Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Friteuza - ce sa aleg?, la ce este utila?, cum o folosesc?
Last Updated: Aug 14 2022 18:46, Started by
_-_
, Feb 21 2017 22:23
·
0
#73
Posted 22 January 2018 - 15:42
Nu cred ca-mi trebuie la Philips sa vad, stabilesc o perioada de timp, la inceput, in functie de cum vreau cartofii (eu nu prea fac multe, mai mult cartofi) si apoi respect timpul...si nu supraveghez nimic, ma duc si mai citesc ceva pe SP, cat se fac cartofii.
|
#74
Posted 22 January 2018 - 15:58
Not good for me.
Depinde de cartofi, de soi, ma uit pe geam si opresc cand vreau, desigur spre final. |
#75
Posted 22 January 2018 - 16:55
_-_, on 15 ianuarie 2018 - 10:10, said:
Deoarece uleiul din friteuza clasica mai era inca bun, am folosit tot friteuza clasica. Insa cam da semne ca trebuie inlocuit. Deci poate imi fac timp zilele astea sa arunc uleiul, sa spal friteuza, sa o pun inapoi in cutie si sa o inlocuiesc cu ActiFry Express-ul. Am reusit sa-mi fac o portie de cartofi prajiti la friteuza Tefal ActiFry Express. Am utilizat cartofi preprajiti, gata taiati si congelati. I-am lasat cca. 20 de minute, apoi inca 10 minute si inca 5 minute (deci 35 minute in total) pana cand au ajuns comestibili (si inca mai erau relativ moi). Aceiasi cartofi prajiti cineva care foloseste o friteuza cu aer cald de la LIDL zice ca ii face in 20-25 minute, in functie de cantitate si cat i-a lasat dupa ce i-a scos din congelator. Asta la temperatura maxima (care nu am retinut cat este). Friteuza de la Tefal nu are setari de temperatura si habar n-am la ce temperatura prajeste cartofii. Oare este normal sa dureze atat de mult la Tefal sau o fi masina mea defecta? Capacul se incinge destul de puternic si ma intreb daca nu cumva o fi prost amplasata rezistenta sau nu este dirijat unde trebuie fluxul de aer fierbinte. |
#76
Posted 22 January 2018 - 18:40
15-18 minute la 180 grade , cartofi inghetati - f.Philips
15 minute la 180 grade, cartofi inghetati - f. Lidl cartofi cel mai mic calibru, pai (ca la KFC) Edited by MembruAnonim, 22 January 2018 - 18:41. |
#77
Posted 22 January 2018 - 19:42
Eu cartofi pai nu am descoperit inca printre variantele pe care le-am incercat din hipermarket-uri. Tot ce am gasit erau taiati in bucati relativ groase.
Iti mai amintesti producatorul lor, cum se numesc si de unde ai cumparat? |
#78
Posted 22 January 2018 - 21:04
in mod normal tefal zice ca dimensiunea trebuie sa fie de 10x10.
timpii reali sunt in functie de cum sunt taiati cartofii, soiul cartofilor, cantitatea la o tura, cat de congelati sunt, cat de uscati sunt in cazul celor luati de la piata si tot asa. am avut si eu de-a lungul timpului mai multi timpi de preparare. am folosit si albi si rozi, dar in special albi. am avut cartofi care se inverzeau efectiv, altii care ramaneau albi desi ii faceam si spre 40 de min, altii care erau gata cam la 25 de min pt ca la 30 deja erau inchisi la culoare. asadar soiul este foarte important in timpul de pregatire, cat si aspectul final. care poate fi ori alb aproape nefacut desi sunt buni de mancat, ori bronzati destul de tare, ori crocanti, ori moi, etc. e drept ca nu am facut cu cartofi congelati pana acum, cam resping ideea dpdv al sanatatii. aceia deja ua o doza de ulei in ei, iar eu tocmai asta urmaresc, scaderea cantitatii de grasime din cartofi. _-_ ce model de tefal ai? la amea este presetat timpul la 30 de min pt cartofi, adica exact cat ar trebui, la alte modele este 45 chiar. din ce citisem pe un anume site, am inteles ca diferenta intre cele 2 modele, a mea si aia mai lenesa, e undeva la 20 de grade, insa nu mai stiu ce temperatura de lucru are a mea. asa ca e normal timpul asta, nu e nici un defect. in privinta incingerii capacului, iar este normal, pt ca face convectie de aer cald, asa ca tot aerul ala incalzit la sute de grade, trebuie sa se miste si efectiv sa cedeze temperatura cumva. de aceea este si spatiul expres delimitat intre capac si corpul friteozei, pt eliminarea aerului fierbinte pt a nu se topi plasticul si pt a putea circula in voie. ventilatorul din spate face si o introducere de aer proaspat de afara. altfel rezistenta aia ar fi rosie ca focul. |
#79
Posted 22 January 2018 - 21:14
Dany_Darke, on 22 ianuarie 2018 - 21:04, said:
_-_ ce model de tefal ai? la amea este presetat timpul la 30 de min pt cartofi, adica exact cat ar trebui, la alte modele este 45 chiar. din ce citisem pe un anume site, am inteles ca diferenta intre cele 2 modele, a mea si aia mai lenesa, e undeva la 20 de grade, insa nu mai stiu ce temperatura de lucru are a mea. asa ca e normal timpul asta, nu e nici un defect. Am cumparat-o pe cea pe care mi-ai recomandat-o pe PM: https://forum.softpe...4#entry22171500 |
#80
Posted 23 January 2018 - 08:39
excelent, deci vb aceeasi limba de cartof
mi se pare foarte util acel timer. nu o data am avut altceva de facut sau eram iesita din casa si am avut noroc de timer pt ca s-a oprit singura si totul a fost ok, nu am facut scrum cartofii. |
#81
Posted 23 January 2018 - 09:23
La Acti fry da, gen 40 min se fac cartofii. Mi se pare ok.
|
#82
Posted 23 January 2018 - 09:29
Tu ai Actifry-ul mai ieftin. Modelul mai nou, ActiFry Express, (pe care il am eu) cica este cu "pana la 25% mai rapid decat modelul Actifry original".
|
|
#83
Posted 23 January 2018 - 10:07
O fi Plasticaraia se incinge dar nu miroase. Calitatea mi se pare foarte buna.
|
#84
Posted 23 January 2018 - 15:16
Vechiul meu Actifry facea cartofii in 20 de minute iar la actualul Actifry dureaza 40minute. Diferenta ar fi de volum. Actualul e mult mai mare iar puterea e aceeasi cu a celui vechi.
|
#85
Posted 27 January 2018 - 09:54
3 persoane, o friteuza de 2.5l ulei, e prea mare?
Ma gandeam la una starlight de la emag, e 99 lei. Sau sa merg pe tefal uno, 1.6l sau tefalminicompact 1.2liitri? |
#86
Posted 27 January 2018 - 10:00
daca tii la sanantatea celor 3, nu cumperi friteuza in baie de ulei. e ieftina achizitia, insa sanantatea e mai scumpa, la fel si restul celor necesare pt acea friteuza.
|
#87
Posted 27 January 2018 - 10:27
Nu stiu daca este mai scumpa in exploatare friteuza pe ulei, deoarece prepararea dureaza mult mai mult la friteuzele pe baza de aer fierbinte, iar energia electrica costa destul de mult. In plus, la friteuza pe ulei schimbi rar uleiul (mai ales daca prepari doar cartofi) si nu trebuie sa speli friteuza decat cand schimbi uleiul, deci nu consumi apa pana atunci.
Totusi, costurile mai ridicate ale friteuzei cu aer cald (la achizitie si in exploatare) este compensat de faptul ca mananci mai sanatos. Mie chiar au inceput sa-mi placa cartofii prajiti preparati de Actifry. Edited by _-_, 27 January 2018 - 10:27. |
|
#88
Posted 27 January 2018 - 11:02
aha, deci te-am corupt in bine. ti-am zis ca desi la toti ne plac pe cei facuti clasic, astia facuti cu acest tefal chiar sunt buni. sa nimeresti si soiul bun de cartof si chiar ca sunt asemanatori cu cei in baie de ulei.
|
#89
Posted 27 January 2018 - 11:17
Ok, deci pentru acasa, 2.5litri sau 1 litru si un pic?
|
#90
Posted 27 January 2018 - 11:18
Ptr. acasa 0 (zero litri) ulei. Strange putin din ... si fa o treaba buna.
Edited by MembruAnonim, 27 January 2018 - 11:20. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users