Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

amp + boxe pentru pc (sh/noi)

- - - - -
  • Please log in to reply
110 replies to this topic

#73
Ady_D

Ady_D

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 21.05.2017
Voi lua ca referinta sunetul redat de incinte in showroomul unde le-am audiat. Daca le fac sa se auda la 90-95% din cum se performau acolo, voi fi multumit. In momentul asta, cu fine tuning la egalizatorul placii audio (ca in prima poza) le-am adus la cel mult 70-80%. S-au mai si rodat ca le-am lasat sa cante in camera cam 8 ore zilnic, parca inaltele si-au mai revenit un pic, ori e doar placebo.

Am observat tot mutandu-ma eu prin camera ca basul lipseste in mijlocul ei, din pozitia sezut, ca ridicat in picoare el exista suficient, dar na, doar nu stau in picioare. Am vazut ca cu cat ma apropii de pereti incep sa il percep mai corect cantitativ, exceptand spre colturi desigur, unde e prea mult.

Pana vine sunetistul care va face amenajari acustice, astea vor fi ultimele mutari de mobila, am atasat si o schita la scara, totul masurat cu ruleta:

a) mut boxele pe peretele cu geamurile, dar vor bate spre peretele opus, din BCA, cel cu patul/canapeaua extensibila. Eu voi sta pe pat in loc de scaun, cu biroul chiar in fata mea.

b ) fac rocada pat-sifonier, avantajul e ca asa peretele opus boxelor e din beton, deci presupun ca e de bine, spunea userul 'edigee' ceva de asta. Apropo de schita, boxa din stanga a trebuit sa o apropii mai mult de mine fata de cea din dreapta ca sa se auda la fel de tare. Aia din dreapta creaza mai multe rezonante banui, pentru ca e mult mai apropiata de coltul camerei.

c) daca nu merge cu repozitionari si tratament acustic de pana in 800 ron, cat sunt maxim sa dispun acum pentru el, atunci incerc sa la returnez si sa-mi iau banii inapoi, sau le pun pe olx sa le ia cei care au camera, urechea si gusturile compatibile cu ele. Pacat, ce bine era sa imi spuna cineva asa: NU cumpara boxe pana nu le aduci si le audiezi in camera ta.

View Postedigee, on 01 iulie 2017 - 09:49, said:

Fa o poza/pune o schita. Vezi ,daca e posibil .sa obtii bas mai mult cu efectul de colt ,nu neaparat apropiind boxele de peretii din spate pt. ca risti sa se auda bubuit.
[...]
Conteaza foarte mult ce e pe peretele opus boxelor. daca ai vitine ,geam ,perete rigips ai cam pus-o.
Vezi ca placa aia nu rupe gura targului. Fa rost de orice "jaf" de CD player SH si o sa vezi o mare diferenta.

Schita e atasata. Am incercat cu efectul de colt dar n-am simtit vreo diferenta notabila cum ca ar da mai mult bass, le-am mutat in zeci de pozitii. Am atasat si poze cu setup-ul actual si cu sifonierul mare care e pe peretele opus boxelor, eu stau pe acel scaun la pc, stiu, nu e ideal asa de aproape de boxe. Daca imi trag scaunul mai in spate cat sa fie lipit de sifonier aud mai mult din bass, dar parca nu rezolva complet lipsa joaselor. Ca sa nu mai spun ca mutat in spate percep scena ca fiind mult mai lata, nu sunetul venind doar dintr-un singur punct din fata mea.

Placa audio mult m-as bucura sa fie ea cauza. Un CD-player nu cred (sau ma insel) ca ma ajuta tinand cont de felul cum audiez eu, poate un DAC ? Eu ascult muzica direct de pe pc aproape non stop: in timpul jobului care include munca tocmai pe pc, sau in timp ce stau pe calculator pentru divertisment, diverse altele, plus ca imi place sa sa ma joc incontinuu cu plugin-uri VST, sa reglez des sunetul in functie de melodie, de starea de spirit din momentul respectiv. Poate un CD-player sa tina locul unui DAC, adica sa fie punte intre flacurile rulate de pe pc si amp ?

View PostAdrian01, on 01 iulie 2017 - 10:52, said:

Eu asa am patit cu boxele mele MA Mr6, livingul tot in rigips, vroiam sa le vand, acum sunt la bloc, peretii din beton, s a schimbat radical situatia, abia misca difuzoarele si am bass din plin. Ti am mai spus parca , eu am ascultat boxele tale in showroom cu un nad 375 si aveau bass destul ! Ai rabdare si cu rodajul, 50-100 de ore !

Adevarat, bass aveau destul si cand le-am ascultat eu, cantitativ. Poate nu si prea calitativ ca nu avea extensie, dar na, difuzoarele de joase de 6,7'' fac si ele ce pot, in specificatii spune ca ele coboara pana la 45Hz, dar cu atenuare de 3dB, deci liniar ar cobori pana in 50Hz sau ceva. Poate o sa-mi cumpar un subwoofer cu difuzor de 10-12'' pentru senzatii in gama de frecvente 20-50 Hz. Boxele sunt rodate, au trecut 100 ore de ascultat la volum mediu.

Chiar acum 2 zile am audiat in camera mea si pe ampul meu niste boxe DIY cu bass Scan-Speak de 10'' 26W/8534GO cu bass reflex pe spate , mid-bass de 6.5'' Accuton C173-11-191 si tweeter de 1.3'' Audax TW034X0. Sunetul nu numai ca se auzea plin, dar se si simtea fizic, ca niste minivibratii. In comparatie cu DIYurile astea, ale mele parca erau taiate sub 50 Hz. Pe medii si inalte n-am observat diferente notabile, ba chiar culmea, imi placeau mai mult mediile si inaltele de pe ale mele, poate pentru ca erau mai bright si colorate ma gandesc.

Apropo de pereti , 3 ii am din beton, doar cel cu patul bca si da, vibreaza enervant cand dau muzica mai tare, zdrangane, zbarnaie. El, termopanele, usile de la sifonier care trebuie sa le deschid ca sa nu zbarnaie si ele, plus usa careia trebuie sa ii fixez un prosop intre ea si rama si sa o inchid fortat. Asta fara subwooferul de la vechiul sistem.

Altfel, pentru extensie bass am montat acum cateva zile vechiul meu sub Sony de 8'' (ultimele 3 poze), pe care l-am instalat pe iesirea center/sub a placii audio (setata pe 5.1) si caruia i-am setat din foobar 'Channel mixer' crossoverul la 50Hz, deci nu se incaleca frecventele, iar Davis-urile sunt scutite sa incerce sa redea ce e sub 50Hz. Sub-ul vajaie si huruie doar cand il dau spre tare, la volum mic si mediu e placut cum imi completeaza joasele. Si imi reglez cantitatea de bass doar din knob-ul de volum al sub-ului, nu risc sa bag corectii de subbass pe Davis.

View Postgeo123, on 01 iulie 2017 - 11:12, said:

Care e sursa si cu ce le conducui?
Esti sigur ca nu sunt probleme cu sursa de semnal sau AMP?

Sursa sunt flacurile, si mai rar mp3-uri la 320kbps care incet incet le inlocuiesc tot cu flacuri. Dupa care sunetul iese din pc printr-un cablu USB standard de 1m (conteaza sa fie o marca anume speciala pt audio ?) si ajunge la placa audio externa Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro instalata cu driverele oficiale, am citit cum ca ar fi unele third party care o fac sa nu dea coloratii sunetului (placa e pusa direct pe unitatea pc, o afecteaza cu ceva ca e pusa acolo, interferente ?). Din placa audio am fire RCA 2,5mm pana la amp-ul NAD C 352. Din amp cabluri de 2,5mm grosime pana la incinte, de 5m fiecare. Am atasat poze cu cablurile folosite.

Probleme daca sunt cu sursa de semnal nu stiu, dar amp-ul l-am luat cu mine la diverse auditii din showroom-uri si e in regula, altfel cred ca imi ziceau cei de acolo ca e stricat ceva la el.

View PostProtopopeus, on 02 iulie 2017 - 14:29, said:

Ia legatura cu Picard, cu din astea se ocupa !

Multumesc mult, exact ce imi trebuia. Decat sa fac eu 99999 de mutari de mobila si incinte prin camera cu trial and error, mai bine cineva si imi zice exact unde sunt bubele. PS: am deja  febra musculara de la mutat mobilierul.


Am postat si pe alt forum despre achizitia asta si am primit acolo multe alte sfaturi utile, deci cred ca ar fi in interesul incepatorilor celor care vor sa se informeze despre domeniul audio sau sa isi cumpere sisteme audio sa vada si punctele de vedere expuse acolo. Cu acordul moderatorilor: threadul e pe forumul computergames.ro, la aria audio, si se numeste ''recomandare sistem audio (sh/nou)'': http://forum.compute...dio-sh-nou.html

Si imaginile:

Attached Files


Edited by Ady_D, 09 July 2017 - 19:00.


#74
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,179
  • Înscris: 16.10.2008
Sper sa-ti rezolvi problema cu Picard. Am vazut rezolvari si in situatii mult mai nasoale.
Edit: Bas calitativ nu se refera neaparat la extensie ci la detalii ,exista si detalii pe bas ,de ex. le auzi din plin la un contrabas acustic unde zbarnaie lemnul.
Din pacate ,cat de muzical si placut suna acel NAD ,ele(NAD-urile) nu prea stralucesc in general la partea de detalii. Inclusiv pe bas.

Edited by edigee, 09 July 2017 - 19:11.


#75
Ady_D

Ady_D

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 21.05.2017
Am uitat sa intreb: s-ar simti diferenta daca pun pe jos un covor persan ?

Parchetul care il am acum ma ajuta mult sa imping pe el mobila de colo-colo, fara s-o mai ridic pe sus.

Edited by Ady_D, 09 July 2017 - 22:19.


#76
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,179
  • Înscris: 16.10.2008

View PostAdy_D, on 09 iulie 2017 - 22:18, said:

Am uitat sa intreb: s-ar simti diferenta daca pun pe jos un covor persan ?
Mare diferenta. Pe bune.

#77
Adrian01

Adrian01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 293
  • Înscris: 14.02.2015
Am uitat sa ti zic , pe langa sistemul stereo mai am unul home cinema la care folosesc ca fronturi Monitor Audio Mr2 (amplif onkyo rz900) , mr2 pleaca de la 42 HZ din specificatiile tehnice, dar in realitate am citit ca ii ating cu o atenuare de 10db. In fine, ceea ce vreau sa ti zic , bass au destul indiferent ca ascult muzica sau la filme, vibreza canapeaua, subwoofer ul nu i dau drumul numai cand mai vine cineva pe la mine sa l impresionez! Deci nu cred ca la tine e problema boxelor! Daca au sunat bine in showroom o sa sune bine si acasa la tine!

#78
Ady_D

Ady_D

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 21.05.2017

View Postedigee, on 09 iulie 2017 - 19:11, said:

Sper sa-ti rezolvi problema cu Picard.

Crezi ca e nevoie ca Picard sa asculte modelul asta de boxe in showroomul unde am fost eu multumit cum se aud, ca sa stie de la inceput ce tip de sunet vreau de la ele ?

Si voi mari bugetul pentru tratament acustic pana la 1500 ron deocamdata. Pentru ca am vorbit cu Picard la telefon si mi-a spus ca fara amenajare acustica si boxe de 10.000 euro vor suna prost in camera mea. Eu ii zisesem la inceput ca vreau sa schimb boxele cu modelul superior de la Davis, cel cu 2 dif-uri de bass mai mari, ca sa rezolv problema joaselor.

Edited by Ady_D, 14 July 2017 - 09:12.


#79
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,179
  • Înscris: 16.10.2008
Picard nu are nevoie sa asculte nimic inainte. Calibaratorii vin ,masoara si trec la treaba in functie de fiecare locatie in parte.
Si a avut dreptate in ce ti-a zis.

Edited by edigee, 14 July 2017 - 09:42.


#80
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
La cat este de mica acea camera si la ce distanta de auditie ai tu (1-1.5 metri), nu reusesc sa inteleg de ce nu ai cumparat boxe de raft.

#81
Ady_D

Ady_D

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 21.05.2017
N-a reusit ajunge Picard in seara asta, poate dupa vacanta. Eu plec maine la mare pentru 1 saptamana. Daca ajungea azi si-mi dadea verdictul tot azi (unul negativ) imi cresteau sansele de a le putea returna. Altfel, dupa aproape o luna cat le voi tine papa retur.....Posted Image

View Postrazor01, on 15 iulie 2017 - 21:26, said:

La cat este de mica acea camera si la ce distanta de auditie ai tu (1-1.5 metri), nu reusesc sa inteleg de ce nu ai cumparat boxe de raft.

Am ascultat si ceva bookshelfuri in jurul a 1000-2000ron  N-am fost multumit pe partea de joase (extensia) si de volumul general. Eu mai dau si tare cateodata, tower-urile astea care le am acum fac fata la nevoile mele de volum cand ma apuca.
P.S: intentionez sa ma mut in sufragerie.

Edited by Ady_D, 16 July 2017 - 01:15.


#82
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Iti cumperi o masina de viteza, ca sa-ti satisfaca ,,nevoia'' de a conduce tare, dar mergi cu ea exclusiv pe drumuri de tara, neasfaltate...cam asa este situatia de mai sus.

#83
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,675
  • Înscris: 03.01.2007
Recomand JBL LSR308, 2 bucati http://www.senia.ro/...lsr-308/36355-1
Am modelul de 5 inch, au un bass incredibil, suna ca boxe de podea. De ce spun asta ? Pentru ca acopera bass-ul produs de DALI ZENSOR 7 care au 2 difuzoare de 7 inch si sunt boxe de 3800 lei. Daca ma duc in colturile camerei, bass-ul e atat de puternic incat nu pot sta, aceeasi situatie cand pornesc subwooferul SVS PB-1000, dar nu am testat cu subwoofer. Stiu ca vor fi cativa care nu ma cred, dar in viitor voi lua doar boxe JBL, ori ceva din seria Studio 5xx, LSR 308 sau LSR705i.
Voci excelente, inalte transparente, imagine stereo foarte realista, sunet de subwoofer fara subwoofer, bass extrem de bine controlat, nici Z906 pe care l-am avut acum vreo 4 ani nu se apropia de ce pot difuzoarele astea de 5 inch. LSR308 cred ca sunt prea puternice pentru 16m2. Vorba aia cu "te dau afara din casa" devine valabila.

#84
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,179
  • Înscris: 16.10.2008
Alea sunt monitoare de studio. Facute si proiectate pt. a functiona in cu totul alte conditii si cu alte scopuri decat aparatura de tip HI-FI. Conectica e alta ,dispersia sunetului e diferita ,cerintele de asezare sunt diferite ,caracterul nearfield le face complet nepotrivite pt. ascultarea intr-o camera obisnuita de bloc sau vila.
Daca nu produci/mixezi/procesezi muzici nu are sens achizitionarea unor monitoare de studio.
Comparatia cu Z906 e absolut nerelevanta ,e normal ca pe laga logitecele ale care suna efectiv incorect monitoarele aste par Nirvana sunetului.

#85
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,675
  • Înscris: 03.01.2007
Stiu ca pare ciudat dar monitoarele de studio tot boxe sunt, chiar daca nu scrie "Boxe" inainte modelului.
Folosesc un cablu 6.3mm mono intr-un cablu 3.5mm jack cu un DAC de 2000 lei. Mufa asta este extrem de raspandita, nu e problema de conectica.
Monitoarele se aseaza pe standuri sau pe birou, la fel ca boxele Hi-Fi.
Se aud extrem de bine, atat la apropiere cat si la distanta. Sunetul nu se atenueaza prea mult cand te departezi de ele.
LSR 308 vor fi chiar mai bune pentru distante mai mari.
Imaginea stereo este excelenta, asta ar trebui sa fie important pentru cei care vor un sistem stereo. Acelasi lucru se cauta si pe sistemele Hi-Fi.
Nu ai nevoie sa potrivesti amplificarea, dar este nevoie de un DAC sau o interfata audio.
Si cel mai important, sunt boxe care te impresioneaza, nu sunt monitoare analitice / sterile / plictisitoare cum sunt cele de la Yamaha/Tannoy/Behringer/Focal, am ascultat vreo 6 branduri.

Comparasem Z906 doar la bass pentru ca multa lume le ridica in slavi pentru bass, dar mananc bataie de la difuzoare de 5 inch.

Edited by FeDaYin, 19 July 2017 - 15:35.


#86
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,179
  • Înscris: 16.10.2008
Eu lucrez de 15 ani in domeniu, faceam aceiasi confuzie ca tine la inceput. Dupa un timp te lamuresti fieacare pt. ce e.
Ce-i drept JbL-urile alea sun destul de colorat fata de monitoare de studio din clase superioare: KRK ,Genelec ,Dynaudio. Sunt cam v shaped.

Edited by edigee, 19 July 2017 - 15:53.


#87
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Nu ai cum sa compari acele jbl-uri cu zensor 7, din nici un punct de vedere. Iti place mai mult sunetul lor pentru ca nu faci diferenta intre un sunet corect si unul mai colorat. Cu o amplificare adecvata zensor 7 matura pe jos cu boxe de genul ala.

#88
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,675
  • Înscris: 03.01.2007

View Postrazor01, on 19 iulie 2017 - 16:19, said:

Nu ai cum sa compari acele jbl-uri cu zensor 7, din nici un punct de vedere. Iti place mai mult sunetul lor pentru ca nu faci diferenta intre un sunet corect si unul mai colorat. Cu o amplificare adecvata zensor 7 matura pe jos cu boxe de genul ala.
Eu le detin pe ambele, tu le detii pe ambele incat sa le compari ?
Pe JBL, bass-ul e mai controlat, mai plin, mai rapid, mai punchy, mai usor de auzit, mai usor de simtit. Da, boxe de 5 inch vs 2x 7 inch. Toata lumea stie ca seria Zensor nu exceleaza la capitolul bass, de aceea nu e nevoie de cine stie ce amplificare.
Crezi ca Denon X3100 nu este suficient ? E un receiver cu MSRP de $999.
Folosesc Chord Mojo ca DAC in ambele cazuri.
Stiu foarte bine sa fac diferenta intre sunet cald (Zensor) si sunet rece/neutral (JBL)
JBL nu prea au soundstage/sunet aerisit/reverb/decays/accentuari ca Zensor pentru ca se aude doar ce contine melodia. Pe Zensor apar multe chestii in plus ca sa te impresioneze si sa nu intelegi ca nu imi place sunetul pe Dali Zensor, chiar imi place destul de mult, doar ca la bass, e foarte lent si moale, ceea ce pe JBL e fix invers.

Edited by FeDaYin, 19 July 2017 - 17:23.


#89
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
In cazul asta problema ta sunt urechile, adica perceptia, nu boxele!

#90
Adrian01

Adrian01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 293
  • Înscris: 14.02.2015
FeDaYin ,Denon 3100 consuma mai putin decat un Onkyo 636 pe care l am avut=zero pe partea stereo! Am si un receiver clasa AB, transformator toroidal, si vreo 8kg in plus, pretul dublu fata de al tau... si este echivalentul unui amplificator stereo de 400-500€.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate