Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consumul in bord VS consumul la p...

PC-ul nu booteaza

Coada dronei de lupta Fioroasa

Taxa RAR pt motor 2.0 diesel Euro...
 Radio Aftermarket Golf 5

Renault Kadjar serie motor neconf...

Anulare Planului Urbanistic Zonal...

Flicker expunere drona noua
 Corectare barem Tudor Vianu

Dji mini 4 pro si limita de inalt...

Masinile cu volan pe dreapta - de...

Harta - apa minerala naturala
 Recomandari forum Softpedia pentr...

Este TeamViewer o aplicatie cu cr...

RCS-RDS devine Digi Romania

Problema monitor
 

Duster nou (intrebari achizitionare)

- - - - -
  • Please log in to reply
261 replies to this topic

#235
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Quantum, on 21 octombrie 2016 - 12:18, said:

(iar la off-road Dusterul nu ia nici ARO 244...)
Eheeee, ce tancheta era ARO 244...
Cat am fost soldat aveam 3 cu care faceam fasia. 2,4 benzina. Consum cat China, dar nu exista termenul "impotmolit" in vocabular.(atunci cand porneau)

Scuze de offtopic, dar mi-am amintit cu drag de raposatul ARO.

Edited by ericmario, 21 October 2016 - 18:56.


#236
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015

 Quantum, on 21 octombrie 2016 - 12:18, said:

Masina modesta e Dusterul, alea mici, compacte de la marcile populare, etc
Nu sunt fun VW, dar le stiu bine. Din ce scrii tu aici... arati ca NU TE PRICEPI LA MASINI daca spui ca trascaleta ia Passatul... Posted Image  (oricum se vedea asta...)
(iar la off-road Dusterul nu ia nici ARO 244...)

Din ce scrii aici nu ai condus nici B6 (BKP) nici Duster. NU le stii bine. NU stiu cat de fericit esti tu cu masini cu grave erori de proiectare/executie dar eu nu sunt.

Oare de ce VW a facut recall la balaria de Passat pe partea de motorizare ? De bun ce e nu ? Eu zic sa o lasati mai usurel cu fiabilitatea nemteasca ca e tare praf de la o vreme...

PS: Daca stai sa te gandesti ca pe Duster au aparut si blocante fata/spate....chiar am dubii serioase ca te pricepi la un VS Duster echipat de off-road cu MT-uri/blocante/troliu/scuturi/suspensii Ironman, etc  si ARO. Mai ales ca am condus o perioada unul....e drept benzinar.

Apropo spre Manastirea Stanisoara am mers pe acelas drum pe care un ARO a ajuns greu....Era primavara, noroaie pana la praguri...si zapada topita.


Am avut 3 ani passat-ul, a stat in acest interval 3 luni in service si am facut 17 mii cu el doar pe asfalt.
Am Dusterul de 5 ani, am facut 50 de mii, l-am dus in creierii muntilor prin Retezat, Ciucas, Bucegi, Ceahlau, Apuseni pe drumuri uneori greu de imaginat ca poti sa bagi o masina si are doar cateva ore de service cand am facut reviziile.

Edited by bumpocbum, 21 October 2016 - 21:38.


#237
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,915
  • Înscris: 27.04.2010
Ai avut tu un Passat omorat, probabil, de altul, si care s-a nimerit sa cada la tine ... daca eu nu am schimbat nimic, in ~9 ani, la Octavia 2, in 90k km (si a intrat, si asta, pe drumuri nenorocite, balti de pescuit, mocirle, araturi, etc), asta nu inseamna ca e mai buna ca Passat-ul. Pe langa asta, cele 2 sunt din clase diferite; nu-i poti cere Duster-ului sa se comporte ca Passat-ul (unul in mintile lui) pe asfalt, cum nu-i poti cere Passat-ului sa intre in off-road cum o face Dusterul.
Comparatia cu Aro nu e chiar asa de depasita ... chiar daca avea un "aer" saracacios, chiar daca nu avea dotarile din ziua de azi (ar fi si culmea, sunt masini din secole diferite), cu ala nu-ti era frica niciodata ca ramai intepenit. Vorbim de masini aflate intr-o stare buna, cat de cat decenta, nu de masini cu piese lipsa ... am venit cu unul pe ninsoare, noaptea, de la Targoviste, cu soferul la volan si eu in dreapta, pe geam, cu sireturile de la bocancii lui legate pe post de cablu de acceleratie. Opriti si de Politie pe drum ... Ca fiabilitate, nici chiar cele cu motor de Ford nu s-au ridicat, per total, la nivelul celor de Campulung; poate cele cu motor de Andora ...

Edited by shymano, 21 October 2016 - 22:21.


#238
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,148
  • Înscris: 08.12.2008
Off topic: cica cele mai bune motoare puse pe Aro ar fi fost cele de Peugeot si Toyota. Am avut un vecin care era sofer la o companie de stat si avea un Aro... cred ca 244, cu care il plimba pe director. Era verde inchis cu geamuri fumurii si jante negre. Arata intr-un mare fel. Imi aduc aminte ca intr-o iarna ne-a facut la toti din bloc partie sa iesim cu masinile. Pe motorina institutiei, desigur. Doar erau anii '90. :D

#239
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015

 shymano, on 21 octombrie 2016 - 22:19, said:

Ai avut tu un Passat omorat, probabil, de altul, si care s-a nimerit sa cada la tine ...

Din cauza asta s-a facut recall, ca pasat-urile astea erau prea omorate de posesori.....esti departe. Buni la inima nemtii.. Cand o sa terminati cu prostiile astea si sa intelegeti ca masinile nemtesti nu mai sunt ce au fost odata ? Daca tu ai nimerit o masina buna asta nu insemana ca WV face toate masinile bune. Si vad ca tot experimenteaza diverse tehnologii proaste pe buzunarele noastre.
Stiu foarte multe masini WV cu probleme... Modele de fiabilitate daca vrei sunt 1.4 MPI, 1.5 DCI, si poate motorul care il am eu pe Duster. Totusi pot sa bag si motorul 1.9 TDI cu pompa rotativa .....

Motorele vechi erau clasice , cu injectoare cu bobina un model de fiabilitate. Bineinteles ca noxele nu se pun....

ARO a fost o masina buna, din pacate s-au gasit "unii" sa il distruga, pana nu o sa se aleaga praful de tara asta nu se lasa.
Probabil ca la ora actuala laudam un ARO made in Ro in loc de Duster made in France.

Edited by bumpocbum, 22 October 2016 - 11:46.


#240
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,915
  • Înscris: 27.04.2010
Hai sa trecem inapoi la Dacia 1300, ca aia a fost masina care a tinut 40 de ani fara probleme ... mai legai una-alta cu sarma, mai schimbai un rulment, dar n-avea moarte.
Normal ca nimic nu se mai face ca inainte, asta-i filosofia de azi, economia de piata; daca inainte schimbai ceva pe la motor dupa 5-6 ani, acum schimbi masina ... nu doar VW a mintit in legatura cu noxele, uite ca mai toti producatorii sunt in aceeasi oala. Astia s-a nimerit sa fie primii descoperiti. E alta mancare de peste ...
Acum totul se face in functie de bani ... calitatea se reflecta in pretul final. Ca se intampla sa platesti si mult, si sa n-ai nici ce ti-ai dorit - le fel, tine de orientare. Asta se intampla cand cumperi o masina doar dupa renume, dupa aspect, dupa fixatii, fara a tine cont de micile amanunte care devin, in timp, mari probleme. Exemplul cel mai la indemana e Octavia 2 FL, care a fost umpluta de plastic ieftin/ordinar, fata de precedentul model. I-au pus oglinzi de camion/Dacia papuc, sa vada si nea Dorel de la Sapanta in ele. In schimb, le-aluat ochii unora cu panoul de bord schimbat, cu o alta infatisare a panoului de clima,cu o sigla schimbata pe volan ... nu mai conteaza ca in 3-4 luni incepe sa scartaie plasticul prin ea. Iar daca ii spui unuia care isi ia modelul FL ca cel non-FL e mai reusit, te face taranoi, expirat, babaluc, etc.
Insa pana la a compara mere cu pere e cale lunga. Nu sunt un fan al marcii Vw, dar sa faci Duster-ul mai masina decat B6 ... Pe langa faptul ca sunt din clase diferite, destinate pentru lucruri diferite, tu compari o masina luata sh cu una luata, probabil, de noua. Stai sa vedem cum arata Duster-ul dupa cateva sute de mii de km ... ca, probabil, si B6 tau ar fi aratat bine dupa 90k si un singur proprietar grijuliu ...

Edited by shymano, 22 October 2016 - 12:16.


#241
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

 bumpocbum, on 21 octombrie 2016 - 21:09, said:

Din ce scrii aici nu ai condus nici B6 (BKP) nici Duster. NU le stii bine.
Intr-adevar, nu le-am condus... doar le-am testat la tot ce pot ele...  ;)

Tu ai spus in pagina anterioara ca ai comparat Passatu' cu Dusteru', (nu offroad, ci pe sosele - ai specificat asta), si a iesit castigatoare trascaleta Duster...
Hai pe bune?! Chiar vrei sa radem pe veci despre tine ?  Posted Image

#242
cobi1

cobi1

    Bagator in seama

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,767
  • Înscris: 28.02.2011

 Quantum, on 22 octombrie 2016 - 12:16, said:

.... Chiar vrei sa radem pe veci despre tine ?  Posted Image
Serios ?

#243
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015

 Quantum, on 22 octombrie 2016 - 12:16, said:

Hai pe bune?! Chiar vrei sa radem pe veci despre tine ?  Posted Image

Ihi sa vezi ce rad eu cand trec pe langa platformele care duc passat-uri la service. Ca nu sunt in stare sa mearga pe propriile roti. Pana acum Dusterul nu m-a lasat in mijlocul drumului chiar daca a vazut drumuri pe care tu nu poti sa concepi ca ai ajunge vreodata cu o masina normala.
Stiu ca strugurii sunt acrii pentru tine...Asa ca iti dau voie sa razi "pe veci despre mine".....

@shymano e vorba doar de fiabilitate nu de comfort sau siguranta sau nivel de gadget-uri implementate pe masina.

Si imi mentin punctul de vedere, Dusterul este superior passat-ului indiferent ca e vorba de asfalt sau off-road ca fiabilitate. Daca e sa vorbim  de soselele noastre pline de gropi prefer sa merg intr-un Duster decat cu un Passat la care stau mereu cu grija sa nu ii rup ceva sau sa ii sparg baia de ulei.

Daca am merge doar pe autostrazi ar fi altceva, exceptand fiabilitatea.

PS: una e sa testezi o masina si alta e sa mergi zilnic cu ea.

Apopo B6 arata bine cand l-am vandut (estetic) ca l-am vopsit aproape integral din cauza ca pana si rahatii de pasare distrugeau lacul de pe masina.....Pe duster culmea e ca nu il afecteaza acest aspect...Passat-ul nu stiu cum l-a tratat fostul proprietar din Franta (a fost o masina de la o ambasada), cert e ca dupa 1 an a inceput sa se strice. Si sigur recall-ul care l-a facut VW nu a fost din cauza mea sau a fostului proprietar. Si da e drept ca 1 an am crezut ca passat-ul e masina de masina....

Edited by bumpocbum, 22 October 2016 - 14:34.


#244
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
4.6 l/100 km consum pe distanta de 300 km... ceva dealuri...negre! 4.9 dupa intoarcere....s-a recuperat :D
Soba evident!

Edited by mzamfirm, 23 October 2016 - 20:53.


#245
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008

 bumpocbum, on 22 octombrie 2016 - 14:19, said:

@shymano e vorba doar de fiabilitate nu de comfort sau siguranta sau nivel de gadget-uri implementate pe masina.

Si imi mentin punctul de vedere, Dusterul este superior passat-ului indiferent ca e vorba de asfalt sau off-road ca fiabilitate. Daca e sa vorbim  de soselele noastre pline de gropi prefer sa merg intr-un Duster decat cu un Passat la care stau mereu cu grija sa nu ii rup ceva sau sa ii sparg baia de ulei.

Daca am merge doar pe autostrazi ar fi altceva, exceptand fiabilitatea.

Eu nu inteleg nevoia asta de a compara mere cu pere. Nu cred ca exista cineva pe lumea asta care sa aiba dileme intre Passat si Duster. Dacia e o masina primitiva din multe puncte de vedere dar e salvata de capabilitatile off road. Daca mersul in off road e important nu incape indoiala ca Dusterul e o alegere ok. Dar sa ajungem la temeri de genul "stau cu grija sa nu-i rup ceva sau sa ii sparg baia de ulei" e cale lunga din moment ce Passat-ul nu e facut pentru off road.

Iar treaba cu fiabilitatea e extrem de relativa in momentul in care compari o masina noua cu una SH.

#246
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,171
  • Înscris: 09.01.2007
Duster-ul ar face bine sa fie macar la fel de fiabil ca Passat, cta vreme piesele costa la fel.
Daca mergi pe sosea, ai nevoie de o limuzina.
Daca as sta in zona montana la pensie, as lua Duster 4x4 fara sa clipesc, cel mai ieftin.

#247
partyman

partyman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 17.10.2004
Citeste vreo unul ca initiatorul tot deschide topicuri, descoperind alte masini si ca bugetul nu-i deajuns?

#248
Brick Top

Brick Top

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 25.10.2005

 partyman, on 24 octombrie 2016 - 11:36, said:

Citeste vreo unul ca initiatorul tot deschide topicuri, descoperind alte masini si ca bugetul nu-i deajuns?

Nu se mai vorbeste on topic aici de pe pagina 1.
Lasa lumea in pace sa vorbeasca. Macar e entertaining si sunt informatii utile.

#249
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015

 devlin2427, on 24 octombrie 2016 - 07:46, said:

Eu nu inteleg nevoia asta de a compara mere cu pere. Nu cred ca exista cineva pe lumea asta care sa aiba dileme intre Passat si Duster. Dacia e o masina primitiva din multe puncte de vedere dar e salvata de capabilitatile off road. Daca mersul in off road e important nu incape indoiala ca Dusterul e o alegere ok. Dar sa ajungem la temeri de genul "stau cu grija sa nu-i rup ceva sau sa ii sparg baia de ulei" e cale lunga din moment ce Passat-ul nu e facut pentru off road.
Iar treaba cu fiabilitatea e extrem de relativa in momentul in care compari o masina noua cu una SH.

Daca ai stii  cati au trecut de la BMW, VW la Duster cred ca ti-ai schimba rapid parerea. Cand vorbeam ce stau cu grija sa nu ii rup ceva sau sa ii sparg baia de ulei ma refeream la aslfaltul de la noi cu gropile si gurile de canal aferente. Nici vorba de off-road. Chiar eu am taiat aproape in 2 baia de ulei lovind o gura de canal din mijlocul asfaltului....

Sunt dustere cu 150-200 mii km la bord fara nici cea mai mica problema. Daca ne uitam cate Passat-uri au probleme de motorizare sub 100 mii chiar avem un termen bun de comparatie. Passatul avea 80 mii cand m-a lasat in drum. Dar la fel de bine putea sa aiba 5km si 4 ani ca facea la fel. Motorul se defecta din cauza timpului si nu din cauza numarului de km facuti.

Dusterul o fi primitiv ( chiar daca are navigatie, cruise control, hill-assist, airbag-uri, ABS, ASR-ESP, scaune incalzite, un lac rezistent la reziduurile de pasari, si diferential central blocabil)  dar merge, si inca bine.


PS: Asa cum am mai zis poate ca pe soselele si autostrazile de afara merita din plin un passat fara greseli grave de fabricatie.... dar la noi e doar o cheltuiala inutila.

Edited by bumpocbum, 24 October 2016 - 20:10.


#250
devlin2427

devlin2427

    zerofuxgiven

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,292
  • Înscris: 22.05.2008

 bumpocbum, on 24 octombrie 2016 - 20:05, said:

Daca ai stii  cati au trecut de la BMW, VW la Duster cred ca ti-ai schimba rapid parerea. Cand vorbeam ce stau cu grija sa nu ii rup ceva sau sa ii sparg baia de ulei ma refeream la aslfaltul de la noi cu gropile si gurile de canal aferente. Nici vorba de off-road. Chiar eu am taiat aproape in 2 baia de ulei lovind o gura de canal din mijlocul asfaltului....

Nu cred ca a trecut nimeni de la un BMW relativ nou la Duster decat in cazul in care a dat faliment. Am peste 500.000km facuti cu masini non-offroad si nu am spart nicio baie de ulei. Poate-s eu mai norocos.

 bumpocbum, on 24 octombrie 2016 - 20:05, said:

Sunt dustere cu 150-200 mii km la bord fara nici cea mai mica problema. Daca ne uitam cate Passat-uri au probleme de motorizare sub 100 mii chiar avem un termen bun de comparatie. Passatul avea 80 mii cand m-a lasat in drum. Dar la fel de bine putea sa aiba 5km si 4 ani ca facea la fel. Motorul se defecta din cauza timpului si nu din cauza numarului de km facuti.

Conduc un Logan cu peste 150.000km si iti garantez ca e un sicriu pe roti. Ti s-a pus pata pe un model. Get over it.

 bumpocbum, on 24 octombrie 2016 - 20:05, said:


Dusterul o fi primitiv ( chiar daca are navigatie, cruise control, hill-assist, airbag-uri, ABS, ASR-ESP, scaune incalzite, un lac rezistent la reziduurile de pasari, si diferential central blocabil)  dar merge, si inca bine.


La tinuta de drum, siguranta si confort la drum lung e la nivel de compacta din anii 1995-2000. E bine de stiut ca iti incalzeste spatele in timp ce ti-l distruge.

 bumpocbum, on 24 octombrie 2016 - 20:05, said:


PS: Asa cum am mai zis poate ca pe soselele si autostrazile de afara merita din plin un Passat fara greseli grave de fabricatie.... dar la noi e doar o cheltuiala inutila.

Nu stiu in ce sat uitat de lume locuiesti tu dar in general sunt putine drumuri asfaltate in Romania unde sa nu te descurci cu o masina normala.

PS: In caz nu ti-ai dat seama, exagerezi extrem de grav bazandu-te pe o singura experienta personala. Nu e ok.

#251
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,915
  • Înscris: 27.04.2010
Hai ca si tu esti carcotas, nu trebuia sa subliniezi chiar atat de bine totul ...Posted Image  Vrei sa-i strici seara ??

Edited by shymano, 24 October 2016 - 20:52.


#252
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015

 devlin2427, on 24 octombrie 2016 - 20:38, said:

PS: In caz nu ti-ai dat seama, exagerezi extrem de grav bazandu-te pe o singura experienta personala. Nu e ok.

Poate exagerez, poate nu.

Referitor la scriul pe roti care ii zice Logan....am si eu unul de 11 ani. Cand a implinit frumoasa varsta de 3 ani l-am pasat nevestei si am luat Passat. NU mai e cazul sa scriu mai departe ce si cum. Dupa 3 ani am vandut passat-ul si am luat Dusterul. La ora actuala merg cu "sicriul" in oras, culmea e ca merge foarte bine, nu ma lasa in mijlocul intersectiilor, nu il car in spinare (pardon cu platforma), e cald si bine in el, stie sa sara prin gropi si inca nu s-a rupt nimic la el. Dusterul il folosesc doar afara si eventual cand mai am drumuri prin Bucuresti.  Toti colegii mei sunt incantati de Logan asa "sicriu" cum e el....

 shymano, on 24 octombrie 2016 - 20:50, said:

Hai ca si tu esti carcotas, nu trebuia sa subliniezi chiar atat de bine totul ...Posted Image  Vrei sa-i strici seara ??

Serile stricate erau date de cazanul numit passat.....acum sunt foarte multumit. Tocmai am venit din mijlocul Bucurestiului. Dusterul s-a comportat minunat.
Mai ales ca am facut 7 km intr-o ora....

PS: Satul ala de care zici e ditamai orasul si arata de multi ani ca dupa bombardamente. Pana si pe bulevard sunt gauri de 30 cm adancime. Sa tot mergi cu passat-ul...

 devlin2427, on 24 octombrie 2016 - 20:38, said:

La tinuta de drum, siguranta si confort la drum lung e la nivel de compacta din anii 1995-2000. E bine de stiut ca iti incalzeste spatele in timp ce ti-l distruge.

Eu intreb doar cat ai mers cu Dusterul pe asfalt ? Eu am facut 51 mii si inca spatele meu e foarte intreg si la locul lui. E adevarat ca am luat huse cu burete pe laterale si suport lombar. Ca siguranta e cotat la 4 stele, adica 3 din cauza pietonilor. Poate ca e cam mult zgomot dupa 100 km/h dar acest lucru a fost remediat la PH2.

Daca scria pe el VW sigur era o masina foarte buna....

PS: la 2 zile de cand am luat-o am facut un drum de 500 km sa vad cum e. Fata de logan e super. Fata de passat am tot zis.

Edited by bumpocbum, 24 October 2016 - 21:13.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate