Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Recomandare scaun birou

- - - - -
  • Please log in to reply
217 replies to this topic

#73
flowersf

flowersf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 21.05.2010
cauta aici http://www.scauneonl...ort_direction=0
poate asta  http://www.scauneonl...ff355/    e de ajuns

Edited by flowersf, 22 February 2015 - 20:39.


#74
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,151
  • Înscris: 10.07.2013
Aici sunt cateva cu baza de metal cromat:Posted Image
http://www.emag.ro/s...9/pd/DGTXMMBBM/
http://www.emag.ro/s...f/pd/DW5DQBBBM/
http://www.emag.ro/s...1/pd/D36DQBBBM/

Edited by xmanyacs77, 22 February 2015 - 20:43.


#75
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,967
  • Înscris: 25.04.2007
Daca mobilitatea nu e un criteriu necesar, eu as merge pe modele de genul asta.

Acasa am avut cu ax central... mi s-a parut incomod pana la urma, acu am unul normal, cu 4 picioare. Insa din cel de care-ti recomand are fratele meu de cativa ani acasa, il foloseste pentru birou si e foarte multumit.

#76
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,057
  • Înscris: 10.09.2005
Îmi trebuie cu rotile, mă mai plimb prin cameră cu el să iau una alta, mi-e greu să mă ridic mereu să merg cu cadrul pentru doi pași. Muțumesc pentru reocmandări, mai caut și eu și când mă hotărăsc la un model voi pune modelul aici și voi cere parerile voastre.

#77
anti-caini-vagabonzi

anti-caini-vagabonzi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 19.06.2011

View Postdonjoe, on 11 aprilie 2014 - 23:30, said:

Păi crezi că nu design-ul ci cuvântul "ergonomic" pus în reclamă face scaunul să fie ergonomic?

Uite-aici ergonomie: http://www.officecha...chair-large.jpg
Coapsele îndepărtate de trunchi, coloana stă mai dreaptă (mai ales la capătul de jos, unde scaunele obişnuite o curbează), muşchii spatelui şi abdominalii stau în tonus şi îţi ţin spatele drept în mod natural, aproape ca atunci când stai în picioare, deci n-ai nevoie de spătar, plus că din cauza aceluiaşi tonus îţi menţii mai mult din consumul obişnuit de calorii, adică eşti mai puţin sedentar. Pe scaunele cu spătar nu faci decât să-ţi atrofiezi muşchii (şi cu cât sunt mai comode cu atât te blegeşti mai mult şi rişti deformări de coloană). Aia nu înseamnă ergonomie.

Exista si in Romania scaune de-astea, eu mi-am luat de pe http://mobogen.ro/pr...-ortopedic.html si sunt foarte multumit de el. Dupa parerea mea e o solutie excelenta pentru a reduce riscurile sedentarismului (cu cat citesti mai multe despre ele, iti schimbi parerea). Nu pot sa-i gasesc niciun efect negativ, nu am nicio presiune in genunchi si, cu exceptia faptului ca a trebuit sa-mi ridic monitorul vreo 10 cm, pozitia la birou este una excelenta si obosesc mai greu (cred ca si digestia e mai buna ca mi se face foame mai repede parca atunci cand il folosesc mai multe ore). Cred ca indiferent de designul scaunului normal de birou (asa-zis ergonomic) in partea a 2-a a zilei ne cam cocosam si e greu sa mentii o pozitie corecta toata ziua (daca lucrez concentrat, dupa vreo ora imi dau seama ca mi-am modificat pozitia corpului si stau mai cocosat, si atunci apelez la scaunul-minune cu suport pentru tibii Posted Image) ca pe ala nu-l pot "fenta")

Edited by anti-caini-vagabonzi, 23 February 2015 - 12:38.


#78
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

View Postanti-caini-vagabonzi, on 23 februarie 2015 - 12:36, said:

Exista si in Romania scaune de-astea, eu mi-am luat de pe http://mobogen.ro/pr...-ortopedic.html si sunt foarte multumit de el.
Dacă ai avut noroc să ţi se potrivească cu dimensiunile picioarelor, să-ţi trăiască. În general nu pare un model grozav pentru că nu e reglabil, iar cuiva cu picioare mai scurte poate să-i pună prea multă greutate pe rotule (în loc ca greutatea să meargă pe tibii cum e ideal), ceea ce face poziţia înghenuncheată să devină dureroasă la genunchi în scurt timp şi deci să nu fie folosită aproape niciodată => scaunul va fi folosit în poziţii defectuoase chiar mai mult decât unul clasic. De-aia eu în final l-am preferat şi îl am la birou pe cel din poza pe care am linkuit-o mai sus. (Iniţial am folosit 2 ani un Varier Variable doar ca să constat că nu mi se potriveşte nicicum, nici chiar cu blocurile distanţiere cumpărate în plus, pentru că nu e reglabil.)

Quote

Dupa parerea mea e o solutie excelenta pentru a reduce riscurile sedentarismului
De reţinut, totuşi, că nimic nu reduce riscurile (şi de fapt daunele dovedite ale) sedentarismului ca ridicatul de pe scaun şi umblatul prin peisaj. :)

Quote

apelez la scaunul-minune cu suport pentru tibii Posted Image) ca pe ala nu-l pot "fenta"
Orice scaun poate fi "fentat". Şi de fapt e mai bine să-l "fentezi", adică să schimbi poziţiile des decât să uiţi de tine într-o singură poziţie (sedentarism maxim). Doar că nu orice scaun îţi permite şi poziţii ne-defectuoase printre acele mai multe poziţii posibile.

Edited by donjoe, 23 February 2015 - 15:47.


#79
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,057
  • Înscris: 10.09.2005
Ce părere aveți de acesta? http://www.emag.ro/s...3/pd/DRJ1YMBBM/
Are și brațele din metal, iar altele la 400-500 lei sunt de plastic. Trebuie să iau și cu brațele de metal, m-am uitat acum la scaunul pe care îl am și deja a crăpat plasticul la unul dintre mânere.

Dar de acestea? Este magazinul de încredere?
http://www.expert-sc...anager-off-212/
http://www.expert-sc...-birou-off-633/

Edited by gerbil, 23 February 2015 - 19:33.


#80
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,057
  • Înscris: 10.09.2005
Nu am văzut până acum acest topic. Tot caut de câteva zile un scaun de birou și nu găsesc. Aș dori unul rezistent, cu bază metal și mânere din metal, să fie pufos sezutul, să nu mp doară fundul după nici 20 de minute. Acum am un jaf de plastic din Carrefour luat cu vreo 120 lei acum ceva ani, buretele de pe șezut s-a dus după nici două zile (a rămas forma fundului pe el) iar acum s-a crapat și un mâner. Doresc unul mai solid deoarece am și o fragilitate osoasă și mi-e frică să nu cad cu el dacă se rupe. Ma tot uit ca prostul la oferte, cele care au maner de fier și baza de fier au șezutul subțire, cele pufoase sunt de plastic și tot așa.

http://www.scauneonl...toriale-off623/ Ar fi o alegere bună?

Edited by gerbil, 24 February 2015 - 13:39.


#81
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,057
  • Înscris: 10.09.2005
L-am luat pe acesta pânã la urmã. http://www.scauneonl...toriale-off623/ . A fost mai scump însã nu regret alegerea fãcutã. Foarte mare, mai mult decât țeapãn, nu are tevi din alea de aluminiu ușoare, steaua este de fier (nu țeavã goalã) destul de gros iar mânerele din țeavã foarte groasã și turtitã. L-am comandat ieri la 14.20, azi la 9:30 a venit curierul cu el din Constanța la București. Buretele este gros nu se tocește ca la astea ieftine de plastic din Carrefour. Recomand.

Știe cineva pentru ce este chestia asta?

Attached Files


Edited by gerbil, 25 February 2015 - 12:52.


#82
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Chestia aia o rasucesti pt a regla rezistenta scaunului la datul pe spate.

#83
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,057
  • Înscris: 10.09.2005
Nu știam că se dă și pe spate. Mulțumesc.

#84
fucsia

fucsia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 11.07.2014
Se da si pe spate, cu totul. Am si eu unul din asta, numai ca dupa 2 ani buretele de sub sezut s-a aplatizat, asa ca nu-l mai utilizez, prefer scaunele cu plasa la sezut, sunt si mai racoroase vara.

#85
somalezul2000

somalezul2000

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 06.02.2007
Gerbil, inteleg din celalalt topic ca ai cumparat deja un scaun.
Scriu totusi aici pentru cei care mai cauta inca un scaun ergonomic si foarte solid.
In urma cu vreo 7-8 luni am citit si eu discutia asta legata de scaune ergonomice cautand unul comod/ergonomic dar si foarte rezistent (eu am vreo 120kg asa ca scaunele sufera rau sub mine ... timp de cel putin 10 ore pe zi).
Pana la urma am ales sa cumpar un scaun second hand "de marca" - un Steelcase Leap (gasiti prezentari pe youtube). La momentul respectiv nu prea am gasit oferte pe site-urile noastre asa ca am cumparat din UK de la o firma care se pare ca se ocupa de multi ani doar de colectarea si revanzarea scaunelor SH stranse de prin birourile firmelor din Londra. Cred ca vand in proportie de 90% marca Steelcase pentru ca sunt comode (au vreo 7 reglaje diferite + perne bune) si foarte rezistente (un astfel de scaun nou porneste de pe la 600-700 Eur + TVA). Spre exemplu .. aveau vreo 300 de bucati din modelul pe care l-am cumprat eu (Steelcase Leap V1 imbracat in stofa verde) + multe sute de bucati in alte culori, piele, etc.
Scaunul meu era printre cele mai ieftine; cred ca e destul de vechi (10 ani?) dar arata ok si se comporta bine (eu il folosesc 10-12 ore pe zi de vreo 6 luni si e ca-n ziua cand l-am primit). M-a costat vreo 140 de GBP + vreo 60 de GBP transportul (l-au trimis cu o firma de curierat .. si scaunul e foarte greu avand toata structura metalica).
Asadar ... pentru cei care stau foarte mult pe scaun si vor ceva ergonomic care sa reziste multi ani: cautati Steelcase Leap pe youtube si apoi pe ebay.co.uk. Steelcase e prezent si oficial in Romania (prin firma cos parca) asa ca daca vreti, probabil ca puteti sa vedeti si cumpara si unul nou (mie insa pretul unuia nou mi s-a parut cam mare).

#86
MrDerpson

MrDerpson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,471
  • Înscris: 09.09.2012
Salut,

Scaunul meu vechi e ...prea vechi si "praf", asa ca as vrea sa-mi cumpar un scaun mai bunicel pentru birou.
Pana acum l-am gasit pe acesta: http://www.emag.ro/s...1/pd/D48H2MBBM/

Credeti ca merita sau oare pot gasi ceva mai bun (la un pret mai mic)?

Orice recomandare e bine-venita.
Multumesc anticipat!

PS: mentionez ca petrec foarte mult timp la birou avand in vedere ca lucrez de acasa (min 10h/zi)

#87
masni

masni

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 25.10.2010
Pare bun.am luat eu mai ieftin si s.a ales praful de el.vezi sa nu fie chinezarie.

#88
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013
http://www.dedeman.r...iele-sigma.html

Am cumparat 2.Una pentru acasa si una la birou.Iti recomand cu cea mai mare placere nu vei regreta.Este foarte comod.Ai care scriau ca s-a rupt nu sunt normali cum dracu sa se rupa.

Edited by ZIGZAG20, 09 April 2015 - 18:13.


#89
mofone

mofone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 30.08.2011
Au am asta http://www.ikea.com/...0/?query=markus, il recomand (modelul cu material textil, nu piele.).

#90
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011

View PostZIGZAG20, on 09 aprilie 2015 - 18:12, said:

http://www.dedeman.r...iele-sigma.html

Am cumparat 2.Una pentru acasa si una la birou.Iti recomand cu cea mai mare placere nu vei regreta.Este foarte comod.Ai care scriau ca s-a rupt nu sunt normali cum dracu sa se rupa.

panarama de scaun....

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate