Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Achizitie casa vs achizitie apartament

- - - - -
  • Please log in to reply
506 replies to this topic

#451
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Pentru că la 65000e nu poți avea casa+terenul.
Din poze de vede că au fost construite la ieftineala (arhitectura, geamuri minuscule etc .).
Plus că dacă ți-o faci tu, îți trebuie malaiu' in mana. Creditul il obții pe locuințe finalizate, mai greu pe planuri...

#452
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

View Postvrajitoruldinoz, on 10 aprilie 2017 - 10:16, said:

Aici sintem 100% de acord, dar inceputul discutiei era daca copii iti schimba viata. Da, ti-o schimba. Pentru unii in bine, pentru altii in rau.

  Man, sincer, aveam 27 de ani cand s-a nascut cel mare si 26 cand l-am conceput, dorit fiind. Am stiut in ce ma bag!
  Trebuie sa fii foarte prost,naiv,visator ca tu sa-ti doresti copii si apoi sa iti dai seama ca ti-a schimbat viata in rau fiindca nu mai ai timp de chestii care se faceau mai din abundenta cand nu aveai copii.serios acum. E logic ca nu vei mai face, nu in familia moderna in care tatal nu mai e doar un absent care aduce bani acasa. Faci-te implici-mergi mai rar la schii :). it's not rocket science.

View Postvrajitoruldinoz, on 10 aprilie 2017 - 10:16, said:

Tu crezi in familie dar intre noi eu sint ala care nu isi lasa copilul acasa ca sa se duca la bairam. Iti spuneam de schi pentru ca, ghici ce, sint cu el la schi. Daca sint in Paris chiar la un restaurant smecher, plodul e cu mine, nu la altii ca eu "cred in familie".
Si n-am statistici dar inclin sa cred ca D-l Goe are mult mai multe sanse sa iasa din parinti tineri (mai putin responsabili) si din copii crescuti de bunici (mai putini autoritari).
   Nu mi se pare, sincer, ca metoda asta : cu copilul peste tot, e buna pentru cineva, cu atat mai mult cu cat tu insuti te simti foarte ingradit. Fiecare are modelele lui in viata. Tata spre exemplu iesea des, isi cumpara chestii misto, isi vedea de viata. La un moment dat mi-a zis, cand eu ma plangeam ca eu de ce nu am cine stie ce adidasi pe cand el isi schimbase masina, "Ba, cel mai important om din casa asta sunt eu, apoi maica-ta si intr-un final veniti voi, tu si frat-tu. Daca eu sunt frustrat,nefericit,ingradit,depresiv ce fac? Castig mai putini bani, deci nu mai are nimeni lucrurile pe care si le doreste, ma cert cu ma-ta, deci nu avem liniste in casa si intr-un final o gasesc pe una care ma "intelege" si plec si va las in fundul gol."
   Am crescut in ideea ca eu eram copil, ca banii aia nu erau munciti de mine si nu era ok sa protestez vis-a-vis de chestii "dar eu de ce nu si tu da" nu eram egali.Timpul parintilor mei le apartinea lor si nu mie, peste lucrurile de baza pe care trebuiau sa le faca ca eu sa fiu mancat,spalat,imbracat ,etc. Tata a crescut un expert contabil si un medic ,ambii cu familii, ambii multumit ide viata lor care il viziteaza de doua ori pe saptamana si care nu ar pleca din tara si datorita departarii de parinti. As vrea sa realizez ,macar cat el.


View Postvrajitoruldinoz, on 10 aprilie 2017 - 10:16, said:

Cum il educi asa il ai.
Intimplator eu nu cred ca usurinta lucrurilor in viata pentru copil au un efect sanatos asupra copilului. Nici 5 tablete de care spune Cristi (mai exact 0 tablete/telefoane in cazul meu, citeva ore de filme in weekend dar niciodata televizor in timpul saptaminii). Si nici "ajutorul" la adolescenta sau 30 de ani. In afara de anumite chestii (educatie, sanatate, unde cu cit ai acces la mai mult e mai bine) cred ca un copil e mai bine crescut in saracie.
O idee mai buna e sa te gindesti dinainte daca o mostenire ii face vreun bine copilului. O varianta destul de comuna prin alte parti e donatia averii (totala sau partiala) la moarte.
Pina la urma depinde ce om vrei sa iasa din el si ce trasaturi de caracter vrei sa modelezi.

   Aici sunt de acord. As da oricand mostenirea de la taica-miu (care ar fi proprietati de peste 200k) ca sa mai traiasca 1 an sanatos.Oricand, semnez acum daca vine cineva sa-mi dea. Tata m-a crescut ca sa ma descurc singur si am reusit. Nu dau doi bani pe faptul ca dupa ce da coltul eu o sa raman cu banii si casele lui. Mi se pare chiar sinistru sa te gandesti cu speranta la acel moment....

View Postvrajitoruldinoz, on 10 aprilie 2017 - 10:16, said:

Back on topic: cum naiba sa ai casa la mama naibii si teren de 400m2? Nu asta e motivul pentru locuinta la distanta?
Din pdv finaciar si eu cred ca nu e o idee buna. E drept ca ai economisit niste bani acum, bani pe care nu intentionezi sa-i toci, ci sa-i investesti, ceea ce e laudabil.
Pe de alta parte la o viitoare vinzare casa ta are sanse mult mai mici sa se aprecieze decit un apartament pe care dadeai niste bani in plus. Prima regula a imobiliarelor e locatia. Terenul, caramizile, aerul curat etc nu au nici o valoare. In cazul de fata faptul ca ai incercat sa economisesti niste bani acum s-ar putea sa te muste in viitor.
   aici ,vom trai si vom vedea. Casa mea e entry level. Pamantul in zona se invarte pe la 35 eu/mp deci la mine costa cam ~10.000. Casa cat o fi fost, restul profitul dezvoltatorului.
   Orice zona are oameni special interesati de ea. Altfel nu ar exista prelungirea Ghencea fiindca zona e oribila. Totusi, sunt oameni care lucreaza in zona, nostalgici despre zona, care au crescut in zona ,samd. La fel si unde am luat eu. Exista oameni care au afaceri in Buftea, Mogosoaia sau pe centura. Exista oameni din DB care vor sa fie foarte aproape de parinti, exista oameni indragostiti de locuri si zona, etc.
   Sa fii entry-level ca si pret cand esti top-level la facilitatile zonei mi se pare cel mai potrivit combo. Exista proprietati la vanzare la 300k ,in camp, in zona mea. https://www.facebook...emediteraneene/ ,ma indoiesc ca asta o va vinde la banii pe care ii cere, desi casa este foarte misto.
   Eu am toate facilitatile zonei, atatea cate sunt, si o casuta standard cu ceva teren, intr-un ansamblu rezidential cu oameni ok. Daca populatia zonei nu scade dramatic (momentan creste prin emigrare din Bucuresti) ,unde am eu casa pretul va ramane macar la 70-80%  din achizitie. Daca o rambursez anticipat ,sa dau maxim 80.000 pe ea si iau 60.000 peste 10 ani, eu sunt multumit.
   Asa cum stau lucrurile pentru mine acum, sa "pierd" 20.000 ca sa locuiesc 10 ani in conditiile pe care mi le-am dorit, e ok. Sunt 90% sigur ca daca nu mor sau nu devin incapabil fizic sa muncesc, nivelul meu financiar va avea o traiectorie ascendenta urmatorii 25 de ani. Nu prea ma intereseaza ca am "pierdut" echivalentul unei masini medii ca sa locuiesc asa cum imi place 10 ani.

#453
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View PostMembruAnonim, on 10 aprilie 2017 - 01:14, said:

Daca iti place cernica, de ce nu te muti acilea? Eu stau chiar langa pădure, azi cand ma duceam la cora era coadă la manastire dispre bucale, veneau credincioșii sa bea un vin ceva... m-am intors pe autostrada sa ocolesc blocaju'...
Am zis eu ca-mi place Cernica ?

Placutul asta fiind ceva relativ, totusi.  Ca da, daca alternativa-i Crevedia, imi place Cernica.  Daca vreau sa merg intr-o zi "la padure" (astea fiind, totusi, "accidente" la mine, si mai degraba "la cerere" decat din proprie initiativa), undeva aproape, nu la munte, da, imi place Cernica.
Dar, daca e vorba despre locuit, nu-mi mai place Cernica.  Noi doi am mai avut discutia asta... eu n-as da Bucurestiul pe suburbii, si nici "blocul" pe casa.

Mai merg la Cernica pt ca mai am treaba pe-acolo, nu de placere, de-asta stiu destul de bine cat fac pe drum.  Nu la ore de varf, e adevarat, si ignorand limitele de viteza.  La ore de varf si mergand regulamentar (probabil nici nu prea ai cum / unde s-o calci atunci), probabil se dubleaza timpul.

Edited by Barboso, 10 April 2017 - 11:49.


#454
scc1911

scc1911

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 20.03.2007
Dupa ce am citit o ora pe acest topic pot sa trag o singura concluzie:

Traiul la casa la tara este mult mai fain daca in timpul saptamanii stai in oras
la apartament aproape de toate cele(job, scoala, supermarketuri, etc)Posted Image

Si eu caut sa vand apartamentul sa ma mut la casa dar tot in oras aproape
de toate cele sfinte.

Sunt satul de  cartier, galagie de la vecini, locuri de parcare lipsa, camere mici.

#455
FronT

FronT

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 01.02.2017

View Postscc1911, on 10 aprilie 2017 - 14:04, said:

Dupa ce am citit o ora pe acest topic pot sa trag o singura concluzie:

Traiul la casa la tara este mult mai fain daca in timpul saptamanii stai in oras
la apartament aproape de toate cele(job, scoala, supermarketuri, etc)Posted Image

Si eu caut sa vand apartamentul sa ma mut la casa dar tot in oras aproape
de toate cele sfinte.

Sunt satul de  cartier, galagie de la vecini, locuri de parcare lipsa, camere mici.

Sunt si multe case frumoase in Ploiesti dar banuiesc ca preturile nu sunt foarte mici.

#456
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015


View PostBarboso, on 10 aprilie 2017 - 11:45, said:

Am zis eu ca-mi place Cernica ?

Placutul asta fiind ceva relativ, totusi.  

Tot in 1 room flat? Aslo known, garsoniera?
:)))

Lasa mai, nu e cazul sa relum. Si eu as sta la casa pe emanoil porumbaru sau pe kiseleff :)

#457
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Nu, dar n-are importanta.  Daca nu veneau cu anveloparea, sa-mi dea AC-ul jos, probabil tot acolo stateam.

#458
c_c_c

c_c_c

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 27.01.2010
Cine are nevoie de spatiu musai atunci la casa nene , dar sa nu-mi spuneti ca aveti 5 camere(inclusiv living) si voi stati in doua ca atunci... nu prea e ok. Mie spre exemplu imi place la casa dar nu-mi permit.Nu pot sa tai din banii de concediu sau din diferite mici placeri ale vietii.Deci voi sta la bloc cat mai aproape de ceea ce imi poate oferi un oras. Atentie toate zonele se vor aglomera , deja in orasele mari dureaza destul de mult (timp,nervi,bani) sa ajungi la un job in zona centrala,semicentrala sau in celalalt capat al orasului sau cumparaturi,iesiri si toate alea. Pur si simplu consider ca timpul meu e "scump".cat despre investitii ...e realativ, la o rata cu o DAE sa zicem de 7%/an...faceti calculul cat va costa o locuinta. Indiferent ca trec 5 ani din credit (si renuntati la el veti suporta toate cheltuielile ca si cum ar fi pe 30 ani +/-) sau sa zicem 30 ani.Cum nu cred ca toti isi permit sa schimbe locuintele la cativa ami (daca nu vorbim de chirie) mare atentie la ce va doriti. Facem un calcul simplu : sa zicem ca stati la un apartament relativ decent intr-o zona buna si stati la o casa la marginea orasului sau mai departe...cat va costa una lunar in medie si cat alta (includem toate cheltuielile de administrare  inclusiv masina de tuns iarba,gazon,amenajari suplimentare etc). A ...si considerati pretul de achizitie apropiat.

#459
george_marin27

george_marin27

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 20.04.2017

View PostBarboso, on 29 martie 2017 - 23:31, said:

Pt ca suntem diferiti, cu nevoi si cu interese diferite.  Multa fericire-ti doresc la Mogosoaia sau unde-ai zis ca te-ai mutat la casa, da' io n-as face naveta asta decat, poate, daca mi s-ar da casa aia pe gratis.
Ca sa nu mai spun ca, nefiind pasionat de gradinarit, bricolat / reparat prin curte si "stat la aer" sa ma "manance" gâjgãniile, nici macar in Bucuresti nu m-ar interesa sa stau la casa.

L.E.  M-am uitat iar... la Crevedia te-ai dus, la mama naibii, sa mirosi damfurile fermei.  Retractez... nu m-as muta acolo nici sa-mi dea casa gratis.  Poate sa fiu platit ca sa fac asta.   Posted Image

De acord cu tine, Barboso. Daca ai munca in Bucuresti e greu sa faci naveta. Casele in localitatile de pe langa Bucuresti sunt minunate pentru pensionare, insa daca ai munca si copii de dus la scoala... eu unul optez pentru un apartament. Eu mi-am cumparat cu 3 camere in Titan acum vreun an, intr-un ansamblu din zona si sunt multumit. Intr-adevar, e greu cu traficul (mai ales dimineata), dar tot e mai bine decat sa vin de la Mogosoaia. Sunt niste tipi care se ocupa cu ansambluri (www.proiecteapartamentenoi.ro) si care m-au ajutat sa imi gasesc.

#460
Lac78

Lac78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 439
  • Înscris: 21.04.2013
Iar tu lucrezi pentru ei...

#461
alexandrinabob

alexandrinabob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,125
  • Înscris: 06.02.2015
Dap reclama clar, incepe boomul. La 3 camere nu ai pret de PC, ai cu vreo 20.000E mai mult, cel putin, nu se pune semnul egal. Era o alternativa ok daca avea acelasi pret ca oricum suprafata e mai mica. Fiind la periferie, la aglomeratie si inghesuiala. Este fix de ce vorbea initiatorul sub numele de Militari ...

http://proiecteapart...heodor-pallady/

Metru patrat util trece de 800E, la bloc. Pentru niste desene. Are structura de grinzi care este infinit mai sensibila la modul in care este construita si pe care nu o poti verifica. Nu vad poze de la executie, ar fi de un bun simt sa aiba macar 2, de la fundatie. Mai ales ca e dat cu termen in iulie 2017, la 4 etaje presupun ca au trecut de fundatie ca doar nu il fac in 3 luni. Posted Image

Citat de pe situl de mai sus: "ansamblu rezidențial amplasat în cel mai verde și curat sector al Bucureștiului, sectorul 3, zona Titan – Theodor Pallady", da sigur. Posted Image

Alt citat: "în plină dezvoltare a sectorului 3, cu acces facil la mijloacele de transport în comun, stația de metrou 1 Decembrie 1918 este la 1,2 km, făcând legătura cu zona centrul orașului în 15 minute, la fel și stația RATB (tramvaiele 23, 27, 40) la 1,2 km."

Edited by alexandrinabob, 20 April 2017 - 14:50.


#462
salal

salal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 22.03.2017
- Preţul este chiar 960E pe mp pentru că pe site sunt incluse terasele în suprafaţa utilă care este de fapt 80mp, din care holul are 15mp!
- Nu ştim dacă preţul include loc de parcare.
- Zona este mult mai ok ca Militari.
- Probabil că se vor vinde toate pentru că preţul pe mp pentru apartamente vechi plus renovare este comparabil.

#463
alexandrinabob

alexandrinabob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,125
  • Înscris: 06.02.2015
Asa apar mirarile oamenilor si firele de discutie. :) Doamne fereste, cum se pot vinde niste apartamente pe promisiuni de gresie si sanitare din spania, marca nespecificata. Si pe urma tipa pe toate forumurile ca nu e bine.

Asta cu "zona e mult mai ok ca in Militari" eu n-o vad. Am locuit la Ozana acu ceva timp cand chiar era mai aerisit. Zona are strazi mici si inguste. Dupa ce au facut hipermarketul s-a aglomerat, pe urma au inceput sa tot bage blocuri noi si a tot crescut aglomeratia, inca cateva blocuri si se face dop ca in Militari.

#464
salal

salal

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 22.03.2017
- Iniţiatorului topicului se referea la bandustanele din Militari Residence care arată aşa: http://bit.ly/2osNwBV Dumneavoastră aţi locuit sau vizitat zona respectivă din Militari pentru a putea face comparaţie cu Ozana?
- Apartamente se vand din faza de planuri dintotdeauna. Cum spuneam pentru unii ceva nou la 75.000 sună mult mai bine decât comunist la 60.000 plus 10.000 renovare.
- Într-adevăr zona din estul Titanului se aglomerează rapid. Dar măcar există trotuare libere pentru a ajunge la metrou. Ceea nu se poate spune despre mai mult de jumătate de Bucureşti şi în niciun caz despre capătul Militariului.

#465
korn

korn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 29.12.2005

View Postsalal, on 21 aprilie 2017 - 10:34, said:

- Iniţiatorului topicului se referea la bandustanele din Militari Residence care arată aşa: http://bit.ly/2osNwBV Dumneavoastră aţi locuit sau vizitat zona respectivă din Militari pentru a putea face comparaţie cu Ozana?
- Apartamente se vand din faza de planuri dintotdeauna. Cum spuneam pentru unii ceva nou la 75.000 sună mult mai bine decât comunist la 60.000 plus 10.000 renovare.
- Într-adevăr zona din estul Titanului se aglomerează rapid. Dar măcar există trotuare libere pentru a ajunge la metrou. Ceea nu se poate spune despre mai mult de jumătate de Bucureşti şi în niciun caz despre capătul Militariului.

Sigur ca da.. trebuie sa vina toti provincialii saraci in bucuresti. Oamenii vor si ei un cotet la care sa traga si sa manance de o ciorba. Intr-o vreme credeam ca Ceausescu a facut niste apartamente ingrozitoare. Mi se par acum facute cu ultra spirit de raspundere fata de noile cotete capitaliste.

#466
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017

View Postsalal, on 21 aprilie 2017 - 10:34, said:


- Într-adevăr zona din estul Titanului se aglomerează rapid. Dar măcar există trotuare libere pentru a ajunge la metrou. Ceea nu se poate spune despre mai mult de jumătate de Bucureşti şi în niciun caz despre capătul Militariului.
stai sa vezi ce trotuare sunt la sticlarie!

#467
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
Stii ce e amuzant? Nici muncitorii comunisti nu doreau sa stea acolo. Pentru un bucurestean, sa stai in Ozana era...nasol. Incercau sa scape de ele, schimbau 3 camere pe 2 mai central, etc.
  Acum este "estul Titanului".. Wtf? Pai " in Salajan la Puya" e central Titan, nu?
  Daca scoti trenul de sub pamant din ecuatie sunt niste bandustane in camp. Pe bani grei...

#468
QuickSpeed

QuickSpeed

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,501
  • Înscris: 21.03.2017
Tocmai citeam istoria cartierului primăverii. Acolo de crezi că s-a pornit?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate