tehnologice, punerea in functiune si instructajul personalului operator.
Era o mica bijuterie din inox, sticla, cu finisaje de supercalitate, la nivelul anilor aia.
A venit evenimentul, ICIL-ul s-a privatizat prin MEBO, directorul a ramas tot Dl. Pache, diferenta era ca nu-l mai apela lumea cu Tov director ci cu Domnu' director.
Nu a prelucrat nici macar un litru de lapte, dupa punerea in functiune. A aparut o alta firma in zona, cu o linie SH adusa de la nemti si-a preluat piata.
Sediul fostului ICIL e un motel cu piscina, acum, fabrica o sa termine s-o demoleze anul viitor, deja mai exista doar cadrele si stalpii de beton.
Cam asta e emblematic pentru ce s-a petrecut cu industria aia de fier vechi :)

#53
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,131
  • Înscris: 03.07.2008

 argonaut, on 16 decembrie 2017 - 11:14, said:


@Imparate, cand ajung la discutii pe tema asta am in cap un exemplu din urbea mea.
In '86 am inceput sa proiectam o fabrica de prelucrare a laptelui, de la studiul se amplasament. In '90 urma sa fie data in productie.
Avea utilaje pe care japonezii venisera sa le asiste la montaj si le-au facut probele tehnologice, punerea in functiune si instructajul personalului operator.
Era o mica bijuterie din inox, sticla, cu finisaje de supercalitate, la nivelul anilor aia.
A venit evenimentul, ICIL-ul s-a privatizat prin MEBO, directorul a ramas tot Dl. Pache, diferenta era ca nu-l mai apela lumea cu Tov director ci cu Domnu' director.
Nu a prelucrat nici macar un litru de lapte, dupa punerea in functiune. A aparut o alta firma in zona, cu o linie SH adusa de la nemti si-a preluat piata.
Sediul fostului ICIL e un motel cu piscina, acum, fabrica o sa termine s-o demoleze anul viitor, deja mai exista doar cadrele si stalpii de beton.
Cam asta e emblematic pentru ce s-a petrecut cu industria aia de fier vechi Posted Image

Sunt sigur ca au existat asemenea exemple, dar erau putine!
Eu stiu cu ce ma confruntam in intreprinderea la care lucram, in intreprinderile partenere, in cele in care lucrau rudele si cunoscutii mei.

Daca fabrici ca-n exemplul tau ar fi fost majoritare nu am fi fost codasii Europei (economic vorbind) in comunism.

Faptul ca Ceausescu ar fi fost un geniu economic care ne-a lasat o industrie performanta este o idee la care nu ader...

Imi amintesc anii 90-92 cand pe langa turcisme venea de afara si marfa de calitate. Produse mai ieftine (desi costul includea transportul + taxele vamale) si mai de calitate ca ale noastre.


In rest sunt de acord: este o crima ca o data cu fabricile nerentabile au fost distruse si o parte din cele care erau eficiente. Si este de asemenea o crima felul in care au fost aruncate la gunoi cele nerentabile; s-ar fi putut lichida intr-o maniera mai profitabila.

#54
Chriss_Summer

Chriss_Summer

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,857
  • Înscris: 22.05.2011

 djl, on 15 decembrie 2017 - 14:22, said:

Inustria Românească nu era nici sublimă, dar nici un morman de fiare vechi. Din păcate gândirea extremistă prinde, aşa că vor fi întotdeauan partizani ai celor 2 extreme. Existau fabrici care chiar nu mai puteau fi salvate, existau fabrici care puteau fi salvate parţial, existau fabrici care puteau fi salvate (poate mai vindeai o clădire pentru spaţiu, dar firma putea fi salvată ca întreg). Parcă ar fi fost cu după 4 Martie 1977 mai toate clădirile vechi trebuie demolate că sunt şubrezite după cutremur.
Însă dacă oamenii nu gândesc... să nu uităm de hoardere care şi-au sumbinat proprile industrii naţionale cumpărând de la Asiatici. În unele cazuri, da, găseau produse mai bune, şi atunci era normal să cumpere, dar în alte cazuri s-au aruncat precum oile.
Foarte bine ai spus. Dupa 1989 trebuia facut un fel de inventar si vazut ce trebuia tehnologizat, ce trebuia pastrat si imbunatatit si ce nu mai merita pastrat pentru ca mai mult pagubeam.  Turma s-a lasat dusa de nas de politruci, de directorii comunisti  si de liderii de sindicat care amusinau deja posibilitatea de inavutire rapida si care sunt principalii vinovati pentru ruinarea economiei. Ei sunt cei care au vandut pe nimic tot ce au apucat.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate