Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 A fost adoptata legea privind alc...

La multi ani Costi

Vreau sa ofer imprumut pentru con...

Usa de garaj la o magazie existenta
 The worst of evil (2023)

Proiect de lege: Romanii vor achi...

Dopuri / casti amortizare zgomot ...

Ce componente trebuie sa schimb d...
 

Friteuza - ce sa aleg?, la ce este utila?, cum o folosesc?

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
130 răspunsuri în acest subiect

#37
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
Pe ala cu masina posedata il vazusem.

Dar stii de ce mi-am luat eu espressor (care ma anunta cand nu are apa suficienta)?
Din cauza ca intr-o dimineata am scos computerul din sleep, apoi am pus cafeaua pe foc uitand sa torn si apa, dupa care am dat fuga ca sa vad ce se postase pe forum peste noapte si cate rapoarte am de rezolvat. Cand m-am intors, ibricul era cu smaltul sarit si aveam un miros in bucatarie de care am scapat abia dupa cateva zile.

O chestie tot legata de apa am patit-o si cu masina de facut paine. Pusesem toate ingredientele, mai putin apa, dupa care am pornit masina. Ma obisnuisem sa pun intai uleiul si abia dupa aceea apa, iar in reteta pe care voiam sa o incerc ordinea era pe dos. Norocul meu a fost ca m-am prins la timp datorita zgomotului neobisnuit scos de malaxoare.

In cazul friteuzei, culmea este ca m-am mirat cand am vazut ca uleiul nu ajunge la cartofi, dar m-am gandit ca o fi o friteuza mai speciala care prepara doar cu aburi de ulei (care se vaporizeaza la temperaturi mai ridicate decat apa). Aveam in cap masinile care prepara alimentele cu aburi si ma gandeam ca ma alesesem cu ceva de genul asta, doar ca in loc de apa foloseste ulei.
Nici macar dupa ce s-a ars uleiul in friteuza nu facusem imediat corelatia cu un alt esec al meu in materie de "bucatareala" cand am ars uleiul dupa ce am pus ceaunul cu ulei pe foc gandindu-ma ca o sa se incinga suficient pana cand apuc sa tai cartofii pe care ii curatasem.
Si asta tot de la apa mi se trage. Ca apa poti sa o fierbi pana la evaporare completa si ma asteptam ca uleiul sa se comporte la fel, uitand ce patisem data trecuta cand a durat prea mult felierea cartofilor.

#38
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.673
  • Înscris: 03.12.2014

View Post_-_, on 23 februarie 2017 - 10:06, said:

Am optat pana la urma pentru a doua friteuza la care m-am referit in acest post: https://forum.softpe.../#entry20745684
Unde am gresit? Trebuia sa adaug mai mult ulei? Altfel de ulei? Uleiul trebuie sa urce pana la nivelul cosului?
Care alte cauze ar fi putut sa conduca spre acest esec?

trebuia să folosești un ceaun și cartofi de la aprozar.

#39
urtap

urtap

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 331
  • Înscris: 01.02.2017
Eu am utilizat cativa ani o friteuza chinezeasca  - Team. Fusese ieftina si a avut o durata de viata de 6 ani, pana s-a ars rezistenta.
Cosul era complet imersat in ulei in pozitia cu manerul lasat in jos. Cu manerul ridicat, fundul cosului nu atingea uleiul, si, inainte de a scoate "prajelile" il lasam asa pentru a se scurge uleiul. Era recomandat 2,5 l ulei, dar tin minte ca in permanenta aveam pusi 3 l. Depasea astfel cu putin nivelul Maxim marcat pe cuva. La cat si ce gateam (cartofi in general si uneori peste) schimbam uleiul lunar, dar nu mai repede de 8 prajeli. Utilizam ulei de pomace de masline (ieftin), cu temperatura de fumegare mai mare decat a uleiului de floare.
Eu procedam asa:
1. Spalam, curatam si taiam cartofii pe care apoi ii tineam in apa rece - minim 20-30 minute;
2. Puneam termostatul la maximum, si numai dupa ce clantanea termostatul sau dupa ce vedeam LED-ul de functionare stins (temperatura reglata atinsa) introduceam cosul plin cu cartofi;
3. Intotdeauna cartofii ii stergeam intr-un prosop de bucatarie si indepartam toata umezeala de pe ei inainte de a-i pune in cos si respectiv friteuza.
Rezultatul: cartofi excelent prajiti, aurii si crocanti.

Off dar cu bataie la subiectul "cartofi prajiti fara ulei". De curand -2 ani,  am vazut urmatoarea reteta video, pe care am si incercat-o:
Se spala foarte bine cartofii si fara a le indeparta coaja, se taie felii de grosimea/subtirimea dorita. Se pun neaparat 30 de minute in apa rece. Se incinge la 250 grade C cuptorul electric. Se scot cartofii si se usuca bine in servet/prosop de bucatarie. Se aseaza stvuiti si aranjati in cuptorul cu microunde. Se seteaza acesta pe 3-5 minute, pe maxim. Cand ii vom scoate din cuptorul cu micounde, vom observa ca ies aburi din ei, eliberand astfel o parte din umezeala. Se asteapta putin pana nu mai ies aburi din cartofi si se stropesc cu 1 lingura de ulei (preferabil cu fumegare ridicata). Eu ii puneam intr-un bol in care le faceam masaj lejer cu putin ulei de pomace de masline sau cu ulei de samburi de struguri. Se risipesc uniform pe tava de cuptor clasic si se introduc in cuptorul incins, pe un raft superior, cu selectarea rezistentei superioare ca activa (sau toate). Dupa 20-30 de minute, obtinem cartofi rumeni, crocanti, cu miez untos folosind doar o lingura de ulei, dar multa tehnica (2 cuptoare) si rabdare. Gustul si structura cartofului este intre cel al cartofilor copti si a celor prajiti. Merita incercat chiar daca taierea recomandata este mai mare, nu prea functionand cu cartofi pai (2-3 mm).

Am utilizat in friteuza si cartofi gata curatati si taiati - congelati. In niciun caz acestia nu se decongeleaza sau spala inainte de a-i introduce in friteuza. Singurul "secret" este sa fie friteuza si respectiv uleiul bine incinse (maxim) inainte de a introduce cartofii.

Editat de urtap, 24 februarie 2017 - 00:48.


#40
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 12.011
  • Înscris: 16.09.2014

View Post_-_, on 23 februarie 2017 - 19:26, said:

Pai eu ca prostul am agatat cosul cu cartofi de marginea cuvei, am scos manerul (ca altfel nu se inchidea capacul) si am incercat sa prajesc cartofii deasupra uleiului.

Nu esti singurul, stai linistit. Posted Image

Acum doua zile am vrut si eu sa prajesc cartofi in friteuza. Am bagat-o in priza, am aruncat cosul cu cartofi in ulei, am asteptat fix trei minute si i-am scos. Hm, erau calduti. Cautand pe net, am gasit ca trebuia sa astept intai sa se aprinda un beculet verde, asta insemnand ca uleiul este la temperatura optima, cand poti baga cartofii la prajit. :lol:

#41
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.673
  • Înscris: 03.12.2014

View Post_-_, on 23 februarie 2017 - 10:06, said:

Am optat pana la urma pentru a doua friteuza la care m-am referit in acest post: https://forum.softpe.../#entry20745684
Adica pentru Heinner Master Collection HDF-1850XMC, deoarece ocupa mai putin spatiu, este demontabila (vasul pentru ulei putandu-se spala separat), are functie de preincalzire, cronometru si display digital, putere mai mare, elementele de incalzire intrand chiar in baia de ulei (nu plasati pe exteriorul cuvei), pret mai mic.
Problema este ca am testat-o si esecul a fost total...

Cum am procedat?
Evident ca mai intai am spalat toate elementele (inclusiv filtrul permanent), am sters toate componentele de apa (doar filtrul a ramas usor umed) si am adaugat ulei pana la nivelul minim, ceea ce a "inghitit" 2 litri de ulei de floarea sorelui de la Bunica (masina functionand cu o cantitate de 2-3 litri de ulei).
Am setat temperatura la 180 grade Celsius (temperatura maxima) si am activat functia de preincalzire. Dupa ce s-a aprins led-ul "Ready" am adaugat pana la gradatia "MAX" cartofii congelati, proaspat scosi din congelator (cumparasem o punga cu cartofi cruzi si alta cu cartofi preprajiti, dar m-am gandit ca primul experiment sa-l fac folosind ultima punga, deoarece avea instructiuni de preparare la friteuza). Am setat timer-ul la 6 minute (valoarea maxima recomandata pe punga) si friteuza a inceput sa opereze automat.
Dupa ce s-a oprit si a emis semnalul sonor am ridicat capacul si surpriza! cartofii abia daca se dezghetasera...
Am pornit o noua sesiune de preparare setand cronometrul la 5 minute si dupa ce a emis semnalul sonor am ridicat capacul si am gustat un cartof. Iar supriza!, cartoful abia daca era usor caldut.
Am setat din nou masina, de aceasta data la 15 minute. Dupa incheierea procesului, carcasa masinii era foarte fierbinte (se simtea temperatura ridicata de la cativa centimetri), mai putin cartofii din interior care, cel putin deasupra, nu erau nici prea fierbinti si nici facuti.
Inca o data am setat timerul (la 10 minute parca) si am iesit sa fumez o tigara. Cand m-am intors in bucatarie, m-am izbit de un miros neplacut de ulei ars, am intrerupt procesul, am scos friteuza din priza si pus capacul deoparte. Am ridicat cosul cu cartofi, am lasat sa se scurga uleiul din ei si i-am rasturnat intr-o farfurie. Am pus cosul de cartofi inapoi in masina si cu aceasta ocazie am descoperit ca partea de jos a cosului era la cativa centimetri deasupra suprafetei cu ulei, desi cantintatea de ulei ramasese tot la nivelul "MIN".
Am gustat un cartof si, spre disperarea mea, cartoful avea gust de grasime ranceda...
Uleiul va trebui sa-l arunc, deoarece s-a ars.
Mai mentionez ca pe durata pregatirii (cata vreme am supravegheat procesul) friteuza nu a "scos aburi pe la toate marginile" (cum au scris unele persoane care au facut review-uri la aceasta friteuza). Practic nu a scos aburi aproape deloc.

Iar acum intrebarea mea este:
Unde am gresit? Trebuia sa adaug mai mult ulei? Altfel de ulei? Uleiul trebuie sa urce pana la nivelul cosului? (La aceasta masina nivelul MAX din baia de ulei vine tot sub nivelul fundului cosului). Trebuia sa decongelez cartofii inainte de a-i pune in friteuza? Sau ce ar fi trebuit sa fac?
Oare indicatiile "MIN" si "MAX" din baia de ulei or fi plasate gresit? Sau poate cosul nu este cel original, ci unul cu o inaltime mai mica, destinat altui model? Sau o fi friteuza defecta? (Cam astea sunt intrebarile pe care mi le pun eu in acest moment.)
Care alte cauze ar fi putut sa conduca spre acest esec?
Apă reușești să fierbi fără un aparat automat?

#42
urtap

urtap

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 331
  • Înscris: 01.02.2017
Observatie: friteuza Team avea un "filtru" prins intr-un gratar de plastic similar cu cele de pe evacuare de la aspiratoare.
Dupa spalari repetate, a trebuit sa-l inlocuiesc. Am pus unul mai gros, in doua straturi, dintre care unul cu carbon. Eram extrem de satisfacut, considerand ca o sa am mai putin abur si miros in bucatarie, chiar daca friteuza era amplasata langa aragaz, sub hota cu evacuare exterioara. Teapa! Cartofii se fierbeau mai mult decat sa se prajeasca! Ulterior, am eliminat filtrul complet (friteuza chinezeasca patchuita de Dorel romanesc), zicand eu ca acesta mentine un mediu umed in friteuza, chiar daca uleiul acoperea complet cartofii. Corelat cu alte sfaturi, care spuneau ca un cartof prajit iese mai bun daca-i indepartezi anterior cat mai mult din umiditatea interna, am inceput sa utilizez si metoda descrisa mai sus, de a da initial cartofii la cuptorul cu microunde. Cartofii congelati, chiar daca pare putin fortat, pierd o parte din umezeala prin congelare. Si din acest motiv se prajesc mai bine in friteuza, chiar daca imediat dupa imersare elibereaza mult abur (stratul de gheta superficial).

#43
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 35.540
  • Înscris: 19.04.2009

View Post_-_, on 23 februarie 2017 - 21:58, said:

Pe ala cu masina posedata il vazusem.

Dar stii de ce mi-am luat eu espressor (care ma anunta cand nu are apa suficienta)?
Din cauza ca intr-o dimineata am scos computerul din sleep, apoi am pus cafeaua pe foc uitand sa torn si apa, dupa care am dat fuga ca sa vad ce se postase pe forum peste noapte si cate rapoarte am de rezolvat. Cand m-am intors, ibricul era cu smaltul sarit si aveam un miros in bucatarie de care am scapat abia dupa cateva zile.

O chestie tot legata de apa am patit-o si cu masina de facut paine. Pusesem toate ingredientele, mai putin apa, dupa care am pornit masina. Ma obisnuisem sa pun intai uleiul si abia dupa aceea apa, iar in reteta pe care voiam sa o incerc ordinea era pe dos. Norocul meu a fost ca m-am prins la timp datorita zgomotului neobisnuit scos de malaxoare.



Stii ce facea colegul meu de apartament?
Venea beat la ora 2-3am si se punea pe gatit.
Dar dupa ce punea mancarea in cuptor (si gateste bine omul) adormea.

De vreo 5 ori am ajuns intr-un an dupa ture de noapte la 7 dimineata acasa si taiam fumul cu cutitu. Posted Image Deja devenise rutina. Era amuzant, faceam poze sa le am amintire Posted Image

Dar nu ma suparam, ca nu dadea foc la toata casa. Si a doua zi gatea bine.

O data o comandat pizza noaptea si o adormit in camera dar cu telefonul in Bucatarie Posted Image l-o sunat pizza boy-ul pe 15 ori si de atunci...nu mai livrau la adresa noastra Posted Image

O data o lasat cheia in usa si celalalt coleg o stat in mijlocul iernii afara pana dimineata Posted Image In conditiile in care fuck, noi nu incuiam usa in 99% din cazuri.
Intr-o noapte eu eram la munca, asta la baut si celalalt se juca pe PC (e IT-ist). S-o spart o teava in apartament, o venit vecina de jos, o intrat in casa, o inchis apa, o sunat la ora 1 proprietarul.

Proprietarul ma suna pe mine: Ba nebunilor, incuiati usa! Ca o intrat baba si no, daca intra altcineva?
Pai, ii florin acasa. Da, cu castile pe cap Posted Image Omul habar nu avea ce s-o intamplat.

Dupa am zis ca hai ne facem un obicei sa incuiem usa... da de unde. Tot asa cu usa descuiata am stat Posted Image


btw. Eu cu cafeaua am patit altceva. M-am trezit dimineata plin de draci (eram dupa o tura de noapte dar de la 10 aveam LP la facultate), si ma pun sa fac cafea. Pun apa in ibric, aprind aragazul si pun ibricul pe alt ochi.

Editat de Lex404, 24 februarie 2017 - 01:27.


#44
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
Acum, noroc cu tehnologia, ca asa mai reducem din unele probleme de acest gen. :)

#45
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.375
  • Înscris: 03.08.2004
Sa ne spui cum ies cartofii cu cosul scufundat in ulei.

#46
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.568
  • Înscris: 22.03.2004
@Freddy12

Actifry-ul e un practic un cuptor cu convecție. Ah da, are un braț Posted Image.
Ies altfel cartofii, ok.

@_-_

!!! D-aia se cheamă deep fry, ce naiba :).

Editat de Aries(ro), 24 februarie 2017 - 11:09.


#47
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postdestrug, on 24 februarie 2017 - 10:05, said:

Sa ne spui cum ies cartofii cu cosul scufundat in ulei.

Au iesit excelenti. Si s-au prajit exact in cate minute scrie pe punga. I-am pus direct din congelator in cos si cosul in uleiul preincalzit.
M-am speriat un pic din cauza ca friteuza incepuse sa scoata un miros de ulei incins, ba chiar de ulei usor ars, amestecat cu un iz de plastic ars, dar m-am linistit dupa ce am gustat cartofii si am constatat ca nu au prins niciun pic de miros sau gust neplacut. La prepararea celui de-al doilea rand de cartofi mirosul neplacut s-a redus in mod semnificativ. Dar tot a fost necesar sa tin geamul deschis cateva ore. Si asta nu prea imi convine...

Editat de _-_, 24 februarie 2017 - 19:45.


#48
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.571
  • Înscris: 07.12.2014
Secretul la cartofii aia nu e friteuza. Poti sa ii ptajesti si in o cratita mare cu 3 litri de ulei. Scretul e congelarea. Am niste cunostinte cu local si de la ei am invatat. Curata cartofii cu o zi inainte, ii taie si ii baga in congelator. A 2-a zi asa congelati ii baga direct in uleiul incins. Intial am crezut ca ii cumpara asa congelatim dar au zis ca sunt prea scumpi. Poti curata si mai multi si ii congelezi in portii cat prepari o data.

#49
urtap

urtap

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 331
  • Înscris: 01.02.2017

View Post_-_, on 24 februarie 2017 - 19:44, said:

...
M-am speriat un pic din cauza ca friteuza incepuse sa scoata un miros de ulei incins, ba chiar de ulei usor ars, amestecat cu un iz de plastic ars, dar m-am linistit dupa ce am gustat cartofii si am constatat ca nu au prins niciun pic de miros sau gust neplacut. La prepararea celui de-al doilea rand de cartofi mirosul neplacut s-a redus in mod semnificativ. Dar tot a fost necesar sa tin geamul deschis cateva ore. Si asta nu prea imi convine...

Dupa cativa ani in care am utilizat friteuza langa aragaz, in zona in care totusi actiona hota cu evacuare externa (2 ventilatoare sanatoase), cand prajeam cartofi (altele mai rar) o asezam pe un fund de lemn chiar pe aragaz - sub hota. Mirosul din bucatarie era mult, mult diminuat, chiar in contextul in care in aceiasi perioada am renuntat la filtrul friteuzei. Hota o setam pe maxim.

Si referitor la hota: initial era setata sa filtreze doar aerul cu vapori de ulei etc., pe care-l trecea printr-un filtru de inox, apoi printr-unul de aluminiu si ulterior printr-un filtru cu doua straturi, unul cu carbon, evacuand aerul filtrat tot in bucatarie. Era neconvenabil, in primul rand fiindca in bucatarie tot se produceau aburi si chiar miros, in ciuda filtrelor metalice pe care le spalam si pe cele cu carbon pe care le schimbam la 6 luni. Am dat 300 ron (nu mai stiu preturile de acum) si au venit baietii cu o carota, au dat in 60 minute o gaura perfect rotunda, am amplasat un burlan si o masca de plastic cu lamele rabatabile la exteriorul peretelui. Acum, si cand coc vinete (la sfarsitul verii), dand drumul si la AC, cu geamurile inchise, mirosul nu este mortal iar umezeala este minima/ nesesizabila. Si inca un aspect> multi gresesc montand hota mult prea sus, la chiar 1 m deasupra aragazului. Cred ca este cel mai bine sa o amplasezi cat mai jos posibil ~60 cm.

Editat de urtap, 25 februarie 2017 - 16:23.


#50
urtap

urtap

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 331
  • Înscris: 01.02.2017
Foarte important pentru friteuza - pus in evidenta de initiator, este tipul de grasime/ulei utilizat. Am gasit un link cu cateva detalii despre uleiurile obisnuite sau mai putin obisnuite si caracteristicile acestora:

http://m.libertatea....oarelui-1678637

Din cate-mi dau eu seama din parcurgerea articolului, principala idee - raportat la friteuza, este sa nu prajim in ulei presat la rece, chiar daca este mai sanatos pentru consum in salate, ci in uleiuri rafinate. Acestea au punctul de fumegare mai ridicat.

O a doua idee extrasa, este ca unele uleiuri, la temperaturi ridicate ar fi cel putin banuite ca elibereaza substante cancerigene sau nocive (ex. uleiul de floarea soarelui si uleiul de palmier) intr-o masura mai mare decat altele.

#51
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu am pus "Untdelemn de la BUNICA", cel la care scrie pe eticheta "Prajit fara mirosuri" (desigur ca este o simpla reclama care putea sa apara pe eticheta oricarei alte sticle cu ulei). De regula, in tigaie tot ulei ca asta folosesc.
Ce nu inteleg este de ce acelasi ulei, folosit in friteuza vs tigaie/ ceaun/ cratita etc., emana un miros mai neplacut...

#52
urtap

urtap

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 331
  • Înscris: 01.02.2017
Eu utilizez (de fapt utilizam, ca intre timp s-a ars friteuza) ulei de turte de masline. Nu este nici extravergine si nici vergine si are un punct de fumegare relativ ridicat, fara a avea asa zisele probleme "cancerigene" ale uleiurilor de floare si palmier la temperaturi ridicate. Pretul actual: 8/11/13 ron/litru.

Si daca nu ma insel, Bunica este presat la rece, nu? E un ulei de floare bun si relativ scump.

Acum, mai nou, utilizez doar ulei de samburi de struguri (pentru salate, preparate reci) si de turte de masline - pomace (pentru prajit). Uleiul de samburi de struguri il utilizez fiindca m-a lovit o boala neidentificata, asa zis autoimuna si cu manifestari similare cu alergia. Uleiul de samburi de struguri se zice ca ar avea proprietati antialergice.

Pot sa-ti spun ca o perioada am utilizat in friteuza si ulei de palmier. Era mai ieftin atunci. N-am facut cancer(?) dar nu e timpul pierdut (poate autoimuna). Cert este ca, referitor la miros, eu prefer delicatetea uleiului de samburi de struguri si m-am obisnuit cu cel de pomace de masline. Mirosul celui de palmier nu mi-a placut - cu toate ca se zice ca nu ar avea miros.

Iar revenind la friteuza, aveam obiceiul ca dupa terminarea prajirii, scoteam cosul, rasturnam continutul iar dupa ce ma infruptam, spalam cosul cu o perie si detergent, il limpezeam si-l uscam. Tot atunci, stergeam peretii interiori ai friteuzei cu un servetel de bucatarie/laveta, usor umezit - dar nu ud. Capacul friteuzei chinezesti putea fi extras cu totul. Il scoteam si-l spalam. Nu inainte de a-i scote si spala filtrul (pana nu l-am mai utilizat de loc).

Dar tot ce am spus sunt optiuni si pareri personale. Batranului meu de exemplu nu-i place decat uleiul de floarea soarelui. Nici nu vrea sa auda de ulei de porumb, masline etc.

Edit: cand puneam la prajit, cosul pe care-l pastram uscat, era umplut cu cartofii zvantati bine (de obicei) si numai dupa ce se incingea uleiul introduceam cosul, imersand brusc si complet cosul si continutul.

Edit 2: lasam friteuza fara capac, sau cu capacul ridicat pana se racea uleiul.

Editat de urtap, 02 martie 2017 - 22:29.


#53
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 26.782
  • Înscris: 01.02.2014
Baga untura tati,cand foloseam ulei aarea ca dracu si pe mine si pe aragaz si pe pereti,cand am schimbat pe untura sa terminat tot chinul ala in plus de asta sunt si mai gustosi si se prajesc si mai frumos,daca stau bine si ma gandesc e si mai sanatos decat cu toate uleiurile lungite cu te miri ce chimicale

#54
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 27.605
  • Înscris: 18.05.2008
Cu ulei de cocos  ati gatit careva?Ma gandeam sa-mi iau iar friteuza,dupa trei ani de cand s-a stricat cealalta

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate