Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...
 

Achizitie casa vs achizitie apartament

- - - - -
  • Please log in to reply
506 replies to this topic

#1
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009
Salutare tuturor.
      Sunt absolut sigur ca aceasta discutie s-a mai intamplat, dar din cate observ, nu se mai discuta recent, sau nu se discuta pe un topic dedicat.
      M-am gandit sa il deschid fiindca din cand in cand mai trag cu ochiul la topicurile facute special pentru ansamblurile rezidentiale de blocuri si....nu pricep! Ce motive si ratiuni duc la aceste achizitii si mai ales, DE CE INCA SE VAND? :) O sa va expun mai jos cateva motive care stau la baza mirarii mele. Va fi o postare lunga, dar sper eu cat mai bine argumentata.


      Din cate stiu eu, la baza preturilor imobiliare, lasand la o parte speculatiile si tertipurile de marketing ale agentiilor imobiliare sta cererea si oferta. Momentan, aceasta variabila tine preturile in Bucuresti la ~1000 euro/mp util. Exista 1500 in zona de nord si exista 7-800 in zona de sud, dar in mare, preturile se invart in jurul acestei sume. Chiriile deasemenea se invart in jurul sumei de 200 de euro pentru o garsoniera decenta si urca pana la 3-400 pentru un apartament de 3 camere, in medie. Eu spre exemplu am inchiriat recent un apartament gol in aviatiei cu 400 euro/luna.
      Cererea, din punctul meu de vedere, inevitabil dar mai ales abrupt, se va opri in urmatorii 10 ani, daca nu mai repede. In Romania incepand cu 1966 s-au nascut generatii de peste 400.000 (450.000 in 1966) de oameni si acest numar a scazut pana spre 300.000 in 1989. Dupa 1989 natalitatea s-a prabusit sub 250.000/an si a continuat sa scada pana la 180.000 in 2017. deci aproape de trei ori mai putini copii ca in 1966. Cererea crescanda de locuinte din Bucuresti s-a intamplat pe fondul migratiei oamenilor din provincie.Pana in 2007, un tanar ambitios care termina liceul intr-un orasel monoindustrial din tara, se gandea mai mult ca sigur sa plece la Bucuresti (sau Cluj, Iasi, Constanta, etc.). El si mai toata clasa lui din liceu. in 2007 tinerii de 18-19 ani apartineau inca generatiilor numeroase dinainte de 1989. Dupa 2007, cand s-au deschis granitele si s-a putut pleca, Bucurestiul a inceput sa imparta locul in preferintele tinerilor din tara cu UE si mai spre incoace, chiar si cu alte orase din tara a caror economie s-a revitalizat cat de cat (de ex Brasov).
     Nu stiu de o statistica oficiala, dar sunt absolut sigur ca numarul tinerilor de 18-19 ani care vin la facultate in Bucuresti fata de 2007,s-a redus la 20-25%. In primul rand ca cineva care are acum 18 ani s-a nascut prin 1998-1999 cand natalitate atingea cifre record in sensul negativ dar si pentru ca, asa cum ziceam mai sus foarte multi prefera altceva decat Bucurestiul.
     Preturile la imobiliare in acest moment sunt sustinulte de generatii nascute in anii 80 (cineva nascut in 1980 are 37 ani anul acesta, iar cineva nascut in 1989 are 28) care se afla in pragul intemeierii unei familii si isi doresc sa plece din chirie in proprietate. Au salarii decente si isi pot permite un credit. Dar in 10 ani, cei nascuti in 1989 vor avea deja 38 de ani si se vor fi mutat deja unde si-au dorit, si-au facut deja un rost ,o familie, au nascut numarul de copii dorit, s-au asezat, cum s-ar zice. Cei nascuti in 1980 se vor apropia de 50 de ani.
     Daca acum exista generatii active nascute intre 1966 si 1989, numeroase, care sustin economia Bucurestiului si implicit preturile imobilelor, in urmatorii 10 ani, cei mai multi (cei nascuti intre 1966 si 1976) vor incepe sa se retraga si locul lor va fi luat de mult mai anemicele generatii nascute dupa 1989. Bineinteles, foarte multe apartamente comuniste locuite de batrani se vor goli pentru ca acestia vor muri.
     Chiar daca si Romania va lua drumul Germaniei si va incerca sa atraga emigranti (Germania nu mai face copiii suficienti din 1976, de-aia importa milioane de emigranti anual) ,nu va fi niciodata atat de atractiva ca aceasta din urma, si pana in 2030 orice economie europeana va intampina mari dificultati in a-si gasi forta de munca necesara. Toata europa a decis ca rasa alba trebuie sa moara si nu mai face copii, toti vor dori emigranti. Noi vom fi ,ca si acum ,la coada si vom atrage cei mai putini. Pana in 2030 se prefigureaza ca inclusiv tarile africane isi vor tempera cresterea demografica, fiindca ele sunt singurele care mai fac suficienti copiii ca sa dea si altora. Tarile arabe au ajuns deja la rata de inlocuire, tarile asiatice sunt mai in pom cu natalitatea ca europenii si America Latina a devenit recent deasemenea un continent care nu mai face copii (inclusiv Brazilia e la pamant din 2010 incoace in ceea ce priveste natalitatea). Avand in vedere ca majoritatea economiilor lumii cresc (inclusiv cele africane) si copii se fac din ce in ce mai putini, in 2030-2040 vor fi mult mai putini oameni tineri disponibili spre a emigra si foarte multe tari europene si asiatice dornice de a-i aduce la ei. Romania va fi probabil una dintre cele mai neinteresante destinatii.
     Bun. Chiar daca economiile se vor automatiza si vor creste in continuare, inclusiv cu mai putini angajati, casele sunt pentru oameni si un oras trebuie sa aiba multi care sa nu aiba unde sa stea ca acestia sa plateasca preturi mari (necesitand un credit pe 30 de ani pentru achizitie) pe locuinte. Oameni, cred ca am stabilit din randurile de mai sus, incepand cu 2030 nu prea vor mai fi.

     Avand aceasta situatie in minte, ma intreb, ce ii motiveaza pe oameni sa se indatoreze pe 30 de ani pentru o cutie de chibrituri la capat de Militari sau in Popesti Leordeni, De ce cumperi o casa? sa fii proprietar. Da ,dar vei fi la 60 de ani si poate la 72 vei muri. O cumperi ca sa ai 12 ani de independenta din punct de vedere locativ? O cumperi ca sa lasi ceva in urma? Cat va mai valora cutia ta de chibrituri din Popesti Leordeni peste 30 de ani? O sa vrei sa o lasi singurului copil pe care l-ai facut, desi peste 50% nu vor face deloc copii, dar acesta cel mai probabil va fi de mult plecat intr-o alta tara mai atractiva. Prevad ca vor fi cartiere intregi cum ar fi Militari, Drumul taberei sau Berceni care peste 30 de ani vor arata ca o ruina (arata si acum dar inca are cine sa stea in ele). Nu credeti ca este posibil? Cautati pe Wikipedia "Detroit" si cititi cum un oras de 3.5 milioane de locuitori a ajuns la 1 milion acum si cum are zeci de km2 de strazi in centrul sau unde nu mai locuieste nimeni. Casele au fost demolate si acum sunt terenuri virane. Orasul in afara de centru unde sunt cladirile administrative si ceva magazine s-a polarizat in jurul catorva zone "bune" unde preturile s-au pastrat sus si unde locuiesc oamenii care inca mai au treaba pe-acolo si sunt multumiti cu viata lor.
     Sunt 100% sigur ca o casa in Primaverii sau Cotroceni va costa o groaza de bani si peste 100 de ani. Sunt insa aproape la fel de convins ca bandustanele oribile de pe prelungirea Ghencea vor costa 10% din valoarea lor de-acum peste doar 30 de ani, cam cand cei care le-au cumparat in anii astia vor fi terminat intr-un final de platit creditele.
     Fara oameni, cartierele urate ale Bucurestiului nu au cum sa supravietuiasca. Daca preturile vor fi jos ,oamenii care inca vor locui in ele vor migra incet-incet spre locurile mai bune sau isi vor face/cumpara o casa fiindca infrastructura va ajunge intr-un final si prin Ilfov si preturile vor ramane suficient de jos incat sa poata face miscarea.

     Si am ajuns si la dezbaterea din titlul topicului. De ce nu o casa? Fie ea si In Domnesti, Crevedia, Moara Vlasiei, Cernica....Sunt comunitati mici, aerisite cat de cat, unde cu siguranta oamenii din 2040 vor mai dori sa locuiasca comparativ cu Aparatorii Patriei sau Pacii. Eu stiu ca ACUM oamenii au nevoie de o casa, dar pot foarte bine sa stea in chirie in Militari. De ce sa CUMPERI in militari? de ce sa-ti pui pielea le bat de 30 de ani ca sa detii ceva ce probabil nu va mai valora nimic cand vei muri? Ce sa faca copilul tau cu bandustanul lasat de maica-sa cu limba de moarte? Il va debransa probabil de la toate utilitatile sa nu aiba ceva de platit si va semna actul de demolare cand primaria il va cere, atunci cand si ultimul locatar din bloc va muri. Bucurestiul, in cel mai apocaliptic scenariu va fi un fel de Detroit. Oamenii care vor mai locui inca o vor face la perfierie, in case si comunitati aerisite si cartierele comuniste (precum si marginile lor unde se construieste si acum intr-o veselie) vor muri.
     Lasand la o parte scenariile apocaliptice legate de demografia dezastruoasa a Romaniei, blocurile de locuinte in Romania sunt un bun perisabil. O data la 40-50 de ani vine un cutremur zdravan si apare bulina.Familia mea a vandut pe nimic in 2002 un apartament de 12 (da 12 ,era format din 4 apartamente mai mici cumparate de parintii mei de la copii batranilor care murisera in ele plus cel de 5 camere original al nostru. Aveam practic un etaj) camere intr-un bloc in zona Piata Rosetti iar cu suma respectiva a cumparat la etajul 4 un apartament de 3 camere in Aviatiei. Atat au putut lua pe el. Blocul avea bulina. in 2050 tot Drumul Taberei si Militariul vor avea bulina, va fi partial demolat si, din pacate, probabil si foarte multe blocuri construite dupa 2005 vor avea aceeasi soarta.
     Lasand la o parte si scenariile apocaliptice legate de viitoarele cutremure, ajungem si la concurenta naturala intre apartamente si case. Casele au devenit deja foarte accesibile la perfierii, in Ilfov. Eu am cumparat anul trecut cu 68.000 o casa de 125 mp si 400 mp de curte intr-un ansamblu de case noi situat in Crevedia, lipit de Buftea. Da, e departe, dar in Mogosoaia, langa centura aceeasi casa era 90.000. Un bandustan de 4 camere in Popesti pe drumul fermei cat este? 65-70.000?
     Probabil pe masura ce economia Bucurestiului va incetini si populatia va scadea, in Mogosoaia o casa va ajunge la 50-60.000. Infrastructura va avansa in ritmul ei de melc, dar va avansa. Se va face si prelungirea Ghencea si podul peste centura, va deveni si Domnesti o comuna interesanta totusi, se va termina autostrada A3 pana in Bucuresti si vor ajunge oamenii din Pipera in 20 de minute in Moara Vlasiei. Sunt zone frumoase cu aer curat ,lacuri si paduri. Si case. Case ieftine. Cum poate un ansamblu de blocuri facut prost si inghesuit din Pacii sa concureze cu asa ceva?

     Eu cred ca o casa e o investitie. Daca nu este o investitie de ce naiba sa o cumperi? stai cu chirie si cand nu-ti mai permiti fiindca ai 80 de ani, te duci la azil si mori. Sau te duci dupa fi-tu in UK si stai pe capul lui ca de-aia l-ai facut :). Daca cumperi si-ti pui pielea pe bat, dupa ce te duci in groapa ar fi bine ca ceea ce lasi in urma sa insemne ceva, pentru cineva. Sa dea de baut vreun nepot ca a mostenit o locuinta misto de la hodorogul ala de bunica-su. Macar atat.

     Deci? de ce se mai vand?

#2
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,361
  • Înscris: 06.02.2008
Pe scurt, e mai bună casa decât apartamentul într-un orizont de timp de 30-40 de ani. Asta ne comunica initiatorul.
Spui acolo ca toate populațiile stagnează sau au demografie negativă, o analiză globală, deși pe total ne tot înmulțim pe planetă. Undeva e o eroare.
Până anul trecut căutam o casă pe lângă Bacău, cu bani cash, fara credit. Până la urmă am luat un apartament într-un ansamblu ce va fi finalizat în 2018. Sunt comod si am considerat ca mi se potrivește mai bine. Plus ca într-un viitor pot să-l închiriez mai ușor sau să-l vând mai ușor decat o casă la câțiva km de Bacău. În plus sunt în oraș, nu depind de mașină, am toate la nas așa cum îi șede bine unui om comod ca mine. Și pentru că la curte mi s-a părut nasol iarna, mai greu de întreținut, mizerie mai multă. Dar așa-s eu.

#3
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

Quote

Deci? de ce se mai vand?
Pt ca suntem diferiti, cu nevoi si cu interese diferite.  Multa fericire-ti doresc la Mogosoaia sau unde-ai zis ca te-ai mutat la casa, da' io n-as face naveta asta decat, poate, daca mi s-ar da casa aia pe gratis.
Ca sa nu mai spun ca, nefiind pasionat de gradinarit, bricolat / reparat prin curte si "stat la aer" sa ma "manance" gâjgãniile, nici macar in Bucuresti nu m-ar interesa sa stau la casa.

L.E.  M-am uitat iar... la Crevedia te-ai dus, la mama naibii, sa mirosi damfurile fermei.  Retractez... nu m-as muta acolo nici sa-mi dea casa gratis.  Poate sa fiu platit ca sa fac asta.   :D

Edited by Barboso, 29 March 2017 - 23:36.


#4
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 Barboso, on 29 martie 2017 - 23:31, said:

Pt ca suntem diferiti, cu nevoi si cu interese diferite.  Multa fericire-ti doresc la Mogosoaia sau unde-ai zis ca te-ai mutat la casa, da' io n-as face naveta asta decat, poate, daca mi s-ar da casa aia pe gratis.
Ca sa nu mai spun ca, nefiind pasionat de gradinarit, bricolat / reparat prin curte si "stat la aer" sa ma "manance" gâjgãniile, nici macar in Bucuresti nu m-ar interesa sa stau la casa.

L.E.  M-am uitat iar... la Crevedia te-ai dus, la mama naibii, sa mirosi damfurile fermei.  Retractez... nu m-as muta acolo nici sa-mi dea casa gratis.  Poate sa fiu platit ca sa fac asta.   Posted Image

Fair enough, suntem diferiti. Din fericire (sau din pacate) nu prea mai sunt ferme sa puta a ceva pe-aici....
Totusi ,naveta cuiva de la mine din cartier pana in Pipera dimineata e de 45 de minute. Din Militari rezidence cat este? Alea sunt in oras? Eu macar stau la tara,printre alte case, intr-o casa. Aia stau la tara intr-un camp,la bloc. Nu pricep de ce baga banii acolo. Sau in Prelungirea Ghencea in cartierul Latin ,poftim.

Edited by fightClub25, 29 March 2017 - 23:42.


#5
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Când vom avea case lângă job,școli,spitale,etc.,atunci vom cumpăra case.

Și eu consider că la curte e mai bine față de bloc(în condițiile în care aș locui în casa construită exact cum îmi place mie),dar,casa(la curte) va fi tot timpul mai scumpă față de apartamentul de bloc.

Și casa la curte la mare distanță de școala lu' fimio,joburi,etc,implică navetă obositoare și timp pierdut.
Pas.

#6
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 caiuscorneliu, on 29 martie 2017 - 23:31, said:

Pe scurt, e mai bună casa decât apartamentul într-un orizont de timp de 30-40 de ani. Asta ne comunica initiatorul.
Spui acolo ca toate populațiile stagnează sau au demografie negativă, o analiză globală, deși pe total ne tot înmulțim pe planetă. Undeva e o eroare.
Până anul trecut căutam o casă pe lângă Bacău, cu bani cash, fara credit. Până la urmă am luat un apartament într-un ansamblu ce va fi finalizat în 2018. Sunt comod si am considerat ca mi se potrivește mai bine. Plus ca într-un viitor pot să-l închiriez mai ușor sau să-l vând mai ușor decat o casă la câțiva km de Bacău. În plus sunt în oraș, nu depind de mașină, am toate la nas așa cum îi șede bine unui om comod ca mine. Și pentru că la curte mi s-a părut nasol iarna, mai greu de întreținut, mizerie mai multă. Dar așa-s eu.

   Nu ne mai inmultim, de fapt. Nu e nicio eroare. Inca nu au inceput sa moara ca lumea generatiile nascute dupa razboi si care au fost foarte numeroase. Tarile dezvoltate si asiatice NU mai fac copii de vreo 20 de ani, dar populatia creste fiindca e un momentum. Inca nu mor cei nascuti in 50-60 si totusi ,ceva copii se nasc. in 15 ani o va lua la vale. Germania spre exemplu pierde net 200.000 de nemti pe an (cati mor vs cati se nasc).

#7
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,212
  • Înscris: 23.08.2014
Naveta nu e asa simpla cum pare "din pix", o fi 20 de minute pe autostrada, dar mai e ora pe care o faci in oras.Nu mai zic de copii care tre sa mearga la scoala si nu e tot una ca merg in oras sau in satul de langa, plus cumparaturi si alte lucruri la care ai acces in oras.Daca tot pui problema de viitor, ce te faci daca se dubleaza pretul la carburant? Sau iti scad veniturile si nu iti mai permiti masina?Fiecare isi calculeaza plusurile si minusurile si alege.Din cate se vede, majoritatea prefera orasul, nici decum periferia...

#8
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 ASCENDED, on 29 martie 2017 - 23:44, said:

Când vom avea case lângă job,școli,spitale,etc.,atunci vom cumpăra case.

Și eu consider că la curte e mai bine față de bloc(în condițiile în care aș locui în casa construită exact cum îmi place mie),dar,casa(la curte) va fi tot timpul mai scumpă față de apartamentul de bloc.

Și casa la curte la mare distanță de școala lu' fimio,joburi,etc,implică navetă obositoare și timp pierdut.
Pas.

   Incep sa inteleg. Job-ul si scoala copiilor este batuta in cuie si casa trebuie aleasa in concordanta cu astea. Eu mi-am dat copilul la scoala in Buftea dupa ce am comparat cu scoala din aviatiei unde urma sa il duc daca nu plecam din Bucuresti si am vazut ca scoala din Buftea e mai buna (rezultate la evaluarea nationala). Si job-ul l-am schimbat, sunt medic de familie si am ales ceva in Ilfov.

#9
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

 fightClub25, on 29 martie 2017 - 23:41, said:

Fair enough, suntem diferiti. Din fericire (sau din pacate) nu prea mai sunt ferme sa puta a ceva pe-aici....
Totusi ,naveta cuiva de la mine din cartier pana in Pipera dimineata e de 45 de minute. Din Militari rezidence cat este? Alea sunt in oras? Eu macar stau la tara,printre alte case, intr-o casa. Aia stau la tara intr-un camp,la bloc. Nu pricep de ce baga banii acolo. Sau in Prelungirea Ghencea in cartierul Latin ,poftim.

De la mine naveta pana in Pipera e de 15 minute Posted Image.
In concluzie vecinul tau pierde 1 ora in plus in fiecare zi pe drum.  Adica 10 zile din viata ti le stelute in fiecare an pe drum.

Mai adugam si faptul ca daca vrei sa bei o bere nu la carciuma din sat trebuie sa astepti juma de ora taxiul, daca vrei in miez de noapte sa cumperi ceva non stopul e in alt judet....
Salvarea probabil ca vine dupa ciocli p-acolo.

Si in momentul in care slujba ta nu va mai fi in Pipera ci in Berceni sau Militari, atunci chiar ai pus-o.

Vorba lui Barboso, acum vazui... Pai mai tu nu esti nici macar in Ilfov , esti in Dambovita.

 Barboso, on 29 martie 2017 - 23:31, said:

Pt ca suntem diferiti, cu nevoi si cu interese diferite.  Multa fericire-ti doresc la Mogosoaia sau unde-ai zis ca te-ai mutat la casa, da' io n-as face naveta asta decat, poate, daca mi s-ar da casa aia pe gratis.
Ca sa nu mai spun ca, nefiind pasionat de gradinarit, bricolat / reparat prin curte si "stat la aer" sa ma "manance" gâjgãniile, nici macar in Bucuresti nu m-ar interesa sa stau la casa.
L.E.  M-am uitat iar... la Crevedia te-ai dus, la mama naibii, sa mirosi damfurile fermei.  Retractez... nu m-as muta acolo nici sa-mi dea casa gratis.  Poate sa fiu platit ca sa fac asta.   Posted Image

Hai nu fi rau
http://www.mega-imag...&query=&facets=
Posted Image

Edited by Jammalan-the-Prophet, 29 March 2017 - 23:51.


#10
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 fqx, on 29 martie 2017 - 23:46, said:

Naveta nu e asa simpla cum pare "din pix", o fi 20 de minute pe autostrada, dar mai e ora pe care o faci in oras.Nu mai zic de copii care tre sa mearga la scoala si nu e tot una ca merg in oras sau in satul de langa, plus cumparaturi si alte lucruri la care ai acces in oras.Daca tot pui problema de viitor, ce te faci daca se dubleaza pretul la carburant? Sau iti scad veniturile si nu iti mai permiti masina?Fiecare isi calculeaza plusurile si minusurile si alege.Din cate se vede, majoritatea prefera orasul, nici decum periferia...
   Job-urile bune sunt deja la periferie (vezi Pipera si centura Bucuresti) ,magazine se fac oriunde e populatie suficiente (la mine in Buftea sunt 5 supermarketuri ,naiba sa le ia :) ). Singura problema reala sunt liceele bune.

#11
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Casa se construieste nu se cumpara gata facuta ( o cumperi gata facuta cand ai bani cu nemiluita si esti un lenes ) .
Apartament ? N-as lua nici daca s-ar pogora Isus din ceruri sa ma roage personal !
Ce va fi peste 30 de ani nu mai conteaza din moment ce acuma este grav ce se intampla deci posibil ca in 2-5 ani sa nici nu mai fie pamantul locuibil ...

#12
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

Quote

Militari rezidence [...] Prelungirea Ghencea in cartierul Latin
Da' am zis cumva ca m-as muta acolo ?  Dupa tine, doar astea unde se-agata harta (orasului) in cui exista ?

Edited by Barboso, 29 March 2017 - 23:55.


#13
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 Jammalan-the-Prophet, on 29 martie 2017 - 23:47, said:

De la mine naveta pana in Pipera e de 15 minute Posted Image.
In concluzie vecinul tau pierde 1 ora in plus in fiecare zi pe drum.  Adica 10 zile din viata ti le stelute in fiecare an pe drum.

Mai adugam si faptul ca daca vrei sa bei o bere nu la carciuma din sat trebuie sa astepti juma de ora taxiul, daca vrei in miez de noapte sa cumperi ceva non stopul e in alt judet....
Salvarea probabil ca vine dupa ciocli p-acolo.

Si in momentul in care slujba ta nu va mai fi in Pipera ci in Berceni sau Militari, atunci chiar ai pus-o.

Vorba lui Barboso, acum vazui... Pai mai tu nu esti nici macar in Ilfov , esti in Dambovita.



Hai nu fi rau
http://www.mega-imag...&query=&facets=
Posted Image

Mai ,ala pierde 10 zile din viata pe drum, dar le recupereaza nemaifiind nevoie sa scoata cainele la plimbare musai ,30 de minute pe zi, sau sa duca copilul la locul de joaca si sa il supravegheze acolo alte 30 de minute pe zi Posted Image
     Si io nu merg la mega ala ca e departe si trebuie sa scot masina. Ma duc la Lidl in Buftea pe jos. Tigari noaptea imi iau de la un Petrom, tot pe jos....:)

Edited by fightClub25, 29 March 2017 - 23:57.


#14
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,361
  • Înscris: 06.02.2008

 fightClub25, on 29 martie 2017 - 23:45, said:


   Nu ne mai inmultim, de fapt. Nu e nicio eroare. Inca nu au inceput sa moara ca lumea generatiile nascute dupa razboi si care au fost foarte numeroase. Tarile dezvoltate si asiatice NU mai fac copii de vreo 20 de ani, dar populatia creste fiindca e un momentum. Inca nu mor cei nascuti in 50-60 si totusi ,ceva copii se nasc. in 15 ani o va lua la vale. Germania spre exemplu pierde net 200.000 de nemti pe an (cati mor vs cati se nasc).
Devine offtopic ce spun dar studiul ONU previzionează că vom fi aproape 10 miliarde de locuitori în lume în 2050. Adică la o aruncatura de băț, în 30 de ani cum era și orizontul analizat de tine. Adică vreo trei miliarde de oameni în plus. De aia zic, analiza ta generală pe demografie are o eroare pe undeva.

#15
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010

 fightClub25, on 29 martie 2017 - 23:47, said:

Incep sa inteleg. Job-ul si scoala copiilor este batuta in cuie si casa trebuie aleasa in concordanta cu astea. Eu mi-am dat copilul la scoala in Buftea dupa ce am comparat cu scoala din aviatiei unde urma sa il duc daca nu plecam din Bucuresti si am vazut ca scoala din Buftea e mai buna (rezultate la evaluarea nationala). Si job-ul l-am schimbat, sunt medic de familie si am ales ceva in Ilfov.
În cazul tău.
Dar faci parte din acel mic procent care poate face aceste alegeri(unde să fie jobul,de exemplu).
Marea majoritate alege în funcție de celelalte criterii.
Ești medic și că ai putut să alegi locația.

Dar ce face cel angajat la X fabrică de pâine?(e doar un exemplu).
Sau cel care are salon de păr-stiliști în centru(că acolo are clientela)?
Sunt multe exemple.

Concluzia:
Marea majoritate o face de nevoie,nu de voie.

#16
fightClub25

fightClub25

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 963
  • Înscris: 08.04.2009

 Barboso, on 29 martie 2017 - 23:55, said:

Da' am zis cumva ca m-as muta acolo ?  Dupa tine, doar astea unde se-agata harta (orasului) in cui exista ?
  Pai man, eu ALEA nu inteleg de ce dracului se vand :)

#17
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

Quote

macar stau la tara,printre alte case, intr-o casa. Aia stau la tara intr-un camp,la bloc.
Cum ziceam, dpmdv, casa e doar bataie de cap.  Da, sunt comod, vreau sa-mi descui / incui usa si-atat, sa nu-mi bat eu capul cu ce este si ce trebuie facut dincolo de ea.

Edited by Barboso, 29 March 2017 - 23:59.


#18
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

 fightClub25, on 29 martie 2017 - 23:56, said:

Mai ,ala pierde 10 zile din viata pe drum, dar le recupereaza nemaifiind nevoie sa scoata cainele la plimbare musai ,30 de minute pe zi, sau sa duca copilul la locul de joaca si sa il supravegheze acolo alte 30 de minute pe zi Posted Image
Si io nu merg la mega ala ca e departe si trebuie sa scot masina. Ma duc la Lidl in Buftea pe jos. Tigari noaptea imi iau de la un Petrom, tot pe jos....Posted Image

N-am caine si spune-mi cat iti ia tie sa duci copilul la gradinita /scoala
Il duci in Bucuresti Ploiesti sau Targoviste?  Ca sunt la distante ca egale.

from Crevedia
to Bucharest
39 min (27.9 km)
via DN1A

from Crevedia
to Ploiești
42 min (47.5 km)
via DN1A

Whatever......

Edited by Jammalan-the-Prophet, 30 March 2017 - 00:03.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate