Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Cat ma costa sa am un copil?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
483 replies to this topic

#73
casadivino

casadivino

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,161
  • Înscris: 17.07.2013

View PostJurasikMan, on 18 ianuarie 2016 - 12:55, said:

Laurico , esti pe calea gresita. Nu pui problema la modul " peste 5 ani o sa avem mai multi bani " , pentru ca peste 5 ani poate ramaneti fara servici . Eeste nevoie de o minima planificare atunci cand faci un copil , dar daca tu crezi ca iti vei aranja apele in asa fel incat sa ai tot ce iti trebuie , fara nici un stre , si vei face copii ....te amagesti . Nu exista asa ceva . Viata bate filmul intotdeauna . Nimeni nu-ti garanteaza nimic . Nici medicii ca vei avea un copil sanatos , nici sefii ca vei avea servici , nici pregaturea ta ca vei avea un salariu mare . Daca ai 30 de ani , pune mana si fa-l in seara asta . Sansele sa aiba probleme de sanatate cresc cu cat corpul mamei este mai imbatranit. Cand depasesti 35 , ai deja niste probleme.  Acum , inchide contul de softpedia , ia-ti niste neglijeuri dantelate si deseara asteapta-l pe tatal copilului cu un pahar de vin rosu . un pahar , nu mai mult ca iese copilul balbait . Cum ar zice magarul : alcoolul este doar ca sa ii sticleasca ochii Posted Image . Pana iti mai faci tu multe calcule , iesi la pensie . Ca si barbat iti pot confirma ca si interesul pentru procreere scade dupa o varsta. Asa ca , o sa vrei tu , dar nu are el chef ....si pierdeti startul. dupa cateva starturi pierdute , se creaza un reflex , care face ca imbatzosala lui sa lucreze la jumatate din potential . Nu te juca cu varsta si cu disfunctionalitatile fiziologice . Hai , zi-ne luna viitoare ca ai ramas , sa te felicitam . Ne-om cauta prin dulapuri si ti-om trimite nescai hainute ramase ca sa nu mai dai banii pe ele ....dar fa-l odata .
Laurico scoate la imprimanta ce a zis colegul si arata-i si sotului...eventual  cititi in fiecare zi pana la zamislirePosted Image

View PostWhatNot, on 18 ianuarie 2016 - 12:59, said:


Daca devine mai rau, e simplu. Nu faci copil.
si nu e mai bine acum cand e mai putin rau?

tu compari lucrurile ca la loto..

#74
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009

View Postmmm3, on 18 ianuarie 2016 - 12:45, said:


Tu esti ala saracie de la Braila care a procreat pe banii altora (de la buget)?
Nu.înteleg ca aveti bani .daca doamne fereste aveti un accident si ramaneti fara picioare tu sau celalant ..ajungeti asistati social atunci..ce faceti ca sa nu fiti o povara ??


#75
codz

codz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 485
  • Înscris: 07.02.2006

View Post_laura_c, on 18 ianuarie 2016 - 09:48, said:

Multumesc pentru răspunsuri. Noi facem anul acesta 30 de ani. Dupa ce plătim chiria si cheltuielile de aici, mai rămânem cu aprox. 1300 lei/luna, bani de mâncare, haine, o iesire la un restaurant... din astea.

imi pare rau sa spun dar daca ramaneti cu 1300lei/luna pentru "mancare, haine, o iesire la restaurant" nu prea e bine, pentru ca pe langa cheltuielile pre-nastere (analize, ecografii, amenajarea camerei si cele de trebuinta pentru bebelus acasa, din care de exemplu patutul, caruciorul, umidificatorul, sterilizatorul, pampersi - toate astea trec de 5000 lei foarte usor), nasterea (care costa 1000-5000 lei depinde unde o faci), imediat dupa nastere cheltuielile nu sunt mari pentru ca se hraneste "de la sursa", are nevoie doar de scutece (dar se gasesc acum si mai ieftini decat numai Pampers) si ceva hainute, insa de pe la 1 an cheltuielile cresc, pentru ca intervin hainele, jucariile, laptele (iarasi nu e un capat de tara, faceti botezul si tineti multe petreceri si mai vin si cadouri), cea mai mare cheltuiala este cu bona .. daca nu aveti bunici cu care sa il lasati cand mergeti la serviciu atunci e problema, bona costa minim 1000 lei / luna .. apoi gradinita si mai mult (LE: vorbesc de privat dar probabil il veti da la stat) .. dupa cum ziceau si ceilalti care au scris, cheltuielile cresc odata cu copilul Posted Image

o idee ar fi sa puneti niste bani deoparte (500-800 lei / luna si sa faceti un fond timp de 1-2 ani ca sa aveti cu ce incepe) .. insa lasand banii la o parte, realitatea este ca este mai usor si mai frumos sa il faci mai devreme .. adica daca ai 30 de ani da-i bataie si fa-l, apoi vedeti voi cum va descurcati, mancati voi mai putin, haine mai ieftine, tot o scoateti la capat, dar copilul este cel mai de pret pe lumea asta Posted Image

Edited by codz, 18 January 2016 - 13:07.


#76
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostWhatNot, on 18 ianuarie 2016 - 12:34, said:

Spune-ne si noua ce inseamna plecat de la 0. Ca 0 nu inseamna acelasi lucru pentru toata lumea. Pentru unii 0 inseamna un job si un ajutor minim de la parinti, iar pentru altii 0 sa inseamna sa nu ai nici dupa ce bea apa. Mai important, ce cariera ai tu si partenerul/partenera.
Prima locuinta a fost o camera cu chirie. E drept ca aveam un job platit ca vai de lume, salariul minim de acum pe economie era mare. Si sotia la fel. Un ajutor minim de la parinti am avut, asa e, fara ei stateam in strada. Apartamentul in care ne-am mutat dupa ceva ani buni era o ruina. Apartament din ala comunist , fiind un ultimul hal de degradare a costat destul de putin la achizitionare. Mi-a luat 10 ani sa il scot la fata comerciala. NU mai zic ca l-am refacut doar eu si sotia ca banii ii investeam in copil. A fost greu, dar cu rabdare, dragoste si intelegere s-au rezolvat problemele. Nici acum nu e foarte grozav dar oricum e incomparabil fata de inceputuri.
E foarte bine sa pornesti cu o situatie material buna, casa, masina, dar nu e obligatoriu.

Apropo primul copil l-am crescut cu scutece ca inca nu se inventasera pampersii....

Edited by bumpocbum, 18 January 2016 - 13:11.


#77
primuministru

primuministru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,845
  • Înscris: 05.10.2007
Ma scuzati ca poate am sa jignesc multa lume, dar sunt multi idioti pe-aici.
Ca sa nu mai zic de initiatoare topicului care intreaba "CAT o costa sa aibe un copil ?" !!!!
FEMEIE, daca pui problema asa si tratezi copilul ca pe un animal (caine, pisica, porc vietnamez), mai bine du-te si fa-ti un control la psiholog/psihiatru !

#78
nepot

nepot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 15.03.2005
Hai sa-ti spun si eu, ca sun oarecum in tema, am un copil de 1.5 ani.
Primul sfat este: fa copii, cand vine o mogaldeata care spune tati/mami si te ia in brate nu mai conteaza nimic, absolut nimic, realizezi ca toate grijile de zi cu zi sunt prostii si ca ai un rost in viata.
Am facut copil la 35 de ani si singurul regret e ca nu l-am facut mai devreme, ce daca am conditii mai bune acum decat atunci? nu realizeaza el lucrurile astea, el e fericit sa se simta iubit si protejat.
Costuri: sarcina poate fi scumpa sau ieftina, in functie de noroc. Cu cat cresti in varsta cresc riscurile si costurile. La mine a fost scump totul, cred ca am cheltuit multe zeci de mii de lei pe doctori, analize, ecografii, spitalizari, medicamente speciale etc. Cred ca pot scrie un roman cu toate astea si as fi dat de 100 ori mai mult doar ca sa fie bine. Nasterea costa vreo 9000 de lei daca vrei la Sanador cu doctor smecher (de exemplu, comparabil si la alte d--astea particulare), la stat cred ca te descurci cu 2-3 mii de lei spagi si atentii. Apoi tb sa cumperi patut, haine etc, astea tin de fiecare cat isi permite, poti imprumuta de la altii, mai primesti de la cunoscuti la nastere etc. Un carut costa de la 1000 lei pana la 6500 (daca vrei stokke), gasesti si la mana a doua, sau la cunoscuti, se gasesc solutii.
Apoi, daca nu alaptezi iei lapte praf, o cutie e ~50 lei si cred ca-ti tb vreo 2-3 pe luna, nu mai stiu, mai o d-aia de colici care poate costa si 70 lei o sticluta dar si variante mai ieftine, scutecele sunt 1leu/bucata, gasesti si mai ieftine, hainele la inceput nu-s o pb, la H&M cu 40 lei iei un set de 3 body, nu-ti tb multe la inceput. In rest, doctori, un vaccin, nu stiu, eu am ales sa platesc un abonament. Cred ca te incadrezi in cei 700 lei pe luna primiti de la primarie. Costurile mari incep de la gradinita dar si acolo poti sa te descurci cu o gradinita de stat buna etc. Plus ca in 2-3 ani poate iti cresc veniturile.

Ideea de baza este ca merita 100% sa faci eforturi financiare acum decat sa regreti peste cativa ani sa ramai mai greu gravida sau deloc, sa ai probleme etc. Cine spune "nu merita" pe langa faptul ca nu stie gramatica (sau are 14 ani si-si da cu parerea din carti) greseste si la altceva, viata nu e matematica, daca si parintii tai faceau un calcul matematic poate acum nu mai avea cine sa deschida topicul asta. :)
Asa ca nu mai sta pe ganduri, pune mana si fa un copil, o sa fie cel mai bun lucru pe care-l poti face in viata asta!

#79
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011

View Postcasadivino, on 18 ianuarie 2016 - 13:01, said:

si nu e mai bine acum cand e mai putin rau?

tu compari lucrurile ca la loto..
Nu, tu esti cel care gandeste ca la loto. Hai sa il facem acum, poate va fi bine mai incolo. Daca nu va fi bine, naiba stie, ne descurcam. Eu judec logic. Daca iti pot permite sa cresti un copil cum trebuie in ziua de azi, fapt care costa bani, atunci fa-l. Daca nu poti acum, asteapta si poate il vei face mai tarziu. Daca nici mai tarziu nu poti, atunci nu il faci.

Vai de viitorul tarii daca mai sunteti multi, tu si altii ca tine. De fiecare data cand ma mai bate gandul sa raman in tara pe viitor, ca poate lucrurile se vor imbunatati, mai intru pe un topic ca asta si imi aduc aminte ce oameni traiesc aici si ca trebuie sa ma salvez.

#80
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Daca si sotul isi doreste un copil o sa te descurci mai bine dacat ai visat vreodata. Si lasa socotelile alea financiare ca oricum nu o sa ajungi la rezultate bune.

#81
nepot

nepot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,131
  • Înscris: 15.03.2005

View PostWhatNot, on 18 ianuarie 2016 - 12:50, said:


Ai si o sursa credibila pentru asta ? Ca defectul genetic, dupa cum ii spune si numele, e genetic, nu tine neaparat de varsta. Oricum, in tarile civilizate, cu cat creste nivelul de educatie a unui cuplu, cu atat creste si varsta la care au primul copil.

Orice om care a ajuns pe la doctori cu probleme legate de sarcina afla ca intr-adevar, riscul de sindrom Down creste cu varsta mamei, ca riscuri sunt mult mai mari odata cu varsta mamei. Vrei sursa credibila? intreaba un medic, asta daca nu-ti spune google.
Creste varsta de concepere odata cu nivelul de educatie pentru ca se dedica studiului/carierei pana sa faca un copil si apoi ce sa vezi? multi nu mai pot face copii sau au probleme. Varsta buna de facut copii e cea la care faceau parintii nostri 20-25 ani, dar s-au schimbat vremurile.

#82
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011

View Postbumpocbum, on 18 ianuarie 2016 - 13:07, said:

Prima locuinta a fost o camera cu chirie. E drept ca aveam un job platit ca vai de lume, salariul minim de acum pe economie era mare. Si sotia la fel. Un ajutor minim de la parinti am avut, asa e, fara ei stateam in strada. Apartamentul in care ne-am mutat dupa ceva ani buni era o ruina. Apartament din ala comunist , fiind un ultimul hal de degradare a costat destul de putin la achizitionare. Mi-a luat 10 ani sa il scot la fata comerciala. NU mai zic ca l-am refacut doar eu si sotia ca banii ii investeam in copil. A fost greu, dar cu rabdare, dragoste si intelegere s-au rezolvat problemele. Nici acum nu e foarte grozav dar oricum e incomparabil fata de inceputuri.
E foarte bine sa pornesti cu o situatie material buna, casa, masina, dar nu e obligatoriu.

Apropo primul copil l-am crescut cu scutece ca inca nu se inventasera pampersii....

Deci ati stat cu chirie si prima locuinta, chit ca era o ruina, l-ati luat pe nimic. Ajutor de la parinti zici ca ai avut. Ce profesie si ce pregatire ai tu si nevasta ?

#83
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Sigur ne salvezi pe noi daca pleci .caci copilul sau copii tai sigur o sa ocupe o pozitie in societate pe care o sa le o cumperi tu .nu sigur dar cu probalitate mare .cine esti tu de decretezi asa senin ca oameni saraci nu ar trebui sa faca copii ?!!

#84
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011

View Postnepot, on 18 ianuarie 2016 - 13:19, said:

Orice om care a ajuns pe la doctori cu probleme legate de sarcina afla ca intr-adevar, riscul de sindrom Down creste cu varsta mamei, ca riscuri sunt mult mai mari odata cu varsta mamei. Vrei sursa credibila? intreaba un medic, asta daca nu-ti spune google.
Creste varsta de concepere odata cu nivelul de educatie pentru ca se dedica studiului/carierei pana sa faca un copil si apoi ce sa vezi? multi nu mai pot face copii sau au probleme. Varsta buna de facut copii e cea la care faceau parintii nostri 20-25 ani, dar s-au schimbat vremurile.

Ti-am cerut o sursa medicala serioasa care sa confirme ca la 30-35 de ani creste riscul de sindrom Down, nu gargarara.

Citind majoritatea raspunsurilor de pe topicul asta, mi-e clar ca tara asta nu o sa schimbe prea curand. Ma rog, o sa schimbe, dar nu in bine.

View Postsilesax, on 18 ianuarie 2016 - 13:19, said:

Sigur ne salvezi pe noi daca pleci .caci copilul sau copii tai sigur o sa ocupe o pozitie in societate pe care o sa le o cumperi tu .nu sigur dar cu probalitate mare .cine esti tu de decretezi asa senin ca oameni saraci nu ar trebui sa faca copii ?!!

Un om care plateste taxe. Cine nu in stare sa se intrina singur, cu atat mai putin nu are cum sa intretina un copil. Asta inseamna ca al va intretine statul din banii altora. Eu fiind unul din acei altora, nu doresc ca banii mei sa se duca spre cresterea copilului cuiva care nu poate sa il intretina.

Daca am trai intr-o societate 100% libertariana, fara sistem public de sanatate, fara sistem public de invatamant, unde totul sa fie privat si fiecare sa beneficieze strict din ceea ce castiga el, nu din banii statului, atunci poate sa faca copii cati vrea. Dar atata timp cat statul il intretine pe el si pe eventualul copil din banii luati din taxele celorlalti, nu mi se pare anormal ca altii sa decida daca sa faci copii sau nu. Asa, principial vorbind.

Edited by WhatNot, 18 January 2016 - 13:26.


#85
casadivino

casadivino

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,161
  • Înscris: 17.07.2013

View PostWhatNot, on 18 ianuarie 2016 - 13:12, said:

Vai de viitorul tarii daca mai sunteti multi, tu si altii ca tine. De fiecare data cand ma mai bate gandul sa raman in tara pe viitor, ca poate lucrurile se vor imbunatati, mai intru pe un topic ca asta si imi aduc aminte ce oameni traiesc aici si ca trebuie sa ma salvez.
da tu chiar nu intelegi ca viitorul unei tari sta in populatia acesteia...dupa teoria ta cu ce populezi o tara?
tu habar nu ai sentimentul de a avea copii.....

daca am fi toti ca tine am fi numai  bogatani si aia putin la numar

ai drum liber.... vestul te asteapta, go...sa prinzi un loc si eventual o alocatie grasa

Edited by casadivino, 18 January 2016 - 13:29.


#86
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011

View Postsilesax, on 18 ianuarie 2016 - 13:19, said:

Sigur ne salvezi pe noi daca pleci .caci copilul sau copii tai sigur o sa ocupe o pozitie in societate pe care o sa le o cumperi tu
Unde zacea mama omida.

View Postcasadivino, on 18 ianuarie 2016 - 13:28, said:

da tu chiar nu intelegi ca viitorul unei tari sta in populatia acesteia...dupa teoria ta cu ce populezi o tara?
tu habar nu ai sentimentul de a avea copii.....

daca am fi toti ca tine am fi numai  bogatani si aia putin la numar

ai drum liber.... vestul te asteapta, go...sa prinzi un loc si eventual o alocatie grasa

Nop, am fi cam acelasi numar. O clasa mijlocie numeroasa, care sa aiba cca 2 copii, indeajuns cat sa mentinem populatie la un nivel stabil. Sigur, cine isi permite sa ii creasca, sa faca si 6-7.

Dar in conditiile in care nu ai dupa ce bea apa, nu e cazul sa faci copii.

Lol, alocatii grase, cumparat pozitii pentru copii. E clar ca nu venim din aceeasi lume.

Edited by WhatNot, 18 January 2016 - 13:39.


#87
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Pai avand in vedere ce gîndesti cred ca ar fi cazul sa iesi din societate si sa te retragi in munti....a nu mai poti face bani fara ajutorul societatii .vai de capul tau.cu ce te ocupi ?

Pai avand in vedere ce gîndesti cred ca ar fi cazul sa iesi din societate si sa te retragi in munti....a nu mai poti face bani fara ajutorul societatii .vai de capul tau.cu ce te ocupi ?

#88
casadivino

casadivino

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,161
  • Înscris: 17.07.2013

View PostWhatNot, on 18 ianuarie 2016 - 13:30, said:

Unde zacea mama omida.



Nop, am fi cam acelasi numar. O clasa mijlocie numeroasa, care sa aiba cca 2 copii, indeajuns cat sa mentinem populatie la un nivel stabil. Sigur, cine isi permite sa ii creasca, sa faca si 6-7.


tocmai ca majoritatea se opresc la 1 copil indiferent de situatia financiara.....

#89
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011

View Postsilesax, on 18 ianuarie 2016 - 13:32, said:

Pai avand in vedere ce gîndesti cred ca ar fi cazul sa iesi din societate si sa te retragi in munti....a nu mai poti face bani fara ajutorul societatii .vai de capul tau.cu ce te ocupi ?

Sa ne fereasca. Una este sa faci bani in cadrul societatii, ca angajat/antreprenor/PFA, alta este sa traiesti din ajutoarele sociale date de stat. Diferenta dintre productiv si parazi adica. Intelegi acum ?

View Postcasadivino, on 18 ianuarie 2016 - 13:34, said:

tocmai ca majoritatea se opresc la 1 copil indiferent de situatia financiara.....

Asta e cu totul alta mancare de peste, si nu schimba cu nimic faptul ca daca nu ai bani sa ii cresti adecvat nu ar trebui sa faci copii.

Edited by WhatNot, 18 January 2016 - 13:36.


#90
casadivino

casadivino

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,161
  • Înscris: 17.07.2013

View PostWhatNot, on 18 ianuarie 2016 - 13:30, said:







Dar in conditiile in care nu ai dupa ce bea apa, nu e cazul sa faci copii.

vorbim de conditia din subiectul de fata, deci nu e cazul !

E clar ca nu venim din aceeasi lume.
nici nu avem cum...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate