Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cum se alege un pepene
#19
Posted 23 July 2017 - 08:48
Cred ca am uitat un lucru important nu cumpar pepeni de la cei cu tejghele in oras doar cand ies din oras si trec prin vreo zona din asta cu cultivatori de pepeni.
Ma uit si la vanzator sa nu fie "bronzat" . Am luat 2 pepeni anul asta unul verde si celalalt tarcat. Cel verde de la Diosig si cel tarcat din Zimand Cuz. Cel mai bun era cel tarcat. In rest poate depinde si de noroc |
#20
Posted 23 July 2017 - 08:58
#21
Posted 23 July 2017 - 09:17
#22
Posted 23 July 2017 - 09:56
#23
Posted 23 July 2017 - 10:06
altnume, on 23 iulie 2017 - 00:15, said:
In ultimii ani, intrucat nu stiu sa aleg pepenii verzi copti, am avut parte numai de "rozalii" fara gust. Ba mai mult, acum cateva zile am cumparat un pepene galben, Turkestan, si nu era bine copt. Deci, voi cum procedati ca sa alegeti un pepene verde care sa fie copt? Dar unul galben (Turkestan)? la aia galbeni e simplu....inca nu sunt corciti si sanse sa nimeresti prosti sunt destul de mici.... Edited by Clovis, 23 July 2017 - 10:07. |
#24
Posted 23 July 2017 - 10:08
TruculMagic, on 23 iulie 2017 - 09:56, said: Si dupa ce iti face dop si nu-l iei cum reactioneaza vanzatorul ? Eu nu mi-as gauri pepenii din cauza unora. Ca in magazin portocalele nu le gusti si apoi cumperi. Edited by Serafim606, 23 July 2017 - 10:08. |
#25
Posted 23 July 2017 - 10:09
#26
Posted 23 July 2017 - 10:23
Eu de regula aleg unul mai mare - nu foarte mare (8-10kg). Il ciocanesc putin fiindca asa se face ca oricum nu ma pricep deloc. Il pun in carucior si plec cu el la casa dupa ce l-am cantarit. 6-8lei dau aproximativ pe un pepene din supermarket.
Am concluzionat ca cel mai important este sursa. Adica daca iau din kaufland si-i bun, toti vor fi buni. Am luat din Lidl, din Metro, Auchan: o statistica ar fi din 10 arunc 1. dar la loto tot nu castig si joc de vreo 15 ani. |
#27
Posted 23 July 2017 - 10:43
La Lidl sunt cei mai ieftini.......si cei mai rai. Sa nu luati de acolo.
|
#28
Posted 23 July 2017 - 10:47
Verzi:
- sa sune inspre plin si gros, un sunet ascutit inseamna ca este crud sau imparguit - pata de pe pamant sa fie portocalie (galben murdar) - codita verde inseamna ca e proaspat - eventual sa observi dulceata iesita la codita la pepene - mai este o metoda, nu prea o recomand, sa strangi usor in maini pepenele si el o sa paraie un pic - iar daca meri direct in bostan, sa aiba lujerul uscat de la vrej langa codita Galbeni: - dupa miros (sa fie intens) si culoare galbena - unii sunt aposi, nu au gust, dar au miros, deci si aici poti fi pacalit Edited by aris86, 23 July 2017 - 10:50. |
|
#29
Posted 23 July 2017 - 10:48
altnume, on 23 iulie 2017 - 00:15, said:
In ultimii ani, intrucat nu stiu sa aleg pepenii verzi copti, am avut parte numai de "rozalii" fara gust. Ba mai mult, acum cateva zile am cumparat un pepene galben, Turkestan, si nu era bine copt. Deci, voi cum procedati ca sa alegeti un pepene verde care sa fie copt? Dar unul galben (Turkestan)? Fa-ti rost de femeie si-i alege ea... A mea foarte rar da gres. |
#30
Posted 23 July 2017 - 11:57
Nytro84, on 23 iulie 2017 - 00:38, said:
1 Niciodata nu cumperi din supermarket. Am mancat un pepene din supermarket de zici ca a turnat cineva pe el un kg de zahar, asa de dulce si zemos era. Quantum, on 23 iulie 2017 - 01:59, said:
Dupa ce vei manaca un vagon de pepeni, ii inveti . Dupa ce vei manca un vagon de pepeni, te apuca o cufareala crunta. alx42, on 23 iulie 2017 - 07:31, said:
de ce cumperi din supermarket? nu va inteleg pe astia, sunteti sado-maso? Pentru ca esti deja acolo si pentru a nu mai merge pana in piata unde un vanzator te f... la cap si te mai si insulta daca esti prea pretentios. ASCENDED, on 23 iulie 2017 - 08:01, said:
Am întrebat "producătorul" de la care cumpăr,ce face cu cei "îndopați"(cărora li s-a făcut dop și au fost refuzați). A zis că-i dă la porci. Si porcii bat obrazul taranului. DaculScoril0, on 23 iulie 2017 - 09:17, said: Am auzit că în Antalia sunt vreo 30 de sate care se cheamă Dăbuleni. Am avut un coleg de clasa din Dabuleni in liceu. Il chema Bitu Kenedy (cu un singur N). Asa era trecut in buletin. |
#31
Posted 23 July 2017 - 12:14
80 de bani kg in Auchan, eu ii aleg sa fie cat mai mari si inchisi la culoare. Sunt tot din Romania, deci care ar putea fi diferenta de cei din piata sau de pe marginea drumului? Aia stau toata ziua in caldura iar apoi te miri ca nu sunt buni.
In piata mi-a intors capul odata un scandal, striga un vanzator din toti plamanii ca a dat gaura in pepene iar apoi omul n-a mai vrut sa cumpere. Cam asa e cu degustarea, deci nu o mai practic, consider pierdere de vreme. |
#32
Posted 23 July 2017 - 13:06
diferenta e ca aia din piata nu-s culesi verzi si nu-s injectati cu tot felul de tampenii
|
#34
Posted 23 July 2017 - 13:16
Soacra-mea, care a cultivat pepeni vreo 20 de ani si ii vindea in pietele din Bucuresti, imi spunea ca un pepene copt il cunosti cand inca e in rasad. Dupa 2-3 zile de la cules toate chestiile spuse mai sus ( ciocanit, vrej, pata galbena) sunt irelevante.
Acum cand se duce la piata ii face dop. Eu as vrea sa mai gasesc pepenii aia lungi si verde deschis, aia mi s-au parut cei mai buni mereu. Nu stiu cum si de ce au disparut. Soacra punea doar din astia verde inchis, cica sunt mai rezistenti la lipsa apei... Astia galbeni de obicei ii nimeresc, ma iau dupa miros, daca miros foarte tare e cam imposibil sa nu fie copt. Edited by Seteh, 23 July 2017 - 13:18. |
#35
Posted 23 July 2017 - 13:39
#36
Posted 23 July 2017 - 13:40
Să vă zic; sper să nu vă plictisesc:
pepeni verzi cumpăr din piață(de la tarabă sau de pe trotuar ) - dimineața ca să nu fie încinși de căldura zilei; - îi studiez cu privirea: - să fie proaspăt cules: adică să aibă cođiță și aceasta să fie verde; - coaja să-mi "spună" că este copt - nu pot explica- de exemplu aici prima poza din rândul 2 este copt sigur - părerea mea-, eu l-aș culege; - pe cei(2 sau 3) care-mi "fac cu ochiul" îi iau în mână, îl sun și îl "cântăresc" - de fapt apreciez greutatea în raport cu mărimea lui;Dacă trece testul meu -subiectiv- îl cumpăr fără să-l taie. Două întâmplări: - vânzătorul: ia-l păsta că e mai bun! zic:Nu-l vreau păla ! Mi-l cântărește pe cel ales de mine și până să scot banii îl pârâie pe cel de mi-l recomandase; i-am zis că n-am bani la mine și n-am mai cumpărat; de ce? cum să cumperi un pepene compromis care a fost pârâit de ieri/alaltăieri și deja a plecat în stricat ? - cu greu am ales un pepene să-mi convină; îl pune pe cântar, caut bani potriviți și vânzătorul îi face dop; Ce faci bre? Io voiam să-l cumpăr! đe ce mi l-ai găurit? Oricum îl mâncați! Am plecat fără să cumpăr . |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users