Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Ce s-ar intampla daca nu ar mai iesi cetatenii la vot?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
103 replies to this topic

#91
mihnearau

mihnearau

    viitor banat

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,485
  • Înscris: 19.12.2015
in 11 decembrie iese paula la votare

#92
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View Postradunic, on 31 august 2016 - 13:22, said:

Nu-și va bate nimeni capul să interpreteze dacă nu comunic cumva magazinului că aș vrea să găsesc la ei băutura aceea. Trebuie să le transmit ce îmi doresc și să le atrag atenția că dacă nu găsesc la ei nu e bai, caut în altă parte. Doar că din această comparație lipsește ceva - importanța categoriei alegerii. Una e să nu găsesc o băutură alta e să nu am de unde alege cine îmi va reglementa viața în următorii cinci ani. Analogia funcționează doar pînă la un punct aici.

Cu tot respectu' mai e ceva de interpretat de catre magazin cind sta cu marfa pe raft? Sint necesare creioane colorate pt. a intelege ca selectia oferita, nu corespunde cerintelor clientilor?
Principiul este acelasi.



View Postradunic, on 31 august 2016 - 13:22, said:

Da, orice cetătean are dreptul de a candida, dar - căci există si un dar - are acest drept atît timp cît nu-i este interzis. Există pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi printre care cel de a candida. Deci nu propun ceva nemaivăzut. Și nu văd de ce, dacă un judecător are această prerogativă în urma analizării unor fapte, nu ar avea-o și cetățenii care votează.


Ma iertati, dar nu observati cel mai important aspect si anume ii sint restrinse drepturile pt. ca a comis o infractiune care este incriminata de lege.
Infractiune ce este penala si bine definita.
Va dati seama cit de imposibil ar fi sa definesti "acesti candidati nu ma reprezinta" in asa fel incit sa nu fie loc de subiectivism ?


View Postradunic, on 31 august 2016 - 13:22, said:

Iar bețele trebuie să aibă și efect - scrisorile sînt în regulă dar, dacă efectul lor este nul, e nevoie de altceva care să producă nisțe consecințe concrete.

In mai toate tarile in care curge apa calda, exact ca asa se procedeaza. N-am scos-o eu din burta ci pur si simplu am vazut-o in actiune. Si functioneaza al  dracu' de bine. Doar ca trebuie facuta.
Sa va intreb cind a fost ultima oara cind macar v-ati exprimat dezacordu' parlamentarului din colegiu dvs, fata de actiunile sau lipsa lor?


View Postradunic, on 31 august 2016 - 13:22, said:

Faptul că nu-mi convine X mă face să nu-l votez. OK. Dar dacă pe buletin sînt X și Y și Z și toți sînt niște hahalere care nu merită să ajungă în parlament? Ce fac? Conform argumentului dumneavoastră nu votez pe niciunul. Doar că, în acest mod, unul din ei va ajunge parlamentar. Din punctul meu de vedere mi-am irosit o posibilitate care apare o dată la 5 ani si care mă condamnă să îl văd pe unul din cei trei cum lenevește în parlament sau produce legi de doi bani. Prefer să am la dispoziție un mod de a spune partidelor - Domnilor, mi-ați propus marfă de proastă calitate. Oferiți-mi altceva. Și, tocmai ca să-i împiedic să-mi vină a doua oară cu aceeași propunere, perioada de stat pe bară.


Iarasi cu tot respectul, cind votati o faceti pentru domnia voastra, o faceti pt. ca domniei voastre sa ii fie bine ca sa zic asa. Nu votati pt. "tara" ok? Nu sinteti un cavaler al Mesei Rotunde care prin vot trebuie sa rezolve tarele tarii. De unde nu stiti ca aia care ii voteaza pe X,Y,Z, nu sint multumiti de prestatia lor? De unde stiti ca aia care ii voteaza pe X,Y,Z isi doresc aceleasi lucruri ca domnia voastra?
Faptul ca unul ajunge, in ciuda neprezentarii la vot nu-i treaba domniei voastre. Treaba domniei voastre este sa voteze pe cel care considera ca-i reprezinta interesele cel mai bine.PUNCT.
As vrea sa va amintesc faptul ca nu sinteti obligat doar sa vedeti pe unul dintre cei trei cum leneveste in Parlament sau produce legi de doi bani. Puteti sa captati nemultumirile altor cetateni din colegiu dvs, puteti sa le aduceti in atentia respectivului. ba chiar puteti candida.
Stiu, e greu, e de munca, de alergat, imi pare rau, democratia nu-i usoara.

#93
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 09.08.2005
Pe rînd:
O comunicare clară e mai rapidă și mai eficientă decît a aștepta să expire marfa în raft ca abia dupa aia sa priceapa magazinul că trebuie schimbat ceva. Așa și aici - mesajul trebuie sa fie clar, altfel se pierde conținutul.

Definirea lui "nu mă reprezintă" e alegerea votantului de a ștampila căsuța în care scrie "Niciun candidat nu mă reprezintă". E dreptul votantului să decidă asta. Și e mai eficient să se exprime această decizie cu o ștampilă, clar și univoc, decît să se aștepte ca, într-un tîrziu, cineva, undeva, să se gîndească la neprezentarea votanților pe post de refuz al candidaților. Iar efectul ștampilelor se concretizează aplicînd prevederile unei legi - validarea alegerilor sau refacerea acestora sau refacerea cu alți candidați.

Dacă veți avea răbdarea să recitiți ce am scris veți constata că sînt de acord cu scrisorile. Detaliul care ne diferențiază de țările acelea cu apă caldă e că aici scrisorile nu prea au efect, lucru constatat pe propria piele - că tot ați întrebat. De aici ideea unui mijloc mai eficient de stimulare.

Am să vă rog să nu-mi puneți vorbe în vîrful ... mouse-ului. E evident că fiecare votează pentru sine, după cum crede de cuviință.
Treaba mea e să votez pe cel care îmi reprezintă interesele mai bine, spuneți. Corect. Dar, repet, dacă nu e niciunul în această situație? Dacă aș dori să am și alte opțiuni pe lîngă alegerea răului cel mai mic? De ce n-aș avea posibilitatea să spun concret asta? De ce n-ar avea această posibilitate oricare votant? Și, dacă se adună un număr semnificativ de votanți care sînt de această părere, de ce opinia lor nu ar avea efect?
Cît privește discriminarea invocată - propunerea privind statul două ture presupunea peste 50% voturi de tipul "niciunul nu mă reprezintă". Dacă nici asta nu e o decizie luată democratic...

Ați fi putut să vă abțineți de la ironia finală - nu mă cunoașteți, nu știți ce am făcut pînă acum.

#94
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,984
  • Înscris: 20.10.2015

View Postradunic, on 01 septembrie 2016 - 16:38, said:

Definirea lui "nu mă reprezintă" e alegerea votantului de a ștampila căsuța în care scrie "Niciun candidat nu mă reprezintă". E dreptul votantului să decidă asta.

Si de ce sa cheltui timpul in loc sa stau acasa, caci rezultatul unui vot anulat este rezultatul unei abtineri?
Care ar fi logica sa-mi misc fundul la vot?

Daca ma duc ori votez pe cine incurajez, sau daca ma opun votez pe cel de pe locul 3 sau 4, altfel nesimtitii nu simt, trebuie sa ii lovesti ca pe vita

#95
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Vom vedea ce se intampla pe 11 decembrie (cine dracu se duce la vot pe 11 decembrie).

#96
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,984
  • Înscris: 20.10.2015

View Postdon_dannielo, on 01 septembrie 2016 - 18:55, said:

Vom vedea ce se intampla pe 11 decembrie (cine dracu se duce la vot pe 11 decembrie).


PSD
Basescu
PNL

3 cuiburi de infractori

#97
sylvius

sylvius

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,400
  • Înscris: 01.01.2007

View Postmihnearau, on 31 august 2016 - 18:16, said:

in 11 decembrie iese paula la votare

parca pe 4 ies mai multi ...

#98
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,538
  • Înscris: 18.10.2011

View Postpink_flamingo, on 24 august 2016 - 21:51, said:

solutia nu e sa nu se duca nimeni la vot, ci sa se duca toti la vot.
R*hat. pe bat.
Si daca se duc, ce? Crezi ca va iesi altcineva decat cei mari? crezi ca se va apuca lumea sa faca investigatii personale? ce sans ai sa vina un om cu fire de conducator, de treaba, fara sa fie bagat in mizerii, dar sa stie sa lucreze cu rechinii (cum sa stie, dfaca nu-i bagat?), destept? Numai un indiciu: intr-o firma, cati sunt buni de manager? Atentie, cati sunt buni, nu cati zic ca sunt buni. ;)

#99
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

View Postsylvius, on 01 septembrie 2016 - 19:59, said:



parca pe 4 ies mai multi ...
27 nov trebuia.

Edited by don_dannielo, 01 September 2016 - 21:25.


#100
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,538
  • Înscris: 18.10.2011

View Postmarr, on 24 august 2016 - 21:57, said:

I-o zic așa : dacă nu ar mai  iesii oameni la vot, poate ar pune mana pe o carte ....
Si după aia ar ieși la vot !
Oamenii nu pun mana pe carte din cauza ca:
1. e greu, mai ales de la un punct incolo
2. stiinta de carte nu audce rezultate certe (financiare). Orice om care traieste cu 500 de eruo (sau are in casa asa ceva), adica majoritatea, se gandeste la 'cum sa faca rost de bani'
Multe meserii cu carte multa abia aduc salariul mediu.
3. diplomatii au frecvent de lucru la stat, unde dotarile, managementul, automatizarea, pilele sunt de toata jena.
4. din 2 si 3 se naste lipsa de respect a societatii si stima de sine scazuta.
5. Din 1-4 rezulta ca cei cu carte sunt anti-modele pentru potentialii candidati.

E atat de simplu. E judecata de sef de butic.

View PostSerafim606, on 24 august 2016 - 22:15, said:

Mai bine sa iasa toti la vot, nu sa stea acasa ca mai apoi sa se planga de deciziile altora. Mi-e scarba maxim de astia care stau acasa, dar se plang de situatia politica in conditiile in care ei nu au contribuit cu nimic la schimbare.
Aiureli.
Populatia respecta curba lui Gauss. Nu au toti calitati de HR, sa stea sa selecteze, sa se informeze. si de fapt nici n-ai surse. Sau/si toti au deja diverse fapte la activ. Gnditi-va cat de greu e sa gasesti pe cineva pe pozitie d emanager, fara sa ii faci interviu. Numai din  CV, referinte etc.
Ce schimbare, fratilor? Stiti voi candidadti valorosi (dar bine, first hand) care au pierdut? Ce, nu aveau bani de campanie? Pai, da.

View Postpasilla, on 24 august 2016 - 22:23, said:

Total gresit. Prezenta la vot sub 30% le confera toate drepturile. Pot face ce vor, inclusiv sa fure. Nu se pot simti amenintati ca nu respecta promisiunile electorale.. Este perfect.
Alta gogorita.
Noh, s-or simti amenintati, ca ce? ca ies ceilalti, care-s la fel de buni? ca populatia oricum nu va fi multumita?

In anii 2005-2008, economia mergea in sus. Dupa multi, tara mergea bine. Desi coruptia era in floare si se risipeau banii intr-o veselie.
In anii 2009-2012, tara a mers mai prost. Guvernul de atunci a taiat de urgenta (TVA, salarii), ca daca era sa faca un pas in spate cine trebuie, stateam 7 an. Rezultat iun ochii populatiei? "tara merge prost"

Noh, ce ar trebui sa inteleg de aici? ca populatia are mintea limpede?Posted Image

View PostTsunnnami, on 01 septembrie 2016 - 18:42, said:

Si de ce sa cheltui timpul in loc sa stau acasa, caci rezultatul unui vot anulat este rezultatul unei abtineri?
Care ar fi logica sa-mi misc fundul la vot?

Daca ma duc ori votez pe cine incurajez, sau daca ma opun votez pe cel de pe locul 3 sau 4, altfel nesimtitii nu simt, trebuie sa ii lovesti ca pe vita
Faci miscare. In sfarsit, un motiv pt care merita sa iesi la vot.

Poti sa ii lovesti si in co4ie, nu ii doare. Majoritatea au spate asigurat.

View Postcristirg, on 24 august 2016 - 22:32, said:

si sa nu voteze, ca nu au cu cine
Cred ca ar merita un outsider care are intr-adevar bun simt. Numa ca sa le lasam impresia ca nu-s zarurile chiar aruncate.

View Postclaudiu1, on 24 august 2016 - 23:17, said:

Da' ce, bugetarii fata de ceilalti sunt prin definitie tampiti? Adica profesorii, medicii, militarii si politistii sau alti bugetari nu au creier personal, trebuie sa intrebe ce zice Dragnea? De unde ideia asta? Da, sunt bugetar si am votat de fiecare data impotriva FDSN/FSN/PSDR/PSD si nu m-a intrebat nimeni cu cine am votat. Prima oara am votat cu Ratiu la prezidentiale.

Apropo, care este cvorumul pentru validare alegeri parlamentare 2016 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor? Ca din citirea (pe diagonala) a Legii nr. 208/2015 nu am gasit ceva procent. http://lege5.ro/Grat...rale-permanente

Nu prin definitie, ci statistic. Fie tampiti, fie lenesi, fie hoti, sau diverse combinatii. In speciali cei tineri, care au avut de ales, nu profesorii de cariera care au tras din greu pe vremea cand nu orice putalica intra la facultate.

DE CE ar vrea cineva sa lucreze intr-un mediu execrabil [oferit de stat]? Bun , hai sa zicem ca se duce: ca-i place, ca viseaza ca tot tanarul, vrea o meserie care nu se poate face decat la stat. Bun, se duce, vede care e treaba. de ce ar mai sta - la 30-40 de ani? Nu zic de cineva la 50-60 care sa zicem ca nu o mai poate lua de la capat.

E atat de simplu.

Cand vezi ca oameni chipurile cu carte abia stiu sa scrie corect, nu le e gandul decat la bani, masini, case (ca unor pustani), cand vezi ca fac orice sa mai scoata un ban inclusiv chestii peste limita legii, ti se face greata, crede-ma.

Inca un motiv: cine stie cat de cat sistemele din interior, e imposibil sa nu se fi asteptat la mizeria de acum (invatamant, sanatate, administratie etc)

View PostTsunnnami, on 25 august 2016 - 12:34, said:

Dar romanii sunt prea comozi sa iasa la vot.
Copiii in 89 au murit ca ei sa bea de dimineata in ziua votului si sa doarma
Se sterg la fund cu principiile democratice

Romanii au iesit in 89 ca nu aveau caldura, mancare si, in secundar, ca nu puteau tipa despre toate astea.
Acum au capatat ceva, cat sa nu le mai fie frig si foame (in fapt, sub cat se aloca unui puscarias, ca sa fim mai precisi)
Aproape orice om se sterge la fund cu principii democratice, cand moare de foame (piramida necesitatilor)

In America are sanse un Trump, cum a avut sanse un Vadim la noi.

deci nu tine de populatie, ceea ce critici tu e de fapt o pasivitate agresiva ("nu vreau sa mai vorbesc"). Inca o data, chiar cred ca oamenii de pe Pamantul asta nu-s atat de diferiti.

iar pe MMe Clotilde o s-o vedem dupa cativa ani de lupta surda, asta daca chiar bate in directia in care zice ca bate...

View PostTsunnnami, on 25 august 2016 - 12:18, said:

Majoritatea care voteaza infractorii, sunt prosti de put.


Sau pentru ca:
- imi da don primar lotul de pamant acolo unde il aveam etc
- il am pe tata pensionat special, cu 30 de milioane, il cunoaste pe cutare de pe PSD, de au dat legea
- e rector o tanti de la PSD (UPB, rings a bell) si eu sunt un asistent - pe fond un tampit, dar ce sa fac daca nu imi gasesc in alta parte de munca. La Fac de managementul si Ingineria Broastelor Raioase, unde las pe toti sa copieze.

Tu crezi ca ei e prosti? ...

Oameni buni, la noi o JUMATATE din populatie nu foloseste Internetul. Nu zic sa caute serios dupa un candidat etc. Deci [acea jumatate] n-are acces la mai multe surse, n-are deprinderea sa caute o doua/treia opinie etc. probabil ca nici n-au folosit vreodata unn forum ca asta. Ei "muncesc" la camp (desi importam multe produse agricole) si se odihnesc la carciuma. Cum credeti ca isi formeaza opinia oamenii astia? Si or fi greu de convins? ... sa le spui de economie digitala? ... Pai ei tocmai ca vor cat mai la tara, ca n-au nicio sansa, sper ca realizati ca un calculator acum chiar si-l permite oricine, nu?

Insist sa vizitati linkurile din ultimul paragraf, ca sa va dati seama in ce hal suntem.

Iar pentru cei capabili Romania e ca o intreprindere pricajita in care au primul job, ca sa isi faca mana. Spun multumesc si o iau mai spre vest. Rezultatele le vedeti.

Edited by aaaa4567, 01 September 2016 - 22:40.


#101
Balamache

Balamache

    Scriitor de carti de colorat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,522
  • Înscris: 23.11.2013
Daca as fi inmormantat la un cimitir in judetul Teleorman, as iesi la vot. Nu as avea incotro.

Edited by Balamache, 01 September 2016 - 22:34.


#102
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,538
  • Înscris: 18.10.2011

View Postfansat, on 25 august 2016 - 17:36, said:

   Teoretic, asa ar fi normal intr-o tara cu adevarat democrata. Confiscate averile ticalosilor si facute spitale, scoli si drumuri din aceste averi murdare, ca oricum mare parte din averile banditilor sunt facute cu bani praduiti de la stat.

Din banii deja furati se vor recupera maxim 10-20% (optimist). Si inca se mai fura. La nivel mediu: sponsorizari, mizerii, ca sunt lanturi trofice facute in zeci de ani. A intrat frica in oase, dar vor mai fura pana acand se poate.

Asta cu recuperatul banilor sunt vise, sa vad si eu baza legala.

Sau credeti ca numai marii sefi fura? hahaha...

Ah, da, aia mai mici fura doar mii de euro, ca nu au acces la mai mult. Real, sefii mari inchid ochii, sa fie lasati sa fure [cel mai mult]

De unde dr$cu crezi ca se arunca bani pe panselute, campanii, spectacole? Din vanzarea unui apartament de-al bunicii? ia uitati-va pe declaratiile de avere ale medicilor sefi din spitale. Au unii averi de 500 de mii sau mai mult. De unde, din salariu de 1000-2000 de euro?

Edited by aaaa4567, 01 September 2016 - 23:02.


#103
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,406
  • Înscris: 06.02.2008
Ar ieși membrii de partid, rudele candidaților și cunoștințele lor. E utopic sa speri ca nu iese nimeni. Sau să ducem la extrem, s-ar vota singuri candidații.

#104
active95

active95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,920
  • Înscris: 29.03.2005

View Postradunic, on 01 septembrie 2016 - 16:38, said:

Pe rînd:
O comunicare clară e mai rapidă și mai eficientă decît a aștepta să expire marfa în raft ca abia dupa aia sa priceapa magazinul că trebuie schimbat ceva. Așa și aici - mesajul trebuie sa fie clar, altfel se pierde conținutul.

Definirea lui "nu mă reprezintă" e alegerea votantului de a ștampila căsuța în care scrie "Niciun candidat nu mă reprezintă". E dreptul votantului să decidă asta. Și e mai eficient să se exprime această decizie cu o ștampilă, clar și univoc, decît să se aștepte ca, într-un tîrziu, cineva, undeva, să se gîndească la neprezentarea votanților pe post de refuz al candidaților. Iar efectul ștampilelor se concretizează aplicînd prevederile unei legi - validarea alegerilor sau refacerea acestora sau refacerea cu alți candidați.

Dacă veți avea răbdarea să recitiți ce am scris veți constata că sînt de acord cu scrisorile. Detaliul care ne diferențiază de țările acelea cu apă caldă e că aici scrisorile nu prea au efect, lucru constatat pe propria piele - că tot ați întrebat. De aici ideea unui mijloc mai eficient de stimulare.

Am să vă rog să nu-mi puneți vorbe în vîrful ... mouse-ului. E evident că fiecare votează pentru sine, după cum crede de cuviință.
Treaba mea e să votez pe cel care îmi reprezintă interesele mai bine, spuneți. Corect. Dar, repet, dacă nu e niciunul în această situație? Dacă aș dori să am și alte opțiuni pe lîngă alegerea răului cel mai mic? De ce n-aș avea posibilitatea să spun concret asta? De ce n-ar avea această posibilitate oricare votant? Și, dacă se adună un număr semnificativ de votanți care sînt de această părere, de ce opinia lor nu ar avea efect?
Cît privește discriminarea invocată - propunerea privind statul două ture presupunea peste 50% voturi de tipul "niciunul nu mă reprezintă". Dacă nici asta nu e o decizie luată democratic...

Ați fi putut să vă abțineți de la ironia finală - nu mă cunoașteți, nu știți ce am făcut pînă acum.

Pe rind:

Poate n-ar fi rau sa ne aminitim ca traim in era in care cu atita si atita tehnologie la dispozitie, la orice secunda database-urile scuipa, extrem de precis,trafic de clienti, etc etc. facind ca, comunicarea, fie ea si clara, sa fie precum un ceas solar intr-o lume digitala.

Ma iertati, dar adaugarea casutei "nici un candidat nu ma reprezinta" ar fi un fel de negarea negarii.


Din moment ce din X numar de votanti, doar 3/10 din X voteaza, restul de 7/10 neprezentindu-se, oare ce este neclar pt. partide ca pt. 7/10 din X candidatii propusi "nu ii reprezinta" ?


Am avut rabdare sa citesc pina la capat, vazind cum v-ati oprit la "scrisoare".
Ideea era ca cetateanul roman, in loc sa se plinga pe feisbuc (vb. la modul general nu adresat domniei voastre) poate sa contacteze parlamentarul din colegiu respectiv scris, oral, in persoana. .. Azi unul, miine altul si usor usor ajungem tarile in care curge apa calda. Credeti ca la ei, brusc si peste noapte s-a intimplat acest lucru?

Cu tot respectul, nu v-am pus vorbe in ....mouse. Doar exprimam faptul ca votul dat de catre cetatean nu-i pt. "binele tarii" ci pt. binele lui. Ca in momentu' in care idealizam, pierdem esenta.


Luind ca punct de plecare, alegerile prezidentiale din 2014, in primul tur au fost 14 candidati.
S-au prezentat la vot 53.17% din populatia cu drept de vot in primul tur.
In turul 2 s-au prezentat 64.10% din populatia cu drept de vot.
Avind aceste date, mai era nevoie de casuta "nu ma reprezinta nici un candidat" ? Nu-i indejuns de clar faptul ca prin neprezentare, 36% din populatie efectiv a spus ca, candidatii nu-i reprezinta?
Democratia e departe de a fi un sistem perfect, dar pina cind va exista unul, intr-o democratie nu restringi drepturile unui cetatean, doar pt. ca este convenabil, ca sa zic asa.
In democratie, in momentul in care se aduna un numar semnificativ de votanti, pt. ca opinia lor sa aiba efect, se coaguleaza intr-o miscare, formatiune, chiar partid. Nu se restring drepturile altor cetateni.
As dori sa va aduc aminte, sau sa va reamintesc, faptul ca in anul 2009, daca nu ma insel, un numar semnificativ de votanti, care sustineau libertatea si legalizarea schimbului de fisiere non-comerciale pe internet, care au vazut ca  partidele nu au candidati care sa ii reprezinte, n-au impus casute extra pe buletinul de vot, n-au cerut limitarea drepturilor unor cetateni ci s-au constituit intr-o formatiune cu care au mers la vot, respectiv Partidul Piratilor.
Idem pt. votantii din Bucuresti in 2016, care s-au coagulat in jurul usebeului.

Doar pt. ca o chestiune aduna o majoritate de voturi, nu inseamna ca poate trece peste principiile unui stat de drept.
Chiar daca nu este un principiu, dar pt. o mai buna exemplificare, miine cel putin 50& din populatia cu drept de vot, ar vota pt. a nu mai plati taxe si impozite. Nu ar fi o decizie luata democratic?


Cer scuze, dar sub nici o forma opinia exprimata nu era vis-a-vis persoana dvs, era vis-a-vis opinia exprimata de domnia voastra. Posted Image

Edited by active95, 02 September 2016 - 15:09.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate